Pioneer vs. Denon

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
max.max

Re: Pioneer vs. Denon

Příspěvek od max.max »

Psal jsem své první požitky z tímto přehravačem. Když jsem viděl poprvé Dn-S3700 bylo mi naprosto jasné, že musí byt moje... Kamarad byl rychlejší a moc spokojeny nebyl. čekal prý víc, ale asi je pravda, že je jenom problem, když to člověk pořádně neotestuje. Když říkaš, že tyto přehravače máš už 2 roky, což mi moc nejde do hlavy, že by už tak dlouho byly na pultu, ale když je tedy máš, jsi sněma spokojený? měl si 3500? jak by si to porovnal? Nějaké problémy si snima měl? Osobně vlastním DN-S1000 už 3 roky a vpohodě, šlapou jak hodinky. kolega u 1200 neměl takové štěstí... MEchanika nenačítá místy, je hlučna. Jog kolo při scratchi nereaguje místy. Bohužel neměl by z čeho hrat, tak je nemohl vratit na reklamaci. Hraje na nich do ted a hrajou pořad :) Celkem spousta lidi co znam přesedlalo na Denony...

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

Majky_mike píše: Mno... CDJ externí klávesnici nepotřebuje, ona má totiž svojí integrovanou v těle :-). ale i tak k nim připojit jde také :-)

Fakt? To jsem netušil... hned vyzkoušim :-).

(Ty jsi tu psal v nějakém vlákně, že to nejde... takže jsem neověřoval).
Vyzkoušeno, ale úspěšný jsem bohužel nebyl... žádnou ze svejch (celkem vyzkoušeny 2) klávesnic, jsem nerozchodil.

Připojil jsem je do horního USB a nic...

Nicméně bych to přehrávačům za zlé neměl. Ta integrovaná funguje báječně a hlavně... k CDJ 2000 lze připojit po LAN notebook a ten použít nejen jako klávesnici při vyhledávání (i s pokročilým filtrováním, zvukovým příposlechem skladeb, který jde po LAN přímo skrze mix do sluchátek a spousta dalších věcí)

Neviem ako to AZU myslel, no ani mne sa s CDJ2000kou nepodarilo rozchodiť žiadnu z mojich dvoch usb klávesníc.. Ale, ako Majky, si tiež myslím, že to nie je treba, kedže si cez LAN napojím notebook - a cez rekordbox vyhľadám rýchlo čo chcem...
No ale pre tých čo CDJ2000ku nepoužívajú ako Ty, alebo aj ja, spolu cez LAN s notebookom a rekordboxom, ale používajú na hranie iba USB kľúč, alebo USB HDD, tak je oveľa praktickejšie vyhľadávať skladby prostredníctvom klasickej klávesnice ako na S3700ke Integrovaná "klávesnica" nie je to isté ako klasická... v tej na CDJ2000ke vo funkcii "letter jump mode" encoderom hľadať potrebný znak-písmeno je zdĺhavejšie... pomocou klávesnice to je rýchlejšie... aspoň na S3700ke určite...
mohol by nám Azu vysvetliť ako spojazdním klávesnicu na CDJ2000ke lebo som to ani v manuály nevyčítal... :)

