TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
DJambo
Příspěvky: 15
Registrován: 07 dub 2012 23:16

Browser

Příspěvek od DJambo » 08 dub 2012 11:49

Zdarec,
mám Vestax vci-400 a potřeboval bych když se dostanu do Browseru, tak abych se v něm mohl pohybovat jogama levým Tree a pravým List nehledě na to v jakým sem Decku. Takže aby se mě automaticky zrušila funkce Tempo Bend a když mám zaplý tlačítko vinyl tak scratch. A naopak když Browser nemam zobrazenej tak abych ho neovladal. Budu moc rád když mi poradíš díky.

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 09 dub 2012 02:00

[quote="microgenius"]Prosim vas mam takovej dotaz potreboval bych namapovat tlacitko revers ktere je tam knicemu na prehravacich CDJ 850 na prepinani decku A-C B-D abych mohl hrat ze 4 decku stim ze bych ovladal jednim prehravacem dva decky .Poradite nekdo ?[/quote]

Ahoj chlape, sorry za opožděnou odpověď - náročný víkend :-)...

Takže:
- V controller záložce v traktoru nahoře vidíš určitě seznam jednotlivých mappingů (rozbalovací nabídka, jedno je keyboard a další jsou midi ovladače, které máš namapované).
- Najdi si v nabídce tvůj mapping na PRVNÍ player, který ovládá deck A
- Vyber mapping a duplikuj ho : "edit->duplicate"
- Nyní převeď na tom mappingu Associate (nebo tak nějak - píšu to z paměti, čili nevím přesný názvy a umístění) z decku A na deck C -> dělá se to tam někde v nabídce "AC-BD ; AB - CD" nebo tak něco tam je - pohledej to a dojdeš na to, jak to převést všechno naráz na ovládání "C"
- Teď máš 2 mappingy na 1 přehrávač - deck A a deck C
- V KAŽDÉM mappingu bude potřeba přidělat MODIFIER - (VYBER ČÍSLO KTERÉ NEMÁŠ JAKO MODIFIER ZABRANÉ // v seznamu si to dej seřadit podle abecedy a uvidíš že třeba modifier 5 tam není namapovaný) -> "ADD IN - MODIFIER - MODIFIER 5"
- LEARN - přiřaď příkaz pomocí stlačení tlačítka, které chceš namapovat jako změnu v ovládání z A na C deck - v tvém případě to proveď na tom reversu...
- Dle mě by se měla vybrat možnost "Button" , protože knob ani encoder nemapuješ - takže přiřaď tam že je to BUTTON
- Z další nabídky vyber možnost "Direct"
- DUPLICATE na tento příkaz (modifier) - zkopíruje se ti znovu
- přes "learn" znovu přiřaď tlačítko a navol stejné vlastnosti
- nyní tam dole je někde řádek s číslem - na JEDNOM příkazu dej číslo 1 a na DRUHÉM příkazu nech zadanou číslovku 0
- teď je potřeba zadat správně podmínku k příkazu - TAM, kde máš zadané " direct-1 " zadáš pod tlačítkem learn v možnostech v rozbalovacím seznamu tohle: " M5 " a vedle toho dáš " 0 "
- Opakuješ i u druhého, kde je namapovaná dole " 0 " s tím, že navolíš M5 a 1
- nyní by se při manipulaci s tlačítkem reverse měla v řádku nad seznamem příkazů u čísla 5 měnit 0 a 1...
- těchto pár kroků se zadáváním modifierů je potřeba udělat na OBOU SOUBORECH MAPPINGU !! - jak pro A tak pro C

- TEĎ DŮLEŽITÝ BOD, který ti zabere asi povíc času než ho splníš, ale musíš počítat s tím, že mapping není věc, co je hotová hned...
-*- NA STRÁNCE SE SEZNAMEM PRO DECK A nastav ke KAŽDÉMU příkazu, který je v seznamu podmínku M5 = 0 ... přes ty možnosti tam v rozbalovací nabídce jedno okýnko M5 a druhé 0 (dávej to kdyžtak do těch dvou vpravo)
---- POKUD NARAZÍŠ, že někde už něco je vyplněné musíš to nechat tam a M5=0 navolit vedle toho

