TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 12 lis 2011 12:46

Napadlo mě založit tento topic, jelikož s mapováním v traktoru mám podle mě už dobrou zkušenost :ugeek2:


Máte někdo problém s něčím co se týče mapování / chtěli byste něco na svou konzoli přidat ??

Pokud to nebude absolutní zázrak tak to jde vždy vyřešit, jelikož přes mapping toho jde udělat hodně :wink:


....................................................................................................

Zkopírovaný příspěvek z tohoto topicu, který toho hodně napoví o modifierech atd.

..............................................

[quote="microgenius"]Prosim vas mam takovej dotaz potreboval bych namapovat tlacitko revers ktere je tam knicemu na prehravacich CDJ 850 na prepinani decku A-C B-D abych mohl hrat ze 4 decku stim ze bych ovladal jednim prehravacem dva decky .Poradite nekdo ?[/quote]



Takže:
- V controller záložce v traktoru nahoře vidíš určitě seznam jednotlivých mappingů (rozbalovací nabídka, jedno je keyboard a další jsou midi ovladače, které máš namapované).
- Najdi si v nabídce tvůj mapping na PRVNÍ player, který ovládá deck A
- Vyber mapping a duplikuj ho : "edit->duplicate"
- Nyní převeď na tom mappingu Associate (nebo tak nějak - píšu to z paměti, čili nevím přesný názvy a umístění) z decku A na deck C -> dělá se to tam někde v nabídce "AC-BD ; AB - CD" nebo tak něco tam je - pohledej to a dojdeš na to, jak to převést všechno naráz na ovládání "C"
- Teď máš 2 mappingy na 1 přehrávač - deck A a deck C
- V KAŽDÉM mappingu bude potřeba přidělat MODIFIER - (VYBER ČÍSLO KTERÉ NEMÁŠ JAKO MODIFIER ZABRANÉ // v seznamu si to dej seřadit podle abecedy a uvidíš že třeba modifier 5 tam není namapovaný) -> "ADD IN - MODIFIER - MODIFIER 5"
- LEARN - přiřaď příkaz pomocí stlačení tlačítka, které chceš namapovat jako změnu v ovládání z A na C deck - v tvém případě to proveď na tom reversu...
- Dle mě by se měla vybrat možnost "Button" , protože knob ani encoder nemapuješ - takže přiřaď tam že je to BUTTON
- Z další nabídky vyber možnost "Direct"
- DUPLICATE na tento příkaz (modifier) - zkopíruje se ti znovu
- přes "learn" znovu přiřaď tlačítko a navol stejné vlastnosti
- nyní tam dole je někde řádek s číslem - na JEDNOM příkazu dej číslo 1 a na DRUHÉM příkazu nech zadanou číslovku 0
- teď je potřeba zadat správně podmínku k příkazu - TAM, kde máš zadané " direct-1 " zadáš pod tlačítkem learn v možnostech v rozbalovacím seznamu tohle: " M5 " a vedle toho dáš " 0 "
- Opakuješ i u druhého, kde je namapovaná dole " 0 " s tím, že navolíš M5 a 1
- nyní by se při manipulaci s tlačítkem reverse měla v řádku nad seznamem příkazů u čísla 5 měnit 0 a 1...
- těchto pár kroků se zadáváním modifierů je potřeba udělat na OBOU SOUBORECH MAPPINGU !! - jak pro A tak pro C

- TEĎ DŮLEŽITÝ BOD, který ti zabere asi povíc času než ho splníš, ale musíš počítat s tím, že mapping není věc, co je hotová hned...
-*- NA STRÁNCE SE SEZNAMEM PRO DECK A nastav ke KAŽDÉMU příkazu, který je v seznamu podmínku M5 = 0 ... přes ty možnosti tam v rozbalovací nabídce jedno okýnko M5 a druhé 0 (dávej to kdyžtak do těch dvou vpravo)
---- POKUD NARAZÍŠ, že někde už něco je vyplněné musíš to nechat tam a M5=0 navolit vedle toho

-!!!- NA DRUHÉM DEZNAMU PRO DECK C nastavíš uplně všechno stejně - ke každému příkazu zadáš také M5, ale tentokrát MUSÍŠ ZADAT "M5 = 1"

