Pioneer vs. Denon
Re: Pioneer vs. Denon
Je síce pravda že PIO je značka kvality ... jasné, len nemám rád ľudí, pre ktorých nič iné ako PIO neexistuje. Čokoľvek čo je iné ako PIO neni kvalitné a by som povedal, že taký názor tu máá dosť veľa ľudí 

Numark Total Control, Midi Fighter, Novation Launchpad
-
Protože Pio za ty prachy stojí. No bóže , tak dám o 20 -30 litrů za playery víc, a proč ne, když mám za 20 akcí ten rozdíl zaplacenej, Když si na tom pak můžu míchat a mašinky mi dělaj velikou radost tak je to k nezaplacení. To, že to je na prd a že to za ty prachy nestojí řekne každej typickej Čech, kterej si to nemůže dovolit
Já to vidím denno denně v práci, když si lidi kupujou ty nejlevnější shity. Tenhle tejden jsem tam měl ženskou která chtěla co nejlevnější televizi, protože ona to má JEN na koukání a nepotřebuje nic kvalitního ...... to je typycké odůvodnění proč si tu jebku pořídit...... Ale co kdo chce kam pomožme mu tam...... Vsadím se, že majitelé CDJ2000 tady na fóru, nelitujou koupě těchto mašin 

Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25
To už je synu opravdu zoufalství, ten tvůj Denon je zajímavý jen svou cenou a jinak na něm není jediná funkce, která by byla před Pioneerem 900, pokud si myslíš, že je tak tu stále dokola nepiš ty výkřiky do tmy a napiš konkrétnědjmix123 píše:Pioneer jedine v tej najdrahšej TOP konfigurácií je v určitých špecifických vlastnostiach lepší ako Denon. No tu je na mieste otázka či to za ten cenový rozdiel stojí.... pre niektorých určite áno, no veľká väčšina ide po Pio. ako stádo oviec za pastierom, bez čo i len minimálneho racionálneho úsudku. Z čisto racionálneho hľadiska je najdôležitejší parameter pri nákupe čohokoľvek vždy: pomer kvality a ceny. A v DJskej technike je v tomto TOP práve zn. Denon.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
-
Dj Broulik + 1
Tohle je prostě fakt... já proti Denonům nic nemam. Mixáky dělá výborné a za supr peníze. CD přehrávače dobré až na detail, že se před lety vydal na slepou cestou a slepě po ní pokračuje. Údajně to bude napraveno v příštím modelu, který přijde v roce 2012... ten by měl mít uživatelsky volitelnej JOG (motoricky poháněnej, dotykovej s display ala CDJ a levnější nedotykovej).
Dneska je to tak, že ačkoliv je třeba DN-S3700 určitě dobrej player... kdybych měl volit mezi ním za 10.000,- Kč a CDJ 2000 za 60.000,- Kč. Připlatil bych si 6x tolik na to CDJ. A to myslim fakt vážně...
A upřímně doufám, že se Denon s příštím modelem natolik pochlapí, že budu moci váhat mezi CDJ 3000 a DN-S 4000. A vůbec nevylučuju, že si vyberu toho Denona, když za to budu stát... žádnou Pioneerskou nemocí netrpim.
Ono je pěkné, že třeba s nějakým počtem funkcí je na tom u něčeho Denon lépe... jenže v praxi jich drtivá většina není použitelná nebo je použitelná tak komplikovaně, že to člověk stejně nedělá. U Pioneeru jsou sice jen základní věci, jsou ale fakt dotažené k pohodlné použitelnosti.
Přijde mi, že tohle se už ale pomalinku učí i Denon a snad to s ním jednou bude lepší... to, že je tu jen jedna opravdu dominantní značka v PRO segmentu není dobré pro nikoho. Ani pro ceny, ani pro fuknce, ani pro kvalitu.
Tohle je prostě fakt... já proti Denonům nic nemam. Mixáky dělá výborné a za supr peníze. CD přehrávače dobré až na detail, že se před lety vydal na slepou cestou a slepě po ní pokračuje. Údajně to bude napraveno v příštím modelu, který přijde v roce 2012... ten by měl mít uživatelsky volitelnej JOG (motoricky poháněnej, dotykovej s display ala CDJ a levnější nedotykovej).
Dneska je to tak, že ačkoliv je třeba DN-S3700 určitě dobrej player... kdybych měl volit mezi ním za 10.000,- Kč a CDJ 2000 za 60.000,- Kč. Připlatil bych si 6x tolik na to CDJ. A to myslim fakt vážně...
A upřímně doufám, že se Denon s příštím modelem natolik pochlapí, že budu moci váhat mezi CDJ 3000 a DN-S 4000. A vůbec nevylučuju, že si vyberu toho Denona, když za to budu stát... žádnou Pioneerskou nemocí netrpim.
Ono je pěkné, že třeba s nějakým počtem funkcí je na tom u něčeho Denon lépe... jenže v praxi jich drtivá většina není použitelná nebo je použitelná tak komplikovaně, že to člověk stejně nedělá. U Pioneeru jsou sice jen základní věci, jsou ale fakt dotažené k pohodlné použitelnosti.
Přijde mi, že tohle se už ale pomalinku učí i Denon a snad to s ním jednou bude lepší... to, že je tu jen jedna opravdu dominantní značka v PRO segmentu není dobré pro nikoho. Ani pro ceny, ani pro fuknce, ani pro kvalitu.
Denon má na podzim přijít snad s celu řadou nových výrobků (midi kontroléry, mix, přehrávače), ale já sem v tomto dost skeptickej po předchozích zkušenostech na kterých je vidět že to bohužel vždy ušijou hodně horkou jehlu bez delších příprav 