-!!!- NA DRUHÉM DEZNAMU PRO DECK C nastavíš uplně všechno stejně - ke každému příkazu zadáš také M5, ale tentokrát MUSÍŠ ZADAT "M5 = 1"

............. celý tento postup opakuješ pro seznamy na Bčko a Dčko




[quote="Browser"]Zdarec,
mám Vestax vci-400 a potřeboval bych když se dostanu do Browseru, tak abych se v něm mohl pohybovat jogama levým Tree a pravým List nehledě na to v jakým sem Decku. Takže aby se mě automaticky zrušila funkce Tempo Bend a když mám zaplý tlačítko vinyl tak scratch. A naopak když Browser nemam zobrazenej tak abych ho neovladal. Budu moc rád když mi poradíš díky.[/quote]

V tvém případě, bude potřeba využít také modifierů, čili pokud zhruba pochopíš, jak se nastavuje modifier a na jaké bázi funguje, tak si to domapuješ i sám....
Ve zkratce:
- Vytvořím pro mapovací soubor modifier (beru příklad modifier 1)
- Learn na tlačítko, kterým vyvoláváš browser
- duplikuješ, nastavíš podmínku že jeto Button a podle výše uvedeného popisu nastavíš přepínání z 0 na 1 a naopak
- ADD IN - tento příkaz nevím z hlavy => zkus tam pohledat někde v seznamu schopný příkaz, nebo počkej až budu na PC a mrknu přesně na znění příkazu - budu editovat tuhle odpověď ještě...
- Nastavíš pro výše uvedený příkaz: LEARN - potočíš JOGEM a nastavíš tam typ "ENCODER" a navolíš si citlivost/rychlost.... možná zkus taky změnit z 3HF na 7hf nebo naopak (nepamatuju si teď jak je to tam přesně psané - v pravé straně toho okénka pro výběr vlastností)
- U TOHOTO příkazu (bude edit ještě na přesný název) nastav podmínku M1 = 1 (dle výše uvedených kroků na příkladu s cdj 850)
- U tvých příkazů "scratch" a "tempo bend" a jiných, které ovládáš stejným příkazem jako je pohyb v tree (poznáš podle zvýraznění v seznamu příkazů) nastavíš M1=0 !!
- Nyní odzkoušej co to dělá a případně zkus sám popřemýšlet, v čem by mohla být ještě chyba...
Je docela i možné že Vestax bude mít jiné příkazy při zmáčknuté možnosti scratch, čili pak jen duplikuješ ŘÁDEK (bude edit ještě na přesný znění) a pomocí LEARN přiřadíš příkaz při zmáčknutém scratchu a znovu opakuješ navolení stejných hodnot jako u toho bez scratchu zamáčknutého + zadáš MODifier

- To samé opakuješ u druhého "ADD IN - " (bude edit) a znovu navolíš příkazy pro druhé jog kolo ovšem




Doufám, že jsem trochu pomohl a objasnil zhruba možnosti MODIFIERŮ v Traktor mappování i pro ostatní, co by tohle eventuelně četli.....

Detaily doladím tak, abych vám pomohl dostat z toho váš očekávaný výsledek, případně dáme hlavy dohromady při nějakých komplikacích s ostatníma, co se vyznají (Stereoman aj.)..

+ Přikládám články a snad najdu i jedno dobré video k této problematice:
http://www.djtechtools.com/2009/03/27/a ... modifiers/
http://www.digitaljockey.it/dij/index.p ... 45&lang=en

DJambo
Příspěvky: 15
Registrován: 07 dub 2012 23:16

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od DJambo » 09 dub 2012 14:55

Krutý všechno v pohodě, pochopil sem modifikace, to mě hafo chybělo při mapování. Díky moc

Uživatelský avatar
Bobo69
Příspěvky: 608
Registrován: 26 čer 2011 11:01

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od Bobo69 » 27 kvě 2012 19:34

Kluci..prosím vás o radu....

jak se daji namapovat v Traktoru dva rozlicne pristroje? jeden mam controller reloop a druhej cd player .... mix mam denon se zvukovkou....mam pred sebou dva mapovaci soubory pro kazdej pristroj zvlast.... poradte mi co s tim...Hrabu se v tom celej den...asi delam neco špatně..pokud se mi podari spustit oba přístroje tak zas nejde spustit zvuk do mixu...ach jooo :?

