TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1082
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od stereoman » 21 led 2012 11:29

konszpic píše: Nějaké další návrhy co byste chtěli vylepšit na svém kontroléru ?? Moje modifikovaná S4ka toho "umí" tolik a tolik... stačí když se chce jen
Jde ti v poslednim traktoru pitch bend a scratch na jogu? Mohl by jsi mi pomoci nejakeho softu odchytit, co ti konzole posila za MIDI kody a jak to mas namapovane? Budu to muset asi pomoci MIDI translatoru nejak prizpusobit...

to: Atlon
kill na korekce jde,je tam na to primo prikaz tusim, ze se jmenuje high kill,mid kill,low kill ...

Uživatelský avatar
atlon
Příspěvky: 845
Registrován: 04 bře 2008 13:30

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od atlon » 21 led 2012 11:39

stereoman píše:
konszpic píše: Nějaké další návrhy co byste chtěli vylepšit na svém kontroléru ?? Moje modifikovaná S4ka toho "umí" tolik a tolik... stačí když se chce jen
Jde ti v poslednim traktoru pitch bend a scratch na jogu? Mohl by jsi mi pomoci nejakeho softu odchytit, co ti konzole posila za MIDI kody a jak to mas namapovane? Budu to muset asi pomoci MIDI translatoru nejak prizpusobit...

to: Atlon
kill na korekce jde,je tam na to primo prikaz tusim, ze se jmenuje high kill,mid kill,low kill ...
dik, kuknem na to ;-)

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1082
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od stereoman » 21 led 2012 11:48

Proc se na to vubec ptas? Klavesnice a midi buttons se prece mapuji stejne?!

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 21 led 2012 12:04

atlon píše:ahoj, je moznost nastavit na korekcie na jednotlivych kanaloch kill? ja to mam teraz doriesene tak , ze mam nahodene klavesove skratky na notasy, ale furt na to zabudam ked hram. dikes
Pokud máš knoby na korekce stlačitelné tak jednoduše namapuj AddIN - a najdi tam EQ MID KILL /low,high) a navol na přislušný deck A/B/C/D
stereoman píše:
Jde ti v poslednim traktoru pitch bend a scratch na jogu?...
Pitch Bend a scratchovani na jogu mam vyřešené právě už továrním mapováním v HID módu S4ky a k tomu továrnímu nastavení mám přidaných hromadu funkcí - čili scratch na jog a pitch bend mapovaný příkazama nemám ale je to defaultně v továrním nastavení...

Stay.ONE
Příspěvky: 187
Registrován: 16 led 2012 17:43

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od Stay.ONE » 23 led 2012 16:47

Zdravím Vás chlapci

Mám dotaz ohledně mappingu Traktora Pro na Reloop DJ 2 IE. Navím, jak to vysvětlit, aby jste mě pochopili, jsem v tomhle takovej pololaik :D Zajímalo by mě, jak na Reloopa namapovat tlačítka na výběr efektů. Ani tak ne na výběr efektů, spíš... No prostě to napíšu polopatě :) V Traktoru pod knoby GAIN a FILTER, jak jsou ty tlačítka na efekty 1 a 2, tak jestli jsou na Reloopu někde namapovaný, popř jak by se daly namapovat?? Říkám, jsem takovej pololaik, tak doufám, že jste mě pochopili :)

Dík za odpovědi
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1082
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od stereoman » 24 led 2012 01:27

Koukni se, zda to neni v sekci midi commandu pro mixak (zda tam neni neco s efektama). hraciho notase mam zabalenyho v tasce a jeste jsem se nedostal k tomu ho vytahnout ...