-
Loni mi na Denoňáckém fóru říkal právě tohle nějakej admin... že letos nic nebude, ale příští rok úplně nová řada pultů i playerů.Azu píše:Denon má na podzim přijít snad s celu řadou nových výrobků (midi kontroléry, mix, přehrávače), ale já sem v tomto dost skeptickej po předchozích zkušenostech na kterých je vidět že to bohužel vždy ušijou hodně horkou jehlu bez delších příprav
Tak se asi necháme překvapit...
Synu - Azu ja mám už 37 rokov, z toho takmer 20 rokov hrávam a "zodral" som už mnoho prehrávačov a mixov rôznych značiek a rôznej kvality a ceny... Zúfalstvo je ked sa nejaký DJ po uši zadĺži len preto, aby sa mohol ukazovať, že hrá na technike zn. Pioneer. Nie je zúfalstvo kúpiť si za rozumnú cenu rovnako kvalitný player alebo mix ako Pioneer. Ubezpečujem Ťa že som dlhodobo hraval na takmer každom produkte čo kedy Pioneer vyrobil. Viem seriózne porovnať kvalitu a vlastnosti oboch značiek. A na základe dlhoročných skúseností hovorím že z hladiska pomeru kvality a ceny je Denon momentálne rozhodne lepšia kúpa ako Pioneer. Ale DJ, ktorý si je ochotný priplatiť za niektoré pridané (vydarené) funkcie na Pioneeroch, tak by to malo fakt za to stáť a mal by to ten DJ aj patrične pri hraní využívať. Lebo na klasický beatmaching stačí aj CDJ100ka alebo Denon S700ka...Azu píše:To už je synu opravdu zoufalství, ten tvůj Denon je zajímavý jen svou cenou a jinak na něm není jediná funkce, která by byla před Pioneerem 900, pokud si myslíš, že je tak tu stále dokola nepiš ty výkřiky do tmy a napiš konkrétnědjmix123 píše:Pioneer jedine v tej najdrahšej TOP konfigurácií je v určitých špecifických vlastnostiach lepší ako Denon. No tu je na mieste otázka či to za ten cenový rozdiel stojí.... pre niektorých určite áno, no veľká väčšina ide po Pio. ako stádo oviec za pastierom, bez čo i len minimálneho racionálneho úsudku. Z čisto racionálneho hľadiska je najdôležitejší parameter pri nákupe čohokoľvek vždy: pomer kvality a ceny. A v DJskej technike je v tomto TOP práve zn. Denon.