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

max.max píše:Psal jsem své první požitky z tímto přehravačem. Když jsem viděl poprvé Dn-S3700 bylo mi naprosto jasné, že musí byt moje... Kamarad byl rychlejší a moc spokojeny nebyl. čekal prý víc, ale asi je pravda, že je jenom problem, když to člověk pořádně neotestuje. Když říkaš, že tyto přehravače máš už 2 roky, což mi moc nejde do hlavy, že by už tak dlouho byly na pultu, ale když je tedy máš, jsi sněma spokojený? měl si 3500? jak by si to porovnal? Nějaké problémy si snima měl? Osobně vlastním DN-S1000 už 3 roky a vpohodě, šlapou jak hodinky. kolega u 1200 neměl takové štěstí... MEchanika nenačítá místy, je hlučna. Jog kolo při scratchi nereaguje místy. Bohužel neměl by z čeho hrat, tak je nemohl vratit na reklamaci. Hraje na nich do ted a hrajou pořad :) Celkem spousta lidi co znam přesedlalo na Denony...
Neviem čo čakal tvoj kamarad od S3700iek, no ja som sa dočkal presne toho čo som očakával... áno 6 Januára budú presne dva roky čo ich mám... boli to pravdepodobne prvé kusy na Slovensku. Objednával mi to majiteľ jedného veľmi známeho slovenského DJ shopu. Som s nimi úplne spokojný, za cca 850,-Eur nič lepšie nekúpiš. Aj keď samozrejme ja asi na každom prehrávači nájdem niečo čo sa mi nepáči, alebo čo by mohlo fungovať ináč, ale to je môj subjektívny pohľad na techniku... :) heh
Ešte stále mám aj jednu S3500ku aj S5000ku s ktorými som tiež niekoľko rokov odohral... :) Ja hrávam s Denon playermi už 13 rokov (prvý cd player som mal DN2000F) mám a hrávam aj na Pioneer technike (CDJ100, CDJ200, CDJ1000MK3) a mám jednu CDJ2000ku.
Mal som aj 4 S1200ky ktoré som predal a s nimi nebol a zatiaľ stále nie je žiadny problém. No je pravda že na niektorých blbol scratch, ale viem aj prečo a nebola to nejaká fatálna chyba prehrávača... To že niekomu nejaké CD nenačíta nie je obyčajne problém nového prehrávača.. bohužiaľ mnoho DJov nevie ako správne treba napaľovať CDčka... a okrem toho dnešné CD médiá sú dosť nekvalitné... preto som z CDčkami už pred dvomi rokmi skončil... ak CD, tak len lisované.
Keby sa mi chcelo, tak by som napísal recenziu na S3700ku no velmi sa mi nechce... :) možno natočím krátky video manuál... :)

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

djmix123 píše: No ale pre tých čo CDJ2000ku nepoužívajú ako Ty, alebo aj ja, spolu cez LAN s notebookom a rekordboxom, ale používajú na hranie iba USB kľúč, alebo USB HDD, tak je oveľa praktickejšie vyhľadávať skladby prostredníctvom klasickej klávesnice ako na S3700ke Integrovaná "klávesnica" nie je to isté ako klasická... v tej na CDJ2000ke vo funkcii "letter jump mode" encoderom hľadať potrebný znak-písmeno je zdĺhavejšie... pomocou klávesnice to je rýchlejšie... aspoň na S3700ke určite...
mohol by nám Azu vysvetliť ako spojazdním klávesnicu na CDJ2000ke lebo som to ani v manuály nevyčítal... :)
Nebudu se v tom hádat... je to subjektivní věc zvyku. Ale když jsem jezdil s 3700, tak mi tahání té klávesnice přišlo jako hroznej opruz.

Ta klávesnice na CDJ samozřejmě nemůže být z principu rychlejší jako klasická... ale na krátkej text to určitě rychlejší díky filtrování výsledku je. Dneska už na tom píšu rychleji než na mobilu, takže napsat "alex d" (když hledám song od Alexe Gaudina - destination calabria) a pak si vybrat na tom velkým display pohodlně otočným kontrolerem jednu z verzí, mi přijde o moc praktičtější, než někde vedle přehrávačů štrachat velkou externí klávesnici (nebo si z ní zabírat místo vedle na stole), rozložit jí a naťukat to na ní... za tu dobu těch 6 znaků mám vyťukané minimálně 5x.

Jediné co mě na ní sere (ještě jsem si nezvykl), že u nového hledání, vždycky začínám se starým zadáním písmen... a musim je písmenko po písmenku vymazat. Ale třeba to jde najednou nějakým tlačítkem, ještě jsem dostatečně neexperimentoval.

Ve FAQ k CDJ 2000 je přímo napsáno, že externí klávesnice k CDJ nejsou podporovány. Může se to snadno změnit v nějakém příštím FW, ale jak jsem psal... zrovna tohle asi nikomu moc extra vadit nemůže.

To bych se raději soustředil na jiné věci, které by nebylo špatné optimalizovat (zvláště DJM 2000 má ještě mnoho prostoru, který by mohl být FW dořešen.... třeba celá sekce REMIX mi přijde, že byla sice v úvodu výbornej nápad, ale nakonec byla dodělaná hodně narychlo a potenciál nápadu neždíme zatím ani náhodou). Kromě toho nerozumim, proč LINK nemůže sloužit i pro audio přenos (zvláště když DJM očividně dekódovat a posílat audio po LINK umí).