dekuji
Pioneer CDJ 2000 NXS2 - Pioneer 900 NXS2 - Pioneer RMX-1000 - Sennheiser HD 25-1 II - Pioneer DJE 1500 - Dynaudio Emit 20

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 28 kvě 2012 19:16

Bobo69 píše:Kluci..prosím vás o radu....
Vyřešeno... víc teď nestíhám

R3sidento
Příspěvky: 56
Registrován: 22 dub 2010 17:16

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od R3sidento » 09 čer 2012 19:44

Hoja děcka, vaše návody jsou pěkně rozepsané,... ale jelikož jsem absolutní nováček tak sem s toho nic nepochopil. Velky hadicap je to že neumím anglicky. Mam Reloopa 3ME, mašina je to slušna. Vlastním traktor pro 2 v2.5 s original mapingem od reloopu to funguje dobře (teda dle mě). Ale když chci udělat nějakou úpravu tak jsem v háji protože Neznám ani základní pojmy (s obtížema jsem nastavil výstup aby to hrálo),... nenapadlo vás udělat video seriál v CZ kde by bylo popsáno (po dílech) co je v traktoru jaka položka v nastaveni a k čemu slouží (český manuál na traktor jsem nenašel )???

PS: Pokud je tu někdo z Brna kdo se vyzná a byl by ochotnej mi helfnout, byl bych jen rad
Případně uvítam i pomoc po skype,... Skype je -> r3sid3nto

Přeji hezký den...

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1082
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od stereoman » 09 čer 2012 22:16

Cesky manual:
Vyberes akci, das Learn, stisknes tlacitko na kontroleru, upravis podminky a takto porad dokola :lol:

Nemyslim, ze by to bylo nejak tezke na pochopeni. Pochybuju, ze kvuli tomu bude nekdo prekladat manual nebo natacet CZ tutorial na youtube. Ja osobne na to nemam cas a pochybuju, ze nekdo jiny take. Jiz nekolikrat(pokazde kdyz hraji v CR) jsem tu nabizel moznost srazu DJfora, kde jsem byl ochotny se o tyto veci s ostatnimi podelit, ale nikdy to nedopadlo ... 30.6. hraji opet v Olomouci a tak muzem udelat dalsi djforum.cz sraz, kde to muzeme pripadne poresit.

R3sidento
Příspěvky: 56
Registrován: 22 dub 2010 17:16

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od R3sidento » 10 čer 2012 07:13

Ok, tak jsem nebyl moc pochopen,... nemyslel jsem jen maping ale tak všeobecně nastavení traktoru,... Ale to je fuk,... Pokud by jste udělaly nějakého scuka budu jen rad,....

Jak dojdu z práce tak se pustím do experimentu s mapingem,... Mám do záčátku 2 otázky.

1, Jak sem psal mám Reloop DJ 3 ME, a pri instalaci jsem si pres Wizarda navolil parametry a funguje to,... Ale když se podívám do nastavení do záložky ´Controller Manager´ tak tam najdu tohle v rolovacím seznamu.
-Traktor 2 default mapping - Generic MIDI (all ports)
-Jockey 3 FX Presets - Generic MIDI (all ports)
-Jockey 3 Mixer Section - Generic MIDI (all ports)
-Jockey 3 Deck A - Generic MIDI (all ports)
Jockey 3 Deck B - Generic MIDI (all ports)
Jockey 3 Deck C - Generic MIDI (all ports)
Jockey 3 Deck D - Generic MIDI (all ports)

a pod kažou touhle jakoby skupinou je Mraky jednotlivých příkazu...

A teď by mě zajímalo,... jestli jsou v provozu všechny současně a nebo jen ta skupina co je zrovna zobrazena


2. Občas se mi stane ze Cross Fendr na mixu začne fungovat jako (vypínač) proste nefunguje tam ten efekt pomalého ztišení. Když přecházím z decku na deck, tak s tím jen o kousek pohnu, ono to sepne,.... (pak už nezáleží v které části ten fendr je hraje to porad stejně hlasite). A nevím jak tohle mam zpravit, nebo proc ten problém nastává,...

