Pioneer vs. Denon
Pioneer vs. Denon
Vzhledem k tomu, že hodně DJs přemýšlí, co je lepší a výhodnější, napište prosím své názory, zkušenosti a postřehy na toto téma sem.
Pioneer CDJ900,Reloop 6000MK5,Pioneer DJM 700k,Technics RP-DH1200
Re: Pioneer vs. Denon
To hlavně záleží na tom co chceš zda mix nebo přehrávač. Mixáky má Denon kvalitní, s přehrávačema je to už na pováženou, tam je to spíš o tom zda seš ochoten přejít na systém práce s přehrávačem, který ti Denon vnucuje,tedy točící talíř díky kterému je to takový hybrid, který ne každému vyhovuje, zejména nevyhovuje lidem co do teď hrávali na klasických CD přehrávačích bez točícího talíře.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
[quote="Azu"]To hlavně záleží na tom co chceš zda mix nebo přehrávač. Mixáky má Denon kvalitní, s přehrávačema je to už na pováženou, tam je to spíš o tom zda seš ochoten přejít na systém práce s přehrávačem, který ti Denon vnucuje,tedy točící talíř díky kterému je to takový hybrid, který ne každému vyhovuje, zejména nevyhovuje lidem co do teď hrávali na klasických CD přehrávačích bez točícího talíře.[/quote]
Co rikas na S3500? ze ten v prodancu je maj imho za velice priznivou cenu
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=89064
Co rikas na S3500? ze ten v prodancu je maj imho za velice priznivou cenu
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=89064
výrobní kvalita je u všeho od Denonu dobrá, ale chce si to skočit ošahat, hlavně ty přehrávače protože většině lidí nevyhovují svým ovládáním, díky točícímu talíři. Pokud si někdo myslí, že jen vypne točení a bude to používat v netočícím režimu jako je zvyklej na jiné CD přehrávače, tak se hodně plete, to chování je odlišné, protože ten talíř i při pohybu větru se nepatrně pootočí a pak dochází k situaci že se to stále rozjíždí.
Denon, jmenovitě 3500 nikdy!!!
Nečte CD, ovládání pres JOG je nepoužitelné (někomu vyhovuje, ale ten někdo nezkusil nic normálního, jinak by to zahodil taky)
Ostatní funkce taky fungujou +-
Tento typ je pro zlost ne pro radost.
Nečte CD, ovládání pres JOG je nepoužitelné (někomu vyhovuje, ale ten někdo nezkusil nic normálního, jinak by to zahodil taky)
Ostatní funkce taky fungujou +-
Tento typ je pro zlost ne pro radost.
čaute, A co takhle sestava Denon DN-X 1700+Denon DN-S 3700, dík za zkušenosti, názory...Vážně uvažuji o pořízení,. Pro a proti oproti Hračkám pro děti Zn. Piooneer?
dík za názory rady.... nějak pioneru nevěřím...

mix super.
přehrávače mají ten točící se talíř.. měl sem chvilku v ruce 3500ku a není to nic moc s tím ovládáním s vypnutým točením talíře a dorovnáním je to dost o držku ale jde to.. oproti tomu dn-s1000ka byla moc fajn..
osobně mám zálusk na 1200ky ale pořád ještě nějak nevím :biggrin2:
přehrávače mají ten točící se talíř.. měl sem chvilku v ruce 3500ku a není to nic moc s tím ovládáním s vypnutým točením talíře a dorovnáním je to dost o držku ale jde to.. oproti tomu dn-s1000ka byla moc fajn..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
hoolifan píše:mix super.
jj, ale pls neporovnávejte 3500 a 3700, 3700 je uplně někde jinde o tom snad nepochybuješ.....
o tom nejde pochybovat akorát si sebou nese největší slabinu 3500ky a to je právě ten točící se talíř.. to je asi největší důvod proč bych se rozhodl vzít něco jiného..
playery jsou to dobré jen..
playery jsou to dobré jen..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
Přehrávače s točícím talířem jsou dobré tak akorát pro lidi co do teď hráli na gramcích a nechtějí se vzdát točící desky do které mohou šahat, jinak pokud se má hrát z CD, tak klasický netočící CD přehrávač je rozhodně lepší volbou.
A psát, že Pioneer je předražená hračka pro děti ? Tak si kup tu hračku od Denona pro kojence
A psát, že Pioneer je předražená hračka pro děti ? Tak si kup tu hračku od Denona pro kojence
Rozdíl mezi pioneerem a všema ostatníma je nejen v ceně, ale za tu cenu máte (s přihmouřením oka) 100% jistotu, že to co kupujete bude fungovat a fungovat to vydrží nějakou dobu... Vyzkoušel jsem už hodně věcí. Pioneera jsem neměl rád, stejně jako ve své době nokii (měl to každý) ale jediný výsledek byl, že během dvou let jsem prodělal cca 70 000,- aniž bych měl z čeho hrát protože prostě všechny tyhle hračky stylu denon, numark, stanton, jsou velice nedotažené, sice mají nápady, ale bohužel nemají sílu je dotáhnout do konce a udělat to pořádně... Když bych si rovnou koupil 1000MKIII mohl jsem mít už 4 roky klid...
