jakou aparaturu

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Jamal

Re: jakou aparaturu

Příspěvek od Jamal »

distrikt píše:no šak o tom pravě mluvim proto bych dal na chladič toho integraku termistor aby měřil teplotu a při větším zatížení by se ti zvětšíly otačky nebo třeba podle odběru zesilovače ale to už je trošičku naročnější
to je ale kdyz bych tam dal ten termistor tak bych tam dal poradnej vetrak ted sem se byl zastavit za jednim znamim na akci a tak v pulce vecera se prehrali zesiky a sum vyplo se to a to tam maj v tom klubu iteligentni chladice jen ted envim co to bylo za znacku ten zesik ale napadl me uplne uzasnej napad jak pomoci chlazeni vsem komponentum chtelo by to udelat skrin neco jako rack ale misto toho ze by steny byli plne by tam byli vetracky pak uz jen domyslet odkud by byl odvetravan teplej vzduch a zajistit cirkulaci vzduchu napadlo me ze bych mohl zkusit neco takeho postavit .nejdriv bych zjistli jake napeti jestli mit jeden zdroj rozdelanej na uzle ale nevim jestli by to utahlo ty vetracky pak zadelani do skrine a udelat spravne proudeni napadlo me ho odvadet bud spodem a nebo vrchem ale tak to uz by zalezelo na typu atd .DOCELA DOBREJ NAPAD NE ?zajistilo by se necekanemu prehrati a urcite i usetreni techniky .

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Jamal píše:ted sem se byl zastavit za jednim znamim na akci a tak v pulce vecera se prehrali zesiky a sum vyplo se to
To bude bud blba tepelna pojistka, nebo to bude stacit akorat vycistit, nebo je to taky ksunt zesik, 3*RMX1850HD v jednom racku ve 4ohm mustku jsem honil na plno 3 dny v kuse a to bylo pres den 37 stupnu a uplne v pohode

distrikt

Příspěvek od distrikt »

nj prostě to měl vybuzene na maximum a o tom tady pravě celou dobu mluvim kupovaný zesilovač tě vyjde na tolik prachů a nakonec ho stejně nemužeš vyhnat na maximum nebo se ti přehřeje...operaky nějake totalni sračkove co ti nedaji ani pulku vykonu co je napsany na krabici a ty se pak diviš proč ti to nejede

Jamal

Příspěvek od Jamal »

distrikt píše:nj prostě to měl vybuzene na maximum a o tom tady pravě celou dobu mluvim kupovaný zesilovač tě vyjde na tolik prachů a nakonec ho stejně nemužeš vyhnat na maximum nebo se ti přehřeje...operaky nějake totalni sračkove co ti nedaji ani pulku vykonu co je napsany na krabici a ty se pak diviš proč ti to nejede

to jo no chtej za t uplne kotel penez ale pritom to ani vetsinou nesplnuje parametry napsane na krabici jak teda u ktere znacky asi ale ceny sou teda pekne nahnane pritom je to jen zesilovac :D:D

voče

Příspěvek od voče »

konečně plodná diskuze !

jinak s tim "aby ses neposral", s tim si mě distrikte tak utřel, jako už dlouho nikdo :lol: jojo, trefa do černýho :mrgreen: seš fakt kolík!

kotel peněz?? vem si, že výrobce musí platit 2 roky servisu, reklamu a v neposlední řadě vývoj. Za další musí počítat s tím, že to může používat kdokoliv jakkoliv (to si my zasvěcení ani neumíme představit), takže i nějaká ta "přehnaná" bezpečnost tam musí bejt - normy. Plus z toho musí mít nějakej zisk. Takže ano, je to dražší, než když si to zboucháš doma na koleně a ušiješ si to na míru. Někdy dokonce několikanásobně. Ale řikat někomu, že je vůl, že koupí hotovou věc je fakt kravina a to nevokecáš :)

Ale s tim krmenim lidí kecama, to je fakt hnus. Bohužel ale realita. No a to je právě ta hranice, kdy preferovat jednu značku před jinou. (viz vedlejší topic RCF vs. JBL, i když o těch RCF si taky zas takovou iluzi nedělam).
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

distrikt

Příspěvek od distrikt »

tak sry no ja myslel že i ti nejmin technicky znalí djové mají aspon přehled o elektronice a ví co se v čem děje a jak to vlastně všechno funguje....když jsi v tom aspon trochu dobý tak zesilovač není takový velký problem jak už jsem řikal je hodně polotovarů a k mixpultu stačí jenom koncový stupeň takže fakt maličkost....

