Mixovani skladeb a ostatni zaklady

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Mike1

Mixovani skladeb a ostatni zaklady

Příspěvek od Mike1 »

Cau, procetl jsem si tohle forum a podle doporuceni a rad do zacatku jsem si zakoupil bcd 2000. Jak jiste chapete jsem absolutni zacatecnik a to znamena ze mozna budu pokladat trivialni dotazy :).

Takze ten prvni. Bcd pouzivam ve spojeni s virtual dj. Mam tedy dve skladby pustim prvni. Necham hrat. Potom pustim druhej deck a pomoci sync srovnam beat. a pomoci crossfaderu prejdu na druhou skladbu. Tady mam ale problem. Pokud maji skladby trochu vic rozdilny BMP a ja druhou srovnam pomoci sync je to ve vysledku na ty skladbe hrozne poznat. Neexistuje teda nejaky pravidlo, ze se maji srovnvat pouze desky
s podobnym bmp. Napriklad nejaka povolena odchylka 3%?

Taky dalsi vec co me zajima, co mam udelat pro to, abych srovnal desky manualne. Nechci porad dokola pouzivat sync, ale naucit se to cely poradne pouzivat.

A treti vec, bavi me hlavne trance, techno a podobny a v budoucnu bych se tomu chtel venovat nejak vic profesionaleji. CO je lepsi zakoupit mixak a dva cd player, nebo mixak s vinylama?

vsem dekuju za odpovedi

norman_cook

Příspěvek od norman_cook »

precti si neco o DJingu a pak se nebudes muset tak blbe ptat :wink: hraju z gramcu, takze nejakej sync mi je ukradenej. proste mas tam JOG kola a PITCH fadery. pomoci pitch faderu srovnas BPM a pomoci jogu beaty, aby hrali pekne soucasne! samozrejme si jeste musis dat pozor na fazovy posuv. co je na tom k nepochopeni :?:

Buchy

Příspěvek od Buchy »

já Tě narozdíl od tady mistra cooka chápu .. .takže ti to napíšu trocha jinak ...
ke tvym dotazum.. ... To tlačítko SYNC ... používej jen na srovnání rychlostí ... aby ti to hodilo stejnou rychlost a pouzivej k tom utlačítko na BCDéčku ... Sync Slave ... :-) potřebuješ sluchátka samozřejmě ... takže si pustíš do sluchátek obě dvě skladby ale tak aby ti to neutrhlo hlavu ani neroztrhlo sluchátka ... a dorovnávej jog kolem (scratch vypnutý!) ... ve sluchátkách uslyšíš kdy ti to hraje stejně ... sluchátka vypneš shodíš a mixuješ pomocí masteru co slyšíš v bednách ... :) bacha na bassy ... neměli by ti jet z obou songů zároven ... to pak zní dost divně ... ale jinak se daj udělat pěkný sety když si s tím pohraješ ... :) kdyz se ti libi trance atd tak se dobre zaciná na tom známém ... klidne mrkni na moje stránky v podpisu ... no a ještě k těm tvým 3% - blbost ... dej si jakejkoliv pitch chceš ... jen počítej s tím že to je slyšet v tonine (pokud nepouziváš master tempo nebo master pitch ted nvm :-D )

Mike1

Příspěvek od Mike1 »

Buchy: DIky hned v tom mam jasnejc :)

norman_cook: spis nevim co je na tom k nepochopeni tobe. Ale jestli si tohle vsechno po par dnech zkoumani chapal, tak vsechna cest :)

Buchy

Příspěvek od Buchy »

Ne jako to je normální že těm zkušenějším se toto zdá debilní mít takové dotazy ... takže normana jako taky chápu ... taky nemám rád debilitu ... ale zase na druhou stranu jsem taky začátečník ... jen o pár kroků prřed tebou Majku ... takže proc bych neporadil ... od toho fórum přece je ...
PS: Normane soráč za ta slova o tobě v předešlém postu ... :wink: Peace... :)

8850

Příspěvek od 8850 »

jestli k tomu taky neco muzu (i kdyz nehraju dlouho). Ja si nejdriv pripravim jakysi playlist, coz u me znamena soubor se zkopirovanymi oblibenymi tracky. Ten si nejdriv necham "analyzovat" na BPM. Dle neho si tracky seradim. Hraju tekno - hrardtek, hardcore, takze je to vsechno hodne podobne a tak hraju vlastne v poradi dle BPM. Max. sahnu +- o 10 BPM k jinemu tracku. Timto zpusobem si zarucim, ze tracky nepojedou "neprimerenou" rychlosti. Track 1 si v prubehu pomalu zrychluji na BPM toho druheho, to mi zaruci, ze budu v prubehu celeho setu postupne zrychlovat a tim to pripravim pro DJ po me na jeho rychlost, kterou on bude zacinat. Zname se a tak takhle spolu hrajem. Fakt je, ze zatim teda rovnam pomoci "synch" a dle toho co vidim, spis nez sluchem. Na tom ale zapracuju :) , je to tezke, kdyz VDJ tohle vsechno umi fakt pekne udelat a zaobrazit :). Chtelo to zacit na gramcich, to by me naucilo... :) Hraju si ted spis s abletonem, jeho moznosti diky VSTi pluginum je neomezene. Navic nemam tak pitomy pocit, ze mastim ciziho praci a tvarim se u toho desne dulezite :))

