TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Odpovědět
zeNík
Příspěvky: 5
Registrován: 29 čer 2012 15:20

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od zeNík » 06 úno 2013 11:51

dobry den mel bych dotaz namapoval sem si idealne pro sebe Launchpad s reloopem k traktoru 2.13 mam na 3decky a samply hraju z 2decku na 3vetsinou pouzivam jenom cuepointy (mapovani klido mohu poskytnout kdyby nekdo chtel) ale k veci po chvilce zbesileho mackani cuepointu na decku D (zatezovy test) se mi vse zacne sekat.nevim zda je to chyba v mapovani jestli se pouze nenaplnil nejakej cash pamet (nebo jesli tam neco takovyho vubec je) ci tak a nebo tim ze mam pomalejsi ntb (intel core 2duo T7250 na 2ghz a 2giga ramky OS:windows XP) ale u pomalejsiho ntb proc by to zezacatku jelo uplne v pohode? predem dekuju za jakekoliv odpovedi :)
PS: (tlaticka cuepointu nejsou na stejne adrese jako shitf tlacitka na reloopu)

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 06 úno 2013 22:43

viděl bych to na to slabé pc a otázka je na místě, kterou jsi položil - řekl bych, že na začátku to funguje dobře a stabilně, jelikož nevysílá tolik signálů po sobě přes usb, přes které je napájen a pokud máš i nějaké ledky v mapingu zahrnuté tak při zběsilém promačkávání a zapínání vypínání několika ledek to na pomalejších pc začíná dělat problémy pak při rychlých změnách vysílaných a přijámaných "kodu"

doporučuji žádný z HW nezapojovat do usb 3.0 - zdálo by se, že může být rychlejší, ale opak je pravdou a 3.0 dělá problémy

Eaon
Příspěvky: 29
Registrován: 15 čer 2012 22:17

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od Eaon » 07 úno 2013 15:13

Ahoj lidi, potřebuju od Vás radu co se týče mapingu. Mám konzoli reloop mixage mk2. Většinu tady zkusim vysvětlit se screenshotama, asi to bude jednodušší.
Obrázek

Potřeboval bych nějak namapovat Filter knob, kterej je na obrázku, aby fungoval na freez, a ne na Reset.

Takhle zas vypadá ten command, co se ukazuje když na to najedu myší, měla by to bejt ta funkce, jenže sem jí nikde nenašel:
Obrázek

Nakonec je tady screen z mappingu v traktoru, to žlutý je funkce toho knobu pro RESET, teď Vás teda žádám, jak tu funkci upravit aby fungovala pro FREEZE

Obrázek

Díky všem :)

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 07 úno 2013 17:32

to co ukazuješ v posledním screenu tak je otočný encoder na "hustotu" a tlačítko je jinde namapované

co potřebuješ teda?? namapovat tlačítko z "reset" na "freeze"?

Pokud jo tak najdi si v seznamu:

Effect buttony 1, 2 a 3 - to jsou tlačítka zleva doprava jak je vidíš na efektu - ty chceš zrušit reset a dát místo něj freeze, čili button 1 najdi a dej learn - zmáčkní tlačítko na které to chce mapnout (nastavit tam: button, toogle), add out a jak vidím máš verzi 2.6.0 tak tam dej rovnou ten první out, který ti to tam nabídne
+
smaž si "button 2" příkaz a nebude ti nic resetovat efekt

Eaon
Příspěvky: 29
Registrován: 15 čer 2012 22:17

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od Eaon » 07 úno 2013 17:45

přesně tak, z resetu na freeze, ale ne tlačítko, ale ten knob na hustotu[filter] (abych když s nim otočil levo/pravo aby se měnila hustota freezu)
Obrázek

jenže to co jsem vyscreenoval jako poslední, tak je ten knob (ch01.cc33/35) a z toho co jsi zde napsal, tak to udělat nejde. button 1 změnim, dam learn a nic se nestane. pokud to můžeš vyscreenovat, bylo by to super.

podle mě je to příkat "filter adjust" ale přiřadit tomu ten freez, a ne restart

EDIT: tak sem na to přišel, jako vždy, bylo to hrozně jednoduchý :D stačilo přidat položku "knob 2" a už to jede. ale je tu ještě jedna málá chybka, když zapnu efekt, a kroutim knobem, tak se nezkracuje ani neprodlužuje efekt :/
Naposledy upravil(a) Eaon dne 07 úno 2013 20:48, celkem upraveno 1 x.

