Ano na studiových sluchátkách. Ne na akci, kde se ti o odráží od každé překážky a hluk dělají samotní návštěvníci.Azu píše:S tím se souhlasit nedá, když dáš poslechnout komukoliv kdo není hluchej mp3 ve 192 a 320 kbps tak samozřejmě že ten rozdíl hned uslyší, stejně tak mp3 192kbps vs. CD, u mp3 320kbps vs. CD už to bude horší, tak už ten rozdíl nemusí být znát.
Speakers managment
-
Re: Speakers managment
Máme vlastně všichni pravdu.. Slyšet ten rozdíl je.
To, co popisuješ ty, AZU, tak takovej příklad reálně nenastane. Nikdo reálně nepustí totéž za sebou v jiných kvalitách.
Bavme se o skutečném hraní - tam je mp3 (pod těch 256kbps nejdu) vs. vinyl +/- jedno. Poznáme to možná tady my a zvukaři, kteří to opravdu POSLOUCHÁME. A to si ještě nemůžem být jisti, jelikož někdy tu horší kvalitu zvuku může mít i vinyl se špatným nebo prostě jen jiným masteringem.
Já to hraní přes dvs a vinyl kombinuju poměrně často. Chtěl bych vidět borce, kterej by za mnou po hraní přišel a ukázal papírek, na kterym by bylo přesně napsáno, od kdy do kdy sem hrál vinyl a naopak mp3ku. Je to samozřejmě nesmysl, aby se to stalo, ale ruku na srdce, kdo z vás by to dokázal přesně určit ???
Ad zvukaři od živé muziky - tady se bavíme (teda aspoň doufám) o elektronický hudbě. To se moc nedá srovnávat. Dále je o nich obecně známo, že jakmile se řekne "DJ", tak maj rudo před očima. Takže věřim, že v tom hraje roli předsudek, resp. odsudek. A stejně jako "DJ", jim je trnem v oku slovo "mp3".. Jasně, jsou borci, kteří slyšej, věděj, uměj, znaj, poznaj. Ale pak je tu taky hromada těch, kteří jen papouškujou "smrt DJům a mp3kám" a když dojde na lámání chleba, tak poznaj prd.
moje resumé: mp3 na elektronickou muziku ANO - v rozumný kvalitě samozřejmě -, na živou NE - od toho máme koncerty (i když se mi mnohdy stane, že bych radši slyšel tu mp3ku).
To, co popisuješ ty, AZU, tak takovej příklad reálně nenastane. Nikdo reálně nepustí totéž za sebou v jiných kvalitách.
Bavme se o skutečném hraní - tam je mp3 (pod těch 256kbps nejdu) vs. vinyl +/- jedno. Poznáme to možná tady my a zvukaři, kteří to opravdu POSLOUCHÁME. A to si ještě nemůžem být jisti, jelikož někdy tu horší kvalitu zvuku může mít i vinyl se špatným nebo prostě jen jiným masteringem.
Já to hraní přes dvs a vinyl kombinuju poměrně často. Chtěl bych vidět borce, kterej by za mnou po hraní přišel a ukázal papírek, na kterym by bylo přesně napsáno, od kdy do kdy sem hrál vinyl a naopak mp3ku. Je to samozřejmě nesmysl, aby se to stalo, ale ruku na srdce, kdo z vás by to dokázal přesně určit ???
Ad zvukaři od živé muziky - tady se bavíme (teda aspoň doufám) o elektronický hudbě. To se moc nedá srovnávat. Dále je o nich obecně známo, že jakmile se řekne "DJ", tak maj rudo před očima. Takže věřim, že v tom hraje roli předsudek, resp. odsudek. A stejně jako "DJ", jim je trnem v oku slovo "mp3".. Jasně, jsou borci, kteří slyšej, věděj, uměj, znaj, poznaj. Ale pak je tu taky hromada těch, kteří jen papouškujou "smrt DJům a mp3kám" a když dojde na lámání chleba, tak poznaj prd.
moje resumé: mp3 na elektronickou muziku ANO - v rozumný kvalitě samozřejmě -, na živou NE - od toho máme koncerty (i když se mi mnohdy stane, že bych radši slyšel tu mp3ku).
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com
www.sunflower-bitches.com
Mě by zajímalo kde to ten nehluchý člověk pozná?
Doma na normálních reprákách (sub + satelit)
Na akci? (kolik klubů musí projet aby našel nějakej, kde to pozná?)
Ve sluchátkách? (kolik musejí stát?)
Ať dělám co dělám, tak mě nenapadá spojení techniky a prostředí kde by to bylo v reálném životě poznat...
Doma na normálních reprákách (sub + satelit)
Na akci? (kolik klubů musí projet aby našel nějakej, kde to pozná?)
Ve sluchátkách? (kolik musejí stát?)
Ať dělám co dělám, tak mě nenapadá spojení techniky a prostředí kde by to bylo v reálném životě poznat...
-
Pozor, teď mě napadla ještě jedna hodně dobrá připomínka...je důležité z čeho se ta mp3 hraje.
Pokud se hraje ze standartního výstupu z notebooku, nebo jiné nekvalitní zvukové karty, pak samozřejmě obstát nemůže.
Já mám kvalitní externí zvukovou kartu od m-audio a to je pak o něčem jiném....
Pokud se hraje ze standartního výstupu z notebooku, nebo jiné nekvalitní zvukové karty, pak samozřejmě obstát nemůže.
Já mám kvalitní externí zvukovou kartu od m-audio a to je pak o něčem jiném....
Ono záleží někdy i skladbě, kterou do MP3 převádím. Občas zní v MP3 špatně skladby, kde hrají klávesy dlouhé tóny, přes to brnká naflangerovaná kytara v nějakém pseudostereu a tikají do toho činely a pod. Vzpomínám si, že třeba jednu skladbu od Dario G jsem kdysi převáděl do MP3 několikrát s různými bitraty, ale nelíbila se mi nikdy. Vždycky tam byly ty výšky oproti originálu takové zmršené šustivé. Kodek byl přitom original od Fraunhofera, ale s tímhle zvukovým spektrem si prostě poradit nedokázal. Jinak já svoje CD grabuju do 256 kbit/s a zvuk je pro mé potřeby až na výše uvedené výjimky naprosto dostačující.
Naposledy upravil(a) Ludek dne 02 zář 2009 20:51, celkem upraveno 1 x.
Musím konstatovat, že v téhle fázi se mi tahle diskuze začala líbit, přináší nové technické poznatky bez emocí, od znalých lidí a je přínosná nejen diskutujícím. Jedna z nejlepších na tomhle fóru vůbec.