Jakou mají lidi představu o práci DJe?

Diskuze o DJingu a věcech kolem něj, které se do předchozích kategorií nehodí.
benja

Re: Jakou mají lidi představu o práci DJe?

Příspěvek od benja »

Nevím, osobně jsem proti těm co si doma smaží cdčka a pak jdou a někde se představují jako DJové ... poku to chci dělat a chci být opravdu DJ, tak at to mám se vším všudy, ... ano o sobě můžu říct nejsem jak nějakej dobrej .. ale vše krom asi 2 CD mám origo, na všechny tracky mam fakturu a nechci být tuctovej blbecek, kterej jen jde na zippyshare stahne nějakej remix a pak na diskotece ja za supr DJe ... ale ruku na srdce ... ano je to potom velmi nákladné, to neříkám že ne, sám v tom mám tolik penez jsem byl nucen prodat motorku abych měl na hudbu a nemam sice zadne extra vybaveni ( Pio 100vky, Pio 500kilo, shure 58, sony 700 sluchadla, a dalsi blbosti ... stalo me to celkem hodne penez .. nemuzu rict ze ne, ale prostě do hudby zatim strkam nejvic, jelikoz nechci někde přijít a vypadat jak trubka s pálenýma cd ... teda aspon tak to vidím já .. kdo souhlasí jsem rád, kdo ne ... tak potom to už záleží na každém ...

mado

Příspěvek od mado »

joo my motorkari:) taky ted prodavam motorku, strasne me to stve, ale musel sem si vybrat jenom jedno a to je hudba:)
Pioneer cdj 900, djm 700, Technics RP-DH 1200

benja

Příspěvek od benja »

mado píše:joo my motorkari:) taky ted prodavam motorku, strasne me to stve, ale musel sem si vybrat jenom jedno a to je hudba:)
to jsem měl to samé, bud závodění,, coz se mi jednu sezonu darilo, nebo Djing ... a uz jsem si vybral :)) :ugeek2:

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

hoolifan píše:sice moje hudební sbírka je dle našich zákonů ne zrovna nejlegálnější ale snažím se kupovat aspoň ty osvědčené taneční ligy kde se ty hity co hrají v rádiích povětšinou po čase najdou.
Nějak se mi nechce věřit, že ještě někdo hraje z takových výběrů jako je taneční liga. Zajímalo by mě jak dobře se ti pak ty radio edity spolu mixujou.
Osobně taneční ligu považuju za hitparádu nejprodávanějších komerčně provařených rádiových tracků, která možná potěší dost stejně založených komerčních posluchačů, ale nějak se mi nechce věřit, že by tohle CD mohlo sloužit jako zdroj pro jakéhokoliv DJe.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

benja

Příspěvek od benja »

djfelixus: rádiovky jdou taky namixovat ... jen je potřeba trošku kreativity, a schopností ... ale jde to a nezní to zase špatně ... pokud to udělá někdo hodně dobře :D :P

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Do nějakýho megamixu možná, ale v praxi při hraní, kdy tě otravuje několik lidí, musíš přemejšlet co pustíš dál a do toho ještě srovnávat v časovém limitu cca 2-3 minut, to je minimálně opruz.

digimon

Příspěvek od digimon »

To, že to někdo neumí a nebo se mu to zdá moc náročný, ještě neznamená že to nejde. Spíš nesnášim dje který pouští 7 minutovej track a z toho udělá půl minuty na konci přechod a jinak to nechá odehrát celý, výsledkem je že to pak nudí, bohatě stačí hrát jen tu hlavní pasáž co má do 4 minut a celý set je pak mnohem živější a pro běžné komeční posluchače mnohem zajímavější a stravitelný, pěkně to odesjpá.

benja

Příspěvek od benja »

djfelixus: otravuji lidi, kdo si umí udělat pořádek, toho neotravují .. a když ano, na co mám ochranku ... resp. pracovníky ....

digimon: jojo, tak tak, ale zase někdy hold celej track je hodně dobrej, a to se vyplatí pustit celé ... ale kdo ví, tak namíchat radiovky, neni uplně tak tezky, chce to cvik, a poslouchat ... sám to moc dobře zatím nedávám .. proto raději extended, club a další verze .. i když hold někdy je rádiovka potřeba tak si pohraju se šavlema a to jde .. je to jen o zvyku ....

