Pioneer CDJ-850

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
konszpic

Re: Pioneer CDJ-850

Příspěvek od konszpic »

Jen doplním pro někoho možná radu jak si udělat pořádek na více úložištích zároveň.

Dejme tomu máme 2 notebooky, 1flashku, 1 exter. HDD a 1 PC:
V jednom z nich uděláme pořádek a rozkopírujeme do ostatních - dále je to naprosto primitivní díky u mě osvědčenému programu TotalCommander. Jakmile na jednom PC nahážu pár dalších písniček do složky A, dalších do B, C, D, E .... připojím k PC ext HDD a přes TotCMND to jednoduše zesynchronizuji příkazem - mnoho možností správy souborů jak to chceme rozpoznávat atd.
Ovšem to je asi uplná maličkost, ikdyž pro ty co to nevěděli tak třeba užitečná věc.

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

Abych to uvedl na pravou míru... CDJ 850 samozřejmě recordbox podporuje a normálně na něm funguje.

V recordboxu si vytvoříte playlist, který pak vyexportujete na flash disk a ten se načte v přehrávači.

Co CDJ 850 nepodporuje je Link. Link umožňuje sdílet mezi přehrávačema, mixem a PC písničky a recordboxové databáze skrze LAN.

Link má až CDJ 900 a CDJ 2000. Podporu Recordboxu mají všechny přehrávače poslední Pioneerské generace (CDJ 350, 850, 900 a 2000).

Majky_mike

konszpic píše:Jen doplním pro někoho možná radu jak si udělat pořádek na více úložištích zároveň.

Dejme tomu máme 2 notebooky, 1flashku, 1 exter. HDD a 1 PC:
V jednom z nich uděláme pořádek a rozkopírujeme do ostatních - dále je to naprosto primitivní díky u mě osvědčenému programu TotalCommander. Jakmile na jednom PC nahážu pár dalších písniček do složky A, dalších do B, C, D, E .... připojím k PC ext HDD a přes TotCMND to jednoduše zesynchronizuji příkazem - mnoho možností správy souborů jak to chceme rozpoznávat atd.
Ovšem to je asi uplná maličkost, ikdyž pro ty co to nevěděli tak třeba užitečná věc.
V dnešní době, už to je rada "za zenitem"... budoucnost je v databázích jako je recordbox (a tam si třízení hudby řídí sám sw).

konszpic

Příspěvek od konszpic »

Majky_mike píše:Abych to uvedl na pravou míru... CDJ 850 samozřejmě recordbox podporuje a normálně na něm funguje.

V recordboxu si vytvoříte playlist, který pak vyexportujete na flash disk a ten se načte v přehrávači.

Co CDJ 850 nepodporuje je Link. Link umožňuje sdílet mezi přehrávačema, mixem a PC písničky a recordboxové databáze skrze LAN.

Link má až CDJ 900 a CDJ 2000. Podporu Recordboxu mají všechny přehrávače poslední Pioneerské generace (CDJ 350, 850, 900 a 2000).

Jen pro zajímavost bych se chtěl zeptat (nemám s tím žádnou zkušenost proto takový dotaz), zda je 850ka schopna s recordboxem komunikovat, resp. zda můžu v recordboxu "poslat" track na "player 1" a "player 2" tak jako jsem to viděl na nějakém videu myslím s 900kou, kde ukazovali možnosti recordboxu. Stručně, zda jde vybrat v notebooku track a sdílet ho na player.
Díky moc za objasnění.

Azu

Příspěvek od Azu »

Nelze.
Podpora Rekordbox tady znamená jen to, že v programu označíš skladby, které odešleš na USB flashdisk nebo externí HDD čímž se tam ty skladby nakopírují a do skrytého adresáře se nahraje databáze, která obsahuje informace o těchto skladbách, které program o skladbách zjistil aby bylo možné zobrazit průběh skladby, vyhledávat, ... pak po připojení k přehrávači zvolíš USB rekordbox a přehrávač umí pracovat s tou databází to je vše co to umí. CDJ850 neumí ani sdílet skladby z jednoho USB na obou přehrávačích, prostě přehrávače na ... ....na přehrávaní CD :)
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Majky_mike

Jak píše Azu... to co jsi popisoval je právě ta "tajemná funkce" Link a její spojení s recordboxem. Link má až 900 a 2000.