............. celý tento postup opakuješ pro seznamy na Bčko a Dčko




[quote="Browser"]Zdarec,
mám Vestax vci-400 a potřeboval bych když se dostanu do Browseru, tak abych se v něm mohl pohybovat jogama levým Tree a pravým List nehledě na to v jakým sem Decku. Takže aby se mě automaticky zrušila funkce Tempo Bend a když mám zaplý tlačítko vinyl tak scratch. A naopak když Browser nemam zobrazenej tak abych ho neovladal. Budu moc rád když mi poradíš díky.[/quote]

V tvém případě, bude potřeba využít také modifierů, čili pokud zhruba pochopíš, jak se nastavuje modifier a na jaké bázi funguje, tak si to domapuješ i sám....
Ve zkratce:
- Vytvořím pro mapovací soubor modifier (beru příklad modifier 1)
- Learn na tlačítko, kterým vyvoláváš browser
- duplikuješ, nastavíš podmínku že jeto Button a podle výše uvedeného popisu nastavíš přepínání z 0 na 1 a naopak
- ADD IN - browser - tree/list - select up/down
- Nastavíš pro výše uvedený příkaz: LEARN - potočíš JOGEM a nastavíš tam typ "ENCODER" a navolíš si citlivost/rychlost.... možná zkus taky změnit z 3HF na 7HF nebo naopak (nepamatuju si teď jak je to tam přesně psané - v pravé straně toho okénka pro výběr vlastností) a je možné že bude potřeba na jeden směr otočení nastavit možnost "up" a "down"
- U TOHOTO příkazu nastav podmínku M1 = 1 (dle výše uvedených kroků na příkladu s cdj 850)
- U tvých příkazů "scratch" a "tempo bend" + jiných, které ovládáš stejným příkazem jako je pohyb v tree (ty poznáš podle zvýraznění v seznamu příkazů světle oranžovou barvou) nastavíš M1=0 !!
- Nyní odzkoušej co to dělá a případně zkus sám popřemýšlet, v čem by mohla být ještě chyba...

- To samé opakuješ u druhého "ADD IN - " (bude edit) a znovu navolíš příkazy pro druhé jog kolo ovšem




Doufám, že jsem trochu pomohl a objasnil zhruba možnosti MODIFIERŮ v Traktor mappování i pro ostatní, co by tohle eventuelně četli.....

Detaily doladím tak, abych vám pomohl dostat z toho váš očekávaný výsledek, případně dáme hlavy dohromady při nějakých komplikacích s ostatníma, co se vyznají (Stereoman aj.)..

+ Přikládám články a snad najdu i jedno dobré video k této problematice:
http://www.djtechtools.com/2009/03/27/a ... modifiers/
http://www.digitaljockey.it/dij/index.p ... 45&lang=en
Naposledy upravil(a) konszpic dne 08 bře 2013 18:26, celkem upraveno 2 x.

admin van buuren
Moderátor
Příspěvky: 88
Registrován: 08 bře 2007 22:34

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od admin van buuren » 20 led 2012 10:13

./viewtopic.php?f=14&t=18

manila
Příspěvky: 8
Registrován: 20 led 2012 11:48

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od manila » 20 led 2012 16:02

admin van buuren píše:viewtopic.php?f=14&t=18
????????????,,,

manila
Příspěvky: 8
Registrován: 20 led 2012 11:48

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od manila » 20 led 2012 16:02

hele tak co stim pomuzes mi???????????

admin van buuren
Moderátor
Příspěvky: 88
Registrován: 08 bře 2007 22:34

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od admin van buuren » 20 led 2012 16:23

Nějaký pomatený ňouma tu psal výrazy typu "pičo... neser ...", tak jsem mu vše smáznul, ať se vzpamatuje a pomuže si sám, když je tak chytrý :ugeek2: .

manila
Příspěvky: 8
Registrován: 20 led 2012 11:48

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od manila » 20 led 2012 18:37

no kdybys si cetl cely pripevek tak asi pochopis radim blbe u mi kazdy ale poradit sprvne moc lidi ne.....

manila
Příspěvky: 8
Registrován: 20 led 2012 11:48

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od manila » 20 led 2012 18:39

a jeste navic kdyz se ptas konkretniho cloveka a nejaky mrousek se zacne do toho cpat a blbe radit jako kdyby zerla cely svet....snad pochopis proc byly takove emoce...