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Neříkám, že to nejde, ale náročné to při velké návštěvnosti klubu je. Občas hraju v jednom klubu, kdy za jeden track za mnou přijde někdy 5 lidí (přání, pokec, otravovat :-) a tak). Docela si nedovedu představit, že bych tam měl házet 3 minutový tracky a ještě stíhat kecat nebo řešit problémy.
Mnoho DJů má proto nejraději jak říkáš Extended a Club verze. Ne ale každý to mixuje půl minuty před koncem tracku jak tvrdíš. A ne každý to odflákne tímhle způsobem. Faktem ale zůstává, že z delší verze toho obyvkle uděláš víc a když to náhodou nestihneš, bohatě oceníš výhody prodloužené verze. Takhle to vidím já. Ona stejně rádiová verze je autorem osekanej Extended nebo Original Mix a to základní jádro tracku v té verzi je stejně jako v rádiové.

benja

Příspěvek od benja »

djfelixus: to s tím osekáním souhlasím, sice ne vždy .. ale většinou to tak je, ano když máš v práci čas vykecávat :lol: :lol: tak se nediv že nestíháš .. ale ne je fakt, že taky za mnou příjde někdy tolik lidi ze nevim co mam dělat, ale jakmile micham, nenecham se rusit,... a pokud někdo chce musí si počkat .. proto většinou u mě stojí kamarád nebo někdo, kdo mi s tímto pomůže a pokud mám čas tak s ním i pokecám ..

Záleží jak jsi kreativní do jedné extended verze, můžeš míchat třeba další 2 tracky .. hold záleží jak si to užíváš ... jak to cítíš ... jak to chceš .. a co chceš ...

Nejvíc se mi líbilo, že jsem přišel do jednoho klubu jako nový DJ, tak jsem přišel ... že rozdělam techniku .. řikam ok pozapojuju .. a ted za mnou příjde nějakej typek, slušně pozdravím, rikam co si přeje atp .. a on ze tady dělal DJe, .. a at mu předvedu co dokážu,, že to chce slyšet... rikam no tak si chvliku počkej, nevidis snad co dělam .. a on ze to je muj problem, ale ze to chce hned... tak jak to v klidu pozapojuju ... tak prijde nastavení ... že trošku si ten zvuk poladit, jelikoz pred tim vecer jsem hral zase někde jinde .. tak hraju ja nevim .. pul hodky ( ze zacatku trosku novejsi tanecni muziku .. ) prijde za mnou tak po necele hodce a rika mi, "ty jsi DJ? kdyz neumis ani do 5ti minut namichat 10tracků si rikas DJ?" rikam coze ? .. a pak kdyz se tam narvalo lidi, vsichni parili .. on prisel a rekl mi, můžeš mi tam pustit Depeche mode? .. rikam no tak to vypadni ... = takovy lidi opravdu miluju! :roll:

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

djfelixus píše:
hoolifan píše:sice moje hudební sbírka je dle našich zákonů ne zrovna nejlegálnější ale snažím se kupovat aspoň ty osvědčené taneční ligy kde se ty hity co hrají v rádiích povětšinou po čase najdou.
Nějak se mi nechce věřit, že ještě někdo hraje z takových výběrů jako je taneční liga. Zajímalo by mě jak dobře se ti pak ty radio edity spolu mixujou.
Osobně taneční ligu považuju za hitparádu nejprodávanějších komerčně provařených rádiových tracků, která možná potěší dost stejně založených komerčních posluchačů, ale nějak se mi nechce věřit, že by tohle CD mohlo sloužit jako zdroj pro jakéhokoliv DJe.
ja o sobe nikdy netvrdil ze sem dj. jsem jen pouštěč,ktery sem tam neco namycha a proto mi staci i tyto kratke songy. s delsima se da udelat vic prace ale pro ty nase ignoranty co poslouchaji kissko a stejne chteji slyset to same na diskotece jsou ty tanecni ligy akorat..co se tyka pranicek a oznameni tak mam vedle sebe listky a pero a at si tam pisou co chteji a kdyz prijde nekdo pokecat tak pokecame i s tema 3 minutovyma songama..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Ladius

Příspěvek od Ladius »

benja píše:Souhlasím se všemi názory a jen dodávám, čím mín lidí za Vámi večer příjde, tím líp hrajete a oni nemají potřebu si něco přát a něco chtít.

Teda aspon můj názor.
Presne,moja teoria :wink:

Odpovědět