ze ecler ma v recenzi ze je plne digitalni proto je to evo,a pioneera chci kuli tem funkcim a sampleru,kdyz by to sehnal za 20000 byl bych rad...Azu píše:Nějak mně stejně uniká k čemu Vám tyhle top modely mixů budou. Myslíte si snad, že z Vás tyhle mixáky skoro za 50tis. udělaj velké dýdžeje, nebo si jima budete jen honit své ego? Raději za ty peníze kupte něco levnějšího v ceně kolem 20tis když už a zbytek investujte raději na nákup muziky, ale tomu stejně většina zdejších lidí neorzumí, protože razí heslo, že muzika se ze zásady nekupuje ale krade na interentu.
Oháníte se tady kvalitou zvuku, což je ve Vašem případě něco co u těchto jmenovaných mixů stejně nerozeznáte. Navíc porovnáváte neporovnatelný, protože Pioneer800 je full digital, kdežto Ecler a ostatní jsou analogy a tak je zde zcela rozdílné zpracování a výstup zvuku. Ecler není žádná neznámá značka různorodé kvality, ale jejich mixáky jsou prostě kvalita především po zvukové stránce a to znalci vědí a nemusíme dát na reklamní masáž. Je to asi stejné jako když běžný člověk koupí v obchodě receiver SONY vyhnanej reklamní masáží, ale znalec koupí ONKYO, které už podle názvu běžnému člověku nic neříká a tady je to zcela stejné. Ten kdo mixáky zná a chce top kvalitu, tak koupí Allen&Heat, Rodec, Ecler. Kdo chce být marketingově IN, volí Pioneer, který je rozhodně poctivě vyrobenej, také kvalitní ale nedosahuje takové kvality jako třeba Allen&Heat. To, že je i různě po světě ve velkých klubech vše od Pioneeru, není dáno kvaltou krou tedy CD přehrávačů, ale především marketingem, kdy nejznámější cluby, dostávají od této snačky techniku zdarma, i jim za to klidně zaplatí, protože je to pro ně reklama. Stejně tak existuje po světě mnoho DJ škol a kurzů, které Pioneer přímo sponzoruje a někdo tohle vše samozřejmě musí zaplatit a tím je tady zákazník. Jejich výrobky jsou zkrátka cenově nadhodnoceny a nenabízejí zas až tolik za ty peníze.
behringer ddm 4000 nebo pioneer djm 800
-
NO...
Tak je třeba upozornit na fakt, že se bavíme o EVO 5 a né NUO 5...A&H mají zajisté špičkový zvuk, ale je to ,,jen,, battle mix, ikdyž XONE 92 už dost slevněl...ale právě je to o tom, že zvuk je mi tak nějak u zadku. Nehraju HIP-HOP abych kupoval RANE...battle mix je mi na nic, ikdyž RANE je špička! Mimochodem Serato taky mám...Prostě je to promotion, sponzoring - to je pravda, ale nekoupím EVO 5, když znám lidi co jej na akci přemostí Pioneerem (hádejte proč?)...Jde tady u 800 o ten sampler, nové efekty, korekce a vzorkování jako u modelu 1000. Navíc plně digitál. Dejte mi mix s těmito parametry a kvalitou za 20000,- a jdu do něj! A Behringer DDM4000 si odpusťte...doma nehraju a kdo ví kdy bude. Model 600 se používá desetiletí a je i dnes na špici, vznikla inovace 700 a digitální model 800...ono za těch 40000,- si kupuju nejen značku, ale i japonskou kvalitu a záruku toho, že mi mix bude sloužit i za pár let!!! A o to tady jde...pokud se někomu můj názor nelíbí, ať mě neřeší, ale 40tis. je dost peněz a proto je nehodlám investovat do nějaké inovátorské španělské hračky jako je EVO 5...je to jako SEAT - španělé raději klid a siestu než kvalitu...A BERTE TO JAKO VÝZVU CHYTRÁCI - PORAĎTE MIX S PARAMETRY DJM 800 ZA MÍŇ A KUPUJU...RE5PECT TO ALL...
Zdali se momentálně někdo rozhoduje koupit nový mix či něco podobného, tak by měl zajít do Prahy na výstaviště Holešovice ... Je to od 20.-22.9.07... Byl jsem už i ve Veletržním paláci, kde se konala tato výstava a dodalo mi to spoustu nových informací =) Zkoušel jsem si tam i mixák Korg Zero 4 .. Je hodně v pohodě, ale spíš bych si ho nekoupil, špatně se mi na něm manipulovalo, jinak mě nadchla i novinka Pioneer djm 700 .... No prostě se stavte v Praze na to konání výstavy !!!
No nehraju z CD přehrávačů, používám Serato a desky, ale to je fuk. Prostě spojit 2 tracky dokupy je základ, ale proč nejít dál když to jde...DJM 800 umožňuje pomocí jednoho poťáku harmonic mixing, nebo-li jednoduché převedení tracku do jiné tóniny, což je k nezaplacení při mixování vokálů, dále pak scratchovat za použití echa atd atd atd...a sampler taky není k zahození...DJ není muzikant, ale rozhodně může hraním předvést co mu technika umožní. Pokud bych byl pouštěč Michala Davida na svatbách, tak to asi nevyužiju, ale mám potřebu být kreativnější, ale to mi současný mix nenabízí - nic víc, nic míň. Neříkám že je DJM 800 nej nej nej ani není levný, ale je to sázka na jistotu. Nemám na to vyhodit peníze za experiment EVO 5 a pak se zastřelit a do Prahy na výstavu se od slovenských hranic při mém vytížení bohužel nedostanu, ikdyž bych chtěl...tak proto volím toto řešení...PEACE!Azu píše:otázkou je k čemu ten sampler a efekty využiješ a jak často, obzvlášť když hraješ z CD přehrávačů kde toto vše již máš
vzkaz pro Sonida Ecler vs Pioneer
Nazdar chlape, musel jsem ti napsat, nebot jestli reklama pro někoho znamená brainstorming v souvislosti s mixpulty Ecler a Pioneer, tak se jednoznačně přikláním ke klukům, nebot tobě udělal Pioneer asi díru do hlavy. Pioneer má bohužel dobrou reklamu, to so musí nechat, ale po zvukové stránce (hlavně DJM-600) je na tom dost špatně ve srovnání s Ecler NUO 5. Když se ti na Pioneeru něco posere a budeš si chtít koupit náhradní díly, tak zaplatíš nehorázně vyšší částku, která naprosto neodpovídá realitě. Příklad (hmatník u Pioneer stojí 199 kč a Ecler ho má za 39 Kč), korekce a fadery to samé. Začal jsem hrát před 15 lety na Rodeca MX-180 a je to stále velmi kvalitní mixpult, pak jsem hrál často na Pioneeru DJM-500 i 600. Netvrdím, že je to špatný mix, ale po zvukové stránce žádná sláva, jen reklama a reklama. Pak jsem měl možnost vyzkoušet Nuo 5, a není vůbec o čem - za stejné peníze o dost kvalitnější výrobek. Co se DJM-800 týče, tak je na tom se zvukem už lépe, ale ve srovnání s EVO 5 je na tom opět podstatně hůř. Poslední věc, kterou bych chtěl napsat je ta, že je naprosto normální, že se žádný mixpult nebude NIKDY líbit všem, vždy se prostě najde někdo, komu se něco nezamlouvá.