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 24 led 2012 20:41

Xpfk píše:Zdravím Vás chlapci

Mám dotaz ohledně mappingu Traktora Pro na Reloop DJ 2 IE....
Nevím, který mapovací soubor používáš na reloopa 2ku, ale namapovat to určitě jde - jde jen o to kam by jsi to chtěl namapovat - dám ti příklad jak to na reloopu jde namapovat pomocí držení shift+zmáčknutí tlačítka (= zapne se efekt slot 1 pro desku A - v traktoru začne svítit ta jednička = po lopatě)

ADD IN - MIXER - EFECT UNIT 1 On - a zde nastavuješ takhle:
- Chceš aby ti to zaplo na decku A takže dáš ASIGNMENT - DECK A
- Dej LEARN a teď DRŽ SHIFT (levý) a při zmáčknutém shiftu si dej nějaké tlačítko, které chceš aby to zapínalo 1ku efekt na decku A
- A potom tam musíš nastavit type of controller "Button" a Interaction mode "Toggle"

Takhle to uděláš ještě jednou akorát tam dáš efect unit 2 on a dáš to na deck A a potom celé znovu unit1 i 2 na deck B - snad jsem pomohl - kdyžtak se rozepiš co ti dělá problém při tom

Stay.ONE
Příspěvky: 187
Registrován: 16 led 2012 17:43

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od Stay.ONE » 25 led 2012 23:57

Jasný, chápu Dle tvýho vysvětlení to musí zvládnout i negramot
Až na to budu mít chvilku, kouknu na to. Kdyžtak dám vědět.
Dííky ti mnohokrát
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 05 úno 2012 23:31

Nikdo nic dalšího?? Budu známému mapovat celý jeho reloop mixage od základu tak budu mít čas na různé vychytávky tak si kdyžtak napište s čím máte problém :-)

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1082
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od stereoman » 06 úno 2012 00:03

Nechci ti kazit radost, ale spise upozornit, ze do vydani verze 2.5 nema cenu nic mapovat. Dokonce i rada vyrobcu neoptimaluzije sve mappery a vyckava na Traktor 2.5. Je jim jasne, ze jejich energie vyjde vnivec, protoze jak je u NI dobrym zvykem, tak v kazde verzi je spousta veci jinak ...

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 06 úno 2012 10:27

Je to fakt ta 2.5ka že bude zase jinak, ale on zůstává u starší verze 1.2.7 a tam mu to namapování zůstane už - jen kdyby někdo chtěl něco tak jsem to psal :-)

dexterx
Příspěvky: 6
Registrován: 02 úno 2012 10:13

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od dexterx » 17 úno 2012 11:54

Potreboval ba som poradiť.
Mám Traktor Pro 2 a k tomu používam Novation Twitch.Na stránke Novation som si stiahol mapovací súbor a všetko ide super len jedna vec mi nechce isť a to je spúšťanie samplou.Ked si dam 4 decky tak mi to ide ale keď si dám 2 decky a 2 semple decky tak mi idu len tie dva klasicke.dokupil som si midi ovladač Novation Nocturn a chcel by som si ho namapovať na semple deck C a D len neviem ako.chcel by som mať namapovane na každy sempl len play a hlasitosť efekty mi idu totiž na Twitchi v pohode na všetky 4 decky.Tak že na Twitchi by som ovladal klasicke songi a efekty atd.. a na Nocturne by som ovladal sample.Chcel by som to domapovať k tomu orginalu k twitchu.Už som to aj skušal , par minut to šlo a ked som vypol a zapol traktor tak to už žial nejde aj som to ukladal a už to ani nejde namapovať.Poraďte :))
Ďakujem

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 17 úno 2012 12:46

Novation Nocturn nevlastním, takže ti nemůžu udělat komplet mapovací soubor budeš na to muset skočit sám a pochopit základy mapování v traktoru co a jak tam je...

