JAKÉ PŘENOSKY ??

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech

Jaká z těchto přenosek je podle vás nejlepší ??

Ortofon Concorde Elektro
1
3%
Ortofon Concorde Scratch
8
21%
Ortofon Concorde DJ
5
13%
Ortofon Concorde Nightclub
17
45%
Shure Whitelabel
4
11%
Stanton Trackmaster.V3
0
Žádná hlasování
Stanton Groovemaster.V3
3
8%

Celkem hlasů: 38

djaltec

Re: JAKÉ PŘENOSKY ??

Příspěvek od djaltec »

Nějaký čas mám Ortofon Nightclub, a můžu jen doporučit, jsou supr :) s těmi Shure nemám zkušenosti takže nemůžu říct žádné pro ani proti. Každopádně, co ještě stojí za zmínku, jsou Ortofon Concorde Scratch, měl jsem je svého času ještě na Omnitronic gramofonech, a můžu fakt jen pochválit, držely celou dobu co jsem je měl a zvuk byl prostě supr. Nejsem sice ledajaký znalec, ale fakt jestli bych měl něco doporučit jako "lajk", tak určitě ty Nightcluby :)
TECHNICS FTW

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Na doma bych urcite neporizoval jakykoli prenosky s eliptickejma hrotama, sice maji lepsi zvuk, ale od dost vic ojizdej desky

sqadra

Příspěvek od sqadra »

přesně tak, eliptický přenosky má podle mýho názoru cenu používat jen na akce na pořádnym zvuku a s kvalitníma neohranejma deskama, na jakýkoliv jiný použití jsou mnohem vhodnější sférický, hlavně na častý hraní a trénování, mnohem míň sjíždí desky, narozdíl od eliptickejch snesou i scratch a u kvalitních přenosek je rozdíl ve zvuku za normálních podmínek (ne studio, ne velkej kvalitní zvuk) srovnatelnej..
honcka píše:Na doma bych urcite neporizoval jakykoli prenosky s eliptickejma hrotama, sice maji lepsi zvuk, ale od dost vic ojizdej desky
Hudba: soundcloud.com/sqadra
Fotoreporty: sqadra.rajce.idnes.cz

Penza

Příspěvek od Penza »

Konecne se dostavam k tomu abych si koupil novy prenosky o kterych jsem psal pred pul rokem :-D rozhodl jsem se pro Stanton rady 500... muze mi nekdo napsat jakej je rozdil / parametry mezi 500, 505 a 520? Nikde jsem skoro nic nenasel, jen ze u 505 je 6mV vystup. 505 a 520 maji byt na scratch, takze se rozhoduju jen mezi temito. 500 nechci.
Cenovy rozdil je jen 200,- za twin sadu s headshellem. Tak se vice priklanim k 520.
Drum&Bass> Denon DN-X1100/2xReloop RP-6000/Traktor Scratch

funfreak

Příspěvek od funfreak »

Ahoj, chci se vás zeptat jaké přenosky byste doporučili pro dje hrajícího house, hraní tak 5x do roka v menších klubech?Rád bych dobrý poměr kvalita/cena a bohatý zvuk, hraju hodně vocal house.. Díky za tipy

funfreak

Příspěvek od funfreak »

Ještě mám požadavek aby měly slušnou životnost:) Díky za radu

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Kolik chces do toho investovat?

funfreak

Příspěvek od funfreak »

Do těch 1500kč/přenoska, ale jak říkám, hrávám v malých klubech.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

bud klasiku(potrebujes na to headshell)
http://www.dj-obchod.eu/vinyl-dj-gramof ... rt-om.html
vesel by ses i do night club E, ale predpopkladam, ze chces na tom hrat doma a na domaci hrani elipticky hroty nedoporucuju
pripadne concord
http://www.dj-obchod.eu/vinyl-dj-gramof ... pro-s.html

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

pro s nekupovať,sú to šmejdy. Radšej om djs (1250 kč),treba ti headshelly http://eshop.prodance.cz/nd-headshell/d-87599/ ,alebo došetriť a kúpiť concordy djs.
Kamarát dávnejšie používal stantony 680,ako pozerám už sú vynovené,v celkom dobrej cene s headshellmi. http://eshop.prodance.cz/680v3-mp4/d-88448/

Baku

Příspěvek od Baku »

Ahoj, mám velké dilema kolem přenosek. Jde mi především o kvalitu a o to, "aby mi desku při častším přehrávání nesjely do šumu". Peníze hrajou roli, ale né tak podstatnou ve smyslu, že nějaká stovka mě nevytrhne. Radši připlatím tisíc než potom plakat. Jen se mi nechce dávat třeba 5 tisíc za přenosku, to už mi přijde trochu moc. Ale když bych se vešel cca do 6-7 tisíc za obě, tak mi to přijde celkem ok.

Nyní hraju na Concordech DJ s, ale už se pomalu odebírají do lovišť. Díval jsem se po Concorde Nightclub MKII E, ale mám trochu strach z elyptického hrotu, nemám s ním zkušenosti a nevím, jak moc jinak se bude chovat k deskám. Obecně čtu o tom, že elyp. hroty desky více sjíždí a i ony samotné se více opotřebovávají, ale je to pro mě takové nicneříkající ve své podstatě, protože nevím, jak moc velký ten rozdíl je.

Nescratchuji vůbec, hraji house, trance, techno atd. A často i desky archivuji.

Budu rád za každou věciznalou radu. Díky

longsleeper

Příspěvek od longsleeper »

Eliptická je jakoby ostřejší oproti sférické, má kvalitnější zvuk, víc ničí záznam a mene vydrží.
Sfericka nejede tak hluboko v drážce, míň se opotřebovává, mene kvalitni zvuk. Vhodná na scratching a timecode vinyly.
Konkretni typ ti neporadim...zkus nějaky recenze

Obrázek

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Jeste dodam, ze ta rozdilna kvalita zvuku jde poznat bud doma na studiovejch monitorech, na PA az na kvalitne nastavenym hiendu (Meyer sound, Nexo) na necem nizsim je to neznatelny, pracuje spis psychoakustika.

Odpovědět