TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
Stay.ONE
Příspěvky: 187
Registrován: 16 led 2012 17:43

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od Stay.ONE » 25 úno 2012 14:14

V pohodě, já jsem na to nakonec nějakým záhadným způsobem přišel asi v 6 ráno :D Metoda pokus omyl. ale i přesto ti děkuju !!

Zkoušel jsem i stahovat různý mapovací soubory z reloop fora a některý by byli pro mě i použitelný. Hlavně se mi líbí to mapování pro Traktora 2 co tam mají http://support.reloopdj.com/index.php/topic,6291.0.html Ale tam zas na jogu nefachá scratch :D
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 25 úno 2012 20:07

Metodou pokus omyl jsem se naučil už tolik věcí... jakmile dojdeš co je v tom traktoru za které věci a příkazy tak pak už mapuješ sám velmi dobré vymoženosti :-) S4ka už tak sama o sobě je dobrá palba, ale co z toho mám teď ... :-D mmm

Stay.ONE
Příspěvky: 187
Registrován: 16 led 2012 17:43

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od Stay.ONE » 26 úno 2012 23:48

konszpic: našel jsem na uloz.to ten tvůj mapping na reloopa. A musím říct...panečku, to je parádička :) Pěkně sis s tím vyhrál. Perfektně mi to sedí. Ten filtr místo gainu je super volba. A že nemusím pokaždý držet shift jako trotl..fakt vychytaný !! A to jsem ještě nezkoušel ty 4 decky :)
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 27 úno 2012 15:47

ty jo na ulož.to to ještě je ten mapping? posílal jsem to tehdy známému co to po mě chtěl a já našel jen tento starší - měl jsem pak ještě další vychytávky, ale ty už jsem neuploadoval, tak snad ti postačí i tento ... kdyžtak sem hoď linky lidem co třeba čtou a jsou zvědaví jaký ten mapping je - na něm jsem se učil mappovat takže zas tak moc extra není, ale pár problémů řeší což asi poznáš sám :-)

Stay.ONE
Příspěvky: 187
Registrován: 16 led 2012 17:43

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od Stay.ONE » 27 úno 2012 20:01

Hele mě to fakt zatím vyhovuje suprově :) Možná časem ještě něco doladím dle potřeb, to se uvidí.
Každopádně link hážu, třeba to někomu taky k něčemu bude... http://uloz.to/xq7Xdcd/reloop-mapping-r ... orm-submit
2x Traktor Kontrol X1 / Traktor Audio 10 / Traktor Pro 2.6.8 || Fuckin' Hipster Techno

dexterx
Příspěvky: 6
Registrován: 02 úno 2012 10:13

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od dexterx » 29 úno 2012 14:18

konszpic píše:Novation Nocturn nevlastním, takže ti nemůžu udělat komplet mapovací soubor budeš na to muset skočit sám a pochopit základy mapování v traktoru co a jak tam je...

Po tom co jsem shlédnul obrázek bych potřeboval vědět jak funguje možnost "page" - pokud dáš následující "page" tak nevíš zda stejné tlačítko vysílá stejnou zprávu nebo nevysílá??
Zjistíš to následovně:

a) jdi do Traktoru - Settings - Controller Manager - nahoře ADD - GENERIC MIDI
b) uprostřed toho menu máš ADD IN - Deck PLAY - klikni na LEARN a zmáčkni tlačítko (třeba to co je označené jako 1ka na nocturnu)
c) Vpravo o něco níž vidíš ASSIGNMENT - tam dej "Sample deck 3 slot 1" ale musíš mít DECK C přepnutý do režimu Samplu pochopitelně...
d) Type of controller - BUTTON
e) Interaction mode - HOLD (bude hrát pouze když budeš dané tlačítko držet stisknuté), Trigger je jakoby přepínání čili na tohle se ti bude hodit trigger verze - direct je třeba vhodná u otočných parametrů, kde si navolíš že při stisku tlačítka bude například úroveň efektu z 0 posunutá na 33% apod.
f) hotovo a odzkoušíš zda když tam dáš sampl tak jestli hraje a pak se vypne

Pozn: pokud ta page po stisknutí a zvýšení page bude fungovat tak, že jakmile dáš jinou page a stihkneš tlačítko 1 a sampl se nezpustí/nezastaví tak to budeme muset upravit ještě později....


POSTUP MAPOVÁNÍ pro tebe pokračuje takto:

1) Nejprve namapuješ všechny tlačítka na spouštění a zastavování samplů.... jednoduše označíš ten řádek který si teď namapoval o pár kroků vzhůru a jakmile ho máš označený tak dáš DUPLICATE - celkem to dej tolikrát aby jsi tam měl 4 řádky
2) všechny řádky jsou stejně namapované a dělají všechny to samé - musíš je upravit !
3) řádek, který bude pro druhé tlačítko označ - dej LEARN a zmáčkni tlačítko 2 na nocturnu - - TOHLE UDĚLEJ U ZBYLÝCH TAKY a zmačkneš 3 a 4
4) nyní máš každé tlačítko na jiný příkaz ale stále to bude vše zastavovat a pouštět jeden sample - musíš změnit to ASSIGNMENT z toho co tam je na patřičný sample, který chceš ovládat tím tlačítkem
5) uděláš tak u každoho a znovu použiješ DUPLIKATE aby jsi namapoval 4 samply na decku D
6) pomocí LEARN tam zadáš postupně všechny tlačítka co ti zbývají
7) navolíš příslušné příkazy na příslušné sample decky ale musíš si pohlídat aby jsi tam pak dával sample slot 1 deck "! 4 !"
8) nyní máš 4 tlačítka na C namapované a 4tlačítka na D taky

stejným způsobem se dělá i mapování volume akorát tady jsou trošičku změny:

a) ADD IN - SAMPLE DECK - VOLUME
b) při podržení LEARN potoč s knobem kterým to chceš ovládat
d) použiješ znovu DUPLIKATE
c) navolíš tam v assignment správné sloty a decky na dané knoby a mělo by být hotovo



