JAKÉ PŘENOSKY ??

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech

Jaká z těchto přenosek je podle vás nejlepší ??

Ortofon Concorde Elektro
1
3%
Ortofon Concorde Scratch
8
21%
Ortofon Concorde DJ
5
13%
Ortofon Concorde Nightclub
17
45%
Shure Whitelabel
4
11%
Stanton Trackmaster.V3
0
Žádná hlasování
Stanton Groovemaster.V3
3
8%

Celkem hlasů: 38

Penza

Re: JAKÉ PŘENOSKY ??

Příspěvek od Penza »

Jake by jste mi doporucili prenosky do max. 3tis / pár?
Je to hlavne na domaci hrani, jednou do mesice na mensi akce.

Premyslim o Stantonech 500 (za tu cenu se me zdaji docela dobry)
Nebo nejaky Ortofon OM? Ale ktery? :D
Jeste jsem premyslel nad tema Shure M-44 o kterych tady pisete, na ebay se da sehnat par do 3tis.

Hraju prevazne z DVS, obcas klasickej vinyl.

Predem diky za rady
Drum&Bass> Denon DN-X1100/2xReloop RP-6000/Traktor Scratch

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

jestli hrajes prevazne DVS, tak je to celkem jedno

Azu

Příspěvek od Azu »

Z uvedených není na DVS nejlepší ani jedna, na DVS Ortofon Digitrack
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Penza

Příspěvek od Penza »

Ted mam jedny z tech nejlevnejsich - Audio Technica, s DVS fungujou celkem v pohode, hlavne teda doma ale na akcich musim pridat na zavazi a stejne obcas preskocej, a to mam vic nez by melo byt, tak jim moc neverim. Zvuk z klasickyho vinylu taky neni nejak moc dobrej, tak chci nejaky prenosky, ktery budou mit lepsi zvuk a daji se pouzit bez problemu i na akce.

No o tech Ortofon Digitrack jsem taky premyslel ale nekde jsem cetl, ze na DVS rozdil oproti jinym prenoskam nepoznam. A taky nevim jak z nich bude znit normalni vinyl.

Ty 3tisice za prenosky je maximum, headshelly mam. Dodavaj samotny prenosky i s sroubkama pro prisroubovani na headshell? Audio Technica jsem kupoval komplet i s headshellama, tak se radsi ptam...
Drum&Bass> Denon DN-X1100/2xReloop RP-6000/Traktor Scratch

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

ja som mal concord night club MK2-E,ktoré mi vydržali cca rok a pol,môžem ich odporúčiť každému,kto hraje z vinylov, majú fakt nádherný zvuk. teraz mám jeden hrot nightclub mk1-S a druhý mám blue-S a obidva hroty mi už držia 3 rok. síce už len čakám kedy odídu a čo sa čudujem,že modrý je v lepšom stave ako NC. takže uvažujem nad kúpou nových hrotov a našiel som u nás v obchode OMB 5,nemáte niekto nejaké info o tých hrotoch,lebo už nikde inde sa nepredávajú(aspoň myslím). potrebujem ich ku seratu takže zvukovo mi je jedno ako hrajú,len nech majú silný výstup a dobre držia v drážke. dík za info :)

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

sorry oni sa nevolajú blue-s ale dj s :D ale sú modrej farby :)

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Penza: nepoznas, mam klasicky pro-s, hral jsem i na digitrack a rozdil nula

sqadra

Příspěvek od sqadra »

přestože jde o jedny z nejlevnějších přenosek, klidně ti můžu doporučit na hraní s dvs ty stantony, sám jsem měl na stejný účel (konkrétně VDJ timecode vinyly) pár stantonů 505 a bylo až neskutečný, jak moc vydržely! několik let plného zápřahu doma i na akcích a bez jedinýho problému. zvuk sice není oproti nějakým lepším řadám ortofon concorde tak detajlní, ale na timecode je to jedno, ve stopě držely dobře a timecode četly vždy naprosto spolehlivě. ani při občasném scratchi na klasický battle vinyl si nevedly špatně. hlavně bych ale zdůraznil jejich odolnost, ta se s concordama nedá absolutně srovnávat, jednak se u nich běžně ulamují titěrná plastová ramínka a i jehly jsou hodně náchylné na mechanické poškození při neopartné manipulaci. to u stantonů jsem kolikrát čistil zanesenou jehlu nehtem, když nebylo nic lepšího po ruce (i když samozřejmě taky opatrně) a nikdy se mi nestalo, že bych jí poškodil, to bych si s concorde raději netroufl. totálně důležitej je ale i výběr headshelu. original technics jsou hodně drahý, ale na nějaký nejlevnější radši zapoměň, hlavně s numark headshelem mám hodně špatnou zkušenost, často ztrácel kontakt. líbí se mi headshelly stanton, kde můžeš pomocí dodávaných závaží přenosku optimálně vyvážit.
Penza píše:Jake by jste mi doporucili prenosky do max. 3tis / pár?
Je to hlavne na domaci hrani, jednou do mesice na mensi akce.

Premyslim o Stantonech 500 (za tu cenu se me zdaji docela dobry)
Nebo nejaky Ortofon OM? Ale ktery? :D
Jeste jsem premyslel nad tema Shure M-44 o kterych tady pisete, na ebay se da sehnat par do 3tis.

Hraju prevazne z DVS, obcas klasickej vinyl.

Predem diky za rady
Hudba: soundcloud.com/sqadra
Fotoreporty: sqadra.rajce.idnes.cz

Lemon

Příspěvek od Lemon »

piatro píše:takže uvažujem nad kúpou nových hrotov a našiel som u nás v obchode OMB 5,nemáte niekto nejaké info o tých hrotoch,lebo už nikde inde sa nepredávajú(aspoň myslím). potrebujem ich ku seratu takže zvukovo mi je jedno ako hrajú,len nech majú silný výstup a dobre držia v drážke. dík za info :)
Rozhodně nebrat, pro kvalitní zvuk vyžadují strašně malej přítlak na jehlu (myslím 1.75g) a pak je v drážce neudržíš, nehledě na to že typ který se teď prodává je OMB 5E s eliptickou jehlou zvukově dobrou ale tak na doma.
Pro DVS stačí jak píší všichni naprosto základní řada Pro-S, tý můžeš naložit až 4g a pak se z drážky nehne, jak pro hraní tak pro DVS.

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

Lemon píše:
piatro píše:takže uvažujem nad kúpou nových hrotov a našiel som u nás v obchode OMB 5,nemáte niekto nejaké info o tých hrotoch,lebo už nikde inde sa nepredávajú(aspoň myslím). potrebujem ich ku seratu takže zvukovo mi je jedno ako hrajú,len nech majú silný výstup a dobre držia v drážke. dík za info :)
Rozhodně nebrat, pro kvalitní zvuk vyžadují strašně malej přítlak na jehlu (myslím 1.75g) a pak je v drážce neudržíš, nehledě na to že typ který se teď prodává je OMB 5E s eliptickou jehlou zvukově dobrou ale tak na doma.
Pro DVS stačí jak píší všichni naprosto základní řada Pro-S, tý můžeš naložit až 4g a pak se z drážky nehne, jak pro hraní tak pro DVS.
no musím zistiť či sú eliptické alebo sférické, lebo na nete som našiel toto:

Frekvenčný rozsah (Hz) 20-18.000
Typ prenosky sféricka
Vystup @ 1kHz (mV) 4.0
Odstup medzi kanálmi (dB) 22
Odporučené zaťaženie (g) 3.0
Náhradná ihla Ortofon stylus OMB-5

niekde som ešte našiel nejaký článok kde porovnávali pro S a omb5 a vraj omb5 je to isté akurát už sa nevyrába,tak teraz neviem. ale dík za info,a keby boli S tak ich odporúčaš? inak eliptické hroty ani nechcem kúpiť síce by mali mať lepší zvuk ale nesedia tak dobre v drážke a skôr sa opotrebujú

Lemon

Příspěvek od Lemon »

Rozdíl mezi OMB5 a ProS je přímo propastný a to v materiálu samotné jehly, OMB5 má jehlu tak akorát na ohnutí, proto se taky nesmí moc zatěžovat, jinak okamžitě začíná zkreslovat a to dost. Nejsem majitelem Serata, tak nevím jak je to s výstupním napětí ProS, jestli pro Serato stačí (pokud je v něm možné štelovat vstupní intenzitu přenosky tak by to mělo být bez problému). ProS má pouze 5mV, tvoje Blue (DJS) mají 6mV a jak už tady někdo zmiňoval Digitrack mají 8mV.
Jinak zvukově jsou samo nejlepší NightclubMK2, eliptický a dlouho v porovnání se sférickejma nevydrží, takovej ideální střed jsou DjS (Blue), ty ProS mají v podstatě nejhorší a nejtlustší snímací hrot, tzn že zvuk je nejhorší, ale taky nejdéle vydrží a nejmíň opotřebovávaji placky.
Už jsme to tu kdysi probírali zvukově mě přišli trochu zastřenější ve výškách, mezi DJS a Nightclub jsem rozdíl nepoznal, je ale dost možný že už taky všechno neslyším :) .

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

fakt díkes za info. škoda že v serate sa nedá nastaviť ,regulovať input signal,síce som s tým ešte nemal nikdy problém,že by malo slabý signál ale určite je lepšie mať čo najsilnejší vstup :) teraz rozmýšľam nad digitrackom a serato s-120 ten má až 10mV výstup a keď som dobre videl na oficálnej stránke tak má zaťaženie od 1.5g - 10g,som myslel že zle napísali ale fakt to asi tak bude. odporúčané zaťaženie pri digitracku 3g pri serato 4g. zatiaľ to tak vyzerá že vezmem tie vyrobené pre serato. jediné čo ma lákalo na tých omb5 bola ich cena :) 10€ za jeden hrot :) ale radšej kúpim poriadne čo mi vydržia dlho ako by som mal po pár mesiacoch kupovať nové hroty. inak neviete niekto čo znamená "Tracking ability at 315 Hz at recommended tracking force 120 μm"
Díkes Lemon za upozornenie,digitrack môže byť tiež slušný hrot ale radšej zvolím s120ku.

mikro

Příspěvek od mikro »

Pokud nebudu brat v potaz elipticky hroty,(ktery sem nemel) a maj lepsi zvuk,ale na druhou stranu vic opotrebovavaj desky,tak co sem testoval (jelikoz sem mel concordky i m44ky doma) a neni to jen muj subjektivni pocit,maj m44ky plnejsi zvuk nez concordky (vcetne nightclubek) a vyzadujou mensi pritlak a hlavne drzi lip v drazce..
Prijde mi,ze sou vlastne jenom hezci:)))..
raggamafia.huu.cz
www.enlab.eu

underbeat

Příspěvek od underbeat »

Hojte kluci, tak mi včera přišli přenosky Ortofon serato s-120. Vybíral jsem podle vašich příspěvků a taky podle testu přenosek. Viz. http://www.djtechtools.com/2010/05/19/c ... omparison/
Mám ale menší problém, když se kouknete na ten test (viz. link), tak přenoska Ortofon serato s-120 jednoznačně test vyhrála a taky mám z těch testovaných přenosek nejlepší signál. Aspoň jsem si to takhle odvodil z toho, že má na fotce v kalibraci Serata největší kruh. Když jsem to ale včera zapojil k Seratu, tak jsem tam měl vlevo i vpravo sice 2 stejné kruhy, ale byly opravdu moc malé. Když dám zoom na 16x, maj kruhy asi 1cm v průměru. Nevíte prosím někdo co s tím? Serato mám úplně nový a Gramce mám od Technicsu. Díkec moc!
2xTechnics SL1210 MK5+Denon DN-X1100+Serato+RCF+Seen. HD25

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

[quote="underbeat"]Hojte kluci, tak mi včera přišli přenosky Ortofon serato s-120. Vybíral jsem podle vašich příspěvků a taky podle testu přenosek. Viz. http://www.djtechtools.com/2010/05/19/c ... omparison/
Mám ale menší problém, když se kouknete na ten test (viz. link), tak přenoska Ortofon serato s-120 jednoznačně test vyhrála a taky mám z těch testovaných přenosek nejlepší signál. Aspoň jsem si to takhle odvodil z toho, že má na fotce v kalibraci Serata největší kruh. Když jsem to ale včera zapojil k Seratu, tak jsem tam měl vlevo i vpravo sice 2 stejné kruhy, ale byly opravdu moc malé. Když dám zoom na 16x, maj kruhy asi 1cm v průměru. Nevíte prosím někdo co s tím? Serato mám úplně nový a Gramce mám od Technicsu. Díkec moc![/quote]

a nemáš náhodou v serato v settings audio input nastavené na line?? si to kukni keď áno,tak si prepni na phono.

Odpovědět