Azu

Příspěvek od Azu »

S tímto cenovým omezením vezmi Denon, dá ti toho opravdu víc. Pioneer 700 nenabízí žádné specifické funkce, které by nějak rozšířili možnosti práce a přehrávačů.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

DJ.Party.Boy

Příspěvek od DJ.Party.Boy »

djshark píše:
djshark píše:
Bj_Carda píše:A mohl by jsi mi Djsharku prosímtě vysvětlit co je na tom denonu 3700 vlastně tak super že oproti němu je pioneer hračkou pro děti ? Když pomineme ten točící talíř kterej je spíš pro většinu mínus než plus (a dá se říct že to je spíš jen tak hračka pro efekt aby si někdo mohl připadat cool že se mu to tam točí), tak co má ten Denon tak cool co pioneer ne ? Já nevím jak vy ale když bych se rozhodoval v cenové kategorii tak když budu chtít hrát z CD tak radši vezmu CDJ 800 mkII, když bych chtěl teda hrát i PC tak bych přišetřil a vzal CDJ 900. Proč i když je o dost dražší ? už sem měl pár přehrávačů v ruce (shodou okolností pio), a nikdy sem na tom přehrávači nenašel žádnou věc která by mi vyloženě vadila. (krom třebas vybavenosti mezi jednotlivými modely samozřejmě). Pincek vždy funguje tak jak se od něj očekává, a i když doma hraju z CDJ 100 nebo teď z CDJ 400 a příjdu třeba dnes na párty kde budou CDJ 900 nebo cokoliv jinýho, tak věřím že si na přehrávače hodně rychle zvyknu a nebudu muset celej věčer stresovat že je to uplně něco jinýho.

Osobně bych 3700 nechtěl. Točící talíř uplně zbytečněj a taky určo těžkej. Co se někomu třebas líbí tak sou ty gumové tlačítka. Mě se zas třebas vůbec nelíbí. Jedinou výhodou denonu je tak max cena. Je o dost levnější než cdj 900. A oproti CDJ 400 má výhodu že jdou media sdílet mezi přehrávačema. Ale stejně když budu chtít hrát primárně z PC tak proč bych sebou měl tahat takový těžky k..vy

Nevím no věřím že kvalitní výrobek to je, a že si snad i nějaké své fanoušky najde (každej sme ujetej na něco jinýho). ale myslím si že to bude menšina.

(nemluvím o mixech, mixáky denon se mi líbí a stavím je = pioneeru)

Jinak to že pioneer je hračka pro děti to může napsat jen pako co žádnej pořádnej přehrávač od pio nemělo v ruce. Sharku zkus si někdy zahrát na CDJ 400, CDJ 800 a vejš a možná už nebudeš mlít takový kraviny.

EDIT: ještě mě tak napadlo že bych měl zmínit že já beru přehrávače jako pracovní nástroj. Tudíž mi jde o to jak se mi s tím dobře pracuje, dále aby byl 100% spolehlivej a rychlej, abych se mohl soustředit na jiný věci. A né abych celej večer koukal na playery jak to tam hezky bliká, a točí se, a abych zkoušel co uděla to nebo ono.."

Jo právě točící talíř (ještě k tomu z vinylu) mě opravdu fascinuje :-P, (Každopádně to otáčení talíře je možné vypnout a pak se to ovládá jako cokoliv jiného.) + vzhled i funkce :-) Jak píše jeden týpek jménem DJ *F : Ostatně Denon byl odjakživa výrobcem hlavně High-End techniky, což je třída do které se Pioneer nikdy v historii oficiálně nedostal. O kvalitě zpracování bych taky moc nepochyboval. Stačí když vezměš Pioneer jakékoliv řady a zaklepeš na ten laciný plast - chrastí tam všechno co může. Zkus to samé u Denonu. Pioneer je tu rozšířený, protože dlouho nic jiného, slušného nebylo, ale rozhodně to není špička, ale standart. :
Myslím že doménou Denonu jsou hlavně CD přehrávače. Dodnes jejich patentovaný Alpha procesor nikdo nepřekonal. Sestava CD přehrávače s externím převodníkem je nejlepší na světě, ale stojí kolem půl mega... Denon je špička, ale v minulosti moc neinvestoval do vývoje DJ techniky. V posledních pár letech se ale dostal na špičku díky preciznímu a spolehlivému provedení. Na stránkách Denonu si můžeš najít kdo z toho hraje a zjistíš, že slavní umělci už značku Pioneer pomalu opouštějí....

