Crossfader vs. šavle

Jak krotit beaty...
Gen-D

Příspěvek od Gen-D »

Ja osobně bych bez crossfaderu nemoch bejt už sem odrasil dva :wink:
Hraju techno!

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Nekteri pisete, ze pouzivate ciste savle misto crossfaderu, tak bych si chtel neco ujasnit.

Mate 2 tracky a prolinate je pomoci savli nebo korekci? Pokud mixujete ciste pres korekce, tak chapu, ze crossfader moc nevyuzijete. Ale pokud by jste hrali, tak jak pisete. Tedy pomoci savli, tak by to muselo vypadat asi nejak takto :arrow: jedna savle nahoru a nasledne druha dolu, coz mi prijde jako zbytecne. Chapal bych to jedine v pripade, pokud chcete udelat dokonale prolnuti a vas mixak zrovna nema moznost nastavit prubeh crossfaderu, jinak mi to prijde celkem ujete.

Tento prispevek se vztahuje ciste na mixovani-prolinani pomoci savli.
Netyka se stahovanim a vytahovani savle do rytmu tracku a podobnych machrovinek.

EVO

Příspěvek od EVO »

No já osobně třeba nepoužívám cross z toho důvodu, protože mám stantona 501 a ten má ten cross tak debilně vyřešenej, že při pohybu na stranu zároveň ještě zvyšuje hlasitost dané šavle. :x Má sice nastavitelnej průběh ale je to na prd a tohle se eliminovat nedá, někomu to třeba nevadí, mě děsně... :roll:

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Zajimave, nemas treba nejakej slabsi kousek? To by melo jit resit prave nastavenim prubehu crossdaderu. I na blbem DJX700 funguje nastaveni crossfaderu bezproblemove :wink:

KILLA BEE

CF

Příspěvek od KILLA BEE »

já bych zrušil šavle :-)
2x 1200MK5, RANE-TTM57SL ,Vestax QFO, MPD24, MPC500 atd..

bussy

Příspěvek od bussy »

Bez crossu bych nevedel co delat :D

EVO

Příspěvek od EVO »

stereoman píše:Zajimave, nemas treba nejakej slabsi kousek? To by melo jit resit prave nastavenim prubehu crossdaderu. I na blbem DJX700 funguje nastaveni crossfaderu bezproblemove :wink:
nene, bohužel co tak vím, je to bohužel vlastnost mixpultů stanton, nevím jestli všechny řady, ale smx-304/401/501 (já mám tu 501) to tak mají.
Co se týče průběhu crossu, funguje to takhle: při nastavení jedné extrémní polohy začíná být signál z šavle slyšet skoro až na polovičce, při posunu ke "své"straně se hlasitost nadále - výrazně - zvyšuje; na opačné extrémní hodnotě je to sice opravdu tak, že při posunu crossu ke "své" straně od půlku se již signál nezvyšuje, ale je to dané tím, že ten signál je naplno slyšet už tak necelý centimetr posunu od "protilehlé" strany, tj. = tzv. hiphopové nastavení. :wink: V podstatě, jakékoliv jiné nastavení průběhu crossu, má popsaný efekt. Jak říkám, dost lidí (pokud vim, tak hodně housíkáři prej) to i s timhle používaj, prostě teprve dotažením crossu na svojí stranu dosáhnout max. chtěné hlasitosti, ale mě osobně to se*e a už si nikdy mixák s takovýmhle průběhem nikdy nekoupím a nejdřív si to řádně odzkoušim... :evil:

voče

Příspěvek od voče »

Koukám,kam se hrabe na djx700..tam je ten fader nastavitelnej na to,jak potřebuješ..Mám ho doma už dva roky,fader používám a pořád funguje.Sem si musel rejpnout.. :roll:
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

Azu

Příspěvek od Azu »

stereoman píše:pokud by jste hrali, tak jak pisete. Tedy pomoci savli, tak by to muselo vypadat asi nejak takto: jedna savle nahoru a nasledne druha dolu, coz mi prijde jako zbytecne. Chapal bych to jedine v pripade, pokud chcete udelat dokonale prolnuti a vas mixak zrovna nema moznost nastavit prubeh crossfaderu, jinak mi to prijde celkem ujete.
To je jen teorie, ale prakticky je to blbost, protože při mixování každé další skladby ten průběh potřebuji jinak a rozhodně nedokážu odhadnout jak přesně ho budu potřebovat abych to nastavil, takže rozhodně použiju míchání přes šavle, protože si je vytáhnu tak jak zrovna potřebuju a můžu jet klidně minutu s obouma šavlema vytaženýma na max, což není ničím neobvyklé v určitých pasážích a pak postupně druhou uberu, nebo v patřičném místě rovnou okamžitě utnu.
Jinak ten popis jak se chová Stanton, neplatí jen pro tento mixák, ale chová se takto mnoho mixáků nejrůznějších značek a i dj software.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

EVO

Příspěvek od EVO »

4Azu: tak to mě docela překvapuje, myslel jsem, že se tak jiné mixy chovají pouze v případě, že si na takovouto křivku, kterou můžeme pracovně označit písmenem "X" cross přepneš a ne standartně. :shock:

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

To je jen teorie, ale prakticky je to blbost, protože při mixování každé další skladby ten průběh potřebuji jinak a rozhodně nedokážu odhadnout jak přesně ho budu potřebovat abych to nastavil, takže rozhodně použiju míchání přes šavle, protože si je vytáhnu tak jak zrovna potřebuju a můžu jet klidně minutu s obouma šavlema vytaženýma na max, což není ničím neobvyklé v určitých pasážích a pak postupně druhou uberu, nebo v patřičném místě rovnou okamžitě utnu.
Jn, tak nějak bych odůvodnil i já, proč používám šavle a ne crossfader.. 8)
Music is my destiny!

sanny54

Příspěvek od sanny54 »

Já bych byl bez faderu nahranej! :)

Buchy

Příspěvek od Buchy »

Myslím že to je i hodně o zvyku ... a taky o době jak dlouho už hraješ. Jakmile získáš už dobrou praxi tak hodis cross za hlavu a budou ti stacit šavle...

1Rozy6

Příspěvek od 1Rozy6 »

Ja crossfader 99percentne uzivam ze vseho na mixu nejvic, srdce mixu. Hraju Hiphop :D
SA12X,innoFADER,Numark TT500,M44-7,Traktor Scratch,Axiom 25,AV40.

DJSpeedEX

cross

Příspěvek od DJSpeedEX »

Cross používám ale jak na co. U gramo určo cross když si obcas neco z PC tak šavle. - Hard Trance, Trance
Music is my first lowe. 2x NumarkTT1650 + Numark DM2050.

Odpovědět