Pioneer cdj 2000 nexus
Re: Pioneer cdj 2000 nexus
Ještě mě tak napadlo, že tam vlastně už vůbec ten jog ani nemuseli dávat, jen obrovský tlačítko SYNC...
ako som už dávnejšie písal a nikto mi to nechcel veriť : Vývoj proste nezastavíš !!! A je to jedno či to je firma ako PIO alebo Denon alebo Numark či hocikto iný, jednoducho sa musia prispôsobiť požiadavkam doby.
čo už PIO vitaj medzi SYNC masters
-
btw... myslim, že na pitch měl být motorfader. Celé použití by bylo o mnoho logičtější.
-
Tentokrát s Majkym musím súhlasiť... osobne si okrem toho myslím že je to tak trošku degradácia DJingu a toho čo by mal každý DJ zo základu vedieť - zrovnať podľa vlastných uší tempo dvoch skladieb a vedeiť sa správne trafiť do beatu. Ak by som mal ja CDJ2000ka tiež by som si tieto nové 2000kyNexus nekupoval, pretože CDJ2000Nexus sa podľa info ktoré mám bude predávať cca za 2000 Eur (2399 dolarov) Osobne hraám cez Traktor Pro 2 a SYNC som nikdy nepoužil a ani nebudem používať. Akonáhle budem mať pre svoje vlastné SC3900ky tak u mna skončil aj Traktor a budem ho mať len ako "zálohu" na nekomerčné akcie (stužková, svadby, plesy a pod.)Majky_mike píše:Hmm... obavy se naplnily. Je to tady. Konec celé jedné éry je fuč .
Od teď se beat sync stává standardem pro profesionální práci DJe. Celá debata zda ano/ne je už lichá. Beat sync už nyní nepatří mezi věci, které musí DJ ke své práci umět.
Za sebe zůstávám na CDJ 2000. Ještě 3 roky budu všem vykládat, jak nový Nexus nechci, "protože to jsem si už mohl rovnou koupit konzoli". A pak podlehnu a koupim nástupce.
Nicméně musim říct, že mi je z toho trochu smutno. Je to zvláštní stát na konci jedné éry, která zásadně ovlivňovala vaší práci tolik let .
-
Atila bratm, nie som si istý či je práve toto požiadavka modernej doby... Skôr predpokladám že sa takýmito rôznymi vychytávkami typu Wifi a pod. snažia výrobcovia stimulovať väčší dopyt po svojich výrobkoch. Na makroekonomii som sa naučil že nie len dopyt po niečom stimuluje ponuku, ale aj ponuka sama si vytvára dopyt.. otázne preto ostáva napríklad, aký "úspech" u DJov bude mať napr. WIFI necháme sa prekvapiťatlon píše:ako som už dávnejšie písal a nikto mi to nechcel veriť : Vývoj proste nezastavíš !!! A je to jedno či to je firma ako PIO alebo Denon alebo Numark či hocikto iný, jednoducho sa musia prispôsobiť požiadavkam doby.
SYNC je pre hluchých začiatočníkov, mne stačí analýza BPM ale aj to len pri starších veciach
-
navrhnime to do dalšej novinky ako CDJ 2100DJ_Lukas píše:Ještě mě tak napadlo, že tam vlastně už vůbec ten jog ani nemuseli dávat, jen obrovský tlačítko SYNC...
Cilem podniku je maximalizovat zisk nebo z dlouhodobeho hlediska prezit. Ani jedno by Pio nemohl v dlouhodobem horizontu udelat, kdyby nereflektoval aktualni trendy.
Predstavte si, ze Sync DJ chce nejaky player. Dotycny ma $$ na Pio a kdyby Pio melo Sync, tak si jej klidne koupi, protoze
- je to cool
- jsou to zatim nejlepsi playery
- jsou to celkem drzaky
- ...
