JAKÉ PŘENOSKY ??
JAKÉ PŘENOSKY ??
Zdar,
potřeboval bych poradit jaké přenosky koupit?!
uvažoval jsem nad nejakými Ortofon Concorde, Stantonama nebo Shure Whitelabel.
a potřebuju jeste jednu prenosku čiste jen na nahravani desek.. jde mi u ni hlavne o dobrej zvuk, jinak je to jedno..
muzete mi pomoct ve vyberu?
diky:)
potřeboval bych poradit jaké přenosky koupit?!
uvažoval jsem nad nejakými Ortofon Concorde, Stantonama nebo Shure Whitelabel.
a potřebuju jeste jednu prenosku čiste jen na nahravani desek.. jde mi u ni hlavne o dobrej zvuk, jinak je to jedno..
muzete mi pomoct ve vyberu?
diky:)
Whitelabel od Shure je zvukově i stabilitou velmi slušná přenoska ale samotný návrh designu mě trochu zklamal. Podle mého názoru nemá přenoska dostatečnou tuhost v místě kde je možnost nastavit overhang (prodloužit ji), navíc jsou problémy s její montáží na ramínka.
Vzhledem k jaksi ne úplně ideálně udělané "závitu" a trnu který přenosku dotahuje (trn je vidět např. tady http://www.planetdj.com/images/WHLB.jpg ). Dojde k nerovnoměrnému dotažení přenosky, v podstatě zespodu závitu, kde má přenoska taky doléhat, vznikne mezera a přenoska je vůči raménku jakoby ohlá směrem nahoru a spoj přenosky není pevný jak by správně měl být, "pruží". Tenhle problém je konkrétně na ramínkách od Numarku. Nějaké problémy jsou ale údajně i na Téčkách.
Ortofony Nightclub MKII jsou po všech stránkách lepší než Whitelabely. Mají lepší zvuk, lépe drží, klidně ji můžeš použít na archivaci. Podle mě to jsou nejlepší přenosky na trhu, pokud nejde o scratch (tam bych vzal M44 nebo Q-BERT).
PS: šetřit na přenoskách nemá moc smysl, spočítej si na kolik vyjdou desky ;-)
Vzhledem k jaksi ne úplně ideálně udělané "závitu" a trnu který přenosku dotahuje (trn je vidět např. tady http://www.planetdj.com/images/WHLB.jpg ). Dojde k nerovnoměrnému dotažení přenosky, v podstatě zespodu závitu, kde má přenoska taky doléhat, vznikne mezera a přenoska je vůči raménku jakoby ohlá směrem nahoru a spoj přenosky není pevný jak by správně měl být, "pruží". Tenhle problém je konkrétně na ramínkách od Numarku. Nějaké problémy jsou ale údajně i na Téčkách.
Ortofony Nightclub MKII jsou po všech stránkách lepší než Whitelabely. Mají lepší zvuk, lépe drží, klidně ji můžeš použít na archivaci. Podle mě to jsou nejlepší přenosky na trhu, pokud nejde o scratch (tam bych vzal M44 nebo Q-BERT).
PS: šetřit na přenoskách nemá moc smysl, spočítej si na kolik vyjdou desky ;-)
Traktor Scratch PRO
-
Re: JAKÉ PŘENOSKY ??
a nejaky zásadni rozdíl mezi M44-7 a M44G ?
a jeste jak je mate optimalne serizeny na technics?
a jeste jak je mate optimalne serizeny na technics?
2x Technics SL-1200Mk2
Allen&Heath Xone:22
Sennheiser HD25-1 II
Sennheiser HD25-1 II
Ja si mylsim ze je tazke hodnotit a vyberat ktore z tych prenosiek hore su najlepsie a preco.
Za prve ci uz Ortofon alebo Shure, obe znacky su to naj v tom co robia, takze hladat nejake velke rozdiely je dost tazke, aj ked nejake malinke sa isto najdu.
Za druhe podla mna zalezi na tom, na co je dana prenoska urcena, tedy ci na TC platne, scratch alebo naopak urcena pre djov techna a housu (kde sa tak vela nescratchuje)...
Ked tu niekto tvrdi ze ta alebo ona je najlepsia a nic ine by nekupili, je to ich nazor, maju s nou dobre skusenosti, ci uz vsak kups Ortofona alebo Shure urcite nebudes banovat a kvalitu mas zarucenu...
Za prve ci uz Ortofon alebo Shure, obe znacky su to naj v tom co robia, takze hladat nejake velke rozdiely je dost tazke, aj ked nejake malinke sa isto najdu.
Za druhe podla mna zalezi na tom, na co je dana prenoska urcena, tedy ci na TC platne, scratch alebo naopak urcena pre djov techna a housu (kde sa tak vela nescratchuje)...
Ked tu niekto tvrdi ze ta alebo ona je najlepsia a nic ine by nekupili, je to ich nazor, maju s nou dobre skusenosti, ci uz vsak kups Ortofona alebo Shure urcite nebudes banovat a kvalitu mas zarucenu...
vsak jasne.. ja chci shure:) ale zajima me nejaky podstatnejsi rozdil mezi tema dvema typy.. M44G by mela byt na club a rave ci co a M44-7 na battle.. ja hraju techno, tech house, obcas scratch.. tak me zajima jestli je to jedno...
kdyz treba vemu M44G a fouknu na ni nekdy hrot M44-7 zmeni se zvuk nebo tak neco?
nemam s temahle jehlama zkusennosti, mel jsem jen ortofony a stantony
kdyz treba vemu M44G a fouknu na ni nekdy hrot M44-7 zmeni se zvuk nebo tak neco?
nemam s temahle jehlama zkusennosti, mel jsem jen ortofony a stantony
2x Technics SL-1200Mk2
Sennheiser HD25-1 II
Sennheiser HD25-1 II
Tak na archivaciu shure m44-7 urcite nie, su mozno super na scratchovanie, ale frekvencny rozsah je len 20 - 17000Hz, co na archivaciu (kde je prvorada kvalita zvuku) urcite nieje. Ja by som siel jednoznacne do ortofon concorde Arkiv, maju vinikajuce zvukove parametre 20 -22000Khz -3db (na urovni nightclub MK2) a nizssiu cenu. Dokonca Arkiv (uz podla nazvu) su na archivaciu dosiek aj specialne urcene. Na nich si ale asi moc nezascratchujes:)
arkiv na arcivaci souhlasim.. ale to se jedna jen o jednu prenosku kterou jiz mam.. uz je to forum tady dlouho:)
ted jsme se jen nepochopili.. myslel jsem prenosky normalne na hrani.. jestli m44g nebo m44-7
ted jsme se jen nepochopili.. myslel jsem prenosky normalne na hrani.. jestli m44g nebo m44-7
2x Technics SL-1200Mk2
Sennheiser HD25-1 II
Sennheiser HD25-1 II
Tam najdes nastavenia na technicsi: http://www.vinyl.cz/. Aktuality/Tipy a triky.
2xStanton T.120
2xShure M44-7
Stanton SA 5--Innofader
2xShure M44-7
Stanton SA 5--Innofader