Po tom co jsem shlédnul obrázek bych potřeboval vědět jak funguje možnost "page" - pokud dáš následující "page" tak nevíš zda stejné tlačítko vysílá stejnou zprávu nebo nevysílá??
Zjistíš to následovně:

a) jdi do Traktoru - Settings - Controller Manager - nahoře ADD - GENERIC MIDI
b) uprostřed toho menu máš ADD IN - Deck PLAY - klikni na LEARN a zmáčkni tlačítko (třeba to co je označené jako 1ka na nocturnu)
c) Vpravo o něco níž vidíš ASSIGNMENT - tam dej "Sample deck 3 slot 1" ale musíš mít DECK C přepnutý do režimu Samplu pochopitelně...
d) Type of controller - BUTTON
e) Interaction mode - HOLD (bude hrát pouze když budeš dané tlačítko držet stisknuté), Trigger je jakoby přepínání čili na tohle se ti bude hodit trigger verze - direct je třeba vhodná u otočných parametrů, kde si navolíš že při stisku tlačítka bude například úroveň efektu z 0 posunutá na 33% apod.
f) hotovo a odzkoušíš zda když tam dáš sampl tak jestli hraje a pak se vypne

Pozn: pokud ta page po stisknutí a zvýšení page bude fungovat tak, že jakmile dáš jinou page a stihkneš tlačítko 1 a sampl se nezpustí/nezastaví tak to budeme muset upravit ještě později....


POSTUP MAPOVÁNÍ pro tebe pokračuje takto:

1) Nejprve namapuješ všechny tlačítka na spouštění a zastavování samplů.... jednoduše označíš ten řádek který si teď namapoval o pár kroků vzhůru a jakmile ho máš označený tak dáš DUPLICATE - celkem to dej tolikrát aby jsi tam měl 4 řádky
2) všechny řádky jsou stejně namapované a dělají všechny to samé - musíš je upravit !
3) řádek, který bude pro druhé tlačítko označ - dej LEARN a zmáčkni tlačítko 2 na nocturnu - - TOHLE UDĚLEJ U ZBYLÝCH TAKY a zmačkneš 3 a 4
4) nyní máš každé tlačítko na jiný příkaz ale stále to bude vše zastavovat a pouštět jeden sample - musíš změnit to ASSIGNMENT z toho co tam je na patřičný sample, který chceš ovládat tím tlačítkem
5) uděláš tak u každoho a znovu použiješ DUPLIKATE aby jsi namapoval 4 samply na decku D
6) pomocí LEARN tam zadáš postupně všechny tlačítka co ti zbývají
7) navolíš příslušné příkazy na příslušné sample decky ale musíš si pohlídat aby jsi tam pak dával sample slot 1 deck "! 4 !"
8) nyní máš 4 tlačítka na C namapované a 4tlačítka na D taky

stejným způsobem se dělá i mapování volume akorát tady jsou trošičku změny:

a) ADD IN - SAMPLE DECK - VOLUME
b) při podržení LEARN potoč s knobem kterým to chceš ovládat
d) použiješ znovu DUPLIKATE
c) navolíš tam v assignment správné sloty a decky na dané knoby a mělo by být hotovo



Nevím co přesně podle tohoto návodu nebude fungovat jelikož nemám nocturn před sebou tak to popisuju jakobych to mapoval zrovna teď, ale věřím že podle tohoto návodu pochopíš co tam v tom mapování je potřeba zadávat apod.

Případné reklamace a dotazy na další fce napiš :-)

Stay.ONE
Příspěvky: 187
Registrován: 16 led 2012 17:43

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od Stay.ONE » 25 úno 2012 03:05

konszpic píše:
Xpfk píše:Zdravím Vás chlapci

Mám dotaz ohledně mappingu Traktora Pro na Reloop DJ 2 IE....
Nevím, který mapovací soubor používáš na reloopa 2ku, ale namapovat to určitě jde - jde jen o to kam by jsi to chtěl namapovat - dám ti příklad jak to na reloopu jde namapovat pomocí držení shift+zmáčknutí tlačítka (= zapne se efekt slot 1 pro desku A - v traktoru začne svítit ta jednička = po lopatě)

