Era gramcu byla supr a mam na ni spoustu peknych zazitku. Tehdy jste museli do DJing investovat mnohem vice casu, penez a energie. Schvalne, kdo z vas si jeste pamatuje Black Market ve Vidni?
Pokud si to dobre pamatuji, tak se jelo metrem a vylezlo se na nejake ulici u Dunaje. Black market byl o jednu ulici dal od dunaje v rovnobezne ulici. (Doufam, ze si to nepletu. Ja tech 12" ve Vidni navstivil vice.)
To cestovani za deskama bylo ale hodne neprijemne. Pamatuji si, ze jednou jsem mel penize na nove desky, ale nikam se mi nechtelo a tak jsem zavolal do Pardubic (asi k Merkurov) a rekl jsem tam borcovy, at mi pousti desky pres telefon

a pak jsem si nejake nechal poslat ...
U desek me ale krome cestovani stvala take jejich omezenost. Desku musite zahrat preste tak jak je vylisovana - nemuzete preskocit nudne pasaze. Toto se mi libi na DVS a dalsich dnesnich techlonogiich. Taky cena desek byla celkem na prd. Deska byla za 300 nebo 350. Z 3 tracku na ni byl jeden OK a zbytek byla vetsinou zbytecna vata.
Ackoliv jsem si to na zacatku take nechtel moc pripustit, tak s prichodem cedecaku bylo jasne, ze z gramcu se stane ohrozeny druh. Najednou jsme mohli hrat, co jste chteli vcetne vlastnich tracku. Tehdy mnozi rikali, ze v zivote nebudou hrat z CD, protoze z toho nemaji ten pravy pocit, ale nakonec stejne presli. Vyhody totis prevazili nad nevyhodami. Dnes je to trochu podobne u CD vs SW.
Jak jsem tu jiz nekolikrat drive psal, tak jelikoz technologie smazala rozdil mezi dobrymi a spatnymi DJs, tak novym meritkem jejich kvality je produkce a umeni svou produkci propagovat.
Myslim si, ze timto smerem se EDM bude ubirat. Kluberum je jedno zda pouzivate sync nebo ne, ty zajima jak se dobre bavili. Sync vs nesync muze zajima jen nas a jako vzdycky to skonci brblanim tady na foru

.