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1082
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od stereoman » 20 led 2012 20:17

Ty asi trpis nejakou psychickou poruchou. Tak ten mrousek komercne testoval DVS a mapoval kontrolery uz v dobe, kdyz ty jsi jeste lital s kaceram po vesnici. Za druhe mnou poskytnute informace ikdyz byli psany zpameti byly uzitecne. Ty jsi asi nepochopil jednu vec. Kazda verze Traktora pouziva MIDI prikazy trosku jinak. Takze pokud neupdatujes na verzi, kterou pouzivaji ostatni, tak se spravneho vysledku asi tezko dobereme ...

Vetsine uzivatelu DJfora jsem vzdy poradil dobre at uz s technickymi problemy nebo s vyberem equipmentu. Za to, ze ty nejsi schopen za 2 dny namapovat 2 tlacitka v Traktoru, ja ani nikdo jiny nemuze :roll: . Myslim, ze vse delas zbytecne s horkou hlavou ...

manila
Příspěvky: 8
Registrován: 20 led 2012 11:48

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od manila » 20 led 2012 21:40

jezisi ty ses trouba......on mapoval ...dobre taky se ho ptam ty laskeve si tech clanku nevsimej..muj boj ze mi nejdou mapnout tlacitka tak se ptam...

Blast
Příspěvky: 67
Registrován: 13 lis 2010 21:25

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od Blast » 20 led 2012 22:07

manila píše:jezisi ty ses trouba......on mapoval ...dobre taky se ho ptam ty laskeve si tech clanku nevsimej..muj boj ze mi nejdou mapnout tlacitka tak se ptam...

měl bys vážit slova chlapče a neurážet jedny z nejzkušenějším a nejochotnějších lidí na foru... stimhle nepočítej, že ti někdo pomůže... pokora víš co je? Nevíš tak se uč a šoupej nohama
Reloop Mixage Interface edition, Reloop RHP-10

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 20 led 2012 23:35

Není nad to za klávesnicou dělat hrdinu že??

Mohl bych se na to vykašlat ale najdi si "Add IN - Tempo - TempoBend / Stepless" podle toho na co to namapuješ a pak to jen přiřad na určitý deck A/B/C/D

Příště bez emocí s klidem na jazyku a slušně se poptat a nevyraplit po té co ti někdo řekne pravdu...

manila
Příspěvky: 8
Registrován: 20 led 2012 11:48

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od manila » 21 led 2012 08:17

no tak tve rady stoji za ...!!!!ani jedno takze zvolim nyx...se tady mnejte.... vase rady sou velmi.... ;)zbytecne chvile tady pro marnene...

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 21 led 2012 11:07

Jojo měj se chlapče.... zajimavé, že mě to tak funguje a zrovna TOBĚ ne :-)

Jestli se tu ještě ukážeš, tak se zamysli a přečti si pořádně co jsem napsal a pokud tam dáš TempoBEND 2x pod sebe z toho jednou navolíš funkci DOWN a druhou UP (nevím jak to víc po lopatě vysvětlit) tak ti to musí jít !! ještě pro jistotu jsem to teď mapoval znovu abych se né na 100% ale na 200% ujistil že to funguje jak píšu a namapoval jsem si to na klávesnicu na "A" fci Down a na "S" fci up u decku "A" takže nevím co tam dáváš ty.... good luck...

Nějaké další návrhy co byste chtěli vylepšit na svém kontroléru ?? Moje modifikovaná S4ka toho "umí" tolik a tolik... stačí když se chce jen

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1082
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od stereoman » 21 led 2012 11:15

Tak takovy pripad neschopnosti a demence jsme tu jeste nemeli :roll:

Uživatelský avatar
atlon
Příspěvky: 847
Registrován: 04 bře 2008 13:30

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od atlon » 21 led 2012 11:21

ahoj, je moznost nastavit na korekcie na jednotlivych kanaloch kill? ja to mam teraz doriesene tak , ze mam nahodene klavesove skratky na notasy, ale furt na to zabudam ked hram. dikes

Odpovědět