Pioneer vs. Denon

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
DJ Skeleton

Re: Pioneer vs. Denon

Příspěvek od DJ Skeleton »

Tady máš ukázku, kde je taky jeden z problému těchto přehravačů.

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?v=2Ocb0JSREWE

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

Jestli jsi měl takovou zkušenost s S3700, tak byla porouchaná :-).

"Deska" je normálně na slipmatu a přenáší signál skrze středovou hřídelku. Měla by jít správně zastavit velmi lehce malíčkem bez toho, aby jsi na něm cítil tlak.

Jestli bylo něco jinak... třeba nebyl vložen slipmat, byl zadrhlej nebo nevim...

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

DJ Skeleton píše:Tady máš ukázku, kde je taky jeden z problému těchto přehravačů.

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?v=2Ocb0JSREWE
SL-DZ se Technicsu vůbec nepovedly. Měla to být revoluce v přechodu z gramců na CD playery a místo toho to byl propadák. Spousta majitelů je hoooodně rychle dávali pryč. Zpočátku byly vidět v některých klubech, ale logicky rychle vymizely.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

DJ Skeleton píše:Páánove.. vykašlete se na tyhle věci. Denon nebo Pioneer... je už doba, kdy přijde borec, vytahne z kapsy notebook, který se na tom Djském pultu ztratí (netbook 10"). Pichne 3,5mm jack do sluchátek, nějaky bordel šajz mix vytahne ze země, kde se valí spousta vajglu a hraje, hraje tak, že normálni DJové kteří se snaží tahat CD přehravače, kvalitní aparat, jsou nejhorší, protože ten onen s netbookem je prostě třída... Je to smutné...

Tak a ted k tématu. Kdyby mi odešly přehravače (DN-S1000), koupil bych si DN-S3700... A co k tomu můžu říct? HNUS odpad ! vzhledově je překrásný, ale... má to rozhrani na CD, což v tomhle modu jede vpohodě. Další moc je USB, u toho modu je problém ten, že na přehravač můžete napichnout pouze HD, který nebude mít víc jak 100 GB, větší HD to nenačte ! Další mod je MIDI, které se jako midi vůůůůbec nechová ! Zapojite USB kabel do PC, pustíte si nějaky program (Virtual DJ, Traktor...) problém a jaký? Přehravač zhasne, ovládání play a cue budiž jede vpohodě, ale kde je největší problém je to, že když si dáte track přes MIDI (ze zvukovky, bez DVS) tak se ten talíř prostě NETOČÍ !!! Další velkou nevýhodou je to, že když máte dejme tomu CD mod točí se talíř a chcete si zascratchovat jako je třeba u gramofonu, musíte jevit velkou sílu na JOG talíř. Totiž, ten plastový "vinyl" je natvrdo přidělany k tomu kovovému jezdci. U gramofonu si chytnete desku a ten kovový jezdec se točí dal (neznám přesný odborný název), u DENONU DN-S3700 musíte zatlačit pořádně, aby jste vůbec mohli "scratchovat", čili scratchujete motorem a ne tou deskou. Tohle vidím teda jako velký nedostatek.
Nedavno jsem měl možnost si zkusit gramofon, pááánové takový orgasmus jsem nikdy nezažil, ten pocit, vážně klepal jsem se ještě zbytek večera. Krááása a musím se pochlubit, že ikdyž jsem na to šahl poprvé, tak mi to šlo, hodně dobře. Proto, kdybych se ted rozhodl o nových přehravačích nebo o nové technice. DVS (SERnATO) a gramce zřejmě od Citronicu, nejvyšší řadu.
Kdybych se nakonec rozhodl pro CD player uvažoval jsem hodně o PIO 350 nebo 850, na 850 je větší kolo, míchani bude jiná básen, ale 350 jsou malinke, takové krabičky, něco jako stovky :) . Další věc... zaslechl jsem, že se ty 850 kazí, jsou prý hodně poruchové. Nemáte někdo podobné zkušenosti s tímto přehravačem? Děkují za názor.
Pôvodne som už nemal v pláne nič k tejto téme písať, no DJ Skeleton zjavne asi nehral na DN S3700ke... :)
1. nezmysel!: "na přehravač můžete napichnout pouze HD, který nebude mít víc jak 100 GB, větší HD to nenačte!"
Ja mám Externe napájaný HDD 320GB a bez problémov mi "načte" všetko čo v ňom mám...! A nie len mne, ale aj mnoho ďalším majiteľom S3700ky ktorí používajú veľko kapacitné HDD ako zdroj hudobnej knižnice. Jediné obmedzenie nie je vo veľkosti HDD, ale množstve fileov (Mp3, alebo Wav súborov) ktorých môže byť max 50 000...!