ADD IN - MIXER - EFECT UNIT 1 On - a zde nastavuješ takhle:
- Chceš aby ti to zaplo na decku A takže dáš ASIGNMENT - DECK A
- Dej LEARN a teď DRŽ SHIFT (levý) a při zmáčknutém shiftu si dej nějaké tlačítko, které chceš aby to zapínalo 1ku efekt na decku A
- A potom tam musíš nastavit type of controller "Button" a Interaction mode "Toggle"

Takhle to uděláš ještě jednou akorát tam dáš efect unit 2 on a dáš to na deck A a potom celé znovu unit1 i 2 na deck B - snad jsem pomohl - kdyžtak se rozepiš co ti dělá problém při tom
Měl bych na tebe ještě jeden dotaz k mapování:
Pitch bend mám defaultně nastavenej na jogu na vrchní části tam kde scrath..na té citliné na dotek. Ale chtěl bych to přemapovat na tu boční část jogu, na ten prstenech, či jak to nazvat :)
Trochu jsem v tom lovil a zkoušel jsem to, ale nepodařilo se mi to rozchodit, tak jak bych si představoval. Vetšinou se mi track posunoval trhaně o hroznej kus a jen na jednu stranu. Věděl bys, jak na to?? Dorovnávat vrchní částí jogu je fakt na houno.
díkes :)
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 25 úno 2012 12:56

Čus,

jo to jde lehce nastavit... já to tam měl hodně podrobně nastavené ty možnosti jogu takže tohle je jedna z možností taky.

Chceš aby jsi dorovnával boční stranou jogu při otočení, ikdyž horní strana by byl scratch??

Potřebuješ si zjistit pár věcí, aby jsi to měl na správné "možnosti jogu".

Jdi do té "tabulky", kde nastavuješ midi mapping a zmáčkni tlačítko na SCRATCH vedle jogů...


Nahoře vidíš řádek (1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 5:0, 6:0, 7:0, 8:0) a to je řádek co ti ukazuje který modifier je zrovna aktivní a na jaké hodnotě... Pokud zmáčkneš pravý scratch tlačítko tak se ti určite (podle mě teda pokud máš schopný mappovací soubor) objeví v tom horním řádku změna v tom druhém čísle... např. když to nemáš zaplé jsou všude 0 a pokud zapneš scratch tak se ti změní 2:0 na 2:1 - příklad nevím jak to tam budeš mít ty)


Teď budeš přidávat mapovací příkazy:

1) ADD IN - TEMPO - TEMPO BEND
2) learn - !! zmáčknutý scratch tlačítko" - potočit jogem na jednu stranu, aniž by ses dotkl horní plochy
3) nastavíš assigment na příslušný deck
4) duplikuješ a dáš learn - potočíš jogem na opačnou stranu (všechny podmínky co byli u bodu 2 jsou tu znovu)
5) nastavit assignment na příslušný deck
6) !! důležité !! MODIFIER CONDITIONS - zadání podmínky kdy to bude fungovat a kdy ne !
- Z příkladu co jsem dal nahoře tak musíš dát modifier k tomu příkazu takovýto:
* MODIFIER : M2 + VALUE: 1 (vyplívá z mého příkladu nahoře - musíš uzpůsobit svému konkrétnímu mapování !!)

Nastavíš u obou dvou příkazů a duplikuješ a learneš tam potočením druhého jogu a dáš příslušný assignment na druhý deck.
Zjistíš kolik má modifier druhé tlačítko scratchu než to předtím a tento nový tam dáš místo té 2ky co tam je...


Mělo by ti to jít, bohužel už nemám ten starý soubor co jsem měl kdysi dávno na reloopovi namapovaný s podrobným ovládáním i efektů apod.

V případě nejasností to kdyžtak vyfoť co tam máš nastavené a mrknu na to... (každý kontrolér se trochu liší...)

Odpovědět