Kdyz tento clovek zjisti, ze Pio mu Sync nenabidne, tak se poohledne po necem jinem, co mu danou funkci nabidne. Dusledek bude, ze Pio prijde o zakaznika a tedy $$.
Timto Pio pritahne krome stavajicich zakazniku take zakazniky z jine oblasti trhu.
PS:
Nemel funkci (tempo) sync jiz dnes historicky kousek v podobe Pio double cdecaku (tusim, ze to byla rada CMX).
Predstavte si, ze Sync DJ chce nejaky player. Dotycny ma $$ na Pio a kdyby Pio melo Sync, tak si jej klidne koupi, protoze
- je to cool
- jsou to celkem drzaky
- ...
Kdyz tento clovek zjisti, ze Pio mu Sync nenabidne, tak se poohledne po necem jinem, co mu danou funkci nabidne. Dusledek bude, ze Pio prijde o zakaznika a tedy $$.
Timto Pio pritahne krome stavajicich zakazniku take zakazniky z jine oblasti trhu.
PS:
Nemel funkci (tempo) sync jiz dnes historicky kousek v podobe Pio double cdecaku (tusim, ze to byla rada CMX).
jj presne tento double player ma bpm sync ma ho sused a ide mu uz pekny pocet rokov
abych udělal i já vyjádření k nové řadě :
Skoro každý za tím vidí jen SYNC funkci a zbytek přehlíží a podráží všechny upgrady jednou "špatnou" funkcí sync...
Nyní je to opravu stroj, který nabídne možnost maximální kreativity - jednak díky slip mody, slip loopingu a spoustu ostatních funkcí..
K tomu sync - bue to fungovat jenom, pokud budou playery propojené do sebe a kdo chce tak to použije, kdo ne nepoužije -> ve výsledku se stejnak bude dat poznat zda má daný člověk cit k hudbě nebo to jen pouští přes sync
Skoro každý za tím vidí jen SYNC funkci a zbytek přehlíží a podráží všechny upgrady jednou "špatnou" funkcí sync...
Nyní je to opravu stroj, který nabídne možnost maximální kreativity - jednak díky slip mody, slip loopingu a spoustu ostatních funkcí..
K tomu sync - bue to fungovat jenom, pokud budou playery propojené do sebe a kdo chce tak to použije, kdo ne nepoužije -> ve výsledku se stejnak bude dat poznat zda má daný člověk cit k hudbě nebo to jen pouští přes sync
Rozumím všemu pokroku a marketingu a že to tak prostě musí bejt, aby se to prodávalo, ale můj osobní názor je, že tohle se prostě nemělo stát! Teďka už fakt může bejt Dj každý pako. Dříve byl prostě základ srovnat si BPM a kdo to neuměl tak ať od toho odejde, sám mám známého, kterej po 12cti letech prostě BPM rovnat neumí a nikdy to asi umět nebude, teď stačí když přijede do lepšího clubu, kde budou mít tyhle nexuse a bude za kinga, tak co to je..=/ Já chápu že to má bejt pro větší kreativní rozlet profi Dj's, ale stejně je takovejch minimum a ostatní to budou používat jen na obyč přechodování. A všechno to začali DVS systémy, kdyby se tak nerozlítly, tak tam Denon a Pio nic takovýho nesere. Takže až budete hledat důvod, proč se to stalo, tak se vy s DVS systémama kopnětě do hlavy, můžete za to vy, protože to kupujete!
-
S tímhle já souhlasim. Koneckonců píšu tu už 3 roky, že nástupce CDJ 2k, bude vybaven funkcí "sync". Když jsem to poprvé zmínil, tak se mi tu několik lidí i vysmívalo .stereoman píše:Cilem podniku je maximalizovat zisk nebo z dlouhodobeho hlediska prezit. Ani jedno by Pio nemohl v dlouhodobem horizontu udelat, kdyby nereflektoval aktualni trendy.
- je to cool
- jsou to celkem drzaky
- ...
