Pioneer vs. Denon

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
djmix123

Re: Pioneer vs. Denon

Příspěvek od djmix123 »

Azu píše:Víš proč je má přelepený? Právě protože se ten talíř sám pootáčí i když na něj jen dejchneš a tak by se mu to soustavně rozjíždělo a nemá to co společného s nějakým rachotem.

Denony maj na venek mnoho funkcní jenž jsou všechny nepoužitlený.
DN-S3700 je úplně obyčejnej předraženej přehrávač s efektama nic jiného. Všechny ostatní zajímavé funkce jako je třeba MIDI, grafické zobrazení průběhu skaldby, ... jsou totiž tady úplně na hovno nepoužitelný = Točící talíř v MIDI nefunguje v žádném programu, wave křivka je zobrazena jen pokud jsou skladby předem analyzovány jejich programem jinak ne, nelze připojit jeden externí HDD a brát z něj muziku pro oba přehrávače, takže USB je zde také na hovno. Díky točícímu talíře je to pěkně těžký. Malý displej na kterém se nedá rozumně listovat v MP3, takže MP3 také na hovno jen z nouze, takže zbývá jen to jediné a to je Audio CD. Nějaká kvalita zvuku tyhle všechny nedostatky jistě nevyváží
Pri všetkej úcte k Tebe Azu, napíš mi ktoré funkcie na Denon prehrávačoch sú nepoužiteľné...??? DN S3700 je v prvom rade Multimedia player! Prehrávanie CD nosičov je v tomto modely iba ako doplnok. Priorita je USB, MIDI a tzv Hybrid Režim. Áno, ten display je v porovnaní s CDJ 900 kou menší, Ale úprimne si všetci čo kydáte na Denon odpovedzte aký display by bol ideálny...!? Podľa mnohých DJs by sa "ideálny" display na player určite nezmestil, lebo by bol určite väčší ako samotný prehrávač :D Podpora točiaceho sa taniera je problémom spoločností vyvíjajúcich DJský Software a nie problémom hadrware. No aj v tomto sa Azu mýli, pretože hneď dva software (VDJ7, RMP) plne podporujú rotujúci tanier v Midi režime s minimálnou latenciou! Mám to osobne vyskúšané Live na akcii. Aby som zas nebol nekritický, tak áno, je škoda že Denon nenechal v 3700kách tzv. S-Link s modelu DN HS5500, prostredníctvom ktorého je možné zdieľať hudbu z jedného cez USB pripojeného zdroja (Usb HDD, Usb klúč, a pod.)
A ešte jedna poznámka že stačí vánok a tanier sa pohne ak je vypnutá rotácia. Je to nezmysel. Osobne mám všetky single modely Denon players a ani jeden sa takto neprejavoval, a to ani v prípade keď som hral na stagei, pod ktorým bolo 2 KW v basoch akustický tlak bol na úrovni cca 123 db (odmerané profesionálnou firmou kvôli hygienickým predpisom). Problém o ktorom okrem iných aj Azu písal sa vyskytol iba na modely DN S3700 pretože tento model má (nie ťažký tanier ako si mylne niektorí myslia), ale ľahký (duralový) tanier :( a preto je na basové vibrácie oveľa citlivejší než predchádzajúce modely od Denon. no tento problém bol už odstránený novým firmwareom a funguje to 100%tne. Odskúšal som to v jednom klube kde je len v basoch takmer 5 KW a testoval som to tak, že som pustil dve 8 minútové rovnaké skladby súčasne, vypol som rotáciu a počúval som fázovanie. Indikátory na Mixpulte prekračovali + 5 db nad nulou (bežne sa tam hráva ak indikátor na mixe kolíše okolo 0 db. Išlo to ako hodinky spolu a presne.

