behringer ddm 4000 nebo pioneer djm 800

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
shamanix

Re: no prave tot vse.

Příspěvek od shamanix »

EVO píše:
shamanix píše:
EVO píše: Stále jsi to nepochopil, je mi líto. Prosimtě, víš kolik stojí ten tvůj "vysoce kvalitní převodník"? Fadery, crossfader - víš kolik stojí ty Tvoje "Penny+Giles"??? Já už fakt nevim jak to napsat, ale uvědomuješ si, že tenhle ten Tvuj popsanej UPGRADE tě vyjde na stejný prachy, jako kdyby si koupil rovnou novej pěknej mixák, např toho Allena, nebo třeba i tu DNX-1500 za 23tisíc??? :!:

A/D prevodnik Alessis 2700,-
Fadery ALPS 700,-

To je drahy "upgrade"_ ? mimo jine bavim se i o 3lete zaruce, kdy ti tohle vymeni zdarma! Uvedom si, ze tohle neni prehlidky vasich dosazenych socialnich uspechu, popripade toho, kolik vam daji rodice na vybavu. Jestli mi porad nerozumis, podivej se na nazev tohoto fora. Pokud to nepochopis ani pak, je mi lito tebe.
Čoveče, už to chápu. Tobě prostě nedochází, že skoro každá značka dělá ve svym sortimentu něco levnějšího (pro "socky") a něco co je kvalitní.
Příklad:
Vestax - ano, jistě, dělá fakt kvalitní a perfektní mixpulty, ale jaký? Ty s cenou okolo 50tis. - CarlCox edition apod. Mixpult značky Vestax za 10, 15tis. je úplně STEJNEJ šit jako ostatní značky v této cenové kategorii. A nenech se vysmát, levnej Vestax je pěkná m*dka! :!:
další příklad:
JBL - ano, samozřejmě že tahle značka dělá super profi bedny, např. LA Vortex je bomba, ale na druhou stranu vyrábí i megatrapný kompakty, naprosto předražený a který i "obyčejnej" megaton strčí 3x do kapsy!!!!!!!

Sakra přece neznamená, že když je něco ocejchováno nějakou značkou, která vyrábí i dobrý a kvalitní věci, že tomu tak je automaticky!!
Promiň, ale ALPS fadery se dávaj i do nejlevnějších mixpultů od Omnitronicu!!! A 700,- za fader znamená jedno jediný - S.H.I.T.

mj. Fader do Ecler NUO 2,3,4,5 stoji prave onech 700,- ...... to teda musi byt pekny shit!!!!!!!
2x Technics 1210 MKII, Korg KM-202

shamanix

Příspěvek od shamanix »

jo a strasne nerad vas otravuju, podle toho co tu pisete jste jiste velmi vytizeni deejays to my SOCKY na vas jiste nemame, nebo aspon nemame tah bohate rodice, ale muzu se JESTE JEDNOU zeptat kdo z vas si na ten DDM 4000 alespon SAHNUL??????
:roll:

EVO

4 shamanix

Příspěvek od EVO »

Panebože to už snad nemyslíš vážně chlape? :lol: :lol: :lol:
Jako já Ti rozumim a vim jak to myslíš, ale prostě uvědom si jednu věc:
ty umělce, co si sem pastnul, tuhle techniku ve skutečnosti VÚBEC nepoužívaj, použili jí třeba jednou v životě, za což dostali taky řádně zaplaceno, a teď firma Behringer (a nejenom ona, tyhle marketingový tahy provádí samozřejmě více značek :!: ) jaksi jenom strašně upozorňuje na skutečnost, žy tihle lidi hráli na jejich výrobky. Je to jednoduchý :arrow: oni nelžou, ale pravda je taky někde jinde. :!: :!: :!:

Hele, to máš to samí jako třeba s Burianem apod. Taky hrál se sluchátkama Stanton, totéž LadyJane apod. Vážně si myslíš že si to tihle djs vybrali? Že se jima s těmahle sluchátkama nejlíp hraje? Vážně tomu věříš? To seš pak docela naivní.... Prostě ty lidi dostali sluchadla od tý firmy zadarmo a ještě řádně zaplaceno za to, že s nima choděj na akce. To samí pioneer ve velkejch a "značkovejch" klubech. Žádnej technik klubu tam pioneera nekoupil, prostě pioneer jim ho tam dodal zdarma a ještě si zaplatil za reklamu. To samí jako značka WHIRLPOOL která dodala do vily VyVolenejch lednici, vestavnej sporák, digestoř atd atd. prostě taky můžeš říct že Whirlpool je asi dobrej když si ho vybrali do Vily přitom je to shit jak sviň!!!

Všecko je to jenom o reklamě, a holt spousta lidí se na to nachytá...

shamanix

Re: 4 shamanix

Příspěvek od shamanix »

EVO píše:Panebože to už snad nemyslíš vážně chlape? :lol: :lol: :lol:
Jako já Ti rozumim a vim jak to myslíš, ale prostě uvědom si jednu věc:
ty umělce, co si sem pastnul, tuhle techniku ve skutečnosti VÚBEC nepoužívaj, použili jí třeba jednou v životě, za což dostali taky řádně zaplaceno, a teď firma Behringer (a nejenom ona, tyhle marketingový tahy provádí samozřejmě více značek :!: ) jaksi jenom strašně upozorňuje na skutečnost, žy tihle lidi hráli na jejich výrobky. Je to jednoduchý :arrow: oni nelžou, ale pravda je taky někde jinde. :!: :!: :!:

Hele, to máš to samí jako třeba s Burianem apod. Taky hrál se sluchátkama Stanton, totéž LadyJane apod. Vážně si myslíš že si to tihle djs vybrali? Že se jima s těmahle sluchátkama nejlíp hraje? Vážně tomu věříš? To seš pak docela naivní.... Prostě ty lidi dostali sluchadla od tý firmy zadarmo a ještě řádně zaplaceno za to, že s nima choděj na akce. To samí pioneer ve velkejch a "značkovejch" klubech. Žádnej technik klubu tam pioneera nekoupil, prostě pioneer jim ho tam dodal zdarma a ještě si zaplatil za reklamu. To samí jako značka WHIRLPOOL která dodala do vily VyVolenejch lednici, vestavnej sporák, digestoř atd atd. prostě taky můžeš říct že Whirlpool je asi dobrej když si ho vybrali do Vily přitom je to shit jak sviň!!!

Všecko je to jenom o reklamě, a holt spousta lidí se na to nachytá...

no ... protoze Luccu znam jeste z dob, kdy jsem se motal kolem Depa9, vim co ma a pouziva. Ja osobne nejsem z tech kteri si leccos nechaji nakukat, naopak verim tomu, co vidim, narozdil od vas, kteri jste ten mixak jeste ani nevideli na vlastni oci a hodnotite jako shit. Praveze v posledni dobe china dotahuje co se tyce kvality zapad vic nezli rychle, viz gramce !noname" vyrobcu jako jsou American Audio, nebo gramce a mix RMX40DSP od Reloopu.... me o nic nejde, jen o to ze hodnotite neco co jste nemeli v ruce presne tak, jak pred dvema lety neexistovalo "nic jen Technics" mezi gramci.
proste jen chci vedet kdo z vas VI, o cem se bavime, nebo NEVI a veri jen tomu co bylo v dobach LOW-COST DJX 700 ..... p.s. Dneska mam rifle z trznice a vydrzej dyl nez Kenvela..... :_(

EVO

Příspěvek od EVO »

a jsme u toho! Nechci chytat za slovo ale co je kenwelo prosimtě? Předražená rádobyznačka přitom když přijedeš někam do ciziny tak je to něco jako tesco značka, prostě totéž jako tržnice, to jen u nás z toho dělaj bůhvíco a samozřejmě se jim na to lidi chytaj. :roll: :lol:

Co se týče číny jako takový, ano, jistě neplatí že čína = automaticky shit, ale je to o tom že co si výrobce zaplatí to má. Totéž technics gramce a ostatní - hele já mám taky doma stantona T.120, prostě moderní a rozhodně dobrej gramec a technicse bych nechtěl ani náhodou páč jsem si zvykl využívat sílu motoru (vypouštím desky pomalu tak jak kdybych dával start na cdplayeru a nemusím do toho dávat sílu - prostě luxus :twisted: ) totéž pitch, používám rozhodně víc než +-8 atd. ALE: rozhodně nečekám že mi ty gramce vydržej 20let. Oni možná v domácím prostředí vydržej hodně ale bejt v klubu tak asi rychle zapláčou, nedělám si iluze. Ale co, já ani nechci aby mi vydrželi 20let, koupim si pak radši nový... :P

Na mě prostě ten Behringer mix dělá přesně takovej ten moderní dojem - hlavně co nejvíc tlačítek a kroutítek, co nejvíc funkcí a pochopitelně digitální displej. Aby to bylo co nejvíc namakaný a moderní. To se prostě NEDÁ udělat za tu cenu kvalitně. Já neřikám že je to špatnej mix a určitě si svý příznivce najde, ale jsem přesvědčenej že se nejedná o žádnej profesionální mixpult.

Azu

Příspěvek od Azu »

Možná se budeš divit, ale já věřim tomu, že nejen ten tvůj Stanton, ale i třeba ty Reloopy vdržej stejně dlouho co technics ve stejném prostředí. Vím např. o Stantonech 150, který se používaj 4x v týdnu nepřetržitě již 5 let a to v bývalé tovární hale, kde je extremné vysoká prašnost, zima, vlkho a ty gramce tam šlapou pořád jak nový.

Jak sem už někde psal, na tomto mixáku od Behringera není krom šavlí co zkazit, to může být jediný slabší článek že dříve odejdnou. Vše ostatní je plně v rukou procesoru a nikoliv analogových součástek, které se dají vyrobit méně kvalití a pak to podle toho vypadá na výstupu, což zde odpadá a vše je věcí software, který se dá aktualizovat, takže případné nešvary a mouchy co se najdou, se dají pak odstranit. Vzhledem k tomu, že v cené kategorii okolo 9 tis nejsou na trhu prakticky skoro žádné více jak 2 šavlové mixáky, až asi na tři kousky, které budou ale oproti tomuto podstatně hůře vybaveny, tak se tento mixák bude prodávat velmi dobře.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

EVO

Příspěvek od EVO »

jjj, jako, jak jsem napsal, určitě si svý příznivce tenhle mixák najde, a jak říkáš, bude se asi prodávat možná více než dobře... Na 2. stranu, taky pravda, cos napsal, je to o procesoru. Ale jaký jsou zkušenosti? V téhle ceně prostě bude procesor šitkoidní nebo se mýlím??

Podle mě je tento mixák totéž jako ve své kategorii třeba DSP DCX2496, zkrátka rozhodně použitelný procesor ale s podprůměrným zvukem a to ještě za předpokladu, že jej moc nezatížíš výpočetníma hodnotma. Na složitější nastavení nebude dělanej a tudíž se to projeví na zvuku, kterej procesor nebude stíhat, a vzhledem k tomu, že se jedná o "realtime" zařízení, tudíž nelze chtít po procesoru aby všecko spočítal tak jak má ale jde především o to aby to stihl v REÁLNÉM ČASE (komu by se chtělo čekat na zpoždění že :wink: )
tak to holt nebude zvládat. Totéž myslím u tohoto pultu, základní věci v poho, ale jakmile dojde na efektování a u toho kroucení korekcema ad. ad. už to podle mě sláva žádná nebude... Imho, samozřejmě...

