Pioneer cdj 2000 nexus

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
matuli

Re: Pioneer cdj 2000 nexus

Příspěvek od matuli »

Tak jasne ze sa nauci po case kazdy krutit "cudlikama" ale ide o vyber trackov aby to dokopy nejak davalo zmysel.
Dokonca som sa stretol z nazorom, ze v dnesnej technickej dobe je prave ten vyber trackov najpodstatnejsi, techniku sa uz nejak nauci kazdy, a myslim si ze musim suhlasit.
Teraz ma kazdy styl kopec subzanrov a vydava sa toho neskutocne vela, cize napriklad povedat ze hram tech-house je uz strasne siroky pojem, a podla nejakych par vydanych pesniciek sa neda usudit co vsetko ten clovek realne odohra.
DENON SC2900; DN-1100; Ultrasone DJ1; M-Audio Bx5a

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Myslis, ze ten vyber tracku nikdo nezvladne? V tom dat tracky za sebe, aby to davalo smysl, nevidim nic, co by bylo nejak tezke. Po case neni treba ani nad tim premyslet a budes to schopen davat z fleku bez nejake pripravy a vymysleni. Proste si nejak vytipujes vhodne tracky na uvod, na prubeh a na zaver.

Prijde mi, ze z DJingu delas vyslani druzice na Mars :lol:. Krome toho uz celkem dost offtopicujeme :wink: . Takze zpet k pinckum ...

matuli

Příspěvek od matuli »

Keby bol Dj-ing taky jednoduchy tak by neexistovali zly DJ´s ;)
(vzhladom na vyspelost techniky)

ano, nechcem ani ja uz offtopikovat
DENON SC2900; DN-1100; Ultrasone DJ1; M-Audio Bx5a

millano

Příspěvek od millano »

I mě to dost mrzí, že takovou fci pioneer zabudoval do přehrávačů, pak už se text referénu jedné nejmenované kapely stane skutečností " everyone is DJ " , nadávejte mi jak chcete, ale ten kdo používá auto sync není DJ ale hrající opice, ... konzolistům co nepoužívaj sync všechna čest.
jsem se svejma CDJ900 spokejenej a nehodlám měnit, hot cue by se sice občas hodili ale k životu je fakt nepotřebuju.

knoko

Příspěvek od knoko »

Mal som možnosť zahrať na cdj-2000 nexus hodinový set bohužial nemal som tracky prebehnute cez RB takže som nemohol vyskúšať všetky funkcie ale je z toho radosť hrať aj bez toho waveformu a to sync ani keby neexistuje... ale ked niekdo hra zo 4playerov a ide min. 2tracky vkuse tak ten sync je tam fajn ... ale ked niekdo ide iba obycajne prechody cez sync tka je to trapas...
2x Pioneer CDJ-850 , Pio DJM-700, Senn HD-25

DJWojcek

Příspěvek od DJWojcek »

Kam se podělo kouzlo hraní převzaté z gramofonů???Proto byl na místě vždy Pincek!!!Proč někdo potřebuje SYNC?Kvantizace je sice naprosto super funkce ale synchro mi už případá moc....
DENON DN-x1600,2xPIONEER CDJ-2000,DENON DNHP1000,EDIROL V-800

theraptor217

Příspěvek od theraptor217 »

zdravicko, chcem sa spiatat ci mi niekto nevie poslat link kde stiahnem tento skin do VDJ 7 a rozlisenie mam 1920x1080 diki moc

Makovnik

Příspěvek od Makovnik »

Natrafil som na tuto vaznu debatu, ked som hladal Nexusa a opat sa musim zasmiat :))

Podla mna na 'Sync' nadavaju vsetci "DJ"i, ktorych vrcholne umenie je zrovnat 2 skladby dokopy. A bohuzial mam pravdu :mrgreen: , pretoze to vykrikuju vacsinou ti, ktori bud nevedia hrat (lebo na to priznajme si, nemaju hudobny a rytmicky sluch ale hluch), alebo hraju malo, alebo nevedia kam sa pohnut vo svojej technike (chyba vizia?), alebo maju lave ruky... alebo sa toho najde mnoho - podstatne je, ze nevedia hrat :D

:idea:
Lenze DJing davno nie je o lepeni 2 skladbiciek, to zvladne aj cvicena opica. DJing je o vhodnom vybere skladieb (rychlost, harmonia, subzaner, dynamika atd...), o inteligentnom vybere miesta na premix (pouzivanie poslednej prazdnej duc duc minuty kazdej skladby ziadna kreativita nie je), o kreativnom mixovani (dlhe niekolko min. prechody vs. kratke sekundove), o sledovani publika, o pouzivani efektov na mixe/playeroch, o pouzivani samplov, vsuviek (a to nie ledabolo, ked vidlak pusti "put your hands..." 20x za vecer, lebo ine nema a od ineho znameho DJa pocul, ze sa to robi) a popripade uz aj o pouzivani PC+playere pre zivy mixing, nie PC ako sklad pesniciek a creva pre Traktor.

Pierre

Příspěvek od Pierre »

Makovnik tvoj prispevok je len taky vykrik do tmy :)dakedy davnejsie sa hravalo z gramofonov a myslim si ze pri tom to malo aj zostat bohuzial doba isla dopredu od roznych vymozenosti sme prisli az do tejto doby . Ta pasaz o kreativnom mixovani a vybere trackov ma tak trochu rozosmiala , to co si pisal by mal zvladat kazdy dj bez ohladu na to ci hra z gramcov alebo z konzoli a stlaca sync . To vsetko co si pisal sa dalo krasne zvladat aj ked sa hralo bez syncu je to len a len o umeni dja . Ale rad by som si vypocul ten tvoj kreativny mix kde vyuzivas sample a loopy a podobne (toto neber ako utok ale ide len o moju zvedavost ze ako zvladas).

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

ja plne súhlasím s Makovínkom, čo som napísal aj na 3tej strane tejto nezmyselnej diskusie.

PS: Nie si ty náhodou Makovník aka. Komár z rádia 9?? :)

Makovnik

Příspěvek od Makovnik »

piatro, keby si tu radsej hodil cisla Lota s takou presnostou :mrgreen:

pierre, nemam odohrate tolko, aby som vsetko napisane zvladal, ale sledujem trendy a sledujem tych, ktori daco dokazali. Rozhodne nesledujem tieto zabomysie vojny takych, co len snivaju a v snoch ostavaju a nadavaju, ze doslo tlacidlo sync :D
Prave cas, ktory zabije DJ zliepanim skladieb dokopy, nech je to len 10-15sekund, je cas ktory moze vyuzit inak. DJ, ktory vsetko napisane o kreativnom mixovani zvlada, NEMA problem zlepit 2 pesnicky dokopy, to je uz jeho prirodzenost.
No ti, co sa biju, ze sync nici DJing a kdejake bludy, len zavetrili, ze ich velke "umenie" uz prestalo byt umenim, lebo to zvladne kazdy s 1 Gayvid Baguetta tlacidlom :D

Ak ta pasaz o kreativnom mixovani rozosmiala, tak skus najst aspon 3 slovenskych DJov, ktori toto vsetko zvladaju plynule, pravidelne (nie, ze 1z5 pokusov im vyjde) a uveritelnym nasadenim.... ja si spomeniem asi 1-2 :wink:

Pierre

Příspěvek od Pierre »

Asi plavame v inych vodach :) napis mi tie tvoje 2 mena prosim ta a ja ti potom napisem mojich 5 :) ja som a budem zastancom ze tieto vydobytky doby su zbytocne pretoze aj ten nakreativnejsi dj nema proste sancu vyuzit vsetky moznosti ktore su mu ponuknute ... thats all ...

johney

Příspěvek od johney »

Makovnik píše:piatro, keby si tu radsej hodil cisla Lota s takou presnostou :mrgreen:

pierre, nemam odohrate tolko, aby som vsetko napisane zvladal, ale sledujem trendy a sledujem tych, ktori daco dokazali. Rozhodne nesledujem tieto zabomysie vojny takych, co len snivaju a v snoch ostavaju a nadavaju, ze doslo tlacidlo sync :D
Prave cas, ktory zabije DJ zliepanim skladieb dokopy, nech je to len 10-15sekund, je cas ktory moze vyuzit inak. DJ, ktory vsetko napisane o kreativnom mixovani zvlada, NEMA problem zlepit 2 pesnicky dokopy, to je uz jeho prirodzenost.
No ti, co sa biju, ze sync nici DJing a kdejake bludy, len zavetrili, ze ich velke "umenie" uz prestalo byt umenim, lebo to zvladne kazdy s 1 Gayvid Baguetta tlacidlom :D

Ak ta pasaz o kreativnom mixovani rozosmiala, tak skus najst aspon 3 slovenskych DJov, ktori toto vsetko zvladaju plynule, pravidelne (nie, ze 1z5 pokusov im vyjde) a uveritelnym nasadenim.... ja si spomeniem asi 1-2 :wink:
:arrow:

Makovnik

Příspěvek od Makovnik »

Jo, asi jinej gang :D
Moji dvaja... no zatial asi jeden, EKG. Druheho si budem musiet spomenut, ale na zapadnom Sk je tusim jeden slusne hrajuci rezident :)
Fakt, ze ani z Beefree som zatial nepocul set, co technicky stoji za to :wink:

Vydobytky techniky su zbytocne, lebo ich nema dj sancu vyuzit? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ano, to pobavilo.
Teda ani 'sync' sa neda vyuzit a je nutne klasickym sposobom zliepat skladby, lebo to mimochodom uraza tych, ktori sa tvaria, ze hraju - lebo oni to nepouziju z principu? :biggrin2:
No skus svojich 5, ci vobec budem poznat.

Zo znamejsich svetovych mien - uz ked si pozries ludi Paul van Dyk, Gareth Emery, Deadmau5, LL, FLG, Ingrosso, Chuckie, G. Ottaviani, Sasha, John Digweed a kopec dalsich, tak zistis, ze tie funkcie na mixoch a playeroch nie su len na to, aby sa zaplnili prazdne plochy na zariadeni :D

Pierre

Příspěvek od Pierre »

Presne som vedel koho povies :D to klasicke zliepanie skladieb je pre mna rozdiel medzi djom a pustacom :) ale to je len uhol pohladu , zbytocny flame :) mojich 5 mien zo slovenska napr Toky , Breeth , Tomas Haverlik zo sveta Marco carolla a piate nepoviem teraz ma nenapada :) a pokial si na beefree nepocul set co technicky nestal za to tak bud si tam nebol alebo si nepocuval :) ale toto je fakt debata o nicom a nedohodneme sa na nicom :) Btw ani tie tvoje mena nevyuziju vsetky funkcie mixov a playerov a to je proste holy fakt ci sa ti to paci alebo nie :)

Odpovědět