Ecler Evo 5 vs Pioneer Djm-800
Ahoj Sonido, mrzí mě, že tolik opovrhuješ Eclerem a přirovnáváš ho k Seatu. Italové také vyrábí Fiat, ale i FERRARI nebo LAMBORGHINI, takže toliko srovnání. Ecler vyrábí mixpulty již více jak 40 let, Pioneer ... 12 let. Měl jsem doma Pioneer djm-800 a určitě to není vůbec špatný. Hrál jsem na něm zhruba týden a ted mám půjčený Ecler EVO 5 a ten mix je oproti pioneeru High end, musíš ho vyzkoušet na vlastní kůži, aby jsi ho poznal. Přijed ke mě a můžeš si to vyzkoušet, a pak teprve kritizovat. Pro srovnání parametry:
Ecler Evo 5 Pioneer DJM-800
zvuková karta ano ne
display plně barevný tft jednoduchý lcd
midi 69 control x 64 layout pouze několik control
nastavitelné parametry ano ne
efekty 64 nastavitelných 16 pevně daných
zvuková kvalita vynikající celkem slušná
sampler bohužel ne ano
cena 40.000 42.000
http://www.evobyecler.com/index.html
zvuková karta ano ne
sampler bohužel ne ano
cena 40.000 42.000
O.K.
jo fajn, čím dál tím více se dočítám o tom, že DJM 800 zas není až takový vynález, jak mnozí prezentují. Na EVO 5 jsem dostal reference od kolegy co na něj hraje v clubu a jelikož je zarytý příznivec zn Pioneer, tak to dopadlo jak to dopadlo...já neříkám že EVO 5 je špatný mix, ale těch peněz za něj je dost na to, abych pak jen mávnul rukou a řekl si, že jsem šlápl vedle. V menu jsem založil nové téma - zajímám se i o mix Allen&Heath XONE:92. Nedostal jsem se na veletrh, tak jsem nemohl zkoušet, což mě mrzí, tak sbírám info kde se dá a pak to tak někdy dopadá. U A&H se o kvalitě snad ani diskutovat nemusí a já pořád cestuju, takže potřebuju odolný mix...prostě Pioneer DJM 800 používají už všichni, což sice o něčem napovídá, ale nemusí to nutně znamenat, že se slepě zařadím do lajny...dík za názor Danny...
Re: Ecler Evo 5 vs Pioneer Djm-800
dj danny píše:Ahoj Sonido, mrzí mě, že tolik opovrhuješ Eclerem a přirovnáváš ho k Seatu. Italové také vyrábí Fiat, ale i FERRARI nebo LAMBORGHINI, takže toliko srovnání. Ecler vyrábí mixpulty již více jak 40 let, Pioneer ... 12 let. Měl jsem doma Pioneer djm-800 a určitě to není vůbec špatný. Hrál jsem na něm zhruba týden a ted mám půjčený Ecler EVO 5 a ten mix je oproti pioneeru High end, musíš ho vyzkoušet na vlastní kůži, aby jsi ho poznal. Přijed ke mě a můžeš si to vyzkoušet, a pak teprve kritizovat. Pro srovnání parametry:
zvuková karta ano ne
sampler bohužel ne ano
cena 40.000 42.000
Konečně někdo napsal to, co mě se nechtělo...

Music is my destiny!
Re: NO...
nu ty musis bejt strasne blbej, pitomej, kdyz ti padaji takove hovadiny z ust !!! eclera si tak videl na obrazku. vubec tomu nerozumis!!! jdi si nekam to ozkouset, treba k aiffelovi, nebo si udelej cestu do domazlic ke klukum do dj-obchodu , maji fakt vsechno a tam si to odzkousej !! hlavne jim nerikej tvuj nazor na ecler, asi by si se zlou potazal. vice ti k tomu nenapisi, je videt, jak si blbej. jinak nic ve zlym-nikdo nejsme complet 

Re: behringer ddm 4000 nebo pioneer djm 800
kdo si chce koupit behringer, tomu patri nasrat do rukou a vyjde to na stejno !!! ty ses uplne blbej, ze chces, aby ti behringer za 9000 nahradil pult za 43000 ????? si nakej divnej, ze ??
dj Sf_Qullo píše:ahoj chtel bych se zeptat na mix behringer ddm 4000...chci koupit páju 8stovku ale ten béda me zaujal..treba by to mohla byt alternativa amohl by stacit...zajimal by me ten sampler a jak je na tom s bpm metrem a s efektama ..porste jestli by dokazal nahradit co umi pindˇa 800..poradte pls dik