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

ToLa píše:Ale co si budeme povídat, v dnešní době pokud mam peníze a chci to nejlepší, tak prostě denon nemá co nabídnout. Jediný výrobce, kdo má co nabídnout je pioneer.
Dovolím si tvrdo nesúhlasiť! :D Denon je tu už 100 rokov. To znamená 100 rokov vývoja zdokonaľovania a pod. Denon pr8ve naopak, ponúka super kvalitu za veľmi prijateľnú cenu. Nikdy nič v DJskej technike, myslím žiadny výrobok nebude dokonalý, ale Denon (aj Pioneer, A&H...) k tomu má najbližšie. v akýchkoľvek parametroch. Pioneer je má možno viac prepracované ovládacie prvky (ergonómiu), Denon je lepší v kvalite spracovania, kvalite zvuku a inováciách techológiách, A&H zas má vynikajúci zvuk a neprekonané Filtre... Proste je to o tom čo komu viac vyhovuje. Nemali by ste kupovať Pioneer len preto, že to má aj kolega z vedľajšej dediny. Treba najprv dobre vedieť čo chcem hrať a kde chcem hrávať. Potom si treba odpovedať či som typ kreatívnejšieho DJa, alebo Oldscool DJ, prípadne niečo medzi tým. Výber tej správnej DJskej techniky je hlavne o poznaní seba samého a poznaní svojich potrieb. Len tak si potom kúpite tú ideálnu techniku a je jedno či je to PIoneer, Denon, Ecler, alebo trebárs A&H.

atlon

Příspěvek od atlon »

vecna tema :biggrin2: :biggrin2:
ja by som navrhoval zalozit novy topic, kde kazdy napise pre a proti ku konkretnemu prehravacu ( najlepsie k tomu co na nom uz par rokov hra :wink: )(technics, denon, numark, pioneer, stanton, geminy a co ja viem ake este)
a kazdy nech si sam vyberie a rozhodne sa co je pre neho lepsie.
mohol by to sledovat nejaky moderator a mazat "nevhodne" prispevky aby sa to nezvrhlo na dalsiu debatu o tom co je lepsie a preco to a preco nie to :wink:
urcite to viac pomoze niekomu pri vybere ako citat toto pridlhe forum a aj tak sa nic nedozvediet. po precitani som stale na tom istom a to beriem tak ze by som si akoze chcel vybrat cd playere.

tot moj nazor. co vy na to?

atlon

Příspěvek od atlon »

napriklad vlozit temu do DJ TECHNIKA s nazvom RECENZIE, podkategorie CD,GRAMO,MIX,DVS,MIDI atd :wink:

BEZ MOZNOSTI DISKUSIE!!! :roll:

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

Azu píše:
djshark píše:A je to tady to co mi na tom VADÍ:věta:(raději šáhnou tady po osvědčeným Pioneerech na kterým hrajou všichni. Jak říká filip: Tenhle národ je prostě stádo ovcí - kam jdou všichni, jdeme taky, protože tam jdou všichni... :?
Tak tak úplně pravda. Pokud chci jakožto výrobci se prosadit i na evropském trhu, tak musím zkrátka udělat výrobek, který bude alespoň ovládáním podobný zvyklostem výrobků na kterých doposavad většina lidí hraje a to bohužel Denon nesplňuje. Výjimkou u které jim to asi docvaklo byl mixák DN-X1600. V přehrávačích nemá Denon v podstatě dnes vůbec co nabídnout a to jen svou blbostí, kdy se snažil propojit dva odlišné světy CD přehrávačů a gramofonů, což byl zcela nesmyslný krok. DJ zastávající hraní z gramců prostě na tyto hybridy nepřejde a raději šáhne po DVS systému pokud chce hrát MP3. Naopak dj hrající z CD zase nechce točící talíř, protože pro ně je to nezvyklé a především v začátku podstatně hůř ovladatelné. Pokud by nadále vyráběli nové klasické modely CD přehrávačů bez otočného talíře, tak by udělali podstatně lépe a ještě lépe pokud by uvedli i nějaký evropský model s negumovejma tlačítkama a lepším rozmístěním ovládacích prvků, které by umožňovalo rychlejší a pohodlnější ovládání, protože on sice Denon má mnoho funkcí, jenže díky komplikovanému ovládání je většina těchto funkcí v reálu nepoužitelná
Sorry Azu že reagujem zas na Teba, ale tvoje komentáre sú vcelku konštruktívne a jednoducho pochopiteľné... len na ne sa dá normálne reagovať. :)
Priznám sa že stále nechápem v čom Ty a poniektorí Ďalší DJ vidia problém v tlačítkach na Denon...(?) To predsa nie je obyčajná lacná mäkká guma ako na ceruzke... :) Ak by si mal niekedy otvorený akýkoľvek player od Denon a vybral tie tlačítka, tak zistíš že je to dosť prepracované tlačítko z tvrdšej transparentnej hmoty, ktorá je ergonomicky tvarovaná tak, že keď to tlačítko zatlačíte na akomkoľvek mieste, dôjde k zapnutiu mikrospínača pod ním.
Môžeme polemizovať že to má trošku väčší tzv zdvih ako majú tlačítka na Pio. ale v zásade to žiadnemu DJovi problém robiť nemôže, pretože sa na ten vyšší zdvih dá veľmi rýchlo zvyknúť. Osobne hrávam aj na Pio playeroch ale aj na Denon.
Tiež s tým "komplikovaným" ovládaním by som si dovolil nesúhlasiť, lebo napríklad ked porovnáme ovládanie 3 Hot Cue na Pio a Denon, tak v tomto porovnaní je Denon o dosť jednoduchší. Nakoľko na Pio. musíš stlačiť najpr. mód Rec. aby si nahral (Hot) Cue point a potom mód rec. vypnúť, aby si mohol spustiť prehrávanie zo zvolených HotCue. Čo je rýchlejšiea jednoduchšie, jedným krokom (dotykom) nastaviť a spustiť Hot Cue v reálnom čase(ako na Denon), alebo urobiť 4 kroky aby si spustil Hot Cue?(ako na Pioneer)

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Sice jsem se vnitřně zapřísáhnul, že už do téhle diskuze "děti na písku" nebudu zasahovat, ale nějak mi to nedalo. Osobně nechápu proč se tu furt řeší jedno a to samý. Hrajte si třeba na záchodovou mísu, důležitej je výslednej set. Nikdo na světě nepozná ze setu z jakýho přehrávače se to nahrávalo.

Co se týče značky Pioneer u CD přehrávačů, tak milí Denonáci a příznivci jiných značek... Nikdo nespolupracuje s DJema a jejich potřebama při mixování líp, než Pioneer. To je taky vidět na ergonometrickém a naprosto logickém uspořádání tlačítek a funkcí. Není jich tam víc nebo míň.
Byla tu řeč o HOT CUE a jejich nelogičnosti. Nechápu co je na tom nelogického zmáčknout před nahráváním tlačítko REC, aby jedno z HOT buttonů bylo následně použito na přehrání nahraného samplu. Vychází se z toho, že nahrávat samply budu mnohem míň nahrávat než přehrávat. Nebo měl snad výrobce udělat další 3 tlačítka speciálně pro nahrávání? Kdyby takhle přemýšlel, tak takovej přehrávač by vypadal asi jako první sálovej počítač. A taky pokud vím, tak třeba na S3700 se mačká také jakési tlačítko Memory pro nahrání HOT CUE, tak kde je problém? Hledáte ho tam kde neni.
K té protlačovanosti přehrávačů firmou Pioneer: Chápu, že ku příkladu u komerční hudby a hudby co slyšíme v rádiích je velká oblíbenost ovlivněna hlavně tím jak manažeři takové tracky protlačují a u techniky to může být zrovna tak. Ale dala by snad většina lidí 30 tisíc (ve svě době) třeba za jeden CDJ-1000, kdyby nebyl navrhnut správně? Tyhle přehrávače zkrátka fungujou a osvědčili se. Denon je v některých věcech dost složitej a nepochopitelně uspořádanej. Takhle to vidim já, je to můj názor, kterej mi nikdo nevezme a proto hraju na tisícovky a hraju hlavně na to s čim jsem spokojenej. Jestli si kdokoliv hraje z Denonů, pak je to jenom jeho věc, ale já bych do toho ty prachy nedal...
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Jinak původně jsem hrál pouze z vinylů a když se mi pod ruku poprvé dostaly Pioneer CDJ-1000mk3, jakoby to byl další logický krok a hrát mi na ně šlo hnedka. Zvykat jsem si musel co nejméně. Ani náhodou nevěřím, že u Denonů by to bylo to samé.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Věřim, že když bys přešel na DN-S3000 nebo 5000, tak by ses nemusel téměř nic nového učit, tam to ovládání bylo dle mě s gramofonem totožný z 90%... Ale pokud bys přešel na DN-S3500, tak bys je po týdnu zahodil, jako to udělala většina uživatelů co je měla... ty byly naprosto nepoužitelný, stejně jako jejich klon 5500. Nevim jak moc se to zlepšilo u 3700, ale dle diskusí asi jo....
Co se týká nedodělků, tak Denon se zařadil po bok Numarku, Stantona a podobnch "sračkoidních" firem. Prostě co nejvíce funkcí, ale půlka jich je nedodělaná ...
Dlouhou dobu jsem odolával Pioneeru z důvodu, že to měl každý, ale po vyhozených 80tis během dvou let, za různé polofunkční přehrávače jsem musel jít k pioneeru... Za 2 roky mě to stálo jen toi za co jsem to koupil a nemam důvod měnit...

