Odměna za hraní

Diskuze o DJingu a věcech kolem něj, které se do předchozích kategorií nehodí.
Tumik

Odměna za hraní

Příspěvek od Tumik »

Čus bus a hezký den všem DJ a hudebním fandům....
Chci se zeptat na jednu věc a to je odměna za hraní na akcích..
Nemám zkušenosti s tím, jaká má být odměna za akci, kterou bych chtěl udělat.
Proto se ptám odborníků.
Jde o to, že bych chtěl dělat akci třeba někde v BARU ve stylu DISCO atd....Aparaturu mám mobilní se vším co k tomu patří.
Poradí mi někdo ? Nebo minimálně naznačí za kolik hrajete vy?

crewy

Re: Odměna za hraní

Příspěvek od crewy »

zatim hraju za děkuju :)

Azu

Příspěvek od Azu »

S aparaturou 3000 - 6000, bez aparatury 1500 - 3000
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

DeeJay PiPi

Příspěvek od DeeJay PiPi »

Ono hodně záleží na tom, jaký je to podnik, jak je to s kapacitou atd...Jinak určitě tak, jak psal Azu...

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Spíš většinou záleží jaká je cena pro DJe v okolí. Provozáci tohle dobře vědí a s cenou rozhodně výš nepůjdou, pokud se nebudeme bavit o DJských celebritách.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

beznej komercni pronajem kvalitniho zvuku je 1Kc za W a den

DeeJay PiPi

Příspěvek od DeeJay PiPi »

djfelixus píše:Spíš většinou záleží jaká je cena pro DJe v okolí. Provozáci tohle dobře vědí a s cenou rozhodně výš nepůjdou, pokud se nebudeme bavit o DJských celebritách.
Jo, to taky. Ovšem to o tom provozák musí něco vědět. Pokud pude někam do baru, který vlastní nějaký Franta Tamten a chce tam jednou za čas nějakou muziku, tak ten se bude rozhodovat podle svýho selskýho rozumu...Taky důležitý fakt je, jaké máš za sebou reference (aspoň teda tady u nás na Moravě). Sem když někdo příjde, že chce hrát a do tý dobý si mixoval jenom tak doma, pro zábavu, tak nemá šanci...

ToLa

Příspěvek od ToLa »

honcka píše:beznej komercni pronajem kvalitniho zvuku je 1Kc za W a den
To seš z nějakýho drahýho kraje... :shock: Já beru zvuk hodně kvalitní (v poměru co lze slyšet na stálých diskotékách okolo je to o 2 třídy jinde) a mam 2x2500w+2x700w v basách a 4x1kw ve "výškách" za 2000,- (standartně jezdí ten zvukař za 3000,-)
Krmený to digitálníma QSC... Další co tady vim z okolí nejezdí za více...

Azu

Příspěvek od Azu »

Já znám zase z okolí několik zvukařů (nezvučí většinou ale diskotéky) a cena 1000 Kč / 1 kW je i u nich normální pro zvučení kapel a společenských akcí

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Azu píše:Já znám zase z okolí několik zvukařů (nezvučí většinou ale diskotéky) a cena 1000 Kč / 1 kW je i u nich normální pro zvučení kapel a společenských akcí
Kapela je něco jiného, tam musíš mit velkej mix, mikrofony, odposlechy, to to pak sedí.
Samozřejmě, že se ten zvuk dá "prodat" za 5x tolik, stačí když je poptávka a není chuť zjišťovat cenu jinde :-)

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

ToLa píše:
honcka píše:beznej komercni pronajem kvalitniho zvuku je 1Kc za W a den
To seš z nějakýho drahýho kraje... :shock: Já beru zvuk hodně kvalitní (v poměru co lze slyšet na stálých diskotékách okolo je to o 2 třídy jinde) a mam 2x2500w+2x700w v basách a 4x1kw ve "výškách" za 2000,- (standartně jezdí ten zvukař za 3000,-)
Krmený to digitálníma QSC... Další co tady vim z okolí nejezdí za více...
tak to se celkem dost zlevnilo, velkej zvuk jsem si naposledy pujcoval od firmy v roce 2000 4kW original turbosound + chameleony zesiky za 4000/den, v posledni dobe jsem si pujcoval akorat odposlechy - aktivni Mackie za 500/kus den, coz tomu odpovida, tak jsem myslel, ze to porad plati :)

microgenius

Příspěvek od microgenius »

je to sice mimo OT ale proc vsude kam se podivam aspon tady v Teplicich ,Decine,Ústi nad Labem je kazdej bar ,nebo aspon minimalne v jednom klubu nejakej lojza co tam ma notes ,virtual dj a je to tezkej dj a my co pravidelne valime z cd trenujem jak ku..y a hrajeme club music (house,progressive) nemame kde hrat ?
By me zajimalo kolik si takovej poustec uctuje ?
Jinak byl jsem na guettovi, hraju podobne veci jako predskokani co tam byli :Muzzaik ,Mauro Mondello ,tak lidi parili a kdyz to zahraju v clubu tak vseci sedej a cumej :Dnechapem .

sorry za ot ale sem vazne nasranej a sere me to uplne nechutne maximalne .
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

ToLa

Příspěvek od ToLa »

A to že hraješ z CD je jako něco co tě dělá lepším? Naivní představa :mrgreen:

Azu

Příspěvek od Azu »

Tohle není vůbec o penězích. Kdo chce hrát hraje, kdo čeká až mu doma zazvoní telefon a někdo mu nabídne hraní, tak ten prostě nehraje, co je celá věda. Po pravdě 97% lidí si to hraní neumí sehnat a u dnešní mladé generace je to víc než kdy jindy vidět, protože Vám schází jednoduchá věc, neumíte vůbec komunikovat, protože jste zvyklý jen psát SMS, posílat emaily a strašit na facebooku, ale aby jste dokázali slušně přijít, zdravě sebevědomě vystupovat a prostě si o to hraní říct, o tom nemáte nejmenší páru. Ono je potřeba i k tomu poladit ten ohoz ve kterém tam jdete, spadlý gaťata a kšiltovka, fakt není to ono :-) A tak si musíte dokázat hned na místě dohodnout jasné podmínky, jenže vy často ani nevíte co chcete a ne tam koktat a nevědět ani co za to hraní chcete, jestli stovku, dvě, tři, nebo jen rohlík s polívkou a sodovku.
Navíc nulová zkušenost, takže hrajete jen pro sebe a své kámoše, promluvit srozumitelně do mikrofonu to je něco nad vaše síly, aby jste dokázali spontálně při vystoupení zareagovat na různé situace, které vznikají jak by smet.
Tak se pak v součtu těchto faktů nikdo nedivte , že nemáte kde hrát, kdo by Vás chtěl :-)

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Hau 8)

Odpovědět