2 nezmysel!: "(Virtual DJ, Traktor...) problém a jaký? Přehravač zhasne, ovládání play a cue... atd."
Pripoj si S3700 napr. k VDJ7 a všetko funguje ako má, tlačítka svietia ako majú reakcia ovládacích prvkov je aj pri 10ms latencii rýchla a bezproblémová... Tanier sa točí ako má a pod. Akurát že pri scratchingu je kvalita zvuku z VDJ už strašná... :( Podobne S3700ka funguje s programom RPM... Avšak Traktor nepodporuje MIDI pre S3700ku tak preto s traktorom to nejde plnohodnotne ako má... no nejaký machri už aj toto vyriešili a namapovali tsi. súbor pre S3700ku aj pre traktor Pro ver. 1.2.6 a vyššiu... Okrem scratchingu teda už aj v Traktore funguje všetko ako má... Apropo: Denonáci za to nemôžu že Native Instrument nevedia naprogramovať podporu spinnig platters controllerov...!

3. nezmysel!: "chcete si zascratchovat jako je třeba u gramofonu, musíte jevit velkou sílu na JOG talíř. Totiž, ten plastový "vinyl" je natvrdo přidělany k tomu kovovému jezdci... atd
Ten "plastový vinyl" nie je plastový, ale je to skutočná 9 placová vinylová platňa s nalisovanými trackmi ktoré keď položíš na riadny gramec, tak to reálne hrá... no nie o tomto som chcel. Netreba použiť žiadnu ani len o málinko väčšiu silu (ako na grame) na to, aby si mohol scratchovať!!! Tanier sa pri scratchingu normálne točí ďalej... čiže ako podľa Teba "scratchuješ s motorom"...? Pravdepodobne si s S3700kou ešte nehral, lebo píšeš somariny, alebo zle interpretuješ fakty! Platňa na S3700ke je reálne položená na riadnom slipmate a na tanieri a je spojená stredovým hriadeľom so snímačmi pod motorom ktorý poháňa hliníkový tanier... Platňa musí byť spojená so stredovým hriadeľom, lebo ináč by nemohlo dôjsť k prenosu rotácie na tzv "scale disc" ktorý je pod motorom a na jeho senzor. Jedine v tomto je logický rozdiel medzi klasickou gramofónovou konštrukciou a konštrukciou na S3700ke. No pri scratchingu je toto úplne nepodstatný rozdiel! Osobne už 13 rokov hrávam z Gramofónov a 2 roky z S3700iek. Takže dosť dobre viem posúdiť rozdiel medzi týmito dvomi riešeniami.

max.max

Příspěvek od max.max »

