Pioneer vs. Denon

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
Majky_mike

Re: Pioneer vs. Denon

Příspěvek od Majky_mike »

djaltec píše:Já jsem rozhodně pro Denon.

Pioneer, co to je ? Předražená krabice, co za ty peníze umí s prominutím prdlajs. Jo, hraje se na ně fakt krásně, ale nevydrží nic (nemluvím o CDJ-100, zlatý mašiny). Kupovat litry, to je sebevražda, jako jo, do klubu určitě koupit, ale na domácí hraní ? Zbytečná práce s tim, měnit každou chvíli PLAY/CUE tlačítka, čistit to, blablabla.

Po zkušenosti s Denonem DN-S3700 bych si žádnej Pioneer už rozhodně nekoupil. Co umí Pioneer v porovnání s Denonem ? Jak jsou na tom převodníky s kvalitou zvuku ? Promiňte, to nejde srovnávat, to je jak srovnávat DJM-800 s allen heathem XONE:92, prostě po zvukový stránce je to úplně jiná třída. Sice pravda že hodně lidí prostě odradí u Denonu ten motorickej jog, ale když si na to člověk zvykne tak je to fakt pecka :) možná by bylo lepší počkat na konec roku s čim pánové s denonu přijdou, každopádně držim palce, a Denon je pro mě oproti Pincku jasná volba.
To je úsměvný ;-). Je z toho více než jasné, že jsi na CDJ vyšší řady asi ani nehrál. Natož je měl třeba doma.

Třeba názor, že mít CDJ 1000 na doma je sebevražda, protože každou chvíli musíš měnit CUE. Lol.

Kamaráde... CDJ 1000 jsem měl 9 let. Celejch 9 let fungovalo bez jediného problému. Po 6ti letech jsem měnil CUE (protože ho používám fakt hodně). Po 9ti letech prodané za 42% kupní ceny den po uveřejnění inzerátu. Třeba DN-S3500 jsem měl 3 roky. Používal jsem je mnohem méně (zvláště proto, že na 1/2 akcí jsem stále bral staré CDJ 1k). CUE jsem na obou playerech měnil po 14ti měsících (na jednom odešlo a na druhém preventivně, protože začínalo taky už blbnout). Po 8mi měsících jsem u větších akcí přestal používat režim točících talířů, protože po zahřátí se nekontrolovaně zvyšovala rychlost. Prodány po 3 letech za 31% kupní ceny, až po 4 měsících nabízení a inzerování.

Koupit si player od Denonu je teda fakt super kšeft ;-).

A jestli nemáš za sebou 10 let používání TOP produktů Pioneeru a zároveň minimálně 3-4 roky s TOP produktama od Denonu, tak se k tomu prosím už ani nevyjadřuj.... protože o tom víš kulové ;-).

Tady si každej druhej koupí nějakou ****, protože na lepší nemá pěníze. A pak chodí po nejrůznějších fórech a všem usilovně vysvětluje, že ta ***** za 1/2-1/3 ceny je vlastně mnohem lepší, než to jejich. Za pár let došetří a najedou přijde procitnutí. Tyhle fanoušky fakt miluju. I já mam Denon rád, třeba pulty v kategorii okolo 20tis (a méně) dělají fakt výborné.

atlon

Příspěvek od atlon »

este vas to stale bavi sa hadat co je lepsie??? uz mi to lezie na nervy, ked vidim ako sa hadate stale o BLBOSTI !!!! je nas tu strasne vela , kazdemu vyhovuje nieco ine, kazdy presadzuje nieco ine , NEKONECNA DEBATA O NICOM
takze, RESPEKTUJME SVOJE NAZORY a aj NAZORY INYCH a NEUTOCME NA SEBA NAVZAJOM (ohladom techniky)
peace

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

navrhujem ukoncenie tejto debaty futbalovym zapasom....Denon-isti vs. Pioneer-isti...ktore muzstvo vyhra, to bude mat moznost posledneho slova v tomto vlakne a hned na to sa vlakno uzamkne
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

Azu

Příspěvek od Azu »

Stačí se podívat na číslo v počtu prodaných kusů přehrávačů obou značek u nás, to je víc než výmluvný argument a rozhodně to ti lidé nekupují kvůli tomu, že to má značku Pioneer, ale protože je to spolehlivé, rychlé a snadné rozmístění ovládacích prvků a v neposlední řadě když to časem chci prodat, tak to prodám rychle a s ne moc velkou ztrátou.
Až toto pochopí i páni u Denonu na poli přehrávačů, tak mohou opět soutěžit u trůn nejlepších přehrávačů, takto s tím jejich točícím hybridem, který není ani CD ani vinyl si jen podřizli pod sebou větev a také to chce vynaložit nějaké peníze na výzkum ergonomie ovládání, protože nestačí naházet do přehrávače co nejvíce funkcí, je potřeba je také okamžitě mít možnost využít a ovládat je. O nějaké strategii a provázanosti celé výrobní řady produktů s výhledem alespoň na 4 roky dopředu u Denonu nemůže být také ani řeč a to vše v konečném součtu z nich dělá v této bitvě poraženého a přitom by stačilo tak málo.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Majky_mike