markes

Příspěvek od markes »

no ja len podotknem ze tiez sa uz preorientuvavam na PIO,,,,
a to Skratka len preto,,,ze kym clovek neochutna,,ako napr. JA cdj800,tak mu staci aj to co ma doma,,,ale skusenostami sa vsetko zmenilo,,tot vsio
zaobstaram si este 1000ky alebo 900ky a mam to v suchu
DJM-800, CDJ-900, Sony MDR-V700

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

djfelixus píše:Sice jsem se vnitřně zapřísáhnul, že už do téhle diskuze "děti na písku" nebudu zasahovat, ale nějak mi to nedalo. Osobně nechápu proč se tu furt řeší jedno a to samý. Hrajte si třeba na záchodovou mísu, důležitej je výslednej set. Nikdo na světě nepozná ze setu z jakýho přehrávače se to nahrávalo.

Co se týče značky Pioneer u CD přehrávačů, tak milí Denonáci a příznivci jiných značek... Nikdo nespolupracuje s DJema a jejich potřebama při mixování líp, než Pioneer. To je taky vidět na ergonometrickém a naprosto logickém uspořádání tlačítek a funkcí. Není jich tam víc nebo míň.
Byla tu řeč o HOT CUE a jejich nelogičnosti. Nechápu co je na tom nelogického zmáčknout před nahráváním tlačítko REC, aby jedno z HOT buttonů bylo následně použito na přehrání nahraného samplu. Vychází se z toho, že nahrávat samply budu mnohem míň nahrávat než přehrávat. Nebo měl snad výrobce udělat další 3 tlačítka speciálně pro nahrávání? Kdyby takhle přemýšlel, tak takovej přehrávač by vypadal asi jako první sálovej počítač. A taky pokud vím, tak třeba na S3700 se mačká také jakési tlačítko Memory pro nahrání HOT CUE, tak kde je problém? Hledáte ho tam kde neni.
K té protlačovanosti přehrávačů firmou Pioneer: Chápu, že ku příkladu u komerční hudby a hudby co slyšíme v rádiích je velká oblíbenost ovlivněna hlavně tím jak manažeři takové tracky protlačují a u techniky to může být zrovna tak. Ale dala by snad většina lidí 30 tisíc (ve svě době) třeba za jeden CDJ-1000, kdyby nebyl navrhnut správně? Tyhle přehrávače zkrátka fungujou a osvědčili se. Denon je v některých věcech dost složitej a nepochopitelně uspořádanej. Takhle to vidim já, je to můj názor, kterej mi nikdo nevezme a proto hraju na tisícovky a hraju hlavně na to s čim jsem spokojenej. Jestli si kdokoliv hraje z Denonů, pak je to jenom jeho věc, ale já bych do toho ty prachy nedal...