PS:
Já osobně třeba nebrečim nad tim, že by to bylo. Je to pokrok a přijít to muselo. Kdyby to teď neuvedl Pioneer, nebyl by první a předhonil by ho za 2 roky třeba Denon. Tak to prostě je...
Jen jsem, trochu smutně, poukázal na to, že jsme "v přímém přenosu" právě svědky toho, jak úplně definitivně končí jedna celá éra DJingu. Je to prostě tak. Od minulého týdne se stal sync standardem a ruční beatmatch je na smetišti dějin. Brzy to bude standard u všech výrobců techniky.
Nemá smysl nad tím lamentovat nebo protestovat... ani to vyčítat Pioneeru (on není ten, kdo tvoří trendy). Ale je to prostě tak. Já osobně nemám dobrý pocit z toho, že DJing (jako obor) přichází o další výrazný skill prvek, který ho (i v té nejvyšší profi oblasti) otevře dalším lidem.
DJing není samozřejmě jen o beatmatch. Ale právě třeba ten beatmatch byl před lety takové hrubé síto, které odfiltrovalo to nejhrubší zrno. Teď už fakt nic nebrání, aby tu byla party třeba s DJ Agátou Hanychovou, která se stane DJkou za jediné odpoledne a zabere to místo někomu, kdo se na to připravoval léta a tvrdě trénoval a posouval se někam dál.
Je samozřejmě pravda, že tohle do značné míry už platí dávno... ale stále tady bylo to, že sync nebyl úplně běžnej ve všech ohledech. Na velkejch akcích byl prostě support na top CDJ a DJ to musel +- umět. Popřípadě tam byl skilled DJ se jménem a MIDI (ale bylo to už o tom jeho jméně).
-
Stereoman: ano... funkcí sync byl vybaven už CMX 3000 a CMX 5000.
Nicméně... z mého pohledu to nebylo použitelné. U nějaké hudby se to použít dalo, u nějaké ne. Většinou byl stejně nutný zásah DJe. Tenkrát to bylo myšlené spíš jako šetřič času a s DJem bylo počítáno pro dokončení syncu.
Moc lidí to v praxi nepopužívalo. Párkrát jsem to zkoušel... ale výsledek byl dost neodhadnutelnej. Možná proto od toho Pioneer na více než 10 let ustoupil. Věřím, že dnešní řešení bude úplně jinde (hlavně díky tomu, že hudba je přesně analyzovaná na PC).
Nicméně... z mého pohledu to nebylo použitelné. U nějaké hudby se to použít dalo, u nějaké ne. Většinou byl stejně nutný zásah DJe. Tenkrát to bylo myšlené spíš jako šetřič času a s DJem bylo počítáno pro dokončení syncu.
Moc lidí to v praxi nepopužívalo. Párkrát jsem to zkoušel... ale výsledek byl dost neodhadnutelnej. Možná proto od toho Pioneer na více než 10 let ustoupil. Věřím, že dnešní řešení bude úplně jinde (hlavně díky tomu, že hudba je přesně analyzovaná na PC).
-
Btw... jen malá úvaha k zamyšlení.
Neublíží tenhle přechod k sync Pioneeru paradoxně?
Třeba já poslední dobou nemam na DJing moc čas, takže potřebuju mít u hraní celou svou databázi hudby (abych se nemusel moc připravovat). Před CDJ 2k jsem většinu svejch menších akcí jel skrze playery + DVS, protože se mi tak snadněji vyhledává music. CDJ 2k pro mě bylo úžasné řešení v tom, že se mi zase kontrola vrátila pod ruce... sync a všechno jsem si mohl dělat ručně + mi zůstala možnost PC pro výběr hudby odesílání do playerů.
Úplně upřímně... když tam ta funkce sync je, budu jí používat (až si jednou nové CDJ koupim). Ale když už jí budu používat, zamyslim se, zda potřebuju opravdu tak šíleně velkej a drahej systém, na kterém je "radost" to tempo srovnávat.
Kupovat si před týdnem nový systém, bylo by to jednoznačně 2x CDJ 2k + DJM 2k. Kupovat si ho dnes, velmi bych zvažoval, zda nekoupim už rovnou nějakou lepší MIDI konzolku kombinovanou s pultem za mnohem méně peněz. Stejně budu používat sync, tak k čemu tak vymakaná kolo + vše okolo.
A myslim, že podobným způsobem bude uvažovat mnoho lidí...
- dříve lidi směřovali k TOP což bylo CDJ 2k. Dneska díky TOP budou více přemýšlet o beatmatch, což je může demotivovat k nákupu nižších řad.
- lidi jako já budou více přemýšlet o menších alevnějších "all in one" řešeních s PC, když stejně budou používat sync, který neni tak náročný na kvalitní jog atd.
- určitě se najde i pár odpůrců syncu tak velkejch, že si ten player nebudou kupovat z principu
Myslim, že z dlouhodobého hlediska může jít paradoxně o funkci, která Pioneeru dost oslabí pozici.
Neublíží tenhle přechod k sync Pioneeru paradoxně?
Třeba já poslední dobou nemam na DJing moc čas, takže potřebuju mít u hraní celou svou databázi hudby (abych se nemusel moc připravovat). Před CDJ 2k jsem většinu svejch menších akcí jel skrze playery + DVS, protože se mi tak snadněji vyhledává music. CDJ 2k pro mě bylo úžasné řešení v tom, že se mi zase kontrola vrátila pod ruce... sync a všechno jsem si mohl dělat ručně + mi zůstala možnost PC pro výběr hudby odesílání do playerů.
Úplně upřímně... když tam ta funkce sync je, budu jí používat (až si jednou nové CDJ koupim). Ale když už jí budu používat, zamyslim se, zda potřebuju opravdu tak šíleně velkej a drahej systém, na kterém je "radost" to tempo srovnávat.
Kupovat si před týdnem nový systém, bylo by to jednoznačně 2x CDJ 2k + DJM 2k. Kupovat si ho dnes, velmi bych zvažoval, zda nekoupim už rovnou nějakou lepší MIDI konzolku kombinovanou s pultem za mnohem méně peněz. Stejně budu používat sync, tak k čemu tak vymakaná kolo + vše okolo.
A myslim, že podobným způsobem bude uvažovat mnoho lidí...
- dříve lidi směřovali k TOP což bylo CDJ 2k. Dneska díky TOP budou více přemýšlet o beatmatch, což je může demotivovat k nákupu nižších řad.
- lidi jako já budou více přemýšlet o menších alevnějších "all in one" řešeních s PC, když stejně budou používat sync, který neni tak náročný na kvalitní jog atd.
- určitě se najde i pár odpůrců syncu tak velkejch, že si ten player nebudou kupovat z principu
Myslim, že z dlouhodobého hlediska může jít paradoxně o funkci, která Pioneeru dost oslabí pozici.
No Denon stím vlastně přišel teďka první (myslím tím tuhle novou verzi synce ne ten na 10 let starých pioneerech). má to na tom novým DN-SC2900...Já osobně třeba nebrečim nad tim, že by to bylo. Je to pokrok a přijít to muselo. Kdyby to teď neuvedl Pioneer, nebyl by první a předhonil by ho za 2 roky třeba Denon. Tak to prostě je...
-
Jj... to je pravda. Ale co jsem zatím četl, tak je to tam víceméně nepoužitelné.DJ_Lukas píše:No Denon stím vlastně přišel teďka první (myslím tím tuhle novou verzi synce ne ten na 10 let starých pioneerech). má to na tom novým DN-SC2900...Já osobně třeba nebrečim nad tim, že by to bylo. Je to pokrok a přijít to muselo. Kdyby to teď neuvedl Pioneer, nebyl by první a předhonil by ho za 2 roky třeba Denon. Tak to prostě je...