atlon píše:aj tak je to debata o nicom :wink:
Není... a to z jednoho prostého důvodu. Pokud by čas od času alespoň jeden (z desítek tisíc českých spokojenejch uživatelů pokročilejch CDJ) nenapsal nějaké kontra těmhle vzkazkám (několika možná spokojených Denonistů), tak by tyhle komentáře zůstaly v diskuzích.

A někdo, kdo si chce koupit techniku, by se jima třeba mohl inspirovat. Tak jako já před pár lety. Měl jsem kamaráda, co do mě neustále hustil Denon, Denon, Denon. Mrknul jsem na fóra... nejvíc tam byly vidět zase Denoňáci. Koncept playerů se mi líbil, ač jsem se s ním nikde v klubu nepotkal. Říkal jsem si, proč ne? Vždyť jsem přišel od gramců. Bude to pro mě návrat k tradičnějšímu ovládání. A když jsem tak spokojenej s CDJ 1000 a tohle je ještě lepší... tak to teda bude pecka.

Koupil jsem si Denony a bum... koupit si tenkrát MK3, rozhodně by mě to stálo ve výsledku méně peněz a byl bych mnohem spokojenější, než ty věčně porouchané a neovladatelné *****.

A kuli ostatním teda dneska chci, aby i tenhle typ názoru taky zazněl. A zvláště, když je v reálném světe majoritní. Protože z mejch zkušeností naprosto drtivá většina uživatelů playerů od vyšších modelů playerů Denon, s nima není spokojená a časem odchází k Pioneer. Neznám jediného DJe z mého okolí, který by si player Denon vyšší řady nějak dlouhodobě nechal. A pár jich rozhodně bylo. A přitom z postů ve fórech to skoro vypadá, jako kdyby to bylo obráceně.

Každej, kdo tady o tomhle postuje nějakej názor, měl by na nich mít odehráno alespoň 3 roky a zároveň alespoň 3 roky na TOP u Pioneeru (tak jako já). Určitě bude několik uživatelů, kteří se svejma Denonama budou reálně fakt spokojenější, než třeba s CDJ 2000. To je supr a držim palce, ať spokojenost vydrží. Ale v současném stavu to mohou být tak maximálně 3 lidi ze 100.

Azu

Příspěvek od Azu »

Bohužel musím souhlasit, kdybych býval nebyl dříve debil a nedal na rady jiných lidí, kteří tu techniku měli a nic jiného pomalu neviděli, tak by mně to vše ve výsledku stálo mnohem méně peněz, méně nervů a byl sem již dávno o několik met dále a to bohužel neplatí jen u dj techniky ale skoro ve všem.
Buď něco dělat chci a chci v tom dosáhnout stanoveného cíle a nebo to dělat nechci, není jiná cesta uprostřed a k tomu je potřeba zvolit adekvátní techniku hned na začátku i za cenu že to bude stát mnohem více třeba i na splátky, než koupit něco na co finančně v tu chvíli mam, nebo co je pro mne dostupné a následně s pak techniku prodávat a kupovat novou, až se stejně dostanete na to nad čím jste původně jen slintali, jen cesta k tomu bude mnohem dražší a komplikovanější
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

DJ One

Příspěvek od DJ One »

djaltec píše:Já jsem rozhodně pro Denon.

Pioneer, co to je ? Předražená krabice, co za ty peníze umí s prominutím prdlajs. Jo, hraje se na ně fakt krásně, ale nevydrží nic (nemluvím o CDJ-100, zlatý mašiny). Kupovat litry, to je sebevražda, jako jo, do klubu určitě koupit, ale na domácí hraní ? Zbytečná práce s tim, měnit každou chvíli PLAY/CUE tlačítka, čistit to, blablabla.

Po zkušenosti s Denonem DN-S3700 bych si žádnej Pioneer už rozhodně nekoupil. Co umí Pioneer v porovnání s Denonem ? Jak jsou na tom převodníky s kvalitou zvuku ? Promiňte, to nejde srovnávat, to je jak srovnávat DJM-800 s allen heathem XONE:92, prostě po zvukový stránce je to úplně jiná třída. Sice pravda že hodně lidí prostě odradí u Denonu ten motorickej jog, ale když si na to člověk zvykne tak je to fakt pecka :) možná by bylo lepší počkat na konec roku s čim pánové s denonu přijdou, každopádně držim palce, a Denon je pro mě oproti Pincku jasná volba.

Přesně tak... :-)
DENON HD2500, Reloop RMX 40 DSP, AKG K 81DJ, AKG WMS 40 SET

DeeJay PiPi

Příspěvek od DeeJay PiPi »

djaltec píše: Jak jsou na tom převodníky s kvalitou zvuku ? Promiňte, to nejde srovnávat, to je jak srovnávat DJM-800 s allen heathem XONE:92, prostě po zvukový stránce je to úplně jiná třída.
Tohle mě fakt dostalo. Řekni mi, prosímtě, když už srovnáváš výslednou kvalitu zvuku a převodníky, kam jezdíš hrát a na jaký apec? U nás v republice neznám podnik (a to jich mám projetých stovky), kde by byla tak kvalitní aparatura, že ty jako dj by si poznal rozdíl. Natož tak normální návštěvník. Řešit tyhle pí*oviny je fakt úsměvné a svým způsobem i ubohé. Tohle je fakt jenom výkřík do tmy od zapřísáhlých Denoňáků, kteří ještě nepochopili, že mezi cd playery není Denon pro Pioneer konkurent.

Další celkem úsměvná věc je přirovnávat plně digitální mixák s čistě analogovým...Tady je fakt vidět, že si opravdu hrál na TOP výrobcích...

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Kdyz jsem hral u znamyho v klubu, tak jsem poznal rozdil mezi svoji DJM707 a Xone:92 (bylo to fakt znat), kterou tam mel kamos s druhejma gramcema, aparat tam byl Nexo Alpha + velkej mix Midas Verona

DeeJay PiPi

Příspěvek od DeeJay PiPi »

O.K. Tak to je potom ta vyjímka potvrzující pravidlo. Navíc, jak se tak koukám, tak altec myslel převodníky u přehrávačů, což imho je naprosto neslyšitelné. Nebo hold jenom já nemám uši jako netopýr...:D

Majky_mike

Rozdíl mezi DJM707 a Xone:92 je poznat i na mnohem horším aparátu, než je Nexo Alpha a Midasu.

A co? Relativně levnej dvojkanál na scratch (kde kvalita zvuku není úplně kritérium č.1) proti špičkovému a mnohem dražšímu pultu.

Srovnávat to se 707 je blbost. Srovnej si Xone:92 s DJM800. Na běžné (což je mou řečí i slušnej line array, na kterém si většina DJs za život zahraje několikrát) aparatuře je to nula od nuly. Běžnej návštěvník nepozná nic. DJ, zvukař (nebo nějakej fajnšmekr) by řekl, že Xone:92 má mnohem přesnější korekce, teplejší projev a o třídu mu lépe znějí filtry... ale nic úplně zásadního, co by DJovi bránilo odehrát set hůře.

A zcela reálně... DJM 800 nikdy nebyl flagship a proti Xone:92 je to víceméně levnější model. Původní uváděcí cena byla o dost nižší než Xone a jeho vybavení je (mnohem lepší MIDI, 2 efektory) úplně jinde, než to Xoňácké. Xone dneska stojí tolik co stojí jen díky tomu, že se nikdy neprodával tolik. Takže je to neporovnatelné. Já si naopak myslim, že vzhledem k tomu všemu, je na tom byl DJM 800 docela slušně.

Jestli chcete srovnávat tak proti Xone:92 postavte DJM 1000. Úvodní cena byla sice o nějakejch 7tis dražší, ale ten pult na to i zní.

Takhle to je dost ohraná písnička. AH dělá výborné pulty, ale tyhle srovnávka jsou o ničem. To bych mohl vytáhnout jejich ZED a srovnávat ho s DJM.

djtomme

Příspěvek od djtomme »

DJ Tomme
www.djtomme.cz

Karel Jikov

Příspěvek od Karel Jikov »

Zdravím pánové , pěkně se to tu hádá. Měl jsem pio. cdj 500 , 100 , 800 u všech sem měnil tlačítka play a cue , v obchodě mě bylo řečeno že do nich moc třískám. Pult od pio.600 mě též potrápil - šel na reklamaci.Přesto sem si nedávno koupil opět Pio.900 a pult 800 , sem zvědav jak to pošlape. Kamarád má denony 1200 mě moc neseděj , on je snima spokojen.

Dj Broulik

Příspěvek od Dj Broulik »

Nikdy nikdo nepůjde proti svým zásadám... Když si někdo koupí Denon, tak ho bude chválit a bude spokojenej, aniž by věděl jak se hraje na Pio. Vše ostatní kromě Denonu je na nic....... Je to jako s bramborama a čokoládou. Člověk zkusí brambory (Denon) a řekne si to je dobrý, tak je bude dál žrát... Do doby než zkusí čokoládu (Pioneer)... Jenže čokoláda je drahá, takže zůstaňme věrni bramborám :idea:
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

Odpovědět