Mixovani skladeb a ostatni zaklady
-
RE
ja si vsimnul ze se snazis nejen poslouchat, ale i premyslet nad tim - svým zpusobem a svoji vlastni hlavou,coz je pro me sympaticky ...Obvykle ze samorostů bývaj krasné bonzaje...
drzim ti palce a hodne dobrejch pocitu z musiky.

MacBookPro,Audio8DJ,VCI-100,RP-DH1200,Traktor3/OSX
Nesouhlasim kazdej blb to delat nemuze o tom sem se parkrat uz presvedcil. Blb ani se softem a midi kontrolerem nechyta hudbu rytmus prolinaní,efekt,smycky matlá se v tom jako v bahně.Takze kazdej blb ani neTOT píše:koukni se mi do vybavy neb verim, ze to nebylo na me:-D smeju se jen tomu jak nekteri lide nasledne s nastupem digitalizice... DJing berou...dj muze bejd kazdej blb turntablista nikoliv ..BOZE dekuji za to ze mam jasno

Tak to už musí bejt totální blb, kterej k tý muzice opravdu nemá vztah páč jinak se to za čas musí naučit každej, jinak je jasný, že když k tomu poprvý sedneš tak neumíš nicDuck píše:Nesouhlasim kazdej blb to delat nemuze o tom sem se parkrat uz presvedcil. Blb ani se softem a midi kontrolerem nechyta hudbu rytmus prolinaní,efekt,smycky matlá se v tom jako v bahně.Takze kazdej blb ani neTOT píše:koukni se mi do vybavy neb verim, ze to nebylo na me:-D smeju se jen tomu jak nekteri lide nasledne s nastupem digitalizice... DJing berou...dj muze bejd kazdej blb turntablista nikoliv ..BOZE dekuji za to ze mam jasno![]()

totalni blb nezvladne jit ani do kramu a koupit si to natoz uvazovat ze bys i moch michat hudbu
kazdopadne basnik chtel rici ze na tm zs az tak slozityh nic neni a reagoval sem na synchronizaci pac se tu kazdej pta jak udelat mix bez michani a pritom nejlepsi meric sou usi no a chirp si ke kntroleru taky nekoupis
zadnej ucenej z nebe nezpad, ale nektery otazky sou proste smesny a hledaci prvni se omlouvam nemyslel sem to zle a snad ty to velky funky vysvetlil..............

Technics1200mk2
RaneTTM57SL
ShureM44-7
MacBookPro
A&H-XD53
TFinger
RaneTTM57SL
ShureM44-7
MacBookPro
A&H-XD53
TFinger
-
Prostě si odposloucháš kousek tracku ve sluchátkách.. (klepeš si do rytmu nohou nebo poskakuješ jak péro) do odposlechu si necháš hrát to co zrovna hraje a podle toho šteluješ pitchem až ti ty beaty sednou do sebe pak už to chce trénink a cvik a zdokonalování a zjišťování které tracky se do sebe hodí a podle toho hrát.. za určitou dobu si vytvoříš osobytý styl a už budeš podle ucha vědět co za track by se ti hodilo k tomu co zrovna hraje aniž bys ho poslouchal už je to tak trochu automatika.. ja sem sice nikdy na gramec ani nesáhl ale je to podobný u cdplayerů a s něma už pracuju 6let...
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
presne tak ako povedal hoolifan... ja som sa tiez prvy krat stretol so srovnavanim skladieb pomocou SYNC tlacitka v traktore. Casom som odhalil to caro, ktore spociva v tom, ako si dokazes skladbhy zrovnat podla skuchu a nie podla nejakeho tlacitka. Ver tomu, ze podla sluchu dokaze dobry dj zrovnat dva (aj viac) skladieb omnoho presnejsie ako podla nejakeho tlacitka, hoci technika je presnejsia, co je aj jej nevyhodou. Ona totiz nieje tak "pruzna" ako ludske ucho a pokial mas cit pre tempo, omnoho presnejsie dokazes zrovnat tie skladby tak aby sa ti nerozchadzali. Je to o cite pre rytmus a treningu sluchu, nie o nejakom tlacitku. Jednoducho z vlastnej skusenosti viem, ze presnejsie sa to da zrovnat so sluchatkami a nie s nejakym SYNC tlacitkom.l..Buchy píše:Přiznávám ... jsem ještě nováček a ve fázi poznávání, ale pořád mi vrtá hlavou...... Jak chcete poznat na desetiny bpm rychlost tracku, abyste mohli srovnávat? ...mě celkově ten systém srovnávání není jasnej ...
Nauč se dohánět rychlost lehkým pootočením jog kolaBuchy píše:Ale přece stačí ve sluchu lehká odchylka, kterou během deseti sekund osposlechu nepoznám a skladby hrajou stejně ... ale za dvacet sekund se už projeví ... a tak přesný přece lidský ucho bejt nemuze ... to neni mozný![]()

P.S. Předtim jsem hrál rok a půl ve VDJ, syncoval jsem atp xD A řeknu ti, VDJ ti dá možná jen to, že budeš znát ty písničky, jinak až si k tomu stoupneš tak ti to stejně nepůjde. To teprv až časem. Ale mě to hrozně baví a když mi to zrovna jde tak mám radost, tak neni co řešit

to je dobrej nápad s tím jogem
Ale problém je že na BCD stejně nesrovnám ručně dvě skladby ... a proč? ...no protože tam je ten pitch takej nějakej divnej ... ti co vlastní, vím o čem mluvím ... někdy se to pohne o 0,1 bpm a někdy o 0,5 ... možná že neškodilo si ve VDJ naprogramovat vlastní rozsah ne? ... nejmenší je +- 8% .. .co takle si to přeprogramovat na +-4%? ...to by bylo přesnější 

to BUCHY
já mám taky bcd + vdj5, jj vim že ty pitche tam sou fakt na picu, ale da se to, třeba musim skladbu zrychlit o jed BPM ale dycky se mi povede, aby oba tracky hráli stejně rychle:) jinak já tlačítko sync taky nepoužívám, jen koukám na indikaci rychlosti a tu si srovnám picthem a pak už to rovnám podle sluchu(jak jsou nahoře vidět ty basový linky, tak ze začátku abych na to nekoukal tak sem si zakryl vršek monitoru hadrem abych to nemoch rovnat očima:d) ...a ted už to zvládám rovnat dcl v klidku, mě dost pomáhá funkce PFL MIX že si to pustim do sluchátek obě najednou a pak je to krásně slyšet jestli se to kope nebo nekope:)