Topic pro začínající DJs (ČTĚTE AŽ PAK SE PTEJTE)

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
djfelixus

Re: Topic pro začínající DJs ČTĚTE

Příspěvek od djfelixus »

Jasně, v pohodě. :) V téhle terminologii se používá spíš "úder za minutu". ;-)
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

Dj.BoB

Příspěvek od Dj.BoB »

Já bych tady spíš uvítal obrázkové zapojení Hardware.

Traktor a VDJ pro:
Reloop Digital Jockey 2 + NI Audio 2 DJ
Reloop Digital Jockey Interface Edition 2
Potom už to ostatní pochopí i s jinným vybavením!

Protože opět jsou tady dotazy a navíc uplně mimo kategorii, takže jestli se někdo objetuje a dá to dohromady-bylo by to super!
už toho mám tolik, že to vypisovat nebudu!

VIktor

Příspěvek od VIktor »

A pak se začnou psát jak zapojit přehrávač k mixu :?

CrissC

Příspěvek od CrissC »

@Dj BoB kldině to udělám, ale potřebuju tlačítko EDIT

Doctor Rob

Re: Topic pro začínající DJs (ČTĚTE AŽ PAK SE PTEJTE)

Příspěvek od Doctor Rob »

Mě osobně to pomohlo ale já blbec jsem už založil topic zbytečně..určitě všechno pečlivě pročtu a začnu podle toho jednat díky :!: :ugeek2:

MMirek

Příspěvek od MMirek »

Zdravím Vás,

také jsem se stal jedním z těch, co by rádi trochu zkusili jak to ten DJ vlastně hraje. Delší dobu upravuju písničky přes různé programy, ale je to opravdu ve fázi "malého" upravování. Zkoušel jsem různé hudební programy jako je Virtual DJ, Traktor, apod. ale začalo se mi zdát, že tomu něco chybí, přeci jen ovládat to jen myší není moc komfortní. Prošel jsem si tady mnoho diskuzí (abych věděl jestli můžu založit téma nebo napsat do existujícího - tímto zdravím moderátory :D ) a celkem mě zaujalo, když tady někdo (nic ve zlém) píše nováčkovi, aby si pořídíl techniku pro začátek třeba i za 8 tisíc korun. Dle mého názoru pro začátek stačí úplně v pohodě nějaký Midi kontroler, na kterém má k dispozici to co normálně viděl jen na obrazovce a může si zároveň pustit do sluchátek připravovanej song, apod. Myslím si, že kupovat si kontrolér bez zvukovky do začátku je nesmysl, přeci jen jde o to "okusit ten pocit" jak to vlasně funguje apod. Pokud se tomu bude chtít věnovat dál, tak si koupí lepší mašinku, extrení zvukovku apod... Nicméně také jako začátečník jsem tady procházel mnoho témat ( TÍMTO DĚKUJI VŠEM, KTEŘÍ SE SNAŽÍ PORADIT, protože často tady někdo žádá o radu, ale když mu řeknou svůj názor tak se mu to nelíbí, protože se neshoduje s jeho ) a zjistil trochu jak se věci mají. Poté na youtube kouknul ja dané kousky "fungují v reálu" a tak jsem se rozhodl. Koupím si pro začátek Hercules DJ Console MK2 buď z bazaru (cena kolem 2000 - 2800) nebo nový ze zahraničí z netu (cca 3600 kč)...v ČR se prodává od 5600 + ... Dle mého názor pro "osahání" je to velice dostačující. Nechci si koupit zařízení za 10 000, abych pak zjistil, že to není co jsem si představoval.
Uf, to jsem se rozepsal :lol: Pokud máte někdo připomínku, klidně pište, od toho tady to fórum je :ugeek2:

CrissC

Příspěvek od CrissC »

Takhe, podle mě nemá cenu takovýhle konzole vůbec kupovat, protože to šunt, když si koupíš konzoly za +- 10 000 tak jí furt prodáš za 8-9 tisíc, přičemž Hercula rozumnej člověk ani z toho bazaru nekoupí... A pokud tě to baví i v PC, tak mi věř, bude tě to bavit i v normálu. Proto rovnou doporučuji tyto konzole ;-)

MMirek

Příspěvek od MMirek »

Já mám problém, že ten "umělěj šunt" nemám možnost vidět na vlastní oči, neboť v okolí Českých Budějovic jsem žádný kamenný obchod nenašel. Takže, pokud koukám dál, tak třeba tohle by bylo přijatelnější (nejen pro začátečníka) ? Reloop Digital Jockey 2 Interface Edition

CrissC

Příspěvek od CrissC »

přesně tak, je to podle mě jeden z nejlepších kontrolerů dneška z cenou okolo 10 000 ;-)

Edit: určitě ho někdo tady má a poreferuje nad kvalitou

MMirek

Příspěvek od MMirek »

ještě jsem našel tento produkt (cena cca 261$ ... cca 5000 kč)
Numark OmniControl Professional Computer-DJ Controller -> názory?

Koukal jsem taky na amazonu po tom Reloopu, ale nenašel ho :|

MMirek

Příspěvek od MMirek »

CrissC píše:přesně tak, je to podle mě jeden z nejlepších kontrolerů dneška z cenou okolo 10 000 ;-)

Edit: určitě ho někdo tady má a poreferuje nad kvalitou
Viděl jsem levnější variantu než Interface a to: Reloop Digital Jockey 2 - Controller Edition

ten je bez zvukovky... Bylo by lepší koupit ten se zvukovkou nebo raději bez zvukovky a tu si potom dokoupit?

možná se ptám hloupě, ale když si koupím tu zvukovku, tak do ní pak připojím sluchátka, abych měl odposlech?

CrissC

Příspěvek od CrissC »

pokud si koupíš třeba 5.1 zvukovku (třeba od creative), tak jo. Například Audio 2 Dj od native isntruments (to není 5.1).
Jinak omni control je super podle mě (měl sem pučenou na akci tu bez zvukovky ;-)), je hodně masiviní, žádnej plasťák, kterej by se hned rosekal ;-) i ty tlačítka sou v pohodě podle mě ;-)

CrissC

Příspěvek od CrissC »

jo a ještě bych dopuročoval Vestax Typhoon :-), mám spin (úplně stejnej jako typhoon), jediny co mě na něm štvě je to že místo knobů má line fadery....

EDIT: Tady je k těm sluchátkům
Obrázek

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

numark dela hodne dobre konzole a do zacatku i nasledne bych rekl ze neudelas chybu kdyz vezmes kontroler bez zvukovky a prikoupis audio2dj..tuto zvukovku vyuzijes i na domaci poslech..a zvuk odtud je vynikajici..

jinak na aukru se cas od casu pohybuji konzole ve slusnem stavu za rozumny peniz..ted tam byl/je numark total control..je to sice plastak ale v poho ti do zacatku bude stacit ..navic uz jeho cena neni hrozna ani jako novy..hledej a najdes..

jinak navrhuju abys prosel tema midi a dvs..je tam toho mraky
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

MMirek

Příspěvek od MMirek »

hoolifan píše:... bych rekl ze neudelas chybu kdyz vezmes kontroler bez zvukovky a prikoupis audio2dj..tuto zvukovku vyuzijes i na domaci poslech..a zvuk odtud je vynikajici..
říkáš na domácí poslech, jak to bude zapojený? z kontroleru do externí zvukovky a z tý do repráků? dá se do tý zvukovky zapojit lasickej 3,5 mm jack? mám doma zatím totiž jen 2.1 repráky

jinak děkuji všem za názory :wink:

Odpovědět