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

[quote="distrikt"]tak sry no ja myslel že i ti nejmin technicky znalí djové mají aspon přehled o elektronice a ví co se v čem děje a jak to vlastně všechno funguje....když jsi v tom aspon trochu dobý tak zesilovač není takový velký problem jak už jsem řikal je hodně polotovarů a k mixpultu stačí jenom koncový stupeň takže fakt maličkost....[/quote]
imho zesik do 400W/4ohm neni zas takovej problem, polotovaru bych se vyvaroval, meli jsme 4 * 400W postavenej ze stavebnic a pri zatezkavaci zkousce (czechtek 2002 - 4dny v kuse naplno) postupne z toho 3 kanaly odesly.

jinak vykonejsi zesiky se imho nevyplati stavit, ze oni samotny soucastky jsou drahy jak prase, muzes si to klidne spocitat
http://qscaudio.com/support/library/sch ... MX5050.pdf
tady mas zesik 2*2500/2ohm stoji cca 33000 u toho schematu mas i kompletni seznam dilu

distrikt

Příspěvek od distrikt »

tak si asi neměl tak dobrý chlazení a 4 dny v kuse není zrovna pro zesilovač to nejlepší hlavně to naplno

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

distrikt píše:tak si asi neměl tak dobrý chlazení a 4 dny v kuse není zrovna pro zesilovač to nejlepší hlavně to naplno
4 dny poho, nase qsc rmx2450 nam slouzi dobre uz 5 let a predtim ho meli buhvi jak dlouho nsk a ti se s nim urcite taky nemazlili.
chlazeny to bylo dobre - 4u case 4 vetraky vepredu a 4 vzadu, kdyby tam byly kvalitni koncaky (toshiba) tak se to imho nestalo

Jamal

Příspěvek od Jamal »

honcka píše:
distrikt píše:tak si asi neměl tak dobrý chlazení a 4 dny v kuse není zrovna pro zesilovač to nejlepší hlavně to naplno
4 dny poho, nase qsc rmx2450 nam slouzi dobre uz 5 let a predtim ho meli buhvi jak dlouho nsk a ti se s nim urcite taky nemazlili.
chlazeny to bylo dobre - 4u case 4 vetraky vepredu a 4 vzadu, kdyby tam byly kvalitni koncaky (toshiba) tak se to imho nestalo
jenze to nejde porovnavat stavebnici a s necim kvalitnim postavenim od nejake firmy prece jen ty stavebnice nejsou postavene na takove to poradne hrani prece jen stavebnice je na domaci monitor ale ne na venkovni akce ale nerikam ze kazda stavebnice :Djiank dik za pochvalu diskuze to byl ucel aby stala za neco :D

VIktor

Příspěvek od VIktor »

Jenže tuhle "nekvalitní" stavebnici nestaví ještě nekvalitnější dělník v číně a neosazuje ji ještě nekvalitnějšim reprem. Probuď se píšeš blbosti.

Otas

Příspěvek od Otas »

VIktor píše:Jenže tuhle "nekvalitní" stavebnici nestaví ještě nekvalitnější dělník v číně a neosazuje ji ještě nekvalitnějšim reprem. Probuď se píšeš blbosti.
Viktor: Číňany bych nepodceňoval, jednak mají v průměru - spolu s ostatními Asiaty znatelně vyšší IQ, než Češi. Staví se tam mimo jiné i zesiky QSC a další dobré a značkové věci. Jinak samozřejmě možno použít místo slova nekvalitnějším slovo lacinějším, ale znamená to totéž. Aparatury, jak byly v úvodu, staví pro Jamaly. Nač ho teda tak příliš přesvědčujete, musí se spálit on za své, respektive tatínkovy peníze. Jinak bude mít pocit, že jste ho přesvědčili k blbostem.
Jinak - přečetl jsem diskusi a Voče: plný souhlas.
Jamal: Je zábavné, jak by každý chtěl být DJ, jak si každý spočítává: Muziku z Netu, přehrávat a mixovat na PC, nějakou levnou aparaturu (hlavně, abych mohl jsem hned hrát a být hvězdička). Zpravidla to tak nefunguje, ale snaha se cení.

