Odměna za hraní
Odměna za hraní
Čus bus a hezký den všem DJ a hudebním fandům....
Chci se zeptat na jednu věc a to je odměna za hraní na akcích..
Nemám zkušenosti s tím, jaká má být odměna za akci, kterou bych chtěl udělat.
Proto se ptám odborníků.
Jde o to, že bych chtěl dělat akci třeba někde v BARU ve stylu DISCO atd....Aparaturu mám mobilní se vším co k tomu patří.
Poradí mi někdo ? Nebo minimálně naznačí za kolik hrajete vy?
Chci se zeptat na jednu věc a to je odměna za hraní na akcích..
Nemám zkušenosti s tím, jaká má být odměna za akci, kterou bych chtěl udělat.
Proto se ptám odborníků.
Jde o to, že bych chtěl dělat akci třeba někde v BARU ve stylu DISCO atd....Aparaturu mám mobilní se vším co k tomu patří.
Poradí mi někdo ? Nebo minimálně naznačí za kolik hrajete vy?
Re: Odměna za hraní
zatim hraju za děkuju
S aparaturou 3000 - 6000, bez aparatury 1500 - 3000
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
-
Ono hodně záleží na tom, jaký je to podnik, jak je to s kapacitou atd...Jinak určitě tak, jak psal Azu...
Spíš většinou záleží jaká je cena pro DJe v okolí. Provozáci tohle dobře vědí a s cenou rozhodně výš nepůjdou, pokud se nebudeme bavit o DJských celebritách.
beznej komercni pronajem kvalitniho zvuku je 1Kc za W a den
-
Jo, to taky. Ovšem to o tom provozák musí něco vědět. Pokud pude někam do baru, který vlastní nějaký Franta Tamten a chce tam jednou za čas nějakou muziku, tak ten se bude rozhodovat podle svýho selskýho rozumu...Taky důležitý fakt je, jaké máš za sebou reference (aspoň teda tady u nás na Moravě). Sem když někdo příjde, že chce hrát a do tý dobý si mixoval jenom tak doma, pro zábavu, tak nemá šanci...djfelixus píše:Spíš většinou záleží jaká je cena pro DJe v okolí. Provozáci tohle dobře vědí a s cenou rozhodně výš nepůjdou, pokud se nebudeme bavit o DJských celebritách.
To seš z nějakýho drahýho kraje... Já beru zvuk hodně kvalitní (v poměru co lze slyšet na stálých diskotékách okolo je to o 2 třídy jinde) a mam 2x2500w+2x700w v basách a 4x1kw ve "výškách" za 2000,- (standartně jezdí ten zvukař za 3000,-)honcka píše:beznej komercni pronajem kvalitniho zvuku je 1Kc za W a den
Krmený to digitálníma QSC... Další co tady vim z okolí nejezdí za více...
Já znám zase z okolí několik zvukařů (nezvučí většinou ale diskotéky) a cena 1000 Kč / 1 kW je i u nich normální pro zvučení kapel a společenských akcí
Kapela je něco jiného, tam musíš mit velkej mix, mikrofony, odposlechy, to to pak sedí.Azu píše:Já znám zase z okolí několik zvukařů (nezvučí většinou ale diskotéky) a cena 1000 Kč / 1 kW je i u nich normální pro zvučení kapel a společenských akcí
Samozřejmě, že se ten zvuk dá "prodat" za 5x tolik, stačí když je poptávka a není chuť zjišťovat cenu jinde
tak to se celkem dost zlevnilo, velkej zvuk jsem si naposledy pujcoval od firmy v roce 2000 4kW original turbosound + chameleony zesiky za 4000/den, v posledni dobe jsem si pujcoval akorat odposlechy - aktivni Mackie za 500/kus den, coz tomu odpovida, tak jsem myslel, ze to porad platiToLa píše:To seš z nějakýho drahýho kraje... Já beru zvuk hodně kvalitní (v poměru co lze slyšet na stálých diskotékách okolo je to o 2 třídy jinde) a mam 2x2500w+2x700w v basách a 4x1kw ve "výškách" za 2000,- (standartně jezdí ten zvukař za 3000,-)honcka píše:beznej komercni pronajem kvalitniho zvuku je 1Kc za W a den
Krmený to digitálníma QSC... Další co tady vim z okolí nejezdí za více...
-
je to sice mimo OT ale proc vsude kam se podivam aspon tady v Teplicich ,Decine,Ústi nad Labem je kazdej bar ,nebo aspon minimalne v jednom klubu nejakej lojza co tam ma notes ,virtual dj a je to tezkej dj a my co pravidelne valime z cd trenujem jak ku..y a hrajeme club music (house,progressive) nemame kde hrat ?
By me zajimalo kolik si takovej poustec uctuje ?
Jinak byl jsem na guettovi, hraju podobne veci jako predskokani co tam byli :Muzzaik ,Mauro Mondello ,tak lidi parili a kdyz to zahraju v clubu tak vseci sedej a cumej nechapem .
sorry za ot ale sem vazne nasranej a sere me to uplne nechutne maximalne .
By me zajimalo kolik si takovej poustec uctuje ?
Jinak byl jsem na guettovi, hraju podobne veci jako predskokani co tam byli :Muzzaik ,Mauro Mondello ,tak lidi parili a kdyz to zahraju v clubu tak vseci sedej a cumej nechapem .
sorry za ot ale sem vazne nasranej a sere me to uplne nechutne maximalne .
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II
A to že hraješ z CD je jako něco co tě dělá lepším? Naivní představa
Tohle není vůbec o penězích. Kdo chce hrát hraje, kdo čeká až mu doma zazvoní telefon a někdo mu nabídne hraní, tak ten prostě nehraje, co je celá věda. Po pravdě 97% lidí si to hraní neumí sehnat a u dnešní mladé generace je to víc než kdy jindy vidět, protože Vám schází jednoduchá věc, neumíte vůbec komunikovat, protože jste zvyklý jen psát SMS, posílat emaily a strašit na facebooku, ale aby jste dokázali slušně přijít, zdravě sebevědomě vystupovat a prostě si o to hraní říct, o tom nemáte nejmenší páru. Ono je potřeba i k tomu poladit ten ohoz ve kterém tam jdete, spadlý gaťata a kšiltovka, fakt není to ono A tak si musíte dokázat hned na místě dohodnout jasné podmínky, jenže vy často ani nevíte co chcete a ne tam koktat a nevědět ani co za to hraní chcete, jestli stovku, dvě, tři, nebo jen rohlík s polívkou a sodovku.
Navíc nulová zkušenost, takže hrajete jen pro sebe a své kámoše, promluvit srozumitelně do mikrofonu to je něco nad vaše síly, aby jste dokázali spontálně při vystoupení zareagovat na různé situace, které vznikají jak by smet.
Tak se pak v součtu těchto faktů nikdo nedivte , že nemáte kde hrát, kdo by Vás chtěl
Navíc nulová zkušenost, takže hrajete jen pro sebe a své kámoše, promluvit srozumitelně do mikrofonu to je něco nad vaše síly, aby jste dokázali spontálně při vystoupení zareagovat na různé situace, které vznikají jak by smet.
Tak se pak v součtu těchto faktů nikdo nedivte , že nemáte kde hrát, kdo by Vás chtěl