Topic pro začínající DJs (ČTĚTE AŽ PAK SE PTEJTE)
Re: Topic pro začínající DJs (ČTĚTE AŽ PAK SE PTEJTE)
Pokud nemáš peníze a ještě k tomu chceš hrát z počítače, tak nechápu jediný logický důvod proč by si měl kupovat CD a mixák, na místo toho aby si koupil MIDI kontrolér.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Protože z vlastní zkušenosti vím že když budu někdát hrát čistě z konzolky tak si o mě budou myslet že jsem hovno DJ atd...takhle když někdo vidí že má techniku už nějakou jinou tak to přece jen bude ten první dojem hned lepší
Virtual DJ 7.0 + Numark Mixtrack + Philips SHP 1900 + Fujitsu Amilo
Pokud si myslíš, že s nějakým double cd a podobnou chátrou budeš vypadat cool, tak se dost pleteš, budeš za ještě většího trotla než kdyby si měl kvalitní midi kontrolér a hlavně s tím uměl bavit perfektně lidi
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
-
Azu +1.
Jestli nemáš na opravdu pořádné CD přehrávače (dneska bych reálně uvažoval jen o CDJ 2000/900 a CDJ 350 pro "oldiesaře" hrající s kufrem CD), tak rozhodně vol MIDI konzolku.
A jestli chceš bejt "cool" i s midi... kup si nějaký ableton kontroler.
Rozhodně je mnohem víc "cool" dobře hrající MIDI DJ, který využívá široké možnosti konzole. Než mizerně hrající "double CD šrot DJ", který nemá co využívat. Protože na většině double CD (snad s vyjímkou staré CMX 3000/5000) se moc "hrát" nedá.
Jestli nemáš na opravdu pořádné CD přehrávače (dneska bych reálně uvažoval jen o CDJ 2000/900 a CDJ 350 pro "oldiesaře" hrající s kufrem CD), tak rozhodně vol MIDI konzolku.
A jestli chceš bejt "cool" i s midi... kup si nějaký ableton kontroler.
Rozhodně je mnohem víc "cool" dobře hrající MIDI DJ, který využívá široké možnosti konzole. Než mizerně hrající "double CD šrot DJ", který nemá co využívat. Protože na většině double CD (snad s vyjímkou staré CMX 3000/5000) se moc "hrát" nedá.
no jogy mi jsou celkem k ničemu..k dirty durch atd nejsou moc potřeba....ale nakonec bude nějaká lepší konzole až prodám BCD 3000 tak si koupím něco propracovanějšího..jak designově tak funkčně
ne nejde mi o to se nějak vytahovat ale včera jsem byl hrát na akci a všichni se mě ptaly že kde mám gramce nebo playery nebo něco a že jsem hovno DJ že hraju z shitu za 3000 tak jsem se sbalil a šel jsem..ale pořadatelka mě přemluvila abych zůstal tak jsem ten zbytek večera /noci/dne odehrál
Ale přišel jsem na to že i z shitem za 3000 se dají dělat celkem fajnový triky( myslím tím přechody atd atd )
Ale přišel jsem na to že i z shitem za 3000 se dají dělat celkem fajnový triky( myslím tím přechody atd atd )
ale bylo ta taková soukromá akce.. znal jsem jen pořadatelku..a chodily tak za mnou tipci co všechno znaji a všmu rozumijou ale o ničem nic nevědí a prostě frčeli do mě že jsem nula atd ani nevěděli že existuje něco jako kontroler
Ale ted přemýšlím že koupím bud Mixtrack pro + extrerní zvukovku a nebo 2x EKS XP5+nějakej mixák
Ale ted přemýšlím že koupím bud Mixtrack pro + extrerní zvukovku a nebo 2x EKS XP5+nějakej mixák
k oddeleniu odposluchu a masteru staci klasicka 5.1 zvukovka, ak mas velky PC je dost pravdepodobne ze ju budes mat... ci je 5.1 zistis tak, ze okrem zeleneho vystupu (repraky) a cerveneho vstupu (mikrofon) tam je este modry, cierny, oranzovy.... pozri sa, ak tam budu - napis, nakonfigurovat to je v celku jednoduche...
inac velmi ma tesi ze nepouzivas sync ale ucis sa manualny beatmatch, tiez ked som zacinal v traktore tak som si vypinal aj bpm counter a phrase meter aby ma nic nezavadzalo a aby som sa mohol spoliehat iba na vlastne usi...
Skoda ze to tak nerobi kazdy.... ved aj to zrovnavanie patri k tomu a ako hovoris ty - je to predsa zabava....
inac velmi ma tesi ze nepouzivas sync ale ucis sa manualny beatmatch, tiez ked som zacinal v traktore tak som si vypinal aj bpm counter a phrase meter aby ma nic nezavadzalo a aby som sa mohol spoliehat iba na vlastne usi...
Skoda ze to tak nerobi kazdy.... ved aj to zrovnavanie patri k tomu a ako hovoris ty - je to predsa zabava....
jj, BPM je dobrým sluhou ale špatným pánem...
Tak ona staci i stereo zvukovka (a k tomu par konektoru, kousek dvojlinky, trocha cinu a pajka; nekde jeste bude potrebovat google, znaly to sletuji zpameti)
TRAKTOR DJS co neví co přesně tam kde je a znamená POVINNĚ PROČÍST WEB a mrknůt na VIDEA....
http://www.djtechtools.com/2012/04/01/e ... now-about/
http://www.djtechtools.com/2012/04/01/e ... now-about/
Wow, po 2 letech? skoro 10 00 shlédnutí? doufám, že sem pomohl hodně Djům!
Edit: taky trošku poupraveno něco
Edit: taky trošku poupraveno něco
já myslím že určitě
ma vie. mon style. la musique. la musique est mon sang.
- protirytmus
@konszpic velice dobrý web. ten Traktor 2 je tam dobře rozebrán.
Zdravim, chcel by som poradit ohladom totalneho zaciatku. Rozmyslam nad kupou domaceho dj zariadenia ale neviem si vybrat z dvoch variant. Hrat budem doma a hlavne by som chcel kvalitu v ramci mojich financnych moznosti. Prva je mix Xone DB2 + TRAKTOR KONTROL X1 MK2 a drha vrianta je Pioneer ddj sx. Ide mi o to, ci su efekty zrovnatelene alebu podobne ucinne medzi Xone DB2 a Pioneer ddj sx. Dakujem za odpoved.