Peníze za hraní
Peníze za hraní
S příchodem ekonomické krize začali pociťovat DJové v USA v Anglii a jiných zemích to co my tu u nás doma známe již mnoho let, kdy se jim snížili peníze za hraní a hrají i jen za pití, bojují o fleky, hrají za pár doláčů jen aby měli na pslácení hypotéky a vzájemně si podkopávaj fleky.
Dobrá je zde zejména diskuse pod článkem.
http://www.djtechtools.com/2008/09/29/h ... ard-times/
Je tam zmíněn i jeden fakt, který si mnoho začínajících djů neuvědomuje a to že pokud podtrhnou nějakého jiného dje a vetřou se na jeho místo jen aby mohli začít hrát a budou hrát skoro zadarmo dost pod cenou, tak časem samozřejmě se budou zlepšovat a také budou chtít více peněz, ale neuvědomují si, že jim těch více peněz nikdo nepřidá a nebo je pak stejně vyšoupne někdo jako byli oni a vetře se s nižší nabídkou než oni a můžou si být jisti, že to v oblasti djingu ani nikam jinam už nedotáhnou.
Stejně tak je tam dobrý postřeh od kluků z Anglie, kteří místo toto aby dostávali pár liber, tak se domluvili raději s majitelem že budou hrát v podstatě zadarmo, ale budou chtít 5% z tržby a budou se tak snažit na vlastní náklady propagací přitáhnout do podniku co nejvíc lidí a jak je vidět, ak se jim to vyplatilo.
Dobrá je zde zejména diskuse pod článkem.
http://www.djtechtools.com/2008/09/29/h ... ard-times/
Je tam zmíněn i jeden fakt, který si mnoho začínajících djů neuvědomuje a to že pokud podtrhnou nějakého jiného dje a vetřou se na jeho místo jen aby mohli začít hrát a budou hrát skoro zadarmo dost pod cenou, tak časem samozřejmě se budou zlepšovat a také budou chtít více peněz, ale neuvědomují si, že jim těch více peněz nikdo nepřidá a nebo je pak stejně vyšoupne někdo jako byli oni a vetře se s nižší nabídkou než oni a můžou si být jisti, že to v oblasti djingu ani nikam jinam už nedotáhnou.
Stejně tak je tam dobrý postřeh od kluků z Anglie, kteří místo toto aby dostávali pár liber, tak se domluvili raději s majitelem že budou hrát v podstatě zadarmo, ale budou chtít 5% z tržby a budou se tak snažit na vlastní náklady propagací přitáhnout do podniku co nejvíc lidí a jak je vidět, ak se jim to vyplatilo.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Re: Peníze za hraní
Když už je tu řeč o penězích za hraní... za kolik hrajete na celý večer?
to Azu: Je to jako s trhem. Kdyz je neceho malo, musi se zaplatit hodne a kdyz je toho hodne pak se plati malo. Dnes uz hraje kazdej druhej a stejne tu vestinu partypeople( a ze jsou zmrskany :wink2: ) vetsinou ani nezajima jak kdo micha....
heerer: ano ano,tak tak !
jinak hraju za cestak a pivo a dobry slovo.
jinak hraju za cestak a pivo a dobry slovo.
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com
www.sunflower-bitches.com
v podstatě zadarmo protože to co za to dostanu tak tam stejně vždycky nechám 

VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
Mne se podarilo domluvit na 500,- za cestu, 500,- do kapsy, a 500,- na listek, to je slusny na hrani v klubiku, co? Jinak tady unas hravam za 2000,- pro cizy a pro znamy za 500,- + listek. V praze kdyz jsem hral na svatbe tak 3000,- na tom se proste vydela nejvic na techto akcich, kamos si jeden cas prisel prej i na 15-20 tacu mesicne kdyz mel na to cas, ale to hral v okoli prahy svatby narozky a tak a to jeste vede svoji dole diskosku a nahore chillout club... Jinak na tech svatbach pro ty stary orechy nic clovek nemusi resit s tim zda micha nebo ne, pac tam si stejne kazdej mysli ze kdyz proste nechas skoncit track a pustis dalsi proste jak na cedecaku tak si mysleji buh vi jak si jim to nezamichalhoolifan píše:v podstatě zadarmo protože to co za to dostanu tak tam stejně vždycky nechám

Pioneer CDJ2000, Pioneer DJM800, Sennheiser HD-25
Když sem ještě hrával každej den, tak sem vydělával měsíčně i přes 70tis 
Když nehraju zrovna zadarmo jen tak pro radost, tak zcela běžná cena 2500,- + doprava pokud je to dál jak 30km. Svatby y různé firmení akce mně neberou, ale kolega co to dělá, tak bere běžně za tyto akce 6000,-