Je videt ze vy dva jste asi nikdy nezkusili Pioneer,jinak byste tady neplacali nesmysli. Jestli bych si mel vybrat mezi Pioneer CDJ 100 (je uz 100 let stary player) a Denon DN s3700...bez vahani beru CDJ 100. do toho ani nebudu michat CDJ 1000 nebo 2000. jsou to playery o 10 klasy vis nez Denon

Dj Broulik

Příspěvek od Dj Broulik »

Pánové pěkně se tady hádáte.Ale dám vám rozhřešení. Pioneer je prostě špička a Denon se možná vyrovná modelům CDJ100, cdj200, ale Vůbec nemá na modely jako CDJ900 natož CDJ2000. Jak tady někdo psal ,že Denon vyrábí Highend věci, je to pravda ,ale ty HighEnd věci jsou třeba receivery a zesilovače za půl míče, nikoliv Dj technika... Nehledě na to, že papír unese všechno, takže vychválit jakejkoliv výrobek na papíře není problém. Měl jsem možnost si zahrát na Denonu a za Pio bych to nevyměnil. Vadily mi gumový tlačítka, malej Jog, divnej display - malej a nepřehlednej, navíc vše je na tom playeru nahečmaný - je sice krásný že to má 1000 efektů,ale na úkor přehlednosti a ovládání..... Denon je dobrá volba kvalitního playeru pro toho kdo chce hodně funkcí a nemá moc peněz... :) Neříkám že je Denon ŠPATNEJ, ale PIONEER je o dost lepšííí :idea:
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

Majky_mike

Já si myslim, že vše podstatné už bylo řečeno dříve... proč dělat nějaký další flame.

atlon

Příspěvek od atlon »

stale o tom istom a o nicom. prestante sa uz hadat o tom ci pioneer alebo denon, kazdy ma svojho zastancu, naco ZBYTOCNE ZAHLCOVAT FORUM NEKONECNOU DEBATOU O TOMTO!!!!!

UZ SA PREBERTE !!!!! stale je to o tom , komu co NAJLEPSIE VYHOVUJE!!!!!!!

HOWK

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

nechce sa mi čítať celú diskusiu,prešiel som len do 10 strany a nič normálne tam nepíšete len každý kydá hnoj či na pio alebo na denon a pri tom sú najlepší tí ktorí s nimi nemajú žiadne skúsenosti viď uživatel Max.Max, ktorému natlačil jeho kamarát do hlavy jeho skúsenosti a on sa teraz oháňa ako keby tie skúsenosti mal on. tak teda ja napíšem svoje skúsenosti ohľadom prehrávačov. na začiatku som mal numark axis4 a bol som s nimi max spokojný kým som nevyskúšal pio 200ky. pio 200 číta asi 10x rýchlejšie cd ako numark a nie len vo vodorovnej polohe,pioneer kľudne otočte hore nohami a on vám to cd fakt načíta čo sa o numarku povedať nedá,lebo tam len minimálny náklon prehrávača a po 3 sec vám cd začne skákať. čo sa týka pio 400ky tak som sa na ne pozeral ako na hračky ale po dlhšej skúške (pár mesiacov v clube) som si na ne veľmi zvykol a sú skvelé tiež,akurát ten jog mohli viac dorobiť,ten plast okolo jogu sa stále viac a viac uvoľňoval a niekedy sa prešmýkol a pri stlačení taniera v scratch móde ostal tanier zatlačený,tj stopol hudbu. s denonom 3700kou nemám žiadne skúsenosti ale mal som možnosť hrať asi 3 mesiace denne na 3500ke a poviem vám že ten scratch je celkom fajn,no dorovnať skladby tanierom ako na technicsoch je nemožné,pôsobí to namňa ako keby som hral z belt drive gramcov,spomaliť dotykom,prípadne zrýchliť hodením taniera sa nedá ostáva len možnosť gombíkov +/- čo sa ani nepodobá na djing. bol som veľmi navyknutý na gramce a stále som mal zapnutý scratch mód no po pár hodinách sa celý stroj ako keby prehrial a samo mi zrýchľoval otáčky aj tempo cca o 20%,vtedy stačí vypnúť scratch asi na 20 min nech sa schladí motor. prejdem ku ďalšej nedorobenej veci denon 3500ky a to sú play/cue. robí sa na nich dosť zložito,možno mal kamarát dojebané microspínače ale play reagoval asi len na 3x stlačenie. čo sa týka funkcií a sampleru loopu atď sú fajn ale nevyužiteľné,bez manuálu ťažko ovládateľné,takže aj zbytočné podľa mňa.ani cue bod som nevedel poriadne nastaviť.pri rýchlom pretáčaní skladby tanierom seká zvuk. teraz máme v clube pio 100ky a podľa mňa aj keď sú staré sú na špičkovej úrovni.nie som zastánca pioneeru ale prehrávače robí fakt skvelé. čo sa týka porovnaní mixov denon vs pioneer ani jedno sa mi nepáči,preto som aj zvolil namiesto djm 800ky xone 92ku. každý pio pult má dutý zvuk a možno sú pre vás tie efekty fajn ale mne nesedia. radšej 4EQ a filtre ako habadej zbytočných efektov. vrátim sa ku filtrom pio vs a&h. na pio sú tie filtre ako keby slabý čaj oproti xone mixom,zvuk neskutočne škaredý digitálny. jasné že každý si bude chváliť to čo má doma,na čo má peniaze a na čom je zvyknutý hrať ,ja som len napísal môj subjektívny názor. ja som napr max spokojný so svojou aparatúrou,tj xone 92,2x technics sl1200mk2 (ktoré už majú cca 15 rokov,keď nie viac,som ich 3-4 majiteľom),serato a pio efx 500 ktorého sa chcem zbaviť lebo ani nevyužívam,zbytočne mi doma stojí :)

