Speakers managment

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Andrew Blake

Re: Speakers managment

Příspěvek od Andrew Blake »

Azu píše:S tím se souhlasit nedá, když dáš poslechnout komukoliv kdo není hluchej mp3 ve 192 a 320 kbps tak samozřejmě že ten rozdíl hned uslyší, stejně tak mp3 192kbps vs. CD, u mp3 320kbps vs. CD už to bude horší, tak už ten rozdíl nemusí být znát.
Ano na studiových sluchátkách. Ne na akci, kde se ti o odráží od každé překážky a hluk dělají samotní návštěvníci.

voče

Příspěvek od voče »

Máme vlastně všichni pravdu.. Slyšet ten rozdíl je.

To, co popisuješ ty, AZU, tak takovej příklