Hraju techno!
Crossfader vs. šavle
Nekteri pisete, ze pouzivate ciste savle misto crossfaderu, tak bych si chtel neco ujasnit.
Mate 2 tracky a prolinate je pomoci savli nebo korekci? Pokud mixujete ciste pres korekce, tak chapu, ze crossfader moc nevyuzijete. Ale pokud by jste hrali, tak jak pisete. Tedy pomoci savli, tak by to muselo vypadat asi nejak takto
jedna savle nahoru a nasledne druha dolu, coz mi prijde jako zbytecne. Chapal bych to jedine v pripade, pokud chcete udelat dokonale prolnuti a vas mixak zrovna nema moznost nastavit prubeh crossfaderu, jinak mi to prijde celkem ujete.
Tento prispevek se vztahuje ciste na mixovani-prolinani pomoci savli.
Netyka se stahovanim a vytahovani savle do rytmu tracku a podobnych machrovinek.
Mate 2 tracky a prolinate je pomoci savli nebo korekci? Pokud mixujete ciste pres korekce, tak chapu, ze crossfader moc nevyuzijete. Ale pokud by jste hrali, tak jak pisete. Tedy pomoci savli, tak by to muselo vypadat asi nejak takto
Tento prispevek se vztahuje ciste na mixovani-prolinani pomoci savli.
Netyka se stahovanim a vytahovani savle do rytmu tracku a podobnych machrovinek.
nene, bohužel co tak vím, je to bohužel vlastnost mixpultů stanton, nevím jestli všechny řady, ale smx-304/401/501 (já mám tu 501) to tak mají.stereoman píše:Zajimave, nemas treba nejakej slabsi kousek? To by melo jit resit prave nastavenim prubehu crossdaderu. I na blbem DJX700 funguje nastaveni crossfaderu bezproblemove
Co se týče průběhu crossu, funguje to takhle: při nastavení jedné extrémní polohy začíná být signál z šavle slyšet skoro až na polovičce, při posunu ke "své"straně se hlasitost nadále - výrazně - zvyšuje; na opačné extrémní hodnotě je to sice opravdu tak, že při posunu crossu ke "své" straně od půlku se již signál nezvyšuje, ale je to dané tím, že ten signál je naplno slyšet už tak necelý centimetr posunu od "protilehlé" strany, tj. = tzv. hiphopové nastavení.
Koukám,kam se hrabe na djx700..tam je ten fader nastavitelnej na to,jak potřebuješ..Mám ho doma už dva roky,fader používám a pořád funguje.Sem si musel rejpnout.. 
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com
www.sunflower-bitches.com
To je jen teorie, ale prakticky je to blbost, protože při mixování každé další skladby ten průběh potřebuji jinak a rozhodně nedokážu odhadnout jak přesně ho budu potřebovat abych to nastavil, takže rozhodně použiju míchání přes šavle, protože si je vytáhnu tak jak zrovna potřebuju a můžu jet klidně minutu s obouma šavlema vytaženýma na max, což není ničím neobvyklé v určitých pasážích a pak postupně druhou uberu, nebo v patřičném místě rovnou okamžitě utnu.stereoman píše:pokud by jste hrali, tak jak pisete. Tedy pomoci savli, tak by to muselo vypadat asi nejak takto: jedna savle nahoru a nasledne druha dolu, coz mi prijde jako zbytecne. Chapal bych to jedine v pripade, pokud chcete udelat dokonale prolnuti a vas mixak zrovna nema moznost nastavit prubeh crossfaderu, jinak mi to prijde celkem ujete.
Jinak ten popis jak se chová Stanton, neplatí jen pro tento mixák, ale chová se takto mnoho mixáků nejrůznějších značek a i dj software.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Jn, tak nějak bych odůvodnil i já, proč používám šavle a ne crossfader..To je jen teorie, ale prakticky je to blbost, protože při mixování každé další skladby ten průběh potřebuji jinak a rozhodně nedokážu odhadnout jak přesně ho budu potřebovat abych to nastavil, takže rozhodně použiju míchání přes šavle, protože si je vytáhnu tak jak zrovna potřebuju a můžu jet klidně minutu s obouma šavlema vytaženýma na max, což není ničím neobvyklé v určitých pasážích a pak postupně druhou uberu, nebo v patřičném místě rovnou okamžitě utnu.
Music is my destiny!