Spíš bych řekl, že se smívají hranice mezi styly a daleko více se kombinují vlivy stylů dohromady.
Rychlost je pouze otázka vkusu, někdo si rád valí na 160 rychtu, a někdo raději pomalejší. Mluvit o přehnané rychlosti je směšné, to by dramíkáři měli potom těžké. .)
Techno i tekno tu budou stále, stejně jak se bude stále hrát z vinylů.
Enze píše:Já vyznávám house, říkám předem, tak to možná bude znít zaujatě, ale některý formy či tvary nebo verze techna jsou takový dost drsný a ¨krutý¨ a lidi to prostě nebaví. Někdy je to tak těžce přehnaný s rychlostí apod, až to fakt zní jako sračka.. Třeba nevím úplně přesně o čem mluvím, ale techno prostě není zábavný. Vidím to třeba z klubů. Lidi se zvednou na nějakou známou pecku, ale když jim pustíte techno, který neznají z rádia, tak jste pohřbený za živa. House je přístupnější na tanec a když DJ hraje,aby lidi bavil, tak hraje takový pozitivnější věci, kde semtam slyšíme zpěv a pozitivně nabitý vokály. To simyslím já..
Co tím chceš říct? Že techno nemůženikoho bavit? Že by se mělo hudebně přizpůsobit každému? Nebo co vlastně?
Enze píše:Já vyznávám house, říkám předem, tak to možná bude znít zaujatě, ale některý formy či tvary nebo verze techna jsou takový dost drsný a ¨krutý¨ a lidi to prostě nebaví. Někdy je to tak těžce přehnaný s rychlostí apod, až to fakt zní jako sračka.. Třeba nevím úplně přesně o čem mluvím, ale techno prostě není zábavný. Vidím to třeba z klubů. Lidi se zvednou na nějakou známou pecku, ale když jim pustíte techno, který neznají z rádia, tak jste pohřbený za živa. House je přístupnější na tanec a když DJ hraje,aby lidi bavil, tak hraje takový pozitivnější věci, kde semtam slyšíme zpěv a pozitivně nabitý vokály. To simyslím já..
tenhle prispevek by moh rozcilit dost lidi
nemyslim ze by neco v hudbe bylo "prehnany", vzdy je to otazka subjektivniho nazoru. to co popisujes je prece jednim slovem "komercnejsi" a "nekomercnejsi" hudba. je jasny ze urcity styly jsou prijimany sirsi verejnosti pozitivnejs. ale to neznamena ze zbytek ty hudby "neni zabavny"...
jinak aby se zas nekdo neobul do me, slovem komercni nemyslim nekvalitni, ale ze se to libi proste vic lidem... ostatne ja hraju taky hodne melodickej, libivej pozitivni house jak rikas
a co se tyka clanku, muj nazor je, jak bylo receno, ze autor nerozlisuje o jakym stylu pise. techno jako takovy mozna upada to nevim, nicmene tanecni hudba jako celek (nekdo tomu rika techno vsemu) nikoliv.
Samozřejmě chápu Tvoji reakci a narovinu říkám, že nechci nikoho urazit! Jsou to moje postřehy a i já jsem jenom člověk, takže to samo není úplně objektvní. Soudím podle toho, jak lidi reagujou, podle toho, co vidím, slyším a cítím
Nechtěl jsem nic urazit.. Jen zkouším svýma slovamapopsat většinový názory lidí, který nevidí moc velký rozdíly v hudebních stylech, jestli mi rozumíte, ale asi ne Neva, někdy si to komplikuju
Enze píše: Někdy je to tak těžce přehnaný s rychlostí apod, až to fakt zní jako sračka..
od kolika BPM je to "sracka"?
to by mne taky zajímalo, abych věděl jaký desky mám začít vyhazovat
S těma BPM - nevhodnej příklad, ale přece jen - představte si, že v normálním, běžným klubu, na menším městě valí beaty 160 a různý generace na to svorně paří.. Na 128 se chytají líp Samo neposuzuju akce zaměřený na jeden styl a na jeden styl upozorněný a upoutávaný (např Ultratech nebo A), tam je to jasný a je to daný.. Mluvím o široký veřejnosti na běžných diskotékách..
V rychlosti techna to nebude. Cluberi casto pozaduji zivelnost a ne uspavacku ve stylu housu nebo nedej boze minimalu ! Samozrejme, ze to nejde globalizovat. House ma mozna oproti technu tu vyhodu, ze se blizi vice klasicke diskotekove hudbe, kdezto techno v jeho klasicke podobe ma pramalo spolecneho s komercnimi blbostmi, ktere vychazi z jeho zvuku. Proto ma mozna house vetsi navstevnost.
Klasicke techno nema takovej mainstreamovej zvuk a proto nema sanci ziskat tolik posluchacu (Lidi jsou zvykli na mainstream, protoze radia to do nich vali o 106... ). Navic novych technaru pribyva velice malo. Ti technari, kteri drive plnili vsechny klubovky odrostli a dnes maji dnes zcela jine starosti.
Techno akce ma smysl poradat jedine v nasledujicich 2 modelech. Prvni model je mala akce pro skalni technare, kterych neprijde vice jak 80(to jsem jeste hodne nadsadil). Druhym modelem jsou mega akce se silnym headlinerem, kde se pocita s ucasti minimalne 1000 lidi. Z te tisicovky hodne lidi ani techno neposloucha, ale na akci dojdou kvuli tomu, ze je to IN. Vsechny akce mezi temito 2 modely maji existencni problemy !!! Takove akce na sebe nevydelaji nebo v nejlepsim pripade se skonci kolem 0.
Nešlo mi o styl, šlo mi o diskotéky jako je třeba www.excalibur-vm.cz, kde se hraje od špendlíku po letadlo a od toho se vlastně odvíjí všechna vysvětlení k nejasnostem, kterým kolem mých komentů byli. Rozhodně jsem nemluvil o akcích zaměřených na jeden styl..
Hele já ti nevim, já kdybych zahrál na akci nějaký oldies kolem 130 bpm, tak by asi všichni odešli Takle to zas vidím já.
A vysvětli mi, co je "normální běžný klub". A třeba taky "normální a běžná muzika".
"Normální" je defacto to, co je většinovej názor tvého okolí. Na to pozor
Taky si musíš uvědomit o čem mluvím já a na jakých ty akcích hraješ.. A hlavně, když to tak říkáš - kolik jich zmákneš do roka a kolik na ně dojde lidí?