Flashman

Příspěvek od Flashman »

8850 píše: Navic nemam tak pitomy pocit, ze mastim ciziho praci a tvarim se u toho desne dulezite :))
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mike1

Příspěvek od Mike1 »

Jeste me zajima, kdyz zakoupim gramce a mixak, popripade cd players a mixak muzu hrat v budoucnu bez pc a bez pridavnyho softwaru jako vdj, traktor atd? to je totiz to co me laka nejvic :)

8850

Příspěvek od 8850 »

Mike1 píše:Jeste me zajima, kdyz zakoupim gramce a mixak, popripade cd players a mixak muzu hrat v budoucnu bez pc a bez pridavnyho softwaru jako vdj, traktor atd? to je totiz to co me laka nejvic :)
prosimte zamysli se nez neco takoveho vyprdnes. jak myslis ze se mixovalo nez vznikly SW jako final scratch atd... ? samozrejme, ze muzes :))

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

To je sice fakt že může koupit playery a mix.. ale v dnešní době už to bude trochu na zváženou.. za dobré cd playery zaplatí podobné prachy jako za čerstvě vycházející midi kontroléry včetně notebooku.. mixpult budeš každopádně potřebovat kvalitní..takže být tebou pokud nemáš žádnou aparaturu tak se nejdřív vrhni na zdokonalování své techniky hraní a potom až budeš vědět že to má smysl a význam tak začni kupovat aparaturu.. Já sem začínal na hrát na cdplayerech (rozuměj doma sem neměl žádnou techniku) a teď sem přešel na hraní notebook+ midikontrolér a k tomu ještě přicmrndávám z pár cdček které mám jen tak na samplování..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Mike1

Příspěvek od Mike1 »

hoolifan: ja bych prave chtel v budoucnu prejit na klasicky djing pomoci desek nebo cd playeru. Takze si tu budu trenovat na tom bcd 2000 a az si budu jistej ze djing je ta spravna cesta kterou chci jit zakoupim cd player a novy mix popridade vinily.

Me ten digitalni djing moc nelaka. Nevim proc ale zkratka me mnohem vic laka srovnat skladbu podle sluchu nez si to cele nechat udelat programem a celkove mi to prijde takovy divny potrebovat k djingu notebook.

hoolifan

Re: Mixovani skladeb a ostatni zaklady

Příspěvek od hoolifan »

ja neříkal nic o srovnávání skladeb programem.. tato ikdyž chytrá věc je pro začátečníky kteří se učí.. já synch používám jen když se mi vysloveně nechce..

koukni sem..

./viewtopic.php?t=367

věř že cdčko je už mrtvé médium a budoucnost je v midikontrolérech ale věřím taky že se najdou i zarytí příznivci vynylů ale až jím nebudou vycházet placky tak jim nezbyde než přejít na podobný způsob hraní..

budoucnost je v mp3kách respektive wavech a internetovém obchodu..a kupovat si cdčka nebo jednorázově investovat do notebooku mi příjde na stejno protože stejně když chceš hrát tak hudbu musíš koupit a pak už bude jedno z čeho ji pouštíš..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

EVO

Příspěvek od EVO »

Mike1 píše:hoolifan: ja bych prave chtel v budoucnu prejit na klasicky djing pomoci desek nebo cd playeru. Takze si tu budu trenovat na tom bcd 2000 a az si budu jistej ze djing je ta spravna cesta kterou chci jit zakoupim cd player a novy mix popridade vinily.

Me ten digitalni djing moc nelaka. Nevim proc ale zkratka me mnohem vic laka srovnat skladbu podle sluchu nez si to cele nechat udelat programem a celkove mi to prijde takovy divny potrebovat k djingu notebook.
Ale u digidjingu Ti přece nic nebrání, abys srovnával skladbu podle sluchu!

Mike1

Příspěvek od Mike1 »

Vy teda vidite budoucnost v digitalnim DJingu. Da se teda ocekavat, ze vetsina tech slavnejsich djs, ktery muzeme videt treba v klubech na Ibize postupem casu zanevre na vinily a bude hrat pouze pres nejaky midikontrolory, notebooky a software?

TOT

Příspěvek od TOT »

CHCI BEAT DJ rychle honem :twisted:
Technics1200mk2
RaneTTM57SL
ShureM44-7
MacBookPro
A&H-XD53
TFinger

Odpovědět