Súhlasím s Tebou čo sa týka prvej časti tvojho príspevku k tejto "večnej" diskusii X versus Y a pod. :D A súhlasím aj s tým že Pio viac spolupracoval pri vývoji svojich produktov s DJskou komunitou vo svete a preto ergonomicky a užívateľsky vyhovuje väčšine DJs viac, než je to pri iných značkách.
Ubezpečujem Ťa že nehladám problém tam kde nie je. Mnohí na tomto fóre píšu o tom že Denon sú dobré playere len s mnoho nedomyslenými a nedotiahnutými funkciami, ktoré sa komplikovane ovládajú. Tak som napísal jedno porovnanie HOT CUE funkcií na Pio vs. Denon. Ved práve o tomto je táto téma... ;) Zdá sa mi fakt nelogické a zbytočne komplikované aby DJ musel na Pio. urobiť 4 kroky aby nastavil a spustil HOT Cue...!? Na Denon playeroch nemusíš stláčať žiadne "memory" tlačítko aby si (nahral) nastavil akýkoľvek HOT CUE point, čiže tzv. zarážku. Rovno ho jedným krokom stlačíš a hotovo. odpaluješ potom od toho bodu v real time. Toto riešenie sa mi zdá oveľa jednoduchšie a menej komplikované... Tiež (ako aj na Pio) sú k dispozícií 3 Hot Cue. V prípade že si všetky tri už nastavil (nahral) a chceš to zmeniť, stačí stlačiť tlačítko "clear" nad tlačidlom pre Hot Cue a potom znovu jedným úkonom (krokom) stlačiť Hot Cue a je nastavená nová tzv. zarážka). Podobne sa postupuje pri nahratí - nastavovaní Auto Loops. To že sa Ti hrá na Pio je samozrejme úplne v poriadku, a ja Ti určite tvoj názor brať nechcem a ani nebudem. Je tp podľa mňa fajn ak si sa stotožnil s koncepciou na CDJ playeroch. No ak máme objektívne porovnávať tieto dve značky a ich produkty tak musíš aj Ty uznať že ani na Pio nie je všetko dokonalé. Ja osobne preferujem obe značky, nakoľko sa podľa mňa svojimi funkciami a možnosťami vhodne dopĺňajú. Niet pochýb o tom že Denon je za tie prachy určite dobrá investícia... aj keď chápem že aj kvalitná technika sa môže ("sama od seba") pokaziť... veď je to len technika... aj tá najdrahšia a najkvalitnejšia nie je bezporuchová... (viď napr. Mercedes a pod.)
Moja fikcia :D : Keby sa inžinieri a marketing od Denon a Pioneeru dali na dva roky dokopy. vznikol by pravdepodobne asi na 99,9 % ideálny produkt - hardware pre DJs... ....a možno by to tak nebolo...(?) :D

djmix123

Příspěvek od djmix123 »