Jamal

Příspěvek od Jamal »

Otas píše:
VIktor píše:Jenže tuhle "nekvalitní" stavebnici nestaví ještě nekvalitnější dělník v číně a neosazuje ji ještě nekvalitnějšim reprem. Probuď se píšeš blbosti.
Viktor: Číňany bych nepodceňoval, jednak mají v průměru - spolu s ostatními Asiaty znatelně vyšší IQ, než Češi. Staví se tam mimo jiné i zesiky QSC a další dobré a značkové věci. Jinak samozřejmě možno použít místo slova nekvalitnějším slovo lacinějším, ale znamená to totéž. Aparatury, jak byly v úvodu, staví pro Jamaly. Nač ho teda tak příliš přesvědčujete, musí se spálit on za své, respektive tatínkovy peníze. Jinak bude mít pocit, že jste ho přesvědčili k blbostem.
Jinak - přečetl jsem diskusi a Voče: plný souhlas.
Jamal: Je zábavné, jak by každý chtěl být DJ, jak si každý spočítává: Muziku z Netu, přehrávat a mixovat na PC, nějakou levnou aparaturu (hlavně, abych mohl jsem hned hrát a být hvězdička). Zpravidla to tak nefunguje, ale snaha se cení.

tahle diskuze nebyla otom koupit aparaturu a byt hvezdickou slo tu hlavne o nazor co do zacatku atd udelat si nejakej obraz o aparature a dalsich vecech.

Otas

Příspěvek od Otas »

K té koupi - nekoupi: Přečti si svůj první dotaz, zahájení diskuse. Tady je to napsané, tady nemůžeš lhát, to se dá, jen když mluvíš z očí do očí....
Hned jeden z prvních odpovídajících (má paměť - wrony?) ti poradil úplně správně MT 151 a dalo mu hodně práce (zbytečně moc, proto to rejpání), aby ti dostal z hlavy věci hezky vypadající, vcelku levné, v Číně vyráběné ale málo výkonné šmejdy, jejichž koupi bys po měsíci litoval a nepřející kamarádi by se ti smáli.
Vytvořil jsem svou pomocí v technických věcech několik úspěšných DJů (a jednu DJku), všichni chtěli trochu vyniknout (být za hvězdičku), nebo si i přijít na peníze. Prozraď mi tedy, jakou máš motivaci ty?
Nakonec - být hvězdičkou dělá dobře každému, dělalo i mně, tak proč to tajit. Ale musí být člověk pyšný na něco, co dokázal a stálo ho to námahu, musel prokázat nějaké mimořádné schopnosti.
Oceňuji ale tvou snahu cosi tvořit, nejen virtuální světy na netu.

Jamal

Příspěvek od Jamal »

[quote="Otas"]K té koupi - nekoupi: Přečti si svůj první dotaz, zahájení diskuse. Tady je to napsané, tady nemůžeš lhát, to se dá, jen když mluvíš z očí do očí....
Hned jeden z prvních odpovídajících (má paměť - wrony?) ti poradil úplně správně MT 151 a dalo mu hodně práce (zbytečně moc, proto to rejpání), aby ti dostal z hlavy věci hezky vypadající, vcelku levné, v Číně vyráběné ale málo výkonné šmejdy, jejichž koupi bys po měsíci litoval a nepřející kamarádi by se ti smáli.
Vytvořil jsem svou pomocí v technických věcech několik úspěšných DJů (a jednu DJku), všichni chtěli trochu vyniknout (být za hvězdičku), nebo si i přijít na peníze. Prozraď mi tedy, jakou máš motivaci ty?
Nakonec - být hvězdičkou dělá dobře každému, dělalo i mně, tak proč to tajit. Ale musí být člověk pyšný na něco, co dokázal a stálo ho to námahu, musel prokázat nějaké mimořádné schopnosti.
Oceňuji ale tvou snahu cosi tvořit, nejen virtuální světy na netu.[/quote]

ja osobne bavi me to bavi me michat-poustet lidem hudbu a koukat jak mi pod rukama valej mam to jako zabavu konicek .tak jsem zjistil ze bedny uz nepotrebuju jsem si sehnal docela dobre stacej ale spise sem se rozhodl do prehravacu ja vim sem omezen penezma tak bych poteboval poradit jake prosim porad??????????nasel jsem dva od numarku http://www.dj-obchod.eu/katalog/numark- ... mix-1.html http://www.dj-obchod.eu/katalog/numark- ... p-302.html

Odpovědět