Ableton....je tohle ještě o DJingu?

Diskuze o DJingu a věcech kolem něj, které se do předchozích kategorií nehodí.
Dyron

Ableton....je tohle ještě o DJingu?

Příspěvek od Dyron »

Viděli jste někdy jak hraje třeba Michael Burian z Abletonu? Je tohle ještě DJing, nebo už jen ovládání PC? Jaký je váš názor. Já osobně jsem ableton vyzkoušel, je super, akorát teda, je to tak automatizovaný a přesný...tracky přesně spustí na doby, BPM sedí přesně...paráda, ale je tohle ještě DJing? Co vy na to?

Kenny

Re: Ableton....je tohle ještě o DJingu?

Příspěvek od Kenny »

je, dokonce bych řekl že je to ještě něco víc, ta možnost vzít si sebou menší midi klávesy a zahrát si tak trochu Live :idea:
ber to tak že ti to šetří čas a můžeš svůj set více obohatit, soustředit se na výběr tracků atd.
jinak Ableton není "jen" o DJingu
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG :)

Azu

Příspěvek od Azu »

v očích mnoha lidí je to jen program na pouštění zvolených songů, ale to není úplně účel tohoto programu a je to skutečně takovej dá se říct hudební nástroj kterým lze za chodu live tvořit, ale co si budeme nalhávat, tady to moc lidi nepoužívaj a konří to právě jen u toho pouštění na což mně to přijde jako zbytečný luxus a traktor nebo serato je pro takové lidi mnohem kreativnější nástroj
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Dyron

Příspěvek od Dyron »

Já vím, že je Ableton super, že je na live hraní nejlepší, ale měl jsem na mysli způsob používání jako Burian...Prostě jen pouští tracky a na mixáku je mixuje. Je pravda že občas má k němu midi klávesy, ale většinou přijde jen s noťasem a zvukovkou...Viděl jsem ho v akci zblízka, a fakt mi to přišlo že má v Abletonu playlisty, nasázený do 4 kanálů a na externím mixu to mixuje, jinak ableton vše ostatní zdá se obstarává sám:-) Nic proti tomu nemam, Burian je dobrej, jen mě zajímá názor ostatních.

M@to

Příspěvek od M@to »

Je to urcite soft s velkymi tvorivymi moznostami. Ako live,tak aj v studiu. No pokial sa vyuziva len na pustanie skladieb, tak to moc prace teda neda si myslim a moc sa mi to tiez nepaci.Efekt je sice vyborny.
Na druhej strane,ak sa vyuziva napr ako ho yuziva PvD, tak to plne kvitujem :) live mashupy,live keyboardings atd..

Kenny

Příspěvek od Kenny »

M@to píše:Je to urcite soft s velkymi tvorivymi moznostami. Ako live,tak aj v studiu. No pokial sa vyuziva len na pustanie skladieb, tak to moc prace teda neda si myslim a moc sa mi to tiez nepaci.Efekt je sice vyborny.
Na druhej strane,ak sa vyuziva napr ako ho yuziva PvD, tak to plne kvitujem :) live mashupy,live keyboardings atd..
přesně tak, a určitě je dobré k tomu mít ještě midi ovladače na efekty a smyčky, chystám se ho také používat ale pořídim to až s novým bookem, to jsem zvědavej co s tim budu dělat za slátaniny a zkrůtaniny :D ale ještě je čas, než našetřim na to Jabko

dj-johny4

Příspěvek od dj-johny4 »

Burian o tom kdysi v očku vykládal:)
http://www.youtube.com/watch?v=pHDAAyfZEsA

PANTER

Příspěvek od PANTER »

Tak,jistě že je ableton live dobrej na hraní,ale já ho používám i na vlastní tvoření zvuku,dá se tam ten zvuk skvěle udělat,uděláš tam zvuk podle svých představ,jen stačí mít fantazii.Já si tam třeba zkoušim vytvářet samply což je taky dobré.

electroSHOCK

Příspěvek od electroSHOCK »

Dyron píše:Já vím, že je Ableton super, že je na live hraní nejlepší, ale měl jsem na mysli způsob používání jako Burian...Prostě jen pouští tracky a na mixáku je mixuje. Je pravda že občas má k němu midi klávesy, ale většinou přijde jen s noťasem a zvukovkou...Viděl jsem ho v akci zblízka, a fakt mi to přišlo že má v Abletonu playlisty, nasázený do 4 kanálů a na externím mixu to mixuje, jinak ableton vše ostatní zdá se obstarává sám:-) Nic proti tomu nemam, Burian je dobrej, jen mě zajímá názor ostatních.
Burian neBurian,pokial chce len pustat tracky cez soft,tak s tym nech ide na discoteky.osobne som proti takemu DJingu.vlastne,to sa uz ani DJingom nazvat neda.keby to vidim na akcii ja,tak ho bez milosti vypiskam.nechodim na party preto,aby som pocuval ako mixuje software.to uz moze doniest rovno hotovy mix na CD a len ho pustit.
Numark NS6+Acer Aspire 6920G+Sennheiser Adidas HD 25-1-II

iceSee

Příspěvek od iceSee »

2 electroSHOCK : slysel si set Paul van Dyka z Trance Energy 2009? at je to s Abletonem jak chce, urcite v tom nedokaze zahrat kazdej a ten set je jeden z nej, co sem kdy slysel :-)
soundcloud.com/stanleydevito

electroSHOCK

Příspěvek od electroSHOCK »

iceSee píše:2 electroSHOCK : slysel si set Paul van Dyka z Trance Energy 2009? at je to s Abletonem jak chce, urcite v tom nedokaze zahrat kazdej a ten set je jeden z nej, co sem kdy slysel :-)
ee nepocul.a ani nechcem,Trance sa mi nepaci.no pokial pouziva Ableton ako Burian len na pustanie,tak stym by som sa hanbil vyjst pred ludi.nech je ten set aky chce.
ked som pred rokmi presiel z discotek na klubovu music,tak som bol uchvateny tou technikou a pracou s nou,to bolo pre mna ako novy svet,oproti discotekam,kde po skonceni pesnicky pustili dalsiu.v kluboch bolo vidiet ako sa DJs s tou hudbou hraju,ze to pre nich nie len obycajnych 6 minut na vinyle.no a to ma drzi doteraz,nech je v predaji neviem aky uzasny midi kontroler alebo software,pre mna su to len hracky pre deti.nieco co mi opat zacina pripominat discoteky.
Numark NS6+Acer Aspire 6920G+Sennheiser Adidas HD 25-1-II

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Michal to řekl dobře... je to jiný druh DJingu a nedá se s klasickým vůbec srovnávat. Podle mě to už ani DJing není, stejný názor má na to i Deadmau5, který z Abletonu hraje taky a tvrdí o sobě, že DJ není. Carl Cox se zase vrací z Abletonu k technologii Finalscratch s názorem, že si s Abletonem nepřipadal jako skutečný DJ.
Ableton je určitě perfektní software na produkci, ale jako DJský nástroj na živé mixování, kdy na DJ stage nejsou vidět žádné gramce, ani přehrávače, je dost nudný. Já osobně bych byl s Abletonem nešťastnej, protože mam vždycky radost, když je to srovnaný úplně přesně. A komu nestačí dva gramce, pořídí si čtyři gramce nebo čtyři playery. To je můj názor. :-)
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

Kenny

Příspěvek od Kenny »

to chodíte na akce koukat na DJské nástroje? :shock:
to se pak nedivím že je v klubech čím dál méně lidí, já tedy jdu na akci hlavně kvůli hudebnímu zážitku, v druhé řadě za zábavou, a pak když se dostanu někam dopředu tak možná uvidim i DJe a poté i techniku..
vždycky jsem si myslel že se akce dělaj kvůli muzice a zábavě ale teď už vím že se akce dělaj kvůli tomu aby sme mohli očumovat techniku

jak smutné :roll:

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Každá párty je samozřejmě o hudbě a běžnému návštěvníkovi je jedno, z čeho dotyčný DJ hraje. Ty snad ale vždycky nejsi zvědavý, z čeho dotyčný DJ hraje? Silně pochybuji. Jsme totiž DJové, vidíme do těhle věcí trošku hlouběji a tak si můžeme snad přeci dovolit ze stejné profese hodnotit ostatní způsoby hraní a jejich zvážování. Nic víc, nic míň.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

Rusty

Příspěvek od Rusty »

Ahoj, pridam svuj nazor, hraju hardtek, frenchcore, acid, hardfloor atd pro normalni lidi co tomu nerozumnej vymazy mozku. Mastil sem s midikontrolerem z VDJ, pak sem ho prodal, koupil normalni mixak a porad VDJ, ale ted sem presel na ableton, protoze sem skladal hudbu frujtech, tak sem koupil kontroler BCR 2000, jenze ve frujtech to snim neni to pravy orechovy, kdyz chcete hrat live, proto ten prechod na ableton... vycitam si ze sem snim nezacal driv, nedokazu si predstavit vychytanejsi software na Live hrani nez je prave abl Live. Takze ho ted pouzivam ne k pousteni a michani tracku, ale k zivy produkci a to je to nejlepsi, vypnout si kicky a hihaty presne kdy chci a nechat si syntak jen tak plout a pak to tam vpalit presne jak to cejtim ja a ne ten kdo se s tou deskou patlal. Ta odkazovana reportaz s Burianem me zaujala, ani me nenapadlo ten Abl pouzit k prehravani hotovejch tracku...Chtel bych mu videt pod ruce jak to micha na kompu, jestli loopuje sampluje a nebo jen pousti tracky... jasne je to uplne jinej djing, jenze kdyz nekdo hraje na gramce neznamena ze je king, videl sem lidi co pousteli jen desku za deskou bez mixovani..., to si radsi poslechnu nejakyho "komp"dydzeje co to bude mastit poradne a ne nudne. Pocitac ma mnohokrat vic moznosti nez gramce a playery, ja hraju stylem, ze bych ani ty desky nestacil v baglu hledat, jede to jedna za druhou, vybiram si z tracku urcity pasaze a ty mixuju, smyckuju atd a to me bavi, neztracim cas srovnavanim hledanim desek atd a mam vic casu na to si pohrat s mixem, proto hraju z kompu.

Odpovědět