Opět reaguji, že tento přehravač jsem měl v ruce u kolegy, kterému přišel ted nedavno a cca 3 dny poté jsem za nim přijel a řekl mi své zkušenosti. Proto je zde sdílim. Viděl jsem na vlastní oči, že když propojite USB kabel s PC a přehravačem DN-S3700 a máte otevřeny program dejme tomu serato, tak to nereaguje. Nevěděl jsem, že přes Virtual DJ 7 to šlape vpohodě. Určitě tuto informaci předam dál. Další věci co mi kolega sdělil je to, že vážně ten větší disk než je 100GB nenačte... Nevím osobně jsem to nezkoušel a píšu zde věci, které mi byly sdělené. Když jsem si zkoušel Scratch, tak vážně Vinylová deska byla napevno přidělana k talíří, žádny slipmat, po kterým to má klouzat, tam nebyl. Je dost možné, že zrovna kolega dostal nepovedeny kus... Přišel mu za par dnu další. Tak se ho pořádně poptám jak to s těmí přehravači je. Je pravda, že je hloupost scratchovat přes motor, ani to nejde. Jen vím to, že přechodzí aparat DN-S3500 se seratem prodal a myslel si, že využije plně MIDI rozhraní, které tento přehravač nabízí. V každým případě nechci na tento stroj házet jenom špínu, protože se mi hodně zamlouval a spořím na něj peníze, ale ještě si ho musím pořádně vyzkoušet aby mě dosloval ohromil.

Majky_mike

Nechci do toho moc zabředávat, ale osobně si myslim, že i kdyby tam byl ten limit větší než 100 GB nebyl, tak se tu bavíme o nepoužitelné databázi a je to stejně úplně jedno.

Třeba moje Recordboxová databáze do CDJ 2000 má asi jen 180 GB a pokud jí načtu celou najednou přímo z USB na CDJ z externího disku (abych na ní mohl vyhledávat v CDJ 2000 klávesničce všechny tracky) tak je celková rychlost hledání na hranici použitelnosti. Většina filtrovacích dotazů trvá minimálně okolo 5 sec. A to to je CDJ 2000, které je v tomhle směru za 3700 poměrně dost daleko.

Prohledávat zase 100 GB v diskové struktuře je asi taky na hranici použitelnosti (zvláště na pidi display 3700). Neumim si to v praxi vůbec představit.

Absolutně netušim, kdo by to chtěl dělat.... když lze DN 3700 použít jako MIDI kontroler společně s nějakým SW a mít vše pohodlně.

U CDJ 2000 třeba tohle funguje v pohodě díky přímému linku do Recordboxu (skrze LAN třeba do notebooku s RB), kde opravdu lze mít libovolně velkou databázi a přímo na CDJ na ní lze okamžitě vyhledávat bez prodlevy, ale u DN 3700 je IMHO mnohem lepší použít nějakej soft a mít přehrávače jako kontrolery, pokud se tu bavíme o takhle velké databázi.

A na běžné použití by stačilo, kdyby DN načítal i třeba 16 GB.... cokoliv navíc už je stejně k ničemu. Nehledě teda na fakt, že člověk musí mít vše u obou disků 2x, což mu při spojení např s VDJ taky odpadá.

Kromě toho ono celé to řešení správy tracků ala Denon je proti Recordboxu dost nevychytané... určitě bych v tomhle směru spíš počkal až na další generaci mašin, kde to bude určitě lepší a vůbec bych se tím aktuálně netrápil. Pokud chceš stolní samostatné přehrávače, kde chceš mít funkční vyhledávání v řádově desítkách GB MP3, je v současné době jediné opravdu funkční řešení to Pioneerské. A u takhle velkejch databází budeš noťas stejně tahat i ktomu (byť z něho nebudeš hrát, ale jen na něm bude ta databáze pověšená... ).

Takže se s Denonem managementu tracků nebo řešení ala VDJ zatím nevyhneš... 100Gb ne 100 Gb...

Majky_mike

Jinak... k tomu co psal DJMIX se toho nedá moc vytknout.

S tím scratchem je to jasná blbost (jak jsem psal pár postů zpět) a s MIDI taky... měl jsem DN 3700 asi 14 dní.

Přiznám se, že mi ten přehrávač extra nesedl a po letech používání DN-3500 a 14ti dnech 3700, mi teď přišel přechod na CDJ 2000 jako úžasné vysvobození a strašně velký upgrade a pokrok dopředu.