ToLa píše:Věřim, že když bys přešel na DN-S3000 nebo 5000, tak by ses nemusel téměř nic nového učit, tam to ovládání bylo dle mě s gramofonem totožný z 90%... Ale pokud bys přešel na DN-S3500, tak bys je po týdnu zahodil, jako to udělala většina uživatelů co je měla... ty byly naprosto nepoužitelný, stejně jako jejich klon 5500. Nevim jak moc se to zlepšilo u 3700, ale dle diskusí asi jo....
Co se týká nedodělků, tak Denon se zařadil po bok Numarku, Stantona a podobnch "sračkoidních" firem. Prostě co nejvíce funkcí, ale půlka jich je nedodělaná ...
Dlouhou dobu jsem odolával Pioneeru z důvodu, že to měl každý, ale po vyhozených 80tis během dvou let, za různé polofunkční přehrávače jsem musel jít k pioneeru... Za 2 roky mě to stálo jen toi za co jsem to koupil a nemam důvod měnit...
Tola. Mne sa dobre hralo aj na DN S3500 kách no musím Ti dať za pravdu že tie Denon 5000ky boli na tú dobu vymakané. Škoda že ten remienkový pohon taniera nevyriešili trošku ináč a najväčší problém bola stredová os na ktorom bol "uchytený" tanier (7``platňa) a to klzné ložisko čo sa časom zodralo tak, že tanier mal dosť veľký výkyv. no v zásade to pri používaní prehrávača vôbec neprekážalo. Akurát tá DVD mechanika bola oproti vtedajším Pio CDJ 1000 MK2 kám o cca 4 sekundy pomalšia pri načítaní CD A o cca 1 sekundu pomalšia pri načítaní jednotlivých trackov
3700ka je oproti 3500 ke o minimálne triedu lepšia. Lepšie citlivejšie sú aj tie "gumené" tlačítka, prácovať a manipulovať s tanierom sa dá oveľa lepšie ako na 3500ke, aj keď to stále nie je na 100% ako original gramo technics, ale na cca 95%. Totiž faktom a rozdielom medzi gramofónom a týmto prehrávačom je, že prehrávanie hudby s rotáciou taniera (nie platne) ide v tzv relativnom móde, čiže pri postrčení alebo brzdení taniera ak chceš týmto spôsobom krátko zrýchliť, alebo spomaliť tempo, musíš vyvinúť väčšiu "silu" ako pri grame Technics. Tomuto bude trošku na príčine aj že na 3700ke je zbytočne silný motor ktorý direct poháňa tanier. Pre porovnanie: Na Technicse SL1200kách je tzv. Starting torque 1,5 kg/cm (pri 12 palc. 2kg ťažkom tanieri), na Denon DN S3700-ke je Starting torque tiež 1,5kg/cm (nastaviteľné až do 2,5kg/cm) pri 9 palcovom 0,7 kg ľahkom tanieri.(!?) Za to Scratching je (aj zvukovo) na 3700 na 99% totožný ako s Gramo Technics! Rozlíšenie taniera je takmer 3000 cyklov/pulzov. čo už pri tom scratchingu - zvuku fakt zbadať.

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

A to jsem doufal, že můj post na minulé stránce už debatu tak-nějak ukončil :-).

Azu

Příspěvek od Azu »

Celý problém Denonu je v tom, že místo aby dělal to k čemu bylo zařízení původně určeno, tak se jej snaží inovovat do nějaké podoby o kterou stejně málo kdo stojí. Pokud by bývali vytvářeli dále klasické CD přehrávače, tak mohli být úplně jinde, místo toho se snažej na ně montovat točící talíře, což je zcestná myšlenka. Stačí se trochu zamyslet a nebo nejlépe udělat průzkum mezi dji a zjistili by, že kdo chce něco točícího, tak si stejně koupí gramec a ti co chtějí CD přehrávače tak je chtějí ne jen kvůli tomu, že to žere CD ale i proto, že je to snazší na hraní než gramofon. Pokud si mysleli, že tím přetáhnou lidi v gramců, tak to šlápli také dost vedle, protože se tyto přehrávače nechovají 100% stejně jako gramec, navíc si raději koupěj ke stávajícímu gramci DVS systém, což je vyjde levněji a posune úplně jinam.
Nechápu proč Denon raději neudělal na přehrávače pořádnej dotykovej jog jako má Pioneer, obzvlášť když DN-S1000 byl a asi i ještě je nejrozšířenější klubový přehrávač na světě (v USA jich jsou mraky), současní uživatelé DN-S1000 by tak přešli na novější model, protože jsou věrni značce, jenže oni nemají na co přejít, protože točící talíř opravdu nechtějí obnáší to pro ně zcela jiné ovládání a proto se začíná poslední dobou dařit v USA Pioneeru, který tam byl do nedávna jen minimálně. Pioneer proto nyní v USA dělá velkou propagandu a je to pro něj nyní hlavní trh a jak je vidět, tak se jim to daří, amíci na mnoha předváděčkách které Pioneer dělá jsou z jejich přehrávačů nadšeni a přechází na ně, hodl když jsou u Denonu idioti a neuměj využít toho jakou pozici tam mají, tak se nesměj dovit, že půjdou úplně do prdele.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

DJ Skeleton

Příspěvek od DJ Skeleton »

Páánove.. vykašlete se na tyhle věci. Denon nebo Pioneer... je už doba, kdy přijde borec, vytahne z kapsy notebook, který se na tom Djském pultu ztratí (netbook 10"). Pichne 3,5mm jack do sluchátek, nějaky bordel šajz mix vytahne ze země, kde se valí spousta vajglu a hraje, hraje tak, že normálni DJové kteří se snaží tahat CD přehravače, kvalitní aparat, jsou nejhorší, protože ten onen s netbookem je prostě třída... Je to smutné...

Tak a ted k tématu. Kdyby mi odešly přehravače (DN-S1000), koupil bych si DN-S3700... A co k tomu můžu říct? HNUS odpad ! vzhledově je překrásný, ale... má to rozhrani na CD, což v tomhle modu jede vpohodě. Další moc je USB, u toho modu je problém ten, že na přehravač můžete napichnout pouze HD, který nebude mít víc jak 100 GB, větší HD to nenačte ! Další mod je MIDI, které se jako midi vůůůůbec nechová ! Zapojite USB kabel do PC, pustíte si nějaky program (Virtual DJ, Traktor...) problém a jaký? Přehravač zhasne, ovládání play a cue budiž jede vpohodě, ale kde je největší problém je to, že když si dáte track přes MIDI (ze zvukovky, bez DVS) tak se ten talíř prostě NETOČÍ !!! Další velkou nevýhodou je to, že když máte dejme tomu CD mod točí se talíř a chcete si zascratchovat jako je třeba u gramofonu, musíte jevit velkou sílu na JOG talíř. Totiž, ten plastový "vinyl" je natvrdo přidělany k tomu kovovému jezdci. U gramofonu si chytnete desku a ten kovový jezdec se točí dal (neznám přesný odborný název), u DENONU DN-S3700 musíte zatlačit pořádně, aby jste vůbec mohli "scratchovat", čili scratchujete motorem a ne tou deskou. Tohle vidím teda jako velký nedostatek.
Nedavno jsem měl možnost si zkusit gramofon, pááánové takový orgasmus jsem nikdy nezažil, ten pocit, vážně klepal jsem se ještě zbytek večera. Krááása a musím se pochlubit, že ikdyž jsem na to šahl poprvé, tak mi to šlo, hodně dobře. Proto, kdybych se ted rozhodl o nových přehravačích nebo o nové technice. DVS (SERnATO) a gramce zřejmě od Citronicu, nejvyšší řadu.
Kdybych se nakonec rozhodl pro CD player uvažoval jsem hodně o PIO 350 nebo 850, na 850 je větší kolo, míchani bude jiná básen, ale 350 jsou malinke, takové krabičky, něco jako stovky :) . Další věc... zaslechl jsem, že se ty 850 kazí, jsou prý hodně poruchové. Nemáte někdo podobné zkušenosti s tímto přehravačem? Děkují za názor.

markes

Příspěvek od markes »

ja mam toho SLDZ-technicsa uz dlho,,,
ale tanier je tam urobeny,,,celkom dobre
ta vrchna platna scratchuje ,cize ked ju stopnem,,,tak stoji aj platna-aj zvuk,,,
ale spodok toho kovoveho taniera sa toci dalej,,,
DJM-800, CDJ-900, Sony MDR-V700

Odpovědět