850 není špatný player... jen ho je potřeba brát tak, jak to je. Sám Pioneer ve svejch specifikacích o CDJ 850 mluví jako o "CD přehrávači do ložnice pro amatéry, který chtějí trénovat na systému se stejným ovládáním, jako má profesionální řada".

Finanční stránka, kdy 850 stojí stejně, jako před pár měsícema 900, je už věc jiná :-).

megarox

Příspěvek od megarox »

Tak hoši.. Co si budem povídat..
Mám 850 už nějakou chvilku doma..
Rekordbox: Vytvoříte databázi (jinak je vám i search, která mimochodem funguje velice rychle, ani neukáže, jako funkční), kterou si nakopírujete na USB médium, a to doporučuji používat v každém přehrávači.

CDJ-850: LCD má 4 řádky.. Vždy záleží v jakém módu se nacházíte..
Jeden je určen pro číslo tracku, čas, blé, blé, blé...
Pak jsou tam 3, které buď informují o tagu, nebo slouží pro vyhledávání..
Přešel jsem z CDJ-1000mkIII a jsem za to šťasten, pánové!
Ještě by to chtělo vychytat nový firmware, pač to má takové občasné ( nepodstatné ) chybičky...
A co se týče rychlosti čtení USB, tak to je okamžik, jelikož máte buď databázi, kterou to načte. To je pár kb. A nebo to nebootuje žádná data (nebuduje indexy)..
A za těch 20k, co se to dá přivézt ze Slovenska :D

100% spokojenost :)

havlis

Příspěvek od havlis »

Ahoj kluci, poradí mi tady někdo jak to nastavím v tom recordboxu abych ten soft ovládal přes player? Na Virtualu mi to našlo hned samo všechno, ale virtual se mi moc nelibi. Ten recordbox mi přijde zajímavějši už jenom s tou prací těch mp3. Předem dík za rady
Pioneer CDJ2000, Pioneer DJM800, Sennheiser HD-25

Azu

Příspěvek od Azu »

Rekordbox s CDJ850 nepracuje

havlis

Příspěvek od havlis »

Azu píše:Rekordbox s CDJ850 nepracuje
Tak jak jsem si to myslel, tak je to bohužel pravda :( Tak díky azu za info.. Doporučili by jste mi nějaký alternativní program? S Traktorem to pracuje nebo ne?

crewy

Příspěvek od crewy »

mato MIDI tak urco ale jestli HID to uz nevim :)

havlis

Příspěvek od havlis »

Ahoj kluci, nedávno jsem hrál na jedný house párty a vzal jsem tam svýho CDJ850 a kámoš půjčenou 1000mkIII.. Jak je možný, že po vložení CD do 1000mkIII to v pohodě načte hnedka graf tracku a v tom mým 850 to graf načítá jen během přehrávání? Zarazilo mě to už jen z toho důvodu, že je ten můl player novější :) To se někde nastavuje? Předem díky za odpovědi

Azu

Příspěvek od Azu »

Tvůj player rozhodně není novější :D Ty máš podstatně podřadnější model než je CDJ1000MK3, takže se tomu vůbec nediv.

havlis

Příspěvek od havlis »

Azu píše:Tvůj player rozhodně není novější :D Ty máš podstatně podřadnější model než je CDJ1000MK3, takže se tomu vůbec nediv.
Tak to potom jo no... :) Ale hraje se mi na něm stejně dobře jako na tom 1000mkIII.. Ještě mě udivuje to, že někdo tady psal, že vyměnil svoje 1000mkIII za CDJ850 a že je max spokojenej??? Tak zase taková hrůza ta 850ka nebude snad, ne?

Azu

Příspěvek od Azu »

850 není nic jiného než CDJ800 doplněný o MIDI a USB. Jako náhrada za CDJ1000 se dá celkem brát CDJ900 ale rozhodně ne 850. Musíš projet MP3 skladby přes rekordbox, pak ti načte křivku hned, u CD ne

Odpovědět