Pioneer CDJ-850

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
bafko

Pioneer CDJ-850

Příspěvek od bafko »

Nový prehrávač od pioneeru. Je to oficiálne? Nemám to overené :wink:

Obrázek

Obrázek
soundcloud.com/bafko

djfelixus

Re: Pioneer CDJ-850

Příspěvek od djfelixus »

www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

mado

Příspěvek od mado »

Podle fotek nemá o moc míň než cdj 900, co jsem si všiml tak nemá slip mode, pak ošizen o nějaké smyčky, ale zas má proběh tracku, který si myslím, že je na nic... Zajímala by mě cena? Nebude o moc míň než cdj 900. Myslím si tak 25tis... Kdy vyjde? že bych si jeden kousek koupil:)
Pioneer cdj 900, djm 700, Technics RP-DH 1200

Azu

Příspěvek od Azu »

http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

= Osmistovka s podporou USB, ze kterýho v praxi stejně kvůli mizernýmu dipleji hrát nejde. Už vidim jak něco budu hledat z 2000 tracků na 2(3)-řádkovym displeji. Snad tam soudruzi nechali aspoň funkci search, jinak je to skoro nepoužitelné.
Podle mě na reálný hraní z USB jedině CDJ-2000, se zavřenýma očima, ušima i análním otvorem možná i CDJ-900. :-)
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

DjMathiass

Příspěvek od DjMathiass »

displej mají cdj 2000,900 a 850 totožný čili bude se v tom hledat úplně stejně .... pioneer toto zvolil tak aby si dj nemusel zvykat na jiné ovládání viz stránky výrobce :) navíc kolega na ně hrál a říkal že víceméně stejné jako 2000 bez pár maličkostí ... nechápu sice logiku pioneeru že vydá víceméně najednou 3 skoro totožné playery ale budiž :) mi to nevadí 850 mám objednané :)

Azu

Příspěvek od Azu »

Ty by sis měl zajít nejdřív na oční.
Podívej se pořádně na ty jednotlivé displeje, každý je úplně jiný. CDJ-850 má jen 2 řádky listování skladeb, v režimu hledání pak 3. Dva řádky jsou prostě málo na to abych něco pořádně našel na USB. CDJ-900 má dva oddělené displeje s 4 řádkama pro listování. Na obou jsou displeje maticové. CDJ-200 má plně grafický displej s 6 řádkama pro listování.
Ty přehrávače se od sebe poměrně liší, především CDJ-850 oproti CDJ-900 neumí vůbec nic a kupovat jej jsou skoro vyhozený peníze kdy budeš brzo litovat že sis nepřiplatil za CDJ-900. Záměrem bylo vydat několik modelů pro různé vrstvy obyvatel dle jejich finančních možností a přehrávače očesat o různé funkce, tak aby tě donutili stejně koupit CDJ-2000

Azu

Příspěvek od Azu »

Tak teď koukám, že v tichosti s novým modelem nám prodejci i zdražili ceny CDJ900 a 2000, ještě minulý týden byl rozdíl mezi 850 a 900 jen 4tis, což se vyplatilo, ale nyní rozdíl skoro 10tis, tak to je hnus

DjMathiass

ok fajn tak to má mín řádků :) to já neřeším hraju z cd usb je fajn když jsou nové tracky které ještě nejsou na cd :) takže v tomdle už sem radši ticho :) jinak když už tak píšeš že toho umí 900 víc ... co je pod slovem víc ? :) nebo spíš co zásadního umí oproti 850tkám ? :)

DjMathiass

zásadního aby se vyplatilo připlatit skoro 10 tis za jednu mašinu :)

Azu

Příspěvek od Azu »

Nejzásadnější je Link na propojení přehrávačů mezi sebou, případně s mixem DJM-2000, právě pokud hraješ z USB tak tak budeš muset mít vše 2x a dva USB flashdisky nebo HDD pro každý přehrávač jeden. Slip mode.
10tis rozdíl už je problém, vycházel sem z toho že rozdíl byl minulý týden jen 4tis

DjMathiass

nezlob se lae pořád nevidím nák zásadní rozdíl :) to že to má o náké mody mín to je logické ale myslím že ne tak zásadní pro hraní :) a to že musíš mít vše dvojitě? no to myslím že taky problém není v dnešní době kdy flashky stojí pár korun a hdd tak samo ještě s tím že tydle zařízení každý využije i jinak než jen na hraní to nic zásadního není :) a co se týče propojení s mixem :) já upřednostňuju před předraženýma mixama od pioneeru (které aspon podle mě zas tak kvalitní zvuk nemají) allan a heath popřípadně ecler :) takže tady už vůbec problém nevidím ale někdo možná jo já mu to neberu :)

DjMathiass

každopádně jakmile mi dorazí a vyzkouším je tak tady dám vědět co a jak sám sem zvědav :) jelikož je to novinka tak mírné obavy mám :) ale zas na druhou stranu vesměs všechny playery od pioneeru byly hodně slušné myslím že nej na trhu takže snad sem neudělal hloupost (ted myslím jen co se týče kvality či případný nevychytávek) pak dám echo se zkušenostma :)

Azu

Příspěvek od Azu »

To není o ceně flash disků ale o tom jak se ti bude dařit udržovat na obou stejný obsah. Taky sem si myslel, že to není problém, ale po pár týdnech praktického používání se to ukázalo jako velký problém :-)

DjMathiass

no ještě sem to nedělal takže nechci dělat chytrého :) ale třeba co nahraju na jednu nahraju okamžitě i na druhou? a podobně s mazáním :D samozřejmě to musíš udělat hned protože jinak asi rychle zapomeneš :) a taky asi mít třeba pořádek v pc :)) no ale to je případ od případu někdo je třeba takový puntíčkář že mu todle přijde jako prkotina což sice není zrovna můj případ ale zas bych z toho nedělal vědu :)

Odpovědět