Ale na stranu druhou by tohle nebylo fér srovnávat, protože CDJ 2000 stojí skoro 3x tolik a věci, které jsi DN 3700 opravdu nejsou žádný reálný problém...

3700 prostě ještě neni stroj na plnohodnotné hraní jen z nějakého HD... ale to v takovej stroj v téhle kategorii neexistuje.

max.max

Příspěvek od max.max »

U přehravačů Dn-S1200, DN-S3700 a ještě DN-S5500 se daji tyto přehravače propojit přes D-link a můžeš mít jden disk, ze kterého to můžeš tahat. Ovšem tato informace je jenom z mluvení, v praxi jsem to nezkoušel. Nemám na čem. Mám jenom 1000

Azu

Příspěvek od Azu »

max.max píše:U přehravačů Dn-S1200, DN-S3700 a ještě DN-S5500 se daji tyto přehravače propojit přes D-link a můžeš mít jden disk, ze kterého to můžeš tahat. Ovšem tato informace je jenom z mluvení, v praxi jsem to nezkoušel. Nemám na čem. Mám jenom 1000
Funguje jen u 5500, u ostatních ne
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

max.max píše:Opět reaguji, že tento přehravač jsem měl v ruce u kolegy, kterému přišel ted nedavno a cca 3 dny poté jsem za nim přijel a řekl mi své zkušenosti. Proto je zde sdílim. Viděl jsem na vlastní oči, že když propojite USB kabel s PC a přehravačem DN-S3700 a máte otevřeny program dejme tomu serato, tak to nereaguje. Nevěděl jsem, že přes Virtual DJ 7 to šlape vpohodě. Určitě tuto informaci předam dál. Další věci co mi kolega sdělil je to, že vážně ten větší disk než je 100GB nenačte... Nevím osobně jsem to nezkoušel a píšu zde věci, které mi byly sdělené. Když jsem si zkoušel Scratch, tak vážně Vinylová deska byla napevno přidělana k talíří, žádny slipmat, po kterým to má klouzat, tam nebyl. Je dost možné, že zrovna kolega dostal nepovedeny kus... Přišel mu za par dnu další. Tak se ho pořádně poptám jak to s těmí přehravači je. Je pravda, že je hloupost scratchovat přes motor, ani to nejde. Jen vím to, že přechodzí aparat DN-S3500 se seratem prodal a myslel si, že využije plně MIDI rozhraní, které tento přehravač nabízí. V každým případě nechci na tento stroj házet jenom špínu, protože se mi hodně zamlouval a spořím na něj peníze, ale ještě si ho musím pořádně vyzkoušet aby mě dosloval ohromil.
Ahoj Max :)
Denon S3700ka je okrem iného štandardný MIDI controller ktorý ovláda akýkoľvek Software vrátane Serato Scratch Live(mám odskúšané). No Serato scratch Live funguje len keď máš k nemu pripojený Rane hardware napr.: SL1, SL3, Mix Sixty-Eight, TTM 57SL a MP 4. Čiže bez tohoto hardware sa Serato cez MIDI nedá olvádať žiadnym MIDI controllerom! Okrem toho Serato nemá vopred namapované MIDI príkazy pre S3700 ku - nemá tzv. Native Support ako napr. tieto modely: Denon DJ DN-HC1000S * Denon DJ DN-HC4500 * Denon DJ DN-HD2500 * Novation Dicer Numark iCDX * Numark DMC2 * Pioneer CDJ-2000 * Pioneer CDJ-900 * Pioneer CDJ-400 a
Pioneer MEP-7000.
To znamená že ak chce niekto použiť S3700ku ako MIDI ovládač so Seratom, musí si to sám manuálne namapovať... Tanier a pitch slider sa manuálne namapovať nedá (treba na to spomínaný native support!)
Neviem prečo tvojmu kamošovi nenačítal ten 100Gb disk keď mne načíta akýkoľvek (aj 500Gb) disk... a nie len mne, ale aj mnohým ďalším užívateľom S3700ky.. Veľmi pravdepodobne nie je problém v prehrávači, ale v niečom inom... Treba používať iba také USB HDD disky ktoré majú tzv USB test zhody a pod... príčin môže byť viacero prečo mu to nešlo... Tak isto ba som do tak drahého prehrávača nepchal lacné USB disky neznámych ázijských značiek. Okrem toho musí byť systém súborov na HDD FAT16, alebo FAT32 nie NTFS!
no a na záver ma znovu fakt pobavil. Nech mi niekto vysvetlí, ako mohla byť vinylová platňa napevno pripevnená k tanieru? Veď to sa ani nedá napevno uchytiť...! Iba ak by to kamoš prilepil lepidlom... :) Zjavne sa jedná o dezinformáciu...! Prehrávač po odbalení z krabice nemá "namontovaný" tanier ani vinyl platňu ani slipmat! Tieto 3 veci sú totiž v krabici osobitne zabalené. Užívateľ si to musí sám "namontovať" presnejšie tanier položí na stredovú hriadeľ motora presne rovnako ako na gramofóne technics 1210. Potom sa na tanier položí slipmat a nakoniec platňa so strieborným stredovým kruhom (na ktorom je logo Denon) Platňa so spomínaným kruhom v strede sa potom položí na slipmat a prihytí 2 skrutkami (Nie o Tanier!!!) ale o kovovú stredovú osku ktorá prehádza uprostred spomínaného hriadeľa a nijako nie je spojená z tanierom a motorom! Akoby sa ináč dalo na tom scratchovať keby bola platňa napevno prichytená o tanier??? To nedáva žiadny zmysel ani logiku. Pozdravuj kolegu a spýtaj sa ho či tú platňu na ten tanier prilepil...(?) :D prepáč že sa na tom smejem, ale toto je absolútny nezmysel! Neviem si totiž predstaviť scratchovať s platňou prilepenou priamo na tanieri bez slipmatu.
Mám S3700 už 2 roky... a som pravdepodobne ich úplne prvý užívateľ na Slovensku... mal som ich rozobraté takmer ako sa hovorí do posledného "šróbu", čiže určite viem poskytnúť o tomto prehrávači kompetentné dôveryhodné a presné informácie... Trošku ma vytáča ak niekto, kto to mal v rukách pár dní, píše, alebo ináč rozširuje nezmysly (nenarážam na Teba Max) No aspoň viem že väčšina DJov nemá ani najmenšie - základné informácie o technike na ktorej hráva.
Ej ale som sa zase rozpísal :D sorry za tento "román" :) všetko dobré Ti prajem...

