behringer ddm 4000 nebo pioneer djm 800

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Odpovědět
dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

peetrys píše:pokud koupíš něco jiného než Pioneer, uděláš chybu...
..Už dávno není pravda :!:
Music is my destiny!

peetrys

Příspěvek od peetrys »

Někdo jste tady řešil náhr, díly na Pioneera. Používám ho šest let , víceméně každý den, a NIC jsem na něm neměnil ani neopravoval. Kolega má Eclera 2 roky a už měnil fader a pár potenciometrů. Ještě k ceně. Teď jsem koupil 800 za 38 000, odpočítal jsem si DPH a jsem úplně v klidu Za ty peníze stojí.
Ale každý preferuje to své na základě svých zkušeností.Záleží na tom, jak jsou ty zkušenosti obsáhlé...

mottca

Příspěvek od mottca »

Nevim proc pisete ze Pioneer je znacka vyhnana reklamou a skodi ji to naukor kvality. Ano Pioneer je dobre znama a proslavena znacka, ale to rozhodne neznamena ze jeji vyrobky jsou ksunty. Jen se zamyslete kolik světových DJů tuto techniku púoužívá. A neargumentujte tím, že jim to Pioneer platí. Ano Pioneer platí DJům za reklamu, ale zapřemýšlejte nad tím, jestli tyto přístroje používají právě z tohoto důvodu. Asi ne, že jo? Protože když budu dobrej DJ oblíbenej u spousty lidí a budu hrát na kšuntu a tudíš mi kvalita mixu půjde dolů, tak bych asi blbej ne? Kdybych hrál na mixák, kterej se mi zdá bejt míň kvalitní. Pioneer je prostě špičková značka, která nemá konkurence (co se týče DJský techniky). A navíc, když už je řeč o reklamě, tak třeba já sem nikdy žádnou rekjlamu v televizi nebo v rádiu na Pioneera neslyšel a to že je pod DJem na ňáký akci plakát Pioneer, tak to je jako kdyby ste tam dali Hell Energi Drink nemylíte?

EVO

4 Mottca

Příspěvek od EVO »

mottca píše:Nevim proc pisete ze Pioneer je znacka vyhnana reklamou a skodi ji to naukor kvality. Ano Pioneer je dobre znama a proslavena znacka, ale to rozhodne neznamena ze jeji vyrobky jsou ksunty. Jen se zamyslete kolik světových DJů tuto techniku púoužívá. A neargumentujte tím, že jim to Pioneer platí. Ano Pioneer platí DJům za reklamu, ale zapřemýšlejte nad tím, jestli tyto přístroje používají právě z tohoto důvodu. Asi ne, že jo? Protože když budu dobrej DJ oblíbenej u spousty lidí a budu hrát na kšuntu a tudíš mi kvalita mixu půjde dolů, tak bych asi blbej ne? Kdybych hrál na mixák, kterej se mi zdá bejt míň kvalitní. Pioneer je prostě špičková značka, která nemá konkurence (co se týče DJský techniky). A navíc, když už je řeč o reklamě, tak třeba já sem nikdy žádnou rekjlamu v televizi nebo v rádiu na Pioneera neslyšel a to že je pod DJem na ňáký akci plakát Pioneer, tak to je jako kdyby ste tam dali Hell Energi Drink nemylíte?
Bohužel se mi zdá Tvoje argumentování poněkud úsměvný. Rozhodně si nemyslim že je pioneer kšunt, je to značka která vyrábí kvalitní a bezpochyby naprosto profesionální výrobky. Jde jen o to, že tu jsou i jiné značky které vyrábějí výrobky neméně kvalitní a někteří i lepší.

Co se týče reklamy, nevím moc o tom, že by pioneer platil něco djům, spíš poskytuje zdarma výrobky od své značky do "značkových" klubů, v čr např. roxy kompletně osazené pioneerem. Myslíš že si to kupovali? Ani náhodou! :lol: A - pochopitelně - na tom nikdo špatně nezahraje, páč ta technika je skvěle vybavená a spousta profi djů je na ní zvyklá. Ale co se týče KVALITY jako takový (tj. nemluvim o vybavení) už je to horší, např. mixy djm-600, známé to jakožto takový rádoby "klub standart" mají obecně tak poloviční výdrž oproti rodecu či Allen a Heatu, co se týče kvalíty zvuku, má taky své limity, především při zbytečném hnaní signálu do červenejch :?

