Mixovani skladeb a ostatni zaklady

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

ti dj´s kteří mají svůj strojek na dělání rýh do asfaltové desky budou placky točit dokud je to bude bavit ale jinak ANO já osobně vidím budoucnost v digidjjingu.. to nejzákladnější plus je, že nemusíš tahat kufry plné cdček v horším případě vinylů stačí ti book a kontrolér dj softu.. další možnost je, když už máš ten notebook sebou tak proč nemixovat videoklipy (VDJ/CUE) ať ti lidi vidí co hraje.. zábava se bude postupem času posouvat tímto směrem..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

TOT

Příspěvek od TOT »

koukni se mi do vybavy neb verim, ze to nebylo na me:-D smeju se jen tomu jak nekteri lide nasledne s nastupem digitalizice... DJing berou...dj muze bejd kazdej blb turntablista nikoliv ..BOZE dekuji za to ze mam jasno :-D
Technics1200mk2
RaneTTM57SL
ShureM44-7
MacBookPro
A&H-XD53
TFinger

Mike1

Příspěvek od Mike1 »

mam jeste dotaz: pri prolinani dvou songu, zatim pouzivam crossfader.....ted se asi budete smat, ale cetl jsem ze druhy zpusob je za pomoci savli :).....co to prosimvas savle je? Chapu to tak, ze crossfader zustante na prostredku, tedy s nim vubec nebudu hejbat a budu jen stahovat hlasitost jednoho songu a zvysovat hlasitost druheho?

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

TOT píše:koukni se mi do vybavy neb verim, ze to nebylo na me:-D smeju se jen tomu jak nekteri lide nasledne s nastupem digitalizice... DJing berou...dj muze bejd kazdej blb turntablista nikoliv ..BOZE dekuji za to ze mam jasno :-D
To nebylo na tebe prostě sem psal příspěvek do diskuze a ten se zařadil za tvůj..reagoval sem na přízpěvek mike1.. osobně kráčím cestou ve které se vinyl nevyskytuje.. trošku mě to mrzí ale za mých začátků když si chtěl začít tak buď cdčka nebo vůbec (vinyly byly pro mě nesehnatelné zboží).. kdybych začínal v dnešní době tak bych se nejdřív poptal.. pak šmidlal na kontroléru a nakonec zkusil už bych u něj i zůstal..

vinyl je pro fajnšmekry :!: klobouk dolu před turntablistama kteří valí z vinylu :!: :!:

TOT

Příspěvek od TOT »

v poho :twisted: no a pak kdyz uz te nebavi tahat ty desky kterejch mas plnej byt zvolis digi bez synchra...:-D
Technics1200mk2
RaneTTM57SL
ShureM44-7
MacBookPro
A&H-XD53
TFinger

Buchy

Příspěvek od Buchy »

Já si třeba jako osobně myslím ... že DJing pujde tak nějak na hranici mezi analog a digi ... Timecode... to máš pomocí mp3ojky a zároveň to jsou vlastně gramce ... takže tuhle cestu bych viděl jako nejlepší a asi i nejpravděpodobnější :)

norman_cook

Příspěvek od norman_cook »

tahani desek to je problem, to je jedine co me na 12" stve :evil:

KILLA BEE

Příspěvek od KILLA BEE »

já taky :D
2x 1200MK5, RANE-TTM57SL ,Vestax QFO, MPD24, MPC500 atd..

Velkyfunky

RE

Příspěvek od Velkyfunky »

Jestli nekdo se chce naučit hrat na gramce, tak at proboha si nekupuje midikontrolery a rovnou šetří na plnohodnotné vybavení, na BCD se tezko naučíš rovnat tak jako na gramech..si zbytečně podle mne vyhodil peníze ..
MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

Mike1

Příspěvek od Mike1 »

velkyfunky: podle me nevyhodil, nevedel jsem jestli me to bude bavit a tak podobne. takze kdyby me ot nebavilo asi by me nastvalo kdybych mel doma gramce a mixak v hodnote dejme tomu 15 tisic. takhle jsem to kupoval s tim, ze to stoji ctyri litry a ze to tak velka ztrata nebude....

mam jeste trivialni dotaz. Mam pustenej track na levym decku a ve sluchatkach mi jede druhej kterej chci potom navazat. , U toho v tech sluchatkach zacnu pocitat....1,1,2,3 2,1,2,3 3,1,2,3 4,1,2,3 ted v tomhle okamziku si tam chci dat cue abych pak mohl snadneji namixovat s prvnim trackem. Jenze nevim kam cue umistit. Nevim jak to vysvetlit ale kdyz man 4,1,2,3 tak za poslednim tj. 3 je mala mezera, mam tedy zmacknout cue v tuhle chvili? nebo to zmacknout ve chvili kdyz zacinam pocitat novou jednicku? snad jsem to vysvetlil tak abyste to pochopili.

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

coto? ja tenhle dotaz drobet nechápu.. sice už hraju nějaký ten pátek ale nikdy sem si takhle nepočítal.. prostě mám odposlouchané skladby a v okamžiku kdy se mi zdá být dobrý abych začal míchat jednu skladbu s druhou tak to prostě udělám a hotovo...

EVO

Příspěvek od EVO »

Mike1 píše:velkyfunky: podle me nevyhodil, nevedel jsem jestli me to bude bavit a tak podobne. takze kdyby me ot nebavilo asi by me nastvalo kdybych mel doma gramce a mixak v hodnote dejme tomu 15 tisic. takhle jsem to kupoval s tim, ze to stoji ctyri litry a ze to tak velka ztrata nebude....

mam jeste trivialni dotaz. Mam pustenej track na levym decku a ve sluchatkach mi jede druhej kterej chci potom navazat. , U toho v tech sluchatkach zacnu pocitat....1,1,2,3 2,1,2,3 3,1,2,3 4,1,2,3 ted v tomhle okamziku si tam chci dat cue abych pak mohl snadneji namixovat s prvnim trackem. Jenze nevim kam cue umistit. Nevim jak to vysvetlit ale kdyz man 4,1,2,3 tak za poslednim tj. 3 je mala mezera, mam tedy zmacknout cue v tuhle chvili? nebo to zmacknout ve chvili kdyz zacinam pocitat novou jednicku? snad jsem to vysvetlil tak abyste to pochopili.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
R.O.F.L.!!!!!!!!!!!!!

TOT

Příspěvek od TOT »

nechtel sem reagovat ale WTF :-D
Technics1200mk2
RaneTTM57SL
ShureM44-7
MacBookPro
A&H-XD53
TFinger

Velkyfunky

Mike

Příspěvek od Velkyfunky »

hledas asi prvni beat na 4 doby v tacku....tak si prvne loopni ten track v nejake tobe srozumitelné časti tam kde to chces namichnout na 4doby/udery prvne pak si dej sync a z odposlechu obou tracku posouvej beaty v pod sebe s hranym trackem na masteru tak jak ti synchronizace bude vyhovovat...pak si vypni sychn a dolad si jemne beaty atd...mixuj....pokus-omyl...tak se nejvic naučis a nenech se odradit vysmetjma kolegama, zdravim kolegy! :-)
MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX

Mike1

Příspěvek od Mike1 »

velkyfunky: diky moc, tohle jsem potreboval slyset :)... a vysmaty kolegy neresim, vsadim se z v tom taky driv tapali ;)

Odpovědět