-
djmix123 píše:Azu píše:djmix123 píše:... Zúfalstvo je ked sa nejaký DJ po uši zadĺži len preto, aby sa mohol ukazovať, že hrá na technike zn. Pioneer.
Né každý si to musí brát na splátky !!! Stačí si na to tvrdě vydělat a zaplatit v hotovosti - oto větší je z toho radost

Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25
Nechápu proč trpíš nějakým komplexem méněcennosti se svým Denonem vůči těm co mají přehrávače Pioneer. Už konečně pochop, že lidi si nekupují Pioneery proto aby se mohli masírovat, že mají na stole něco od značky Pioneer, ale kupují je, protože ta technika splňuje to co od ní očekávají a je v jejich finančních možnostech. Když člověk nehraje za polívku s chlebem, tak mu nedělá až tak velký problém si koupit i dražší techniku, protože to má do 4 měsíců zaplacené. Když za to nechci utratit moc peněz a vyhovují mně nabídkou funkcí a ovládáním stroje jiných značek, tak si je prostě koupím, také sem si koupil svého času přehrávače American Audio Radius 3000 protože mně vyhovovaly a stačili by mně i do dnes kdybych nepřešel na MIDI kontroléry a rozhodně sem si je nekupoval jen proto že bych neměl na Pioneery.
Opět si nám ukázal jen výkřik do tmy a opět si nenapsal jedinou lepší funkci, kterou Denon má ..... ostatně ona tam ani žádná není, ale to už dávno víme a proto je tam také ten rozdíl v ceně.
Opět si nám ukázal jen výkřik do tmy a opět si nenapsal jedinou lepší funkci, kterou Denon má ..... ostatně ona tam ani žádná není, ale to už dávno víme a proto je tam také ten rozdíl v ceně.
Nemam cas to tu procitat cele, ale musim rict, ze s tou slepou cestou CD playeru u Denonu je to pravda. "Pioneer" JOG umoznuje jednodusi srovnani rychlosti a faze tracku nez gramo JOGY, ktere pouzivali CD od DENONu a Technicsu. Tyto 2 firmy si bohuzel spatne mysleli, ze gramo ovladani budou chtit vsichni. Jenze ten kdo zacal na Pioneer JOGech na gramo JOGy nepresedla, ten kdo presel z gramcu a zjistil, ze hrani na Pioneer JOGech je jednodussi, tak taky na gramo JOGy nepresedla. Zaryti gramofonisti pujdou zase cestou DVS. I kdyby chteli hrat pres gramo JOGy, tak maji smulu, protoze na akcich jim takovej player nikdo nezajisti a museli by si vozit svoje, z praktickeho hlediska to tedy DVS jisti...
Zadna z techto dvou firem narozdil od Pincku take prilis neinvestovala do reklamy a tak se Pincek diky tomu (nejen diky tomu...) stal standardem na parties...
Ja to rikam vsude a porad: CD od Pincka, Mix od Denonu (kdo nevi co s penezma, tak A&H).
U vyssich rad vyrobku se mozna vyplati i mix od Pincka, protoze to mezi sebou spolupracuje...
Zadna z techto dvou firem narozdil od Pincku take prilis neinvestovala do reklamy a tak se Pincek diky tomu (nejen diky tomu...) stal standardem na parties...
Ja to rikam vsude a porad: CD od Pincka, Mix od Denonu (kdo nevi co s penezma, tak A&H).
U vyssich rad vyrobku se mozna vyplati i mix od Pincka, protoze to mezi sebou spolupracuje...
Ted k novym produktum od Denonu. Verim, ze kdyz Denon vhodne "naklonuje" Pincky, tak se muze na trhu chytnout. Denon ma mezi DJs dobre jmeno, spousta DJs ho povazuje za vyrobce kvalitni techniky (v pripade CD kvalitni, ale se spatnym ovladanim
) a tak doufam, ze tu sanci nepromarni. Pokud prijde s necim opravdu dobrym, tak na tom vydelaji i Pinckari, protoze Pincek bude mozna muset zlevnit nebo prijit s necim novym.

s tym naklonovanim by som suhlasil, ale ohladom ovladania a kvality prehravaca, ale ako tu uz bolo spomenute denon uz spekuluje s dotykovym displayom a kde cim, co mi nepride moc stastne riesenie,
jedine co by mohol zmenit z mojho pohladu a bolo by to pre mna velke plus ,tak zacat uz pri zakladnych modeloch z vecsim displayom, a vecsi jog, ostatne z pioneera okopcit, dat zaujmavu cenu, a myslim ze denon by oslovil kopu Dj, ktory su na tom neni finnacne tak aby si mohli dovolit cdj 900/ cdj 2000, vznikol by konkurencny boj, ceny by isli dole aj pioneeru, ale tak to urcite nebude
,
jedine co by mohol zmenit z mojho pohladu a bolo by to pre mna velke plus ,tak zacat uz pri zakladnych modeloch z vecsim displayom, a vecsi jog, ostatne z pioneera okopcit, dat zaujmavu cenu, a myslim ze denon by oslovil kopu Dj, ktory su na tom neni finnacne tak aby si mohli dovolit cdj 900/ cdj 2000, vznikol by konkurencny boj, ceny by isli dole aj pioneeru, ale tak to urcite nebude