Nevím co přesně podle tohoto návodu nebude fungovat jelikož nemám nocturn před sebou tak to popisuju jakobych to mapoval zrovna teď, ale věřím že podle tohoto návodu pochopíš co tam v tom mapování je potřeba zadávat apod.

Případné reklamace a dotazy na další fce napiš :-)



Sorač že až teraz ale bol som mimo.Tak že : play na semple funguje v poho len volume blbne, keď dám sempl deck - volume deck3 slot 1 tak mi žial naraz ide volume aj na deck3 slot2 aj LOW na deckuB a neviem čo stym

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 29 úno 2012 21:21

Zkus na to pořádně mrknou a případně zkusit namapovat ty příkazy přes learn znova... budeš mít jeden "příkaz" - např. CC87 - na více funkcích namapovaných...pokud točíš jedním knobem a mění se ti víc věcí naráz tak to máš špatně namapované....

Mrkni se na číslo toho příkazu, ověr si že máš správně assignment a rozmístění... pokdu začínáš s uplně novým mappingem a vyplňuješ to pozorně tak by tam neměla být chyba

dexterx
Příspěvky: 6
Registrován: 02 úno 2012 10:13

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od dexterx » 01 bře 2012 10:55

ja som ten novation nocturm primapoval k orginal mapovaniu pre Novation twich
sa mi to nechce moc mapovať cele od začiatku oba kontrolery :)))

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 01 bře 2012 16:41

Dal jsi to do stejné "záložky na mapping" - nahoře uplně v tom nastavování mapování máš na výběr - generic keyboard apod. asi tam budeš mít tvůj kontrolér tak si to hodil přímo k němu?? Pokud jo tak se podívej zda nemáš více příkazů "CC89 například" u EQ-LOW-deckB (jak jsi psal) a zároveň na hlasitosti - pokud jo tak budeš muset pár věcí - ten hlavní mapping nastavit pro jeden kontrolér nahoře možností IN a OUT, kde ze seznamu vybereš, který zařízení má dávat ty "zprávy CC89 apod." do toho daného mappingu
+ uděláš druhou záložku a na něj nastavíš dluhé zařízení pro vedlejší mapping sample decků a namapuješ to tam

dexterx
Příspěvky: 6
Registrován: 02 úno 2012 10:13

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od dexterx » 01 bře 2012 18:31

mňa z toho picne už mi nejde uplne nič ani nocturn ani twitch :( aj som si nanovo stiahol mapovanie na twich a aj tak nič už mi ani nenahodi k čomu je čo priradene
ako to dať do pôvodneho stavu aby mi tam šiel aspon ten twitch?

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 01 bře 2012 19:01

To jsi ale musel něco udělat ty, že ti to nejde... samozřejmě sis asi nezálohoval nastavení než jsi něco začal upravovat co?? tak to totiž vždy bývá....

V nastavování mapování se podívej do toho rolovacího seznamu a smaž tam všechno kromě generic keyboard - najdi na oficial netu mapovací soubor .tsi (určitě bude) a pak dej Load a vyber ten soubor a twitch by ti měl jet

dexterx
Příspěvky: 6
Registrován: 02 úno 2012 10:13

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od dexterx » 02 bře 2012 00:28

hurááá už to funguje :) a oba kontorolery,tak že aj sample :)
VEĽMI PEKNE ĎAKUJEM!

asi bola chyba v tom že som pri mapovaní v MAPPING DETAILS mal nahodené veci aj v MODIFIER CONDITIONS.
Keď som to nechal prazdne tak to ide.
Len musím domyslieť ešte ovládanie efektov lebo neviem prečo mi teraz blbnu.na deck A a B mi idu a na C a D nie

dexterx
Příspěvky: 6
Registrován: 02 úno 2012 10:13

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od dexterx » 02 bře 2012 14:51

potrebujem ešte jednu radu neviem prečo mi počuť praskanie ked pustim hudbu ale je to len sem tam hlavne ked hra napr na decku A song a na deck B dam načitať sonk tak počas toho načitavania hlavne praska

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 02 bře 2012 17:21

Slabý PC... případně moc puštěných "blbostí" v pozadí... zamezíš tomu když si dáš všechno analyzovat a pak to budeš mít rovnou načtené bez analyzace...

Doporučuju pročíst tady sekci, kde se psalo co vše vypnout a PC ti to trochu víc podrží... ovšem T2 je docela náročná - možná se pohrej s latencí zvukové karty ale ta na twitchu by neměla být z nižší třídy

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od microgenius » 08 dub 2012 11:11

Prosim vas mam takovej dotaz potreboval bych namapovat tlacitko revers ktere je tam knicemu na prehravacich CDJ 850 na prepinani decku A-C B-D abych mohl hrat ze 4 decku stim ze bych ovladal jednim prehravacem dva decky .Poradite nekdo ?
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

Odpovědět