Když nehraju zrovna zadarmo jen tak pro radost, tak zcela běžná cena 2500,- + doprava pokud je to dál jak 30km. Svatby y různé firmení akce mně neberou, ale kolega co to dělá, tak bere běžně za tyto akce 6000,-
Azu: tak to je hezký přes 70 klacků měsíčně.. jinak kdybych to bral na peníze co dostanu a nechám v klubu tak je to mezi 1500 a 2000 a to jsou dycky jen obyč dyskotéky na kterých se hraje od každého trochu.. btw teď v sobotu to byl i jazz (luis armstrong) :biggrin2: kdybych na to měl čas tak si vydělám hraním daleko víc než prací a to už bych si ale udělal i živnosťák ale kvůli 1-2 akcím za měsíc to nemá smysl co už 

Je kluci sorry, to nemelo vyznit ze se na vas nejak vytahuju, to ne. Jen jsem rikal na kolik jsem si prisel, neni to moc, ale lepsi jak dratem do okahoolifan píše:Azu: tak to je hezký přes 70 klacků měsíčně.. jinak kdybych to bral na peníze co dostanu a nechám v klubu tak je to mezi 1500 a 2000 a to jsou dycky jen obyč dyskotéky na kterých se hraje od každého trochu.. btw teď v sobotu to byl i jazz (luis armstrong) :biggrin2: kdybych na to měl čas tak si vydělám hraním daleko víc než prací a to už bych si ale udělal i živnosťák ale kvůli 1-2 akcím za měsíc to nemá smysl co už

já to nebral jako vytahování jen sem převedl naturální hodnoty na peníze
osobně držím palec všem co se vůbec dali na takovouhle činnost a taky hlavně všem co vydrží hrát i na prach sprostých diskotékách ikdyž to prostředí je někdy fakt o hubu.. ale to je OT a řešilo se to tu už někde..

Jojo, obcas ty podminky jsou proste strasny a kolikrat ani nemam dobrej pocit z ty akce druhy den. Nejvic stastnej sem kdyz jedu z akce ktera se opravdu povedla. Je to hodne o lidech a o prostredi ve kterym clovek hraje. Nekdy opravdu prijde taky takova krize, ze clovek pak veme co mu pod ruku prijde, tudiz treba nejaka oslava pro stary lidi apod. Clovek se tam nudou ukope, ale zase neco si vydelat musi no kdyz zrovna neni nic lepsiho. Mimochodem, kolik si takhle muze rict clovek za hrani treba na nejaky discosce? Myslim urcit nejakou rozumnou cenu.. Potom kdyz tam je clovek resident tak si muze steknout i o neco vic aspon, ne? Co jsem treba cetl inzerat na netu, tak jeden zajetej club v Praze hleda residentniho Dje na patky a hral by od 22:00-03:00 za 1000,- Co myslite? Je to zajimava nabidka? Psali ze by mel hrat RnB, CZ, Disco, 80'-90' coz mi prijde ze to je spis sance pro nejakyho poustece kdyz se tak podivam na ty styly. Jako nic proti nim, ale hrat takovej misch-masch :surprised2: no nevimhoolifan píše:já to nebral jako vytahování jen sem převedl naturální hodnoty na penízeosobně držím palec všem co se vůbec dali na takovouhle činnost a taky hlavně všem co vydrží hrát i na prach sprostých diskotékách ikdyž to prostředí je někdy fakt o hubu.. ale to je OT a řešilo se to tu už někde..
Poustec ti zahraje cokoliv kdykoliv a kolikrat chces....akorat michat neumi ale to lidem nevadi pac jim de hlavne o to aby hral jeji oblibeny songy at uz je to RnB nebo vecne provarena pomada. Nejhorsi na tom je ze pousteci hrajou vetsinou za 1000 a nekdy i min a proto kvalitni(drazsi) djs vsech stylu hrajou jenom doma pro radost. Bohuzel dokud majitele klubu nedostanou rozum tak to jiny nebude...
Hraju na cokoli co mi přijde pod ruce...
Majitelé podniků se řídí poptávkou lidí, když chtěj tedy lidi takovouto muziku, tak nebude brát dje co hraje techno. Není ale vůbec pravdou, že by !poštěč! musel brát tak málo, tady u nás takovýto poštěči berou o mnoho více než míchači a také není pravdou, že musí hrát jak jukebox a hrát co si kdo řekne a kolikrát chce, to sou jen řeči těch co tu muziku a tyto podniky nesnášej a i tato diskofilní muzika se dá mixovat úplně s přeheldeme a není pravodu že se hraje pátý přes devátý, ale mastíš třeba půl hoďky jeden styl, pak proložíš třeba 4 českejma a jedeš dál a to včetně clubové muziky a jiných stylů.