2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500
Pokud jde o funkce je pro mě jansým favoritem harddiskový přehrávač od Denonu DN-HD2500 (popř. HS5500) - nejenom že můžete hrát z interního disku, z mp3, z klíčenky, přenosného USB HDD, a libovolně mezi všemi zdroji soubory kopírovat. Celý player lze připojit k počítači a disk spravovat v pohodlí windows. Přitom je k němu také možné připojit double mechaniku z DN-S4500 pro ortodoxní CDčkáře. Ovšem nativní absence mechaniky a použití standartního 2,5" HDD v antivibračním rámečku dělá z tohoto přehrávače kandidáta na nejspolehlivější player. Pokud by časem 40GB disk nevyhovoval nebo dokonce zkolaboval, ceny nových a dnes i daleko větších disků jsou oproti ceně servisu CD mechanik zanedbatelné...
DENON HD2500, Reloop RMX 40 DSP, AKG K 81DJ, AKG WMS 40 SET
kazdy sudi pioneer podla toho ze napr cdj 900 je funkcne srovnatelna s 3700, tak preco nebrat toho denona,veky cenovy rozdiel , jasne plati sa aj za znacku, ale kazdy sa diva len na povrch, ale je to ako laska , pioneer si zamilujete ked zistite co je pod kaputou,kvalita, vydrz, spolahlivost, presnost,rychlost a pohodlnost, radost mixovat, co nejden kvalitny Dj oceni, koho zaujmaju nejake efekty, ktore su na mixaxu a clovek na ne malokedy siahne. a podla mna robia prehravac neprehladnym.
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500
Já jsem rozhodně pro Denon.
Pioneer, co to je ? Předražená krabice, co za ty peníze umí s prominutím prdlajs. Jo, hraje se na ně fakt krásně, ale nevydrží nic (nemluvím o CDJ-100, zlatý mašiny). Kupovat litry, to je sebevražda, jako jo, do klubu určitě koupit, ale na domácí hraní ? Zbytečná práce s tim, měnit každou chvíli PLAY/CUE tlačítka, čistit to, blablabla.
Po zkušenosti s Denonem DN-S3700 bych si žádnej Pioneer už rozhodně nekoupil. Co umí Pioneer v porovnání s Denonem ? Jak jsou na tom převodníky s kvalitou zvuku ? Promiňte, to nejde srovnávat, to je jak srovnávat DJM-800 s allen heathem XONE:92, prostě po zvukový stránce je to úplně jiná třída. Sice pravda že hodně lidí prostě odradí u Denonu ten motorickej jog, ale když si na to člověk zvykne tak je to fakt pecka
možná by bylo lepší počkat na konec roku s čim pánové s denonu přijdou, každopádně držim palce, a Denon je pro mě oproti Pincku jasná volba.
Pioneer, co to je ? Předražená krabice, co za ty peníze umí s prominutím prdlajs. Jo, hraje se na ně fakt krásně, ale nevydrží nic (nemluvím o CDJ-100, zlatý mašiny). Kupovat litry, to je sebevražda, jako jo, do klubu určitě koupit, ale na domácí hraní ? Zbytečná práce s tim, měnit každou chvíli PLAY/CUE tlačítka, čistit to, blablabla.
Po zkušenosti s Denonem DN-S3700 bych si žádnej Pioneer už rozhodně nekoupil. Co umí Pioneer v porovnání s Denonem ? Jak jsou na tom převodníky s kvalitou zvuku ? Promiňte, to nejde srovnávat, to je jak srovnávat DJM-800 s allen heathem XONE:92, prostě po zvukový stránce je to úplně jiná třída. Sice pravda že hodně lidí prostě odradí u Denonu ten motorickej jog, ale když si na to člověk zvykne tak je to fakt pecka

TECHNICS FTW