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

Majky_mike píše:Nechci do toho moc zabředávat, ale osobně si myslim, že i kdyby tam byl ten limit větší než 100 GB nebyl, tak se tu bavíme o nepoužitelné databázi a je to stejně úplně jedno.

Třeba moje Recordboxová databáze do CDJ 2000 má asi jen 180 GB a pokud jí načtu celou najednou přímo z USB na CDJ z externího disku (abych na ní mohl vyhledávat v CDJ 2000 klávesničce všechny tracky) tak je celková rychlost hledání na hranici použitelnosti. Většina filtrovacích dotazů trvá minimálně okolo 5 sec. A to to je CDJ 2000, které je v tomhle směru za 3700 poměrně dost daleko.

Prohledávat zase 100 GB v diskové struktuře je asi taky na hranici použitelnosti (zvláště na pidi display 3700). Neumim si to v praxi vůbec představit.

Absolutně netušim, kdo by to chtěl dělat.... když lze DN 3700 použít jako MIDI kontroler společně s nějakým SW a mít vše pohodlně.

U CDJ 2000 třeba tohle funguje v pohodě díky přímému linku do Recordboxu (skrze LAN třeba do notebooku s RB), kde opravdu lze mít libovolně velkou databázi a přímo na CDJ na ní lze okamžitě vyhledávat bez prodlevy, ale u DN 3700 je IMHO mnohem lepší použít nějakej soft a mít přehrávače jako kontrolery, pokud se tu bavíme o takhle velké databázi.