zeNík
Příspěvky: 5
Registrován: 29 čer 2012 15:20

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od zeNík » 07 úno 2013 19:00

konszpic píše:viděl bych to na to slabé pc a otázka je na místě, kterou jsi položil - řekl bych, že na začátku to funguje dobře a stabilně, jelikož nevysílá tolik signálů po sobě přes usb, přes které je napájen a pokud máš i nějaké ledky v mapingu zahrnuté tak při zběsilém promačkávání a zapínání vypínání několika ledek to na pomalejších pc začíná dělat problémy pak při rychlých změnách vysílaných a přijámaných "kodu"

doporučuji žádný z HW nezapojovat do usb 3.0 - zdálo by se, že může být rychlejší, ale opak je pravdou a 3.0 dělá problémy
zapojeno to mam do usb 2 (rekl bych trojky mam jinde) a mam 4barvy ledek a je jich opravdu dost vsechno mi tam sviti a blika (jel sem i na efekt) tak dekuji moc:) zkusim nekdy zrusit ledky.nebo na kamaradovo Macku.Jeste jednou dekuji

DrGy
Příspěvky: 4
Registrován: 07 úno 2013 23:59

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od DrGy » 08 úno 2013 00:07

zdravim, mam jeden mensi problem z mappingom dvoch midi (vestax mci100,maschine).
problem je v tom ze sa ako keby prebijaju, a v podstate menia povodny mapping.
je mozne ze je to novou verziou Traktora (2.6) pred tym to slapalo ako hodinky.
dik.

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 11 úno 2013 12:59

Tak jsem opět zde :-)

Eaon: je to vše teď strašně jednoduché a nezkracuje nebo neprodlužuje efekt - tomu nerozumím :-) Parametr Feedback znamená kolik se ti bude "vracet" delaynutého zvuku z původního
A filter parametr delay je pro vyřezání spodních nebo vrchních frekvencí v delaynutém zvuku.

DrGy: na verzi 2.5.0 ti vše jelo? Popřípadě mrkni do traktoru do nastavení aby mapping na vci byl midiout a midiin: vestax vci a mashine - mashine

DeeJay Lucky
Příspěvky: 3
Registrován: 09 bře 2013 10:37

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od DeeJay Lucky » 09 bře 2013 10:42

Čauky mám Taktor kontrol S4 + origo soft.Notes splňuje požadavky co uvádí výrobce ale když chci hrát tak mi při odposlechu ve sluchátkách píská a ven jde trhavej zvuk.....prostě se to kouše a nevím proc??? Díky za radu.

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 09 bře 2013 16:29

mrkni do latence zvukovky jakou máš nastavenou

DeeJay Lucky
Příspěvky: 3
Registrován: 09 bře 2013 10:37

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od DeeJay Lucky » 09 bře 2013 19:29

chápu dobře že mám mrknout na zvukovku v nastavení S4.....jsem lajk dřív jsem hrál z cd nevím pod čím to najdu =)

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 10 bře 2013 00:05

mrkni: audio settings - tam je zvukovka vybereš S4kovou a nastav latenci na 44100 - nevím kolik tam budeš mít, ale je možné i sluchátkama

DeeJay Lucky
Příspěvky: 3
Registrován: 09 bře 2013 10:37

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od DeeJay Lucky » 10 bře 2013 00:36

mám to nastavené děkuju......mohu se ještě zeptat jak do trektoru dostanu slozku s hudbou? nechci ji tam exportovat protoze mam songy zarazeny do podslozek abych se v tom orientoval. Diky za radu

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 10 bře 2013 12:08

vlevo v tom browseru traktoru vidíš ten "strom" složek co jsou... pokud chceš obyč složku tak jdi přes tam přes "explorer" a to se dostaneš mezi složky v pc // nebo jdi přes "desktop" a dostaneš se na plochu

konszpic
Příspěvky: 451
Registrován: 28 lis 2010 13:57

Re: TRAKTOR MAPPING - vse ohledne toho sem

Příspěvek od konszpic » 18 bře 2013 18:27

Deejay Lucky:

zrovna jsem ti psal ať to rozepíšeš na djforum a vidím stejný příspěvek i tady.. byl smazán a založ na to přímo topic, kde ti bude schopno víc lidí pomoct - hlavně popsat jak to máš nastavené teď, konfiguraci pc, co nefunguje atd.

Odpovědět