Virtual DJ 7

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
Odpovědět
Azu

Re: Virtual DJ 7

Příspěvek od Azu »

Virtual DJ 7 vypadá opravdu zajímavě především co se týče jeho možností.
Testoval sem zvukovou stránku v přímém porovnání s Traktorem Pro kdy jsem do jednoho sluchátka pouštěl stejnou skladbu z Virtual DJ a do druhého z Traktora. Významně slyšitelný rozdíl zde nebyl žádný, u několika skladeb mně přišlo v některých pasážích možná, že zvuk z Traktoru mě větší dynamiku, ale nebyl to moc patrné. Co je ovšem velmi patrné, je rozdíl při použití keylocku, kde VirtualDJ svou kvalitou Traktor válcuje na plné čáře, ten rozdíl je zde opravu slyšet velmi výrazně.

S příchodem sedmé verze tu máme také zcela nové edice včetně verze Home, která je pro nekomerční účely zcela zdarma. Nové edice mně osobně přijdou jako dost zcestné řešení, ze kterého je vidět, že si máme všichni koupit verzi PRO Full. Především verze Pro Basic je z mého pohledu zcela k ničemu, protože oproti verzi Home, která je zdarma nabízí navíc jen možnost používat externí mix. Ty omezení jednotlivých verzí mně přijdou dost nešťastné. Ani jedna z nižších verzí totiž neumožňuje ovládat program jinak než pouze myší. Rozhodně bych si uměl více představit verzi Pro Basic s podporou MIDI. Tím nastává i nový problém a tím je absence Trial verze, místo které je jen verze Home, takže případný zájemce, který chce program používat s MIDI kontrolérem nemá šanci si to předem vyzkoušet a to se jim jistě vymstí. Já sem si chtěl třeba vyzkoušet jak funguje nově podpora firewire kontrolérů a zda není nějaké zlepšení v podpoře MEP7000 ale není žádná možnost jak to vyzkoušet.

Dá se očekávat, že jej budeme vídat čím dál více jako součást balení MIDI kontrolérů, protože nyní mají v nabídce oficiálně verzi LE dostupnou pro výrobce HW a údajně licence je levnější než na Traktor LE, což je pro výrobce kontrolérů v rámci snižování nákladů jistě dobré, ale VDJ má především přímou plug&play HID/MIDI podporu pro většinu dnes dostupných kontrolérů, kdy stačí kontrolér připojit a můžete ihned začít hrát bez nutnosti cokoliv mapovat, což je přesně to co výrobci kontrolérů potřebují, protože většina uživatelů jsou počítačové lamy co chtějí jen hrát a ne něco mapovat. Snadná aktivace produktu, ne jak to zcestné řešení u Traktora, které opravdu málo kdo vůbec zvládne, výrobce si může dodat vlastní skin a máme tu ideální produkt pro výrobce kontrolérů. Proto by měl být nyní postupně dodáván Virtual DJ ke kontrolérům od značek Numark, Vestax, Denon, Omnitronic a budou přibývat další.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

M@to

Příspěvek od M@to »

tak to je velmi zaujimave...asi chcu aspon ciastocne zamedzit kradnutiu softu
odstupnovanie verzii sa mi zda celkom normalne, teda platis len za to co potrbujes a predpokladam, ze tam bude moznost jednoducheho upgradu...myslim si ze taka verzia Pro Basic s podporou externeho mixu za 99$ nie je zla ponuka, ale kto chce midi alebo timecode si bude musiet teda priplatit a nie zas malo...mozno mohla byt este nejaka verzia len s podporou midi za trocha menej penazi, ale to uz len teoretizujem:)
idem aj ja otestovat home verziu nech vidim :)

EVO

Příspěvek od EVO »

já musím souhlasit s AZU, protože na alespoň poloprofesionální využití už prostě MUSÍŠ mít full verzi, v jakékoliv levnější není jiný možný způsob jak srovnávat tracky, než myší, což je imho nesmysl, podle mě měla být nějaká profi verze s podporou midi kontrolerů, a full verze měla mít navíc časový vinyly. Jako aby se všechny verze kromě full ovládali JEN myší (myslím srovnávání tracků, což je de fucto nejdůležitější) mi přijde jako nedomyšlený..
Každopádně mě ta 7 verze hodně příjemně překvapila, přinesla zásadně víc než jsem čekal.. Respect!! :twisted:

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

za 99$ si to muzou strcit za klobouk, zhruba stejny prachy stoji deckadance, kde mas podporu midi, nebo mixvibes crosspack, kde za nejakej 2600 to mas s podporou DVS i s timecode deskama

EVO

Příspěvek od EVO »

honcka píše:za 99$ si to muzou strcit za klobouk, zhruba stejny prachy stoji deckadance, kde mas podporu midi, nebo mixvibes crosspack, kde za nejakej 2600 to mas s podporou DVS i s timecode deskama
No nevim hele... Zkoušel jsi někdy deckadance? :wink: Já jo a přestože se mi ten nápad (jak ten soft může fungovat) hodně líbil, tak ve výsledku jsem byl hodně zklamanej. Ten soft je pro DJing o hodně hůř použitelnej než VDJ, synchro nepoužitelný (oproti téměř dokonalému synchru ve VDJ), ukazuje nesmyslný hodnoty a např. když srovnám i podle naťukaného BPMka skladby tak se to furt rozjíždí, přijde mi že se to projevuje jen u některejch songů, možná u klubový hudby okolo 130 BPM se to neprojevuje nevim, ale srovnávat tekno, něco co jede na 210 tak třeba to zpomalit na 190 bylo u některejch skladeb uplně nepoužitelný. Podle mě nápad výbornej, ale výsledek podprůměrnej.. :sad2:

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

ja micham podle usi ne podle bpm, jestli se to ale rozjede kdyz to dobre smichas, tak je to naprd, to mas pravdu

EVO

Příspěvek od EVO »

Právě že se to u deckadencu projevovalo, teda u některých skladeb, moh si hejbat pitchem jak si chtěl, prostě pořád se to rozcházelo, nešlo o to jestli to srovnáváš podle BPM nebo podle uší.. :wink:

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

vsechna cest VDJji sedmicka se jim povedla..ale bohuzel pro moje vyuziti je prinosem oproti minule verzi jen ten line in.. S eee nevyuziju nic z novych vychytavek coz je skoda ale aspon ze se kluci snazi :-D snad brzo udela nekdo nejaky pouzitelny skin i pro netbooky se 4ma deckama ale tam by mohl byt problem s vykonem procesoru..
na svem vaiu uz to mam o necem jinem a ty 4 decky jsou fakt dobra ficurka sice vyuziju max 3ale je dobre ze tam je ten 4 snad se nekdy hodi ;-)
kritika je asi jen na ty verze..meli udelat jednu ciste midi a jednu ciste dvs aby mel clovek moznost si rozhodnout co chce pouzivat a v pro full dat oba dva rezimy k dispozici a bylo by po problemu..na druhou stranu free home verze je fajn ale stejne na ni bude hrad kdejaky Lojza z dediny na diskotece s tim ze to ma legalne..uvidime s cim prijde novy traktor.. kazdopadne vdj respekt :-)
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Azu

Příspěvek od Azu »

Ještě udělat v nastavení výběr předefinovaných rozsahů korekcí dle několika značek mixů jako to má Traktor a bylo by to použitelný a samozřejmě nějaký skutečně profesionální skin, protože to co je vše k mání je pro děti a ne pro skutečné profi nasazení, to s ergonomií a barevnýma potřebama nemá bohužel nic společného.

EVO

Příspěvek od EVO »

REWIRE: zkoušel už jste to někdo? Koumám nad tim jak rozjet home edition s Abletonem a nějak se mi to nedaří propojit skrz rewire, přitom by to mělo jít celkem jednoduše ne? :confused2:

stereoman

Příspěvek od stereoman »

EVO píše:Právě že se to u deckadencu projevovalo, teda u některých skladeb, moh si hejbat pitchem jak si chtěl, prostě pořád se to rozcházelo, nešlo o to jestli to srovnáváš podle BPM nebo podle uší.. :wink:
To je vlastnost nekterych MP3 ziskanych nekde na cernotu z netu. Domnivam se, ze je to nezavisle na pouzitem softu. MP3 z beatportu to (az na par vyjimek) nedelaji. Nevim, cim je to presne zpusobeno, ale reknu vam 2 zdroje takovych MP3.

Ten prvni je, kdyz delate MP3 z vlastnich vinylu, pak to casto koliska. Predpokladam, ze pricina bude v kolisani gramofonu, spatne vyvazene prenosce atd.

Ten druhy zdroj je jiz zminena cernota z netu. Na jedne akci, kde jsem kdysy hral jsem to s nekym resil. Ja mel origos MP3-320 z beatportu. Tento track dotycneho upoutal a prisel za mnou s tim, ze ma ten samy track nekde z netu v 192, ale nemuze ho hrat, protoze mu od 1/2 nebo 3/4 kolisal a rikal, ze to usima nejde ukocirovat. Na zaklade vlastniho testu mohu jen potvrdit.

Jak to vyresit?
Resenim je pouziti vyrovnacaci mrizky v Traktoru. Podobnou funkci ma udajne i M-AudioTORQ. Zbytek DJ softu toto funkci myslim stale nema ...

M@to

Příspěvek od M@to »

Free verzia VDJ Home by nemala podporovat hranie s externym mixom podla specifikacie.
Ked vojdete do nastaveni, hned prvy tab sound setup tuto moznost neponuka, je tam zopar obrazkov dostupnych konfiguracii (len komp, zvukovka, sluchatka a bedne)..ale je tam aj tlacitko "More..", ktorym sa da dostat do klasickej konfiguracie, kde su na vyber aj stare moznosti External mixer a 3-channel mixer. Je tam ale aj nova vec Advanced config menu, kde sa da kazdy vstup a vystup samostatne routovat. Sice mam momentalne len jeden kanal k dispozicii, ale pripada mi to tak ze to funguje. Neskusal to niekto? Keby to normalne slo, to by bol pekny fail :)

Azu

Příspěvek od Azu »

Verze HOME pracuje vždy po spuštění prvních 10 minut jako verze plná.

M@to

Příspěvek od M@to »

aha :D tak nic

EVO

Příspěvek od EVO »

hehe dobrej pokus! :smile2:

Odpovědět