Pioneer vs. Denon
Re: Pioneer vs. Denon
Tohle jsou Pioneery
http://www.youtube.com/watch?v=4zx0YYRb5VI
http://www.youtube.com/watch?v=RQFz02aWBhg
Jako jo beru, to to se může stát Komukoli- mě se to taky už stalo docela hodněkrát...naposledy v pátek
http://www.youtube.com/watch?v=4zx0YYRb5VI
http://www.youtube.com/watch?v=RQFz02aWBhg
Jako jo beru, to to se může stát Komukoli- mě se to taky už stalo docela hodněkrát...naposledy v pátek
Koukám, že seš jeden z těch de*ilů, který si nevšimli, že tyhle komerční hvězdy maj tak do*ebaný CDčka, že to nepřečte žádnej laser na světě. To s přehrávačema nemá vůbec nic společnýho. Nota bene, když Guetta dá CD do jinýho playeru a kousne se mu to na tom samym místě... Konkrétně tohle video se tu už probíralo několikrát...
absolutny suhlas s tebou AZU,,Azu píše:Tyto diskuse stejně nikam nevedou, protože každý se na to dívá ze svého pohledu ať už z toho co má doma za techniku a obhajuje si proč si ji koupil a nebo z pohledu finančních možností.
Pokud by před Vás někdo postavil všechny dostupné CD přehrávače ať si je odzkoušíte a zdarma si jedny vezmete bez ohledu na cenu, tak stejně nakonec šáhnete po těch Pioneerech bez ohledu na to kdo na nich hraje, protože ty přehrávače jsou na rozdíl od jiných výrobců domyšlené do posledního funkce v návaznosti i na jejich další produkty, při tom co nabízejí mají jednoznačně nejergonomičtější ovládání, což je opět výsledkem několikaleté studie potřeb předních djů, kteří tu techniku používají v podstatě denně a asi nejlépe vědí co by jim sedlo nejvíce za funkce a jejich ovládání.
ja sice mam DZ1200Tech. a 1200denona no neobhajujem to
for ALL:
OK DJ's ja sa nechcem hadat,
len som pisal,,,co som aj ja po nejakej dobe (na sebe!) zistil ze mne asi vyhovuje najviac pio,
a tym to konci,,
Ja ked som kupoval par rokov dozadu Tech-DZ1200ku tak som sa rozhodoval ci pio1000ku, alebo ten technics,
a V Tej dobe pio ani nemal mp3
nemal som nazivo take skusenosti ako teraz,,
tak som zvolil v tej dobe vychvaleneho technicsa aj kol dizajnu aj koli mp3
ale dnes uz viem ze to bol chybny krok
no nic to nemeni,,,1000ku si kupim bz rozdielu na to ci to tiesto ma alebo nema,
mne tie prehravace jednoducho zarezali viac nez ten technics alebo znacka denon
a to je vsetko
vdaka za rozhovor
prajem pekny den
DJM-800, CDJ-900, Sony MDR-V700
nechtel sem se do toho poustet, ale diskuze je prevazne jednostrana a tak se pripojim..... jak sem pochopil vetsina z Vas micha pisnicky, ale malo kdo se zabyva turntableismem .... tim padem, vetsina lidi pincky chvali...kdyz to ja vemu do detailu, tak krom tech silenejch cd romek co tam instaluje.... je docela dulezity, ze cue pointy nejsou jen na pousteni pisnicky, ale treba taky na vytvoreni novyho rytmu, melodie nebo jen pousteni samplu a tim padem se do toho chces nechces busit musi!!! k tomu gramofonizmu....samozrejme je pro nas lepsi, kdyz se kola toci uz jen ze zvyku ke gramcum a k praci s tim... proto kazdej at hraje z ceho chce myslim ze pravda je mozna nekde uprostred, ale ja se priklanim k DENONU.....hvezdy at si hraju z ceho chtej narozdil od vetsiny z Vas veci dostavaj a jeste jim za to plati coz je potom trochu jinej pripad keep it spin!!!!!
Technics1200mk2
RaneTTM57SL
ShureM44-7
MacBookPro
A&H-XD53
TFinger
RaneTTM57SL
ShureM44-7
MacBookPro
A&H-XD53
TFinger
Plně Souhlasím:-) Rádoby "hvězdy" ať si hrají z čeho chtějíTOT píše: ja se priklanim k DENONU.....hvezdy at si hraju z ceho chtej narozdil od vetsiny z Vas veci dostavaj a jeste jim za to plati coz je potom trochu jinej pripad keep it spin!!!!!
Já vždycky myslel že "rádoby hvězda" je ten, kdo si myslí, že hvězda je ale neni...
A pokud není hvězda Tiesto, nebo Armin, tak prosím o vysvětlení, kdo teda je
A pokud není hvězda Tiesto, nebo Armin, tak prosím o vysvětlení, kdo teda je
David Morales, Joshua Maurice, CJ McIntosh, Joe T. Vanelli, Carl Cox......ludia, ktorych nevidiet ale su......a pop stars ich hladaju, aby im spravil dobry remix....potom pride "DJ", ktory si kupi exkluzivitu na ich remix a pokladaju ho za svoj a tvaria sa, ze su hviezdy, lebo to prezentuju
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II
ale toto uz je OT...neriesme z coho hraju "DJ stars"....ale z coho hrame my, a preco to ma plusy alebo minusy
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II
Takže hvězda je každej kdo není v Top dj listu? (s Carlem Coxem jsi tipuji ustřelil)
To jsem teda hvězda i já... díky, jsem nevěděl, myslel, jsem že to je naopak. Hned zdražim hraní
To jsem teda hvězda i já... díky, jsem nevěděl, myslel, jsem že to je naopak. Hned zdražim hraní
Když ty seš odkojený závislák na gramcích, to je pak ta volba Denonu jasná, protože nikdo jiný v podstatě nic takového nevyrábíTOT píše: ja se priklanim k DENONU.....hvezdy at si hraju z ceho chtej narozdil od vetsiny z Vas veci dostavaj a jeste jim za to plati coz je potom trochu jinej pripad keep it spin!!!!!
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Ono v podstatě už ani denon, když vezmu v potaz použitelnost gramo režimu...
-
Zajímavá debata .
Jestli můžu se svou troškou do mlýna... sám momentálně používám Denony 3500 se kterejma ale budu pomalu končit a vracím se k Pio (ještě nevím zda 2000 nebo 900).
Hraju už nějakej ten pátek a za cestu od gramofonů jsem prostřídal mnoho techniky nejrůznejších výrobců. Možná se budete divit, ale jeden z nejlepších playerů co znám je Omnitronics CDJ-1100 (původní řada Made in Germany v době kdy stál 37 tis a v době, kdy se chtěl Omnitronics stát ještě HighEnd výrobcem techniky... první CD na světě se scratch, 4ma cue, samplerem a pamětí na CUE). Do dneška to CD ještě dneska doma mam a když třeba srovnám kvalitu PF s kvalitou PF na CDJ 1000 nebo na Denonech, je to úplně jiná liga).
Používal jsem CDJ 1000, ale rozhodl jsem se koupit si 3500... hlavně pro velmi kvalitní filtry díky kterejm může člověk dělat "old school" mixy bez korekcí. Když to schrnu tak...
- Denon dělá úžasné mixáky... Moje X-1500 má naprosto úžasnej zvuk, dle mého názoru je minimálně srovnatelná s novějším a více než 2x dražším DJM-800 a má taky naprosté vychytávky, jako je matrix vstupování.
- Denon moc nepřemýšlí o tom, jak bude DJ jeho produkty používat. DJM-800 je třeba v uživatelské přívětivosti tak o 2 světelné roky dál.
- 3500 mají super design a díky otáčejícímu okolu je z nich na pohled každý laik hotovej (např oproti nudnejm tmavejm CDJ 1000, PS: CDJ 1000 se mi líbí více).
- 2/3 funkcí na Denonech jsou v praxi naprosto nepoužitelné... nebo absolutně nedotažené (VBR MP3 se nedají ani přetáčet, ani rychle pustit, sampler jsem nikdy nepoužil atd. atd.)
- otáčející kolo není na ovládání příjemné... prostě neni. Ze začátku mě bavilo, ale po měsících jsem stejně pomocí kola už +- jen odpaloval beaty a tempo dorovnával pomocí +- tlačítek.
Ovládání na gramofonu miluju, ale tohle je jiné... úplně jiné. Je to jako hrát s malou deskou, ale nechová se to ani přesně tak. Občas jsem si jistý, že jsem desku přibrzdil správně a přitom je výsledek jiný. Přijde mi, že to rozhodně nefunguje moc spolehlivě. Možná je to tím, že si přehrávač trochu digitálně pomáhá a hudba nejede v absolutním módu podle otáčející placky, nevím. Další nevýhodou je, že se v podstatě nedá ovládat skrze hřídelku.
- všechno na co Denon šáhne zní perfektně... i třeba vestavěné efekty v playerech mají úžasný a plný zvuk.
Já celkově z toho mam pocit takovej, že Denon umí dělat opravdu výborný zvuk a v mnoha směrech by mohl Pioneer učit. Na stranu druhou absolutně neumí dělat uživatelsky příznivé produkty a funkce nedotahuje.
Kromě toho, kecy, že Pioneer frčí jen v evropě a v asii vede Denon jsou nesmysl. Hrál jsem v mnoha klubech (ČR, evropa, USA, jižní amerika, rusko, asie) a nikde jsem se v klubu nepotkal s Denonem. Většinou to jsou CDJ 1000, v těch horších i CDJ 200 a 100... v jižní americe jsem viděl hodně Numarků, ale Denon nikdy. Mixáky jsou ale různé...
Osobně odbočky k Denou nelituju a mixák si od nich klidně pořídim... ale s playerama se určitě vrátim k P.
Jestli můžu se svou troškou do mlýna... sám momentálně používám Denony 3500 se kterejma ale budu pomalu končit a vracím se k Pio (ještě nevím zda 2000 nebo 900).
Hraju už nějakej ten pátek a za cestu od gramofonů jsem prostřídal mnoho techniky nejrůznejších výrobců. Možná se budete divit, ale jeden z nejlepších playerů co znám je Omnitronics CDJ-1100 (původní řada Made in Germany v době kdy stál 37 tis a v době, kdy se chtěl Omnitronics stát ještě HighEnd výrobcem techniky... první CD na světě se scratch, 4ma cue, samplerem a pamětí na CUE). Do dneška to CD ještě dneska doma mam a když třeba srovnám kvalitu PF s kvalitou PF na CDJ 1000 nebo na Denonech, je to úplně jiná liga).
Používal jsem CDJ 1000, ale rozhodl jsem se koupit si 3500... hlavně pro velmi kvalitní filtry díky kterejm může člověk dělat "old school" mixy bez korekcí. Když to schrnu tak...
- Denon dělá úžasné mixáky... Moje X-1500 má naprosto úžasnej zvuk, dle mého názoru je minimálně srovnatelná s novějším a více než 2x dražším DJM-800 a má taky naprosté vychytávky, jako je matrix vstupování.
- Denon moc nepřemýšlí o tom, jak bude DJ jeho produkty používat. DJM-800 je třeba v uživatelské přívětivosti tak o 2 světelné roky dál.
- 3500 mají super design a díky otáčejícímu okolu je z nich na pohled každý laik hotovej (např oproti nudnejm tmavejm CDJ 1000, PS: CDJ 1000 se mi líbí více).
- 2/3 funkcí na Denonech jsou v praxi naprosto nepoužitelné... nebo absolutně nedotažené (VBR MP3 se nedají ani přetáčet, ani rychle pustit, sampler jsem nikdy nepoužil atd. atd.)
- otáčející kolo není na ovládání příjemné... prostě neni. Ze začátku mě bavilo, ale po měsících jsem stejně pomocí kola už +- jen odpaloval beaty a tempo dorovnával pomocí +- tlačítek.
Ovládání na gramofonu miluju, ale tohle je jiné... úplně jiné. Je to jako hrát s malou deskou, ale nechová se to ani přesně tak. Občas jsem si jistý, že jsem desku přibrzdil správně a přitom je výsledek jiný. Přijde mi, že to rozhodně nefunguje moc spolehlivě. Možná je to tím, že si přehrávač trochu digitálně pomáhá a hudba nejede v absolutním módu podle otáčející placky, nevím. Další nevýhodou je, že se v podstatě nedá ovládat skrze hřídelku.
- všechno na co Denon šáhne zní perfektně... i třeba vestavěné efekty v playerech mají úžasný a plný zvuk.
Já celkově z toho mam pocit takovej, že Denon umí dělat opravdu výborný zvuk a v mnoha směrech by mohl Pioneer učit. Na stranu druhou absolutně neumí dělat uživatelsky příznivé produkty a funkce nedotahuje.
Kromě toho, kecy, že Pioneer frčí jen v evropě a v asii vede Denon jsou nesmysl. Hrál jsem v mnoha klubech (ČR, evropa, USA, jižní amerika, rusko, asie) a nikde jsem se v klubu nepotkal s Denonem. Většinou to jsou CDJ 1000, v těch horších i CDJ 200 a 100... v jižní americe jsem viděl hodně Numarků, ale Denon nikdy. Mixáky jsou ale různé...
Osobně odbočky k Denou nelituju a mixák si od nich klidně pořídim... ale s playerama se určitě vrátim k P.
Tak timhle si myslim zacpal pusu všem.
Parádní a objektivní příspěvek, který tu už dlouho chyběl. Chválím.
Parádní a objektivní příspěvek, který tu už dlouho chyběl. Chválím.
Jo, napsáno moc pěkně...
Bohužel stejně na tom je i Numark a jim podobní... sice mají nápady, ale jejich funkčnost je na bodu mrazu :confused2:
Bohužel stejně na tom je i Numark a jim podobní... sice mají nápady, ale jejich funkčnost je na bodu mrazu :confused2:
-
Děkuju .
Jinak Numark mi přijde, že usnul po Axis 8 (což byl fakt úžasnej přehrávač, který před 10ti lety měl ambice dát lidem MIDI nebo beat match na 2 playerech) a od té doby na nějakou revoluci už pomalu rezignoval.
Ale stejně za to všechno může Pioneer. Kdyby neměl tak dominantní pozici na trhu (v podstatě jedinej, kdo se mu snaží konkurovat v PRO kategorii je Denon), ostatní výrobci by nemuseli žít z prodeje produktů pro začátečníky a amatéry.
A začátečníci dají raději na počet funkcí, design a aby to pořádně svítilo (btw, už dělá někdo přehrávač s barevným display v tomhle levném segmentu?). A když "vyrostou", stejně pak koukají po standardu než po vyšším modelu třeba Numarku.
Jinak Numark mi přijde, že usnul po Axis 8 (což byl fakt úžasnej přehrávač, který před 10ti lety měl ambice dát lidem MIDI nebo beat match na 2 playerech) a od té doby na nějakou revoluci už pomalu rezignoval.
Ale stejně za to všechno může Pioneer. Kdyby neměl tak dominantní pozici na trhu (v podstatě jedinej, kdo se mu snaží konkurovat v PRO kategorii je Denon), ostatní výrobci by nemuseli žít z prodeje produktů pro začátečníky a amatéry.
A začátečníci dají raději na počet funkcí, design a aby to pořádně svítilo (btw, už dělá někdo přehrávač s barevným display v tomhle levném segmentu?). A když "vyrostou", stejně pak koukají po standardu než po vyšším modelu třeba Numarku.