Co se týče reklamy v televizi nebo rádiu, promiň ale to už se musím úplně smát. Tržní zacílení Ti asi nic neříká že? :D Nebo si SKUTEČNĚ myslíš že má reklama na nějakou dj techniku popř. vůbec značku pioneer šanci oslovit cílovou skupinu zákazníků efektivně tak aby byla reklama splatitelná a zisková? muheheheee, to snad ne? :lol: ALE, naproti tomu, pochopitelně na taneční párty chodí spousta a spousta lidí, kteří se o hraní (djing..) aktivně zajímá, tudíž jsou potencionální zákazníci, kteří v konečném důsledku, aniž by třeba i cokoliv o té technice věděli, si tuto značku zakoupí. "vždyť na ní hrál i Carl Cox na ibize že!" :lol: :D :lol:

mottca

Re: 4 Mottca

Příspěvek od mottca »

EVO píše:
mottca píše:Nevim proc pisete ze Pioneer je znacka vyhnana reklamou a skodi ji to naukor kvality. Ano Pioneer je dobre znama a proslavena znacka, ale to rozhodne neznamena ze jeji vyrobky jsou ksunty. Jen se zamyslete kolik světových DJů tuto techniku púoužívá. A neargumentujte tím, že jim to Pioneer platí. Ano Pioneer platí DJům za reklamu, ale zapřemýšlejte nad tím, jestli tyto přístroje používají právě z tohoto důvodu. Asi ne, že jo? Protože když budu dobrej DJ oblíbenej u spousty lidí a budu hrát na kšuntu a tudíš mi kvalita mixu půjde dolů, tak bych asi blbej ne? Kdybych hrál na mixák, kterej se mi zdá bejt míň kvalitní. Pioneer je prostě špičková značka, která nemá konkurence (co se týče DJský techniky). A navíc, když už je řeč o reklamě, tak třeba já sem nikdy žádnou rekjlamu v televizi nebo v rádiu na Pioneera neslyšel a to že je pod DJem na ňáký akci plakát Pioneer, tak to je jako kdyby ste tam dali Hell Energi Drink nemylíte?
Bohužel se mi zdá Tvoje argumentování poněkud úsměvný. Rozhodně si nemyslim že je pioneer kšunt, je to značka která vyrábí kvalitní a bezpochyby naprosto profesionální výrobky. Jde jen o to, že tu jsou i jiné značky které vyrábějí výrobky neméně kvalitní a někteří i lepší.

Co se týče reklamy, nevím moc o tom, že by pioneer platil něco djům, spíš poskytuje zdarma výrobky od své značky do "značkových" klubů, v čr např. roxy kompletně osazené pioneerem. Myslíš že si to kupovali? Ani náhodou! :lol: A - pochopitelně - na tom nikdo špatně nezahraje, páč ta technika je skvěle vybavená a spousta profi djů je na ní zvyklá. Ale co se týče KVALITY jako takový (tj. nemluvim o vybavení) už je to horší, např. mixy djm-600, známé to jakožto takový rádoby "klub standart" mají obecně tak poloviční výdrž oproti rodecu či Allen a Heatu, co se týče kvalíty zvuku, má taky své limity, především při zbytečném hnaní signálu do červenejch :?

Co se týče reklamy v televizi nebo rádiu, promiň ale to už se musím úplně smát. Tržní zacílení Ti asi nic neříká že? :D Nebo si SKUTEČNĚ myslíš že má reklama na nějakou dj techniku popř. vůbec značku pioneer šanci oslovit cílovou skupinu zákazníků efektivně tak aby byla reklama splatitelná a zisková? muheheheee, to snad ne? :lol: ALE, naproti tomu, pochopitelně na taneční párty chodí spousta a spousta lidí, kteří se o hraní (djing..) aktivně zajímá, tudíž jsou potencionální zákazníci, kteří v konečném důsledku, aniž by třeba i cokoliv o té technice věděli, si tuto značku zakoupí. "vždyť na ní hrál i Carl Cox na ibize že!" :lol: :D :lol:
Hmm, tak to je asi jasny ze za Djem nepride manik vod Pioneeru a neda mu dvacku za to ze bude mit triko s Pioneerem.

Ale co, stejne nema cenu tady jakkoliv obhajovat svoji znacku, protoze se stejne budou lidi porad hadat ze jo? Ale aspon to je k necemu dobry, protoze se treba pan EVO zasmeje ("muhehe" nebo jak si to psal). Ale proste pro me je Pioneer jednicka a radswi si klidne za ni par tisicovek priplatim, kdyz vim, ze je to to nejlepsi co je (aspon pro me). Jinak mix EVO5 neznam, ale koukal sem na nej a je pekne hnusnej :) . To co dokazala za par let firma Pioneer nedokazala (v DJ technice) zadna jina firma a jak rikam uz po dvacaty na 10kW se mirna odchylka v kvalite zvuku nepozna. A od toho taky (kdyz uz teda mluvis o hnani signalu do cervenyho) mas na pultu znacky Pioneer posledni ledku kde je napis OVER cili prelozeno do Cj "pres" takze tim asi inzenyri z Pioneeru mysleli "pres" nejakou hranici ze jo?

mottca

Re: 4 Mottca

Příspěvek od mottca »

mottca píše:
EVO píše:

Hmm, tak to je asi jasny ze za Djem nepride manik vod Pioneeru a neda mu dvacku za to ze bude mit triko s Pioneerem.

Ale co, stejne nema cenu tady jakkoliv obhajovat svoji znacku, protoze se stejne budou lidi porad hadat ze jo? Ale aspon to je k necemu dobry, protoze se treba pan EVO zasmeje ("muhehe" nebo jak si to psal). Ale proste pro me je Pioneer jednicka a radswi si klidne za ni par tisicovek priplatim, kdyz vim, ze je to to nejlepsi co je (aspon pro me). Jinak mix EVO5 neznam, ale koukal sem na nej a je pekne hnusnej :) . To co dokazala za par let firma Pioneer nedokazala (v DJ technice) zadna jina firma a jak rikam uz po dvacaty na 10kW se mirna odchylka v kvalite zvuku nepozna. A od toho taky (kdyz uz teda mluvis o hnani signalu do cervenyho) mas na pultu znacky Pioneer posledni ledku kde je napis OVER cili prelozeno do Cj "pres" takze tim asi inzenyri z Pioneeru mysleli "pres" nejakou hranici ze jo?
Este kdyz uz se teda takhle zajimas o Carla Coxe, tak bych rad vedel kdy hral na mix od Pioneeru...

DJ Smar

Příspěvek od DJ Smar »

Pioneer jsou skvělé mixáky pro Dj a do Klubů, náhrada se hledá těžko. Na Pioneeru se nedá co učit, na něm umí každý. Proč kupovat něco jiného, pod domněkou že to bude lepší než Pioneer. Co se týče, tak ovládání je super, zvuk ujde, efekty jsou báječné. A pokud to někomu vadí tak aˇsi políbý pr... Nemá smysl kupovat něco jiného ... Mixáky, který jsou na úrovni tak je to jen Pioneer, Allen a Heath a pak pro hip-hopery Rane .. Jiné východisko není a že tu někdo píše že Vestax či Behringer je to samé jako Pioneer, tak ať si skusí chodit pěžky, zdali mu to příde to samé jako jezdit luxusním autem !!! :D
Pio. 2x cdj-1000mkIII, djm-800, hdj-1000 2x Technics 1210.mk5

prusajr

Příspěvek od prusajr »

DJ Smar píše:Pioneer jsou skvělé mixáky pro Dj a do Klubů, náhrada se hledá těžko. Na Pioneeru se nedá co učit, na něm umí každý. Proč kupovat něco jiného, pod domněkou že to bude lepší než Pioneer. Co se týče, tak ovládání je super, zvuk ujde, efekty jsou báječné. A pokud to někomu vadí tak aˇsi políbý pr... Nemá smysl kupovat něco jiného ... Mixáky, který jsou na úrovni tak je to jen Pioneer, Allen a Heath a pak pro hip-hopery Rane .. Jiné východisko není a že tu někdo píše že Vestax či Behringer je to samé jako Pioneer, tak ať si skusí chodit pěžky, zdali mu to příde to samé jako jezdit luxusním autem !!! :D
Asi tak, souhlasím. Hlavně co se týče nových mixáků od Pioneeru. Stará 600 měla hrozný zvuk to uznávám, ale určitě bych podle toho nesoudil digitální čtveřici DJM 400, 700, 800 a 1000.
Pio. DJM800, 2x Rp. RP-6000 MK6B, Senn. HD25, Traktor 3.3 + Scratch