A na běžné použití by stačilo, kdyby DN načítal i třeba 16 GB.... cokoliv navíc už je stejně k ničemu. Nehledě teda na fakt, že člověk musí mít vše u obou disků 2x, což mu při spojení např s VDJ taky odpadá.

Kromě toho ono celé to řešení správy tracků ala Denon je proti Recordboxu dost nevychytané... určitě bych v tomhle směru spíš počkal až na další generaci mašin, kde to bude určitě lepší a vůbec bych se tím aktuálně netrápil. Pokud chceš stolní samostatné přehrávače, kde chceš mít funkční vyhledávání v řádově desítkách GB MP3, je v současné době jediné opravdu funkční řešení to Pioneerské. A u takhle velkejch databází budeš noťas stejně tahat i ktomu (byť z něho nebudeš hrát, ale jen na něm bude ta databáze pověšená... ).

Takže se s Denonem managementu tracků nebo řešení ala VDJ zatím nevyhneš... 100Gb ne 100 Gb...
Majky máš v mnohom pravdu... Ja som o tom radšej ani nechcel písať, lebo by som napísal Ďalší román :D Na bežné 6 hodinové hranie, alebo 3 hodinový set s bohatou rezervou archívu stačí úplne 8GB USB kľúč. Jednu výhodu oproti CDJ 2000 ke S3700ka má... ide k nej pripojiť klávesnicu a pomocou nej nájdeš pohodlne požadovaný track aj na 100Gb Harddisku ;)

Majky_mike

djmix123 píše:
Majky_mike píše:Nechci do toho moc zabředávat, ale osobně si myslim, že i kdyby tam byl ten limit větší než 100 GB nebyl, tak se tu bavíme o nepoužitelné databázi a je to stejně úplně jedno.

Majky máš v mnohom pravdu... Ja som o tom radšej ani nechcel písať, lebo by som napísal Ďalší román :D Na bežné 6 hodinové hranie, alebo 3 hodinový set s bohatou rezervou archívu stačí úplne 8GB USB kľúč. Jednu výhodu oproti CDJ 2000 ke S3700ka má... ide k nej pripojiť klávesnicu a pomocou nej nájdeš pohodlne požadovaný track aj na 100Gb Harddisku ;)
Mno... CDJ externí klávesnici nepotřebuje, ona má totiž svojí integrovanou v těle :-).

Azu

Příspěvek od Azu »

Majky_mike píše:Mno... CDJ externí klávesnici nepotřebuje, ona má totiž svojí integrovanou v těle :-).
ale i tak k nim připojit jde také :-)
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Majky_mike

Azu píše:
Majky_mike píše:Mno... CDJ externí klávesnici nepotřebuje, ona má totiž svojí integrovanou v těle :-).
Fakt? To jsem netušil... hned vyzkoušim :-).

(Ty jsi tu psal v nějakém vlákně, že to nejde... takže jsem neověřoval).

Majky_mike

Majky_mike píše:
Azu píše:
Fakt? To jsem netušil... hned vyzkoušim :-).

(Ty jsi tu psal v nějakém vlákně, že to nejde... takže jsem neověřoval).
Vyzkoušeno, ale úspěšný jsem bohužel nebyl... žádnou ze svejch (celkem vyzkoušeny 2) klávesnic, jsem nerozchodil.

Připojil jsem je do horního USB a nic...

Nicméně bych to přehrávačům za zlé neměl. Ta integrovaná funguje báječně a hlavně... k CDJ 2000 lze připojit po LAN notebook a ten použít nejen jako klávesnici při vyhledávání (i s pokročilým filtrováním, zvukovým příposlechem skladeb, který jde po LAN přímo skrze mix do sluchátek a spousta dalších věcí).

Odpovědět