na záver dodám len toľko,hrajte na čom chcete z čoho chcete každému niečo iné ,je jedno či budete hrať z notebooku,z kazeťáku z denonu z pio,ecler z kontrolleru,hlavne že to robíte z lásky k hudbe a kvalitne.

Dj Broulik

Příspěvek od Dj Broulik »

Majky_mike píše:Já si myslim, že vše podstatné už bylo řečeno dříve... proč dělat nějaký další flame.

A proč ne ? Flame Pioneer ws Denon je zábavný čtení, který nikdy nebude mít konec :mrgreen:
Konec nastane až DENONisti uznaj, že Pioneer je prostě LEPŠÍ :wink:
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

Dj Broulik píše:
Majky_mike píše:Já si myslim, že vše podstatné už bylo řečeno dříve... proč dělat nějaký další flame.

A proč ne ? Flame Pioneer ws Denon je zábavný čtení, který nikdy nebude mít konec :mrgreen:
Konec nastane až DENONisti uznaj, že Pioneer je prostě LEPŠÍ :wink:
.....alebo opacne :wink:
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

Majky_mike

Smích... :-).

Já myslim, že to asi nenastane. Já jako bývalej Denonista uznávám, že Pioneer (v nejdražší TOP konfiguraci) je aktuálně lepší. Skoro bych řekl, že i o dost.

Na stranu druhou ale některé levnější modely má Denon hodně povedené. A levnější mixáky tam v tomhle segmentu taky nemají konkurenci.

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

Majky_mike píše:Smích... :-).

Já myslim, že to asi nenastane. Já jako bývalej Denonista uznávám, že Pioneer (v nejdražší TOP konfiguraci) je aktuálně lepší. Skoro bych řekl, že i o dost.

Na stranu druhou ale některé levnější modely má Denon hodně povedené. A levnější mixáky tam v tomhle segmentu taky nemají konkurenci.

Pioneer jedine v tej najdrahšej TOP konfigurácií je v určitých špecifických vlastnostiach lepší ako Denon. No tu je na mieste otázka či to za ten cenový rozdiel stojí.... pre niektorých určite áno, no veľká väčšina ide po Pio. ako stádo oviec za pastierom, bez čo i len minimálneho racionálneho úsudku. Z čisto racionálneho hľadiska je najdôležitejší parameter pri nákupe čohokoľvek vždy: pomer kvality a ceny. A v DJskej technike je v tomto TOP práve zn. Denon.

DJ.Party.Boy

Příspěvek od DJ.Party.Boy »

Pioneer jedine v tej najdrahšej TOP konfigurácií je v určitých špecifických vlastnostiach lepší ako Denon. No tu je na mieste otázka či to za ten cenový rozdiel stojí.... pre niektorých určite áno, no veľká väčšina ide po Pio. ako stádo oviec za pastierom, bez čo i len minimálneho racionálneho úsudku. Z čisto racionálneho hľadiska je najdôležitejší parameter pri nákupe čohokoľvek vždy: pomer kvality a ceny. A v DJskej technike je v tomto TOP práve zn. Denon.[/quote]

a v cem je lepsi Denon? misto aby ti usnadnil praci....naopak,ti dava jeste vic zabrat. a jeste koukni na nejakou statiskitku co se tyce DJ techniky a uvidis ze ten tvuj Denon bude nekde za Pioneerem :mrgreen:

Odpovědět