DJ Smar

Příspěvek od DJ Smar »

prusajr píše:
DJ Smar píše:Pioneer jsou skvělé mixáky pro Dj a do Klubů, náhrada se hledá těžko. Na Pioneeru se nedá co učit, na něm umí každý. Proč kupovat něco jiného, pod domněkou že to bude lepší než Pioneer. Co se týče, tak ovládání je super, zvuk ujde, efekty jsou báječné. A pokud to někomu vadí tak aˇsi políbý pr... Nemá smysl kupovat něco jiného ... Mixáky, který jsou na úrovni tak je to jen Pioneer, Allen a Heath a pak pro hip-hopery Rane .. Jiné východisko není a že tu někdo píše že Vestax či Behringer je to samé jako Pioneer, tak ať si skusí chodit pěžky, zdali mu to příde to samé jako jezdit luxusním autem !!! :D
Asi tak, souhlasím. Hlavně co se týče nových mixáků od Pioneeru. Stará 600 měla hrozný zvuk to uznávám, ale určitě bych podle toho nesoudil digitální čtveřici DJM 400, 700, 800 a 1000.
jj.., máš recht ! .. Ale i když mám 800ku, tak jsem zastánce Analogu. =)

EVO

Příspěvek od EVO »

Hehe, tak docela prdel je, že se už objevili i názory na to, že nová 800 od pioneeru může mít zvuk i horší než 600, záleží na vybuzení a co se od zvuku očekává (jaký styl se hraje) :!: :D
(a to neni žádnej kec ale názor profíků, provedený nejen na základě sluchového ale i počítačového měření!!!)

PS: to jen tak pro oživení, je samozřejmí že Pincek patří do světový špičky, i když zvukem bohužel ne no...

Fulas

Příspěvek od Fulas »

DJ Smar píše:
prusajr píše:
jj.., máš recht ! .. Ale i když mám 800ku, tak jsem zastánce Analogu. =)
Proc mas radsi analog?!
2*Pioneer CDJ 2000 NEXUS ,Pio Djm9OO NEXUS,Seenheiser HD 25 A REPROBEDNY EV

DJ Smar

Příspěvek od DJ Smar »

jj.., máš recht ! .. Ale i když mám 800ku, tak jsem zastánce Analogu. =)[/quote]
Proc mas radsi analog?![/quote]

No digital je až tak čistý, že občas při vokálech trhá uši. Mě je to celkem nepříjemné. Narozdíl Analog sice při vyšší hlasytosti šumí, ale nemá až tak výrazné víškové rysy.

Jo a copak je to za blábol, že Djm 800 je zvukově horší něž 600ka, chci poslat nějaký odkaz kde to píšou !! =) Já tomu teda nevěřím, na 600ce jsem hrál už tisíckrát a můj názor je že 800ka je zvukově o 30% lepší ! ...

prusajr

Příspěvek od prusajr »

Jestli regujes poslednim prispevkem na me, tak já naopak zvuk 800 vyzvyhuju nad 600!
Pio. DJM800, 2x Rp. RP-6000 MK6B, Senn. HD25, Traktor 3.3 + Scratch

DJ Smar

Příspěvek od DJ Smar »

prusajr píše:Jestli regujes poslednim prispevkem na me, tak já naopak zvuk 800 vyzvyhuju nad 600!
né tebe jsem nemyslel, myslel jsem uživatele EVO, akorád když jsem psat do příspěvku, tak jsem nevěděl od koho to bylo. Pioneer djm 800 hraje určitě líp ! Nežli djm 600 ...

EVO

Příspěvek od EVO »

DJ Smar píše:jj.., máš recht ! .. Ale i když mám 800ku, tak jsem zastánce Analogu. =)
Proc mas radsi analog?![/quote]

No digital je až tak čistý, že občas při vokálech trhá uši. Mě je to celkem nepříjemné. Narozdíl Analog sice při vyšší hlasytosti šumí, ale nemá až tak výrazné víškové rysy.

Jo a copak je to za blábol, že Djm 800 je zvukově horší něž 600ka, chci poslat nějaký odkaz kde to píšou !! =) Já tomu teda nevěřím, na 600ce jsem hrál už tisíckrát a můj názor je že 800ka je zvukově o 30% lepší ! ...[/quote]

Okay, samozřejmě posílám odkaz, jen podotýkám že je to odkaz na diskuzi firmy prodance, kde se samozřejmě neřeší jen totok, ale i spousta jiných věcí, takže to chce trošku pročíst, jinak abych trošku zasvětil do problému, tak debata ohledně zvuk. kvality atd. vznikla na základě dotazu týpka, kterej si chtěl koupit x.one 32, a rozhodoval se mezi ním a dnx-1500. Já mu odpovídal a pak se do toho dostal právě ještě jeden člověk, kterej má k dispozici i měření atd, michal mischek.

zde hážu ten odkaz, ale možná to pak bude posunutý, takže vy, kdo si to budete pročítat, vězte, že doporučuji číst diskuzi od mého příspěvku (EVO) k novějším od:
22.10.2007 16:55:16

http://www.prodance.cz/konference.php?U ... 0&Vypis=90

Odpovědět