CO se týče těch gramců, věřím tomu, že vydrží hodně a že dokážou dloho existovat i v náročném prostředí, ale, ruku na srdce, kdo se díval "pod pokličku" - zase bych uznal že technics je o třídu jinde než tyhle OEMka, přestože jsou bezdebaty dost kvalitní a rozhodně použitelné... 8)

DJ Smar

Příspěvek od DJ Smar »

Já nevím ale Technics je osvěčená kvalita, kterou bych ničím nenahrazoval, ale pokud se někdo chce hádat, tak maximálně bych vedle něho vyděl Stentona S-150 a vyšší řada . .. Jsou na tom skoro stejně, ale kvalita stentona .. ?? Tomu moc zase nehovím..
Pio. 2x cdj-1000mkIII, djm-800, hdj-1000 2x Technics 1210.mk5

Kenny

Příspěvek od Kenny »

To shamanix: Co jsem psal je naprostá pravda a nic jinýho než pravda.
A nemyslim si to a nepíšu to jen já. Asi nedokážeš pravdu zkousnout mno :shock:

shamanix

Příspěvek od shamanix »

Kenny Dixx píše:To shamanix: Co jsem psal je naprostá pravda a nic jinýho než pravda.
A nemyslim si to a nepíšu to jen já. Asi nedokážeš pravdu zkousnout mno :shock:

... no ono v zivote neplati, ze co si mysli vetsina, je bliz pravde.... myslim, ze se staci jen dobre koukat kolem sebe a vetsinou je to prave naopak.

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

Ach jo, nechápu, jak se tady můžete pořád hádat o tom samém dokola :shock:
Music is my destiny!

Azu

Příspěvek od Azu »

Keny má pravdu v tom, že nelze srovnávat kvalitu použitých komponent v Behringeru, který sme nikdo neviděl a Pioneerem, ten rozdíl tam samozřejmě bude a oba tyto mixáky jsou zaměřený na zcela odlišnou skupinu DJů. Pioneer jde do té profi třídy a behringer míří do střední třídy mezi domácí dje a dje co hrají po sokolovnách a menších párty, nebo do klasických diskoték kam jim toto stačí, protoe nepožadují špičkovou kvalitu, ale koukají tam spíše na poměr cena/funkce. Sice funkčně může nabízet podobné funkce, ale ta kvalita tu znát bude především na šavlích.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Ja se k tomuto pultu zatim nevyjadruji, nema cenu hodnotit neco, co jeste ani neni k dispozici. Ale s nekterymi vasimi namitkami souhlasim, taky doufam, ze pult bude mit silny procesor, aby pri slozitejsich nastavenich nevypadaval zvuk, podobne jako tomu je u DCX2496. Dalsi veci, na kterou doufam si da Behringer pozor, je zpozdeni. S timto problemem se potykali i prvni Denony...

Jednou veci, ktera mi neni moc jasna jiz nyni je to, proc Behringer pult nevybavil USBeckem. Asi se chtel vyhnout problemum s ovladaci :? . Pokud vase zvukovka nema klasicky MIDI konektor, tak si pro vyuziti MIDI funkcionality budete muset poridit USB MIDI prevodnik :x ...

TOT

Příspěvek od TOT »

nevim jestli se k tomu vubec vyjadrit....ty dav mixy sou uplne jina kategorie!!! k lucce se snad ani ne :-D sam osobne mam favority uplne jinde ale to uz sem tu taky dostal omlaceny o hlavu ...za kvalitu se plati za znacku se priplaci...zase je pravda nekde tam venku!!

DJ Smar

Příspěvek od DJ Smar »

Vcelku toto téma zahýbalo s každým =) .. Je to stejnak hustý porovnávat Lexus s Varburgem . . . Tím myslím Pioneer s Behringerem
Pioneera djm800ku už mám ten nějaký pátek a je to luxusní mixáček za nerozumné peníze =) .. Ale prostě, je to klasa nádhera, do Klubu jak šitej na míru =)
Pio. 2x cdj-1000mkIII, djm-800, hdj-1000 2x Technics 1210.mk5

Odpovědět