Virtual DJ 7
Re: Virtual DJ 7
Kokos s takýchto moderátorov tu musia mať radosť, čo len hustia ale snaha poradiť nulová...
Na tvůj problém rada totiž neexistuje, to co ti to dělá je totiž zcela v pořádku
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
kliknu tam jak je to a ono mi to udělá toto a neudělá to to co potřebuju..
tak a teď mi poraď
tak a teď mi poraď
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
To je všetko v poriadku a chápem, že ten program to má robiť... Ale pýtam sa, či sa to dá nejak vypnúť, alebo prenastaviť... bože chcem tak veľa ?
odpověd si dostal hned na začátku >
a jestli ti to pořád blbne, tak klikni na "reset factory settings" nebo něco takovýho... a pak vypni ten gain a už by to opravdu blbnout neměloDJ Patrix píše:Prvé, čo mi napadlo, bolo vypnúť auto gain, aj keď to moc nedáva zmysel, lebo auto gain upravuje hlasitosť loadovaného tracku, nie toho, čo už hrá. Skús:Settings>Options>Auto Gain>Disabled
Johny : Ten AutoGain to fakt nebude ... Ja som napr poriadne ani nepochopil ze co ma za problem ..neviem si to predstavit.. ale skusal som nieco ..a Fungovalo mi to tak ako pisal jedine v tomto nastaveni ... www.mikkonen.wz.cz/DjForum/VDJ.jpg
[quote="Mikko"]Johny : Ten AutoGain to fakt nebude ... Ja som napr poriadne ani nepochopil ze co ma za problem ..neviem si to predstavit.. ale skusal som nieco ..a Fungovalo mi to tak ako pisal jedine v tomto nastaveni ... http://www.mikkonen.wz.cz/DjForum/VDJ.jpg [/quote]
Aby ste si to vedeli lepšie predstaviť... na tom obrázku ču tu dal Mikko vidíte tie 2 pulty a keď si všimnete na pravom pulte svieti v pravo hore tá dvojka. No a mne keď zrovna hrá na tom pulte pesnička (kde to svieti), tak je zvuk v poriadku, ale keď chytím pesničku a hodím ju na druhý pult, tak tam kde hrá pesnička svetlo zhasne a zasvieti na tom kde som hodil pesničku. Jenoducho výška zvuku sa prispôsobí novej pesničke, ktorú som hodil na pult a ovplivní mi to tú pesničku, ktorá práve hrá...
Aby ste si to vedeli lepšie predstaviť... na tom obrázku ču tu dal Mikko vidíte tie 2 pulty a keď si všimnete na pravom pulte svieti v pravo hore tá dvojka. No a mne keď zrovna hrá na tom pulte pesnička (kde to svieti), tak je zvuk v poriadku, ale keď chytím pesničku a hodím ju na druhý pult, tak tam kde hrá pesnička svetlo zhasne a zasvieti na tom kde som hodil pesničku. Jenoducho výška zvuku sa prispôsobí novej pesničke, ktorú som hodil na pult a ovplivní mi to tú pesničku, ktorá práve hrá...
Ok už som to vyriešil, dal som v nastaveniach "reset factory settings" a potom v autogain- "remember" a už to nerobí... ale dakujem za rady...
Ahojte. Po rokoch sa znova vraciam k Dj-jingu a velmi ma zaujal VDJpro. Uz som ho akotak otukal v home verzii, preto uvazujem nad kupou full licencie. Avsak mam na vas skusenejsich 2 otazky, ak mozem
1: nenasiel som v specifikaciach, ani na nete, ci VDJpro7, podporuje VST pluginy. Ak nie, aky softwarovy EQ pouzivate a odporucate?
2: mate niekto skusenosti z ovladanim a hranim s VDJ na multidotykovom monitore? Mam na mysli externy monitor. Je to urcite pohodlnejsie, nez klikat mysou, len ci to nezvykne lagovat apod
Dakujem za vase rady a pripomienky :wink2:
1: nenasiel som v specifikaciach, ani na nete, ci VDJpro7, podporuje VST pluginy. Ak nie, aky softwarovy EQ pouzivate a odporucate?
2: mate niekto skusenosti z ovladanim a hranim s VDJ na multidotykovom monitore? Mam na mysli externy monitor. Je to urcite pohodlnejsie, nez klikat mysou, len ci to nezvykne lagovat apod
Dakujem za vase rady a pripomienky :wink2:
1) Ano, VDJ umí VST pluginy.
http://www.virtualdj.com/forums/5121/Vi ... tml?page=1
2) Osobně s tím zkušenost nemám, ale na youtube jsou nějaká videa, tak to snad fungovat bude
http://www.youtube.com/results?search_q ... creen&aq=f
http://www.virtualdj.com/forums/5121/Vi ... tml?page=1
2) Osobně s tím zkušenost nemám, ale na youtube jsou nějaká videa, tak to snad fungovat bude
http://www.youtube.com/results?search_q ... creen&aq=f
Je tu další update - Virtual DJ 7.05
fixes video stream errors
added new formats to the video decoder engine
support firewire controllers
18 new controllers added
fixed opposite chan sync in multi-deck
fixed "leftcross off" and "rightcross off" when cross is already assigned to the other side
fixed changing vinyl mode/cd mode while touchwheel_touch is kept pressed
new action "get beatdiff"
new action "effect_select_multi"
new midi definition element: <led note="" min="" max="">
fixed midi definition element <fulljog pitch="">
fixes video stream errors
added new formats to the video decoder engine
support firewire controllers
18 new controllers added
fixed opposite chan sync in multi-deck
fixed "leftcross off" and "rightcross off" when cross is already assigned to the other side
fixed changing vinyl mode/cd mode while touchwheel_touch is kept pressed
new action "get beatdiff"
new action "effect_select_multi"
new midi definition element: <led note="" min="" max="">
fixed midi definition element <fulljog pitch="">
Zdarec. Po X letech vlakna bych tady zdovolenim vlozil dotaz. Jak pouzivate GAIN u VDJ7? Mam vsechny MP3 sjete v MP3 Gain a potreboval bych vedet zakladni vec: MP3Gain srovna uroven (zrejme orezanim spicek) a tuto informaci ulozi do tagu - plus nebo minus dB. Mne ted zajima, jak to funguje ve VDJ.
¨
Priklad:
- Mam zaply AUTOMAT GAIN. Prehravam skladbu na deck1. Na deck2 pretahnu novou skladbu a gain ted upravi skladbu na deck2 podle urovne na deck1? To bych zrejme pochopil. Jak to ale funguje, kdyz mam gain na VDJ uplne vyply? Zajima mne to navic z duvodu, ze na tabletu, ktery pouzivam jako krajni zalohu mam v PowerAmp prehravaci moznost - Aplikovat nebo neaplikovat GAIN. Coz jsem teda taky zatim neodhalil.
Ptam se z duvodu, ze mam neustale problemy s normalizaci MP3. A navic, jak uz tady jeden clovicek nekde psal, jsem se ruznym prenastavovanim GAIN ve VDJ dostal do situace, jak popisoval - hraje deck1, pretahnu TU SAMOU skladbu na deck2 a po jejim spusteni hraje o 30% mene nez na deck1, protoze tam gain provedl korekci. Bohuzel uz nevim v jakem nastavenim gainu nebo na jake (normalizovane ci nikoli) mp3 to bylo.
Otazka - kdyz pouziju software MP3Gain na normalizaci, musim pak vubec pouzivat GAIN ve VDJ nebo treba na jmenovanem tabletu a podobne? Nebo opacny priklad - je lepsi pouzit GAIN ve VDJ (a v jakem nastaveni, auto, remember a pod.) a nepouzivat normalizaci softwarem vubec?
Jak to resit panove?
¨
Priklad:
- Mam zaply AUTOMAT GAIN. Prehravam skladbu na deck1. Na deck2 pretahnu novou skladbu a gain ted upravi skladbu na deck2 podle urovne na deck1? To bych zrejme pochopil. Jak to ale funguje, kdyz mam gain na VDJ uplne vyply? Zajima mne to navic z duvodu, ze na tabletu, ktery pouzivam jako krajni zalohu mam v PowerAmp prehravaci moznost - Aplikovat nebo neaplikovat GAIN. Coz jsem teda taky zatim neodhalil.
Ptam se z duvodu, ze mam neustale problemy s normalizaci MP3. A navic, jak uz tady jeden clovicek nekde psal, jsem se ruznym prenastavovanim GAIN ve VDJ dostal do situace, jak popisoval - hraje deck1, pretahnu TU SAMOU skladbu na deck2 a po jejim spusteni hraje o 30% mene nez na deck1, protoze tam gain provedl korekci. Bohuzel uz nevim v jakem nastavenim gainu nebo na jake (normalizovane ci nikoli) mp3 to bylo.
Otazka - kdyz pouziju software MP3Gain na normalizaci, musim pak vubec pouzivat GAIN ve VDJ nebo treba na jmenovanem tabletu a podobne? Nebo opacny priklad - je lepsi pouzit GAIN ve VDJ (a v jakem nastaveni, auto, remember a pod.) a nepouzivat normalizaci softwarem vubec?
Jak to resit panove?