Denon dělal dobré přehrávače s točícím kolem v dobách 3000 a 5000 od té doby to všechno posral...
Denon dělal dobré přehrávače s točícím kolem v dobách 3000 a 5000 od té doby to všechno posral...
Je to přesně tak, jak píše výše ToLa. Pioneer nikdy předčasně nedá na trh něco, co není dotažené do konce a tím pádem vše funguje přesně tak, jak má. Na první pohled sice Denon a někteří ostatní ohromí funkcemi, ale po čase zjistíš, že je stejně nevyužiješ. Podívej se, kolik DJs hraje na Pioneer a to nemyslím jen hvězdy, ale i kluky tady z fóra. Bylo nás dost, co jsme bláznili po Denonech a stejně nakonec skončili u Pincků .... Proč asi? Protože jsme všichni idioti a raději kupujeme předražené hračky pro děti a zvyšujeme si tak vlastní ego? To asi ne ....... Má to své důvody.
Pioneer CDJ900,Reloop 6000MK5,Pioneer DJM 700k,Technics RP-DH1200
A mohl by jsi mi Djsharku prosímtě vysvětlit co je na tom denonu 3700 vlastně tak super že oproti němu je pioneer hračkou pro děti ? Když pomineme ten točící talíř kterej je spíš pro většinu mínus než plus (a dá se říct že to je spíš jen tak hračka pro efekt aby si někdo mohl připadat cool že se mu to tam točí), tak co má ten Denon tak cool co pioneer ne ? Já nevím jak vy ale když bych se rozhodoval v cenové kategorii tak když budu chtít hrát z CD tak radši vezmu CDJ 800 mkII, když bych chtěl teda hrát i PC tak bych přišetřil a vzal CDJ 900. Proč i když je o dost dražší ? už sem měl pár přehrávačů v ruce (shodou okolností pio), a nikdy sem na tom přehrávači nenašel žádnou věc která by mi vyloženě vadila. (krom třebas vybavenosti mezi jednotlivými modely samozřejmě). Pincek vždy funguje tak jak se od něj očekává, a i když doma hraju z CDJ 100 nebo teď z CDJ 400 a příjdu třeba dnes na párty kde budou CDJ 900 nebo cokoliv jinýho, tak věřím že si na přehrávače hodně rychle zvyknu a nebudu muset celej věčer stresovat že je to uplně něco jinýho.
Osobně bych 3700 nechtěl. Točící talíř uplně zbytečněj a taky určo těžkej. Co se někomu třebas líbí tak sou ty gumové tlačítka. Mě se zas třebas vůbec nelíbí. Jedinou výhodou denonu je tak max cena. Je o dost levnější než cdj 900. A oproti CDJ 400 má výhodu že jdou media sdílet mezi přehrávačema. Ale stejně když budu chtít hrát primárně z PC tak proč bych sebou měl tahat takový těžky k..vy
Nevím no věřím že kvalitní výrobek to je, a že si snad i nějaké své fanoušky najde (každej sme ujetej na něco jinýho). ale myslím si že to bude menšina.
(nemluvím o mixech, mixáky denon se mi líbí a stavím je = pioneeru)
Jinak to že pioneer je hračka pro děti to může napsat jen pako co žádnej pořádnej přehrávač od pio nemělo v ruce. Sharku zkus si někdy zahrát na CDJ 400, CDJ 800 a vejš a možná už nebudeš mlít takový kraviny.
EDIT: ještě mě tak napadlo že bych měl zmínit že já beru přehrávače jako pracovní nástroj. Tudíž mi jde o to jak se mi s tím dobře pracuje, dále aby byl 100% spolehlivej a rychlej, abych se mohl soustředit na jiný věci. A né abych celej večer koukal na playery jak to tam hezky bliká, a točí se, a abych zkoušel co uděla to nebo ono.."
Osobně bych 3700 nechtěl. Točící talíř uplně zbytečněj a taky určo těžkej. Co se někomu třebas líbí tak sou ty gumové tlačítka. Mě se zas třebas vůbec nelíbí. Jedinou výhodou denonu je tak max cena. Je o dost levnější než cdj 900. A oproti CDJ 400 má výhodu že jdou media sdílet mezi přehrávačema. Ale stejně když budu chtít hrát primárně z PC tak proč bych sebou měl tahat takový těžky k..vy
Nevím no věřím že kvalitní výrobek to je, a že si snad i nějaké své fanoušky najde (každej sme ujetej na něco jinýho). ale myslím si že to bude menšina.
Jinak to že pioneer je hračka pro děti to může napsat jen pako co žádnej pořádnej přehrávač od pio nemělo v ruce. Sharku zkus si někdy zahrát na CDJ 400, CDJ 800 a vejš a možná už nebudeš mlít takový kraviny.
EDIT: ještě mě tak napadlo že bych měl zmínit že já beru přehrávače jako pracovní nástroj. Tudíž mi jde o to jak se mi s tím dobře pracuje, dále aby byl 100% spolehlivej a rychlej, abych se mohl soustředit na jiný věci. A né abych celej večer koukal na playery jak to tam hezky bliká, a točí se, a abych zkoušel co uděla to nebo ono.."
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,
Bj_Carda píše:A mohl by jsi mi Djsharku prosímtě vysvětlit co je na tom denonu 3700 vlastně tak super že oproti němu je pioneer hračkou pro děti ? Když pomineme ten točící talíř kterej je spíš pro většinu mínus než plus (a dá se říct že to je spíš jen tak hračka pro efekt aby si někdo mohl připadat cool že se mu to tam točí), tak co má ten Denon tak cool co pioneer ne ? Já nevím jak vy ale když bych se rozhodoval v cenové kategorii tak když budu chtít hrát z CD tak radši vezmu CDJ 800 mkII, když bych chtěl teda hrát i PC tak bych přišetřil a vzal CDJ 900. Proč i když je o dost dražší ? už sem měl pár přehrávačů v ruce (shodou okolností pio), a nikdy sem na tom přehrávači nenašel žádnou věc která by mi vyloženě vadila. (krom třebas vybavenosti mezi jednotlivými modely samozřejmě). Pincek vždy funguje tak jak se od něj očekává, a i když doma hraju z CDJ 100 nebo teď z CDJ 400 a příjdu třeba dnes na párty kde budou CDJ 900 nebo cokoliv jinýho, tak věřím že si na přehrávače hodně rychle zvyknu a nebudu muset celej věčer stresovat že je to uplně něco jinýho.
Jo právě točící talíř (ještě k tomu z vinylu) mě opravdu fascinuje

Myslím že doménou Denonu jsou hlavně CD přehrávače. Dodnes jejich patentovaný Alpha procesor nikdo nepřekonal. Sestava CD přehrávače s externím převodníkem je nejlepší na světě, ale stojí kolem půl mega... Denon je špička, ale v minulosti moc neinvestoval do vývoje DJ techniky. V posledních pár letech se ale dostal na špičku díky preciznímu a spolehlivému provedení. Na stránkách Denonu si můžeš najít kdo z toho hraje a zjistíš, že slavní umělci už značku Pioneer pomalu opouštějí....djshark píše:Bj_Carda píše:A mohl by jsi mi Djsharku prosímtě vysvětlit co je na tom denonu 3700 vlastně tak super že oproti němu je pioneer hračkou pro děti ? Když pomineme ten točící talíř kterej je spíš pro většinu mínus než plus (a dá se říct že to je spíš jen tak hračka pro efekt aby si někdo mohl připadat cool že se mu to tam točí), tak co má ten Denon tak cool co pioneer ne ? Já nevím jak vy ale když bych se rozhodoval v cenové kategorii tak když budu chtít hrát z CD tak radši vezmu CDJ 800 mkII, když bych chtěl teda hrát i PC tak bych přišetřil a vzal CDJ 900. Proč i když je o dost dražší ? už sem měl pár přehrávačů v ruce (shodou okolností pio), a nikdy sem na tom přehrávači nenašel žádnou věc která by mi vyloženě vadila. (krom třebas vybavenosti mezi jednotlivými modely samozřejmě). Pincek vždy funguje tak jak se od něj očekává, a i když doma hraju z CDJ 100 nebo teď z CDJ 400 a příjdu třeba dnes na párty kde budou CDJ 900 nebo cokoliv jinýho, tak věřím že si na přehrávače hodně rychle zvyknu a nebudu muset celej věčer stresovat že je to uplně něco jinýho.
Jo právě točící talíř (ještě k tomu z vinylu) mě opravdu fascinuje, (Každopádně to otáčení talíře je možné vypnout a pak se to ovládá jako cokoliv jiného.) + vzhled i funkce
Jak píše jeden týpek jménem DJ *F : Ostatně Denon byl odjakživa výrobcem hlavně High-End techniky, což je třída do které se Pioneer nikdy v historii oficiálně nedostal. O kvalitě zpracování bych taky moc nepochyboval. Stačí když vezměš Pioneer jakékoliv řady a zaklepeš na ten laciný plast - chrastí tam všechno co může. Zkus to samé u Denonu. Pioneer je tu rozšířený, protože dlouho nic jiného, slušného nebylo, ale rozhodně to není špička, ale standart. :