Tak snad jste mě pochopily,....
Předem děkuji za pomoc,....

PS: Průběžně pročítám fórum, ale chodím taky do prace, takže tu nemůžu 24 Hodin.

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1082
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od stereoman » 10 čer 2012 10:27

Nejsi v tom sam, tady chodi vice lidi do prace.

Kazdy ten radek v tom seznamu je nazev sady prikazu a jsou aktivni vsechny. Ten vybrany se ti jen zobrazi a muzes ho editovat.

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 10 čer 2012 12:10

K tomu problému s tím crossfaderem - to budešmít asi "někde" namapované, když se ti to stává teda jen občas.

Zkus si seřadit příkazy od A-Z (v těch jednotlivých listech) a hledej tohle:

X-FADER CURVE - pokud to tam někde najdeš tak se ti ta citlivost crossfaderu něčím ovládá - pokud nechceš aby to bylo ovládatelné tak tam jednoduše dej DELETE na ten XFADER CURVE příkaz.

Pak si v menu nastavíš co největší citlivost crossfaderu a máš to na pořád už tak jak jsi chtěl.

To nastavíš v MIXER - CROSSFADER - a řádek dej uplně doleva k SMOOTH

a máš to vyřešené :-)

R3sidento
Příspěvky: 56
Registrován: 22 dub 2010 17:16

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od R3sidento » 10 čer 2012 16:18

konszpic píše:K tomu problému s tím crossfaderem - to budešmít asi "někde" namapované, když se ti to stává teda jen občas.

Zkus si seřadit příkazy od A-Z (v těch jednotlivých listech) a hledej tohle:

X-FADER CURVE - pokud to tam někde najdeš tak se ti ta citlivost crossfaderu něčím ovládá - pokud nechceš aby to bylo ovládatelné tak tam jednoduše dej DELETE na ten XFADER CURVE příkaz.

Pak si v menu nastavíš co největší citlivost crossfaderu a máš to na pořád už tak jak jsi chtěl.

To nastavíš v MIXER - CROSSFADER - a řádek dej uplně doleva k SMOOTH

a máš to vyřešené :-)
Tohle je vyčerpávající odpoved, děkuji zkusim jak dojdu z prace :)

R3sidento
Příspěvky: 56
Registrován: 22 dub 2010 17:16

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od R3sidento » 10 čer 2012 20:01

R3sidento píše:
konszpic píše:K tomu problému s tím crossfaderem - to budešmít asi "někde" namapované, když se ti to stává teda jen občas.

Zkus si seřadit příkazy od A-Z (v těch jednotlivých listech) a hledej tohle:

X-FADER CURVE - pokud to tam někde najdeš tak se ti ta citlivost crossfaderu něčím ovládá - pokud nechceš aby to bylo ovládatelné tak tam jednoduše dej DELETE na ten XFADER CURVE příkaz.

Pak si v menu nastavíš co největší citlivost crossfaderu a máš to na pořád už tak jak jsi chtěl.

To nastavíš v MIXER - CROSSFADER - a řádek dej uplně doleva k SMOOTH

a máš to vyřešené :-)
Tohle je vyčerpávající odpoved, děkuji zkusim jak dojdu z prace :)
Prolezl jsem to horem dolem,... a žádná taková položka v žádném seznamu není,... tak sem si alespoň nastavil ten Smooth,... I tak díky :)

Electtry
Příspěvky: 2
Registrován: 11 črc 2012 19:32

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od Electtry » 12 črc 2012 15:34

Čaoo

Mám problém, potřeboval bych namapovat Reloop terminál mix 2 na Traktor pro 2.1.3 (kreklá verze)

Poradí někdo?? :ugeek2:

THX

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1082
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od stereoman » 12 črc 2012 16:18

Na webu reloopu zadnej mapper nebyl? Pokud si nechces vyslouzit banana, tak ti doporucuji se na danou vec ptat jen v jedne kategorii :wink:

Blast
Příspěvky: 67
Registrován: 13 lis 2010 21:25

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od Blast » 12 črc 2012 19:23

http://www.dj-obchod.eu/midi-kontrolery ... mix-2.html


úplně dole máš mapping na co si jen vzpomeneš
Reloop Mixage Interface edition, Reloop RHP-10

Odpovědět