Pioneer cdj 2000 nexus

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
johnny

Re: Pioneer cdj 2000 nexus

Příspěvek od johnny »

pocuj makuli,hral si uz niekde??(ci iba doma na klaviri ) :D
nie je synch ako synch,ti vravim ze dorovnat musis tak ci tak,ja to beriem skor tak ze uz aj pioneer sa za to postavil,cim sa oplul, ale je v tom buducnost.
uz cdj 2000 updapom prebrala z cdj 350 presnost bpm na desatinu, co od bpm synch moc daleko nema!!!!
,,postavil,, skor by som povedal odkopiroval vsetky nove funkcie od denona, a dotiahol ich do konca.!!!
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500

matuli

Příspěvek od matuli »

Hral som na par party to sa ty neboj :lol:

Ako ja hram na technike co je v clube, neriesim. A podla mna aj teraz je na slovensku velmi malo clubov (zvlast undergroundovych) kde maju CDJ 2000. A aby som tie hovada (playere) vlacil zo sebou, len preto ze maju Sync, tak dakujem pekne :lol:

Ano mozu mat presnost aj na miliontinu, ale ja hram aj dnb a tam to proste ukazuje chujoviny :wink:

btw: Pomaly fakt mam pocit, ze niektory DJ's radsej kupuju techniku ako na nej nieco aj robia (nic osobne johnny).
DENON SC2900; DN-1100; Ultrasone DJ1; M-Audio Bx5a

atlon

Příspěvek od atlon »

Páni KĽUD !!!
aj tak tu bude stále boj medzi SYNC a ANTI-SYNC :biggrin2: PIO a nie PIO a podobne.
jednoducho, treba to to prijať tak ako to je (PIO strelil riadnu facku všetkým svojím používateľom a to je fakt) a nehádať sa.
treba hrať a hrať a hlavne presadzovať iné , ako rádiové "shity"

PEACE

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

matuli píše:johmny

wtf??? ked Pio spravi playere zo SYNC tak tie bez su akoze shity? Naco zrazu potrebujes SYNC ked si ho predtym nepotreboval? Ja fakt nechapem co je toto za logiku.
nie, shity su s tym SYNC, len ovela drahsie :lol: .... zaujimave sledovat niektore reakcie
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

matuli

Příspěvek od matuli »

johnny píše:peto:
ja som si chcel spravit radost a casom kupit cdj 900, no po vydani nexusa tak urcite nespravim.
ked pioneer preferuju za vrchol dj-ingu pouzivanie synch, tak budem hladat alternativu kde je synch.a na toho nexusa nemam,
moznost je pockat kym pioneer vyda celu serie prehravacou zo synch, alebo prejst ku konkurenci.
alebo hladat tam kde to uz davno je §

Atlon, ja som sa fakt nechcel k tomuto tematu vyjadrovat ale tento prispevok ma k tomu vyhecoval :biggrin2: Uz budem radsej mlcat.

johnny

Příspěvek od johnny »

joj pani !
nema.dj :
lebo ta 3900 od denonu po ktorej tak tuzis synch nema ze jo ?? narozdiel pioneer to aspom dotiahol do konca a je to pouzitelne!

viete vobec ako funguje bpm na ,,starej,, cdj 2000?? keby hej netrepali by ste take kraviny !
si to nastudujte potom mozno pochopite preco je na nexusovy synch beat.

osobne si myslim ze ked dnb analizujes v recordboxe tak by to malo synchronizovat.

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

johnny píše:joj pani !
nema.dj :
lebo ta 3900 od denonu po ktorej tak tuzis synch nema ze jo ?? narozdiel pioneer to aspom dotiahol do konca a je to pouzitelne!

viete vobec ako funguje bpm na ,,starej,, cdj 2000?? keby hej netrepali by ste take kraviny !
si to nastudujte potom mozno pochopite preco je na nexusovy synch beat.

osobne si myslim ze ked dnb analizujes v recordboxe tak by to malo synchronizovat.
za to po nej túžim, tak ako všetci predávajúci CDJ2000/900 na bazoši s poznámkou "prechod na vyšší model" .... bol to sarkazmus, nepochopil si, nevadí, peace :wink:
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

konszpic

Příspěvek od konszpic »

pánové a chlapci, co dodat:

:-D :-D

Mír a lásku a sync nechme začátečníkům nebo masterům co ti dají 50+ tracků za hodinu a pořád to má hlavu a patu.

matuli

Příspěvek od matuli »

johnny píše:osobne si myslim ze ked dnb analizujes v recordboxe tak by to malo synchronizovat.
Osobne si myslim, ze Pluto je planeta ale nechajme to uz radsej tak :lol:

johnny

Příspěvek od johnny »

dnes som to odskusal, a mas pravdu dnb to 100 % detekovat nedokaze. su tam odchylky.

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

Tady se to rozjelo :-).

Já jsem k tomu svůj názor už řekl. Využívám techniku na 100%, takže až to přijde, budu na playerech používat i sync. Upgradovat z CDJ 2000 kuli tomu ale fakt nebudu :-).

Jak jsem říkal už na začátku vlákna... je to tak trochu konec jedné éry. Nemá smysl to moc rozebírat, protože tohle nikdo z nás neovlivní.

Jestli dnes neumí RB přesně detekovat DNB, je jen otázkou času, kdy se způsob detekce zdokonalí a sync bude bezproblémů fungovat i u tohodle stylu hudby (tím teď nemyslim nějakej konkrétní časovej horizont, ale to, že se tahle problematika týká výhledově úplně každého žánru).

Jinak můj názor je taky takovej, že si tím Pioneer trochu uškodí. Tohle neni o tom, že by DJ kupoval mašinu téhle kategorie, kuli potřebě sync. Ale když už tahle éra začala, tak člověk, který míří dopředu... musí být její součástí. Jinak zakrní někde dole.

Kdyby DJ nebyl schopný přijímat nové technologie a postupy, jakkoliv mu to je třeba nesympatické, ještě stále bychom hráli na gramce a na pulty, které místo korekcí používají filtry.

Já třeba tu dobu gramců považuju za zlatou éru DJingu. V branži byli jen lidé, kteří pro ní dejchali a měsíce trénovali, než vylezli ven někam hrát. Ale nemá smysl žít v sentimentu, tahle doba je už fuč. Stejně jako doba, kdy sync patřil mezi základní činnosti každého profesionální DJ. Dneska to je po Nexusu už prostě jinak a přizpůsobit se tomu musíme my...

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Era gramcu byla supr a mam na ni spoustu peknych zazitku. Tehdy jste museli do DJing investovat mnohem vice casu, penez a energie. Schvalne, kdo z vas si jeste pamatuje Black Market ve Vidni?
Pokud si to dobre pamatuji, tak se jelo metrem a vylezlo se na nejake ulici u Dunaje. Black market byl o jednu ulici dal od dunaje v rovnobezne ulici. (Doufam, ze si to nepletu. Ja tech 12" ve Vidni navstivil vice.)

To cestovani za deskama bylo ale hodne neprijemne. Pamatuji si, ze jednou jsem mel penize na nove desky, ale nikam se mi nechtelo a tak jsem zavolal do Pardubic (asi k Merkurov) a rekl jsem tam borcovy, at mi pousti desky pres telefon :lol: a pak jsem si nejake nechal poslat ...

U desek me ale krome cestovani stvala take jejich omezenost. Desku musite zahrat preste tak jak je vylisovana - nemuzete preskocit nudne pasaze. Toto se mi libi na DVS a dalsich dnesnich techlonogiich. Taky cena desek byla celkem na prd. Deska byla za 300 nebo 350. Z 3 tracku na ni byl jeden OK a zbytek byla vetsinou zbytecna vata.

Ackoliv jsem si to na zacatku take nechtel moc pripustit, tak s prichodem cedecaku bylo jasne, ze z gramcu se stane ohrozeny druh. Najednou jsme mohli hrat, co jste chteli vcetne vlastnich tracku. Tehdy mnozi rikali, ze v zivote nebudou hrat z CD, protoze z toho nemaji ten pravy pocit, ale nakonec stejne presli. Vyhody totis prevazili nad nevyhodami. Dnes je to trochu podobne u CD vs SW.

Jak jsem tu jiz nekolikrat drive psal, tak jelikoz technologie smazala rozdil mezi dobrymi a spatnymi DJs, tak novym meritkem jejich kvality je produkce a umeni svou produkci propagovat.
Myslim si, ze timto smerem se EDM bude ubirat. Kluberum je jedno zda pouzivate sync nebo ne, ty zajima jak se dobre bavili. Sync vs nesync muze zajima jen nas a jako vzdycky to skonci brblanim tady na foru :lol: .

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

+1

matuli

Příspěvek od matuli »

stereoman píše:Jak jsem tu jiz nekolikrat drive psal, tak jelikoz technologie smazala rozdil mezi dobrymi a spatnymi DJs, tak novym meritkem jejich kvality je produkce a umeni svou produkci propagovat.
Toto je podla mna strasne zle meritko, lebo produkovanie hudby a DJ-ing su 2 rozne veci. To ze niekto spravi dobry track neznamena ze dokaze odohrat 2 hodinovy super set.

stereoman

Příspěvek od stereoman »

matuli píše:To ze niekto spravi dobry track neznamena ze dokaze odohrat 2 hodinovy super set.
Ano, znam pripady (tady zde z fora), kde lidi meli se setem nahranym prostrednictvim SW problem, napriklad si pousteli odposlouchavany kanal do masteru. Bylo mi jich celkem lito a tak jsem vubec neprudil a poradil jim, at se ridi heslem: "2x mer, 1x rez" a "spechej pomalu".
Ver mi, ze casem kazdy jouda pochopi, co ma byt nahore a dole, cim jak kroutit apod. Po case se softem zvladne zahrat dobry set temer kazdy. V tomto bych se dovolil oponovat.
matuli píše:produkovanie hudby a DJ-ing su 2 rozne veci.
Ano mas pravdu, ale dnes se spousta DJs bookoje na zaklade jejich produkce. Sety jiz spousty promoteru moc nezajimaji, protoze se uroven DJs diky technologii srovnala a zahrat dobry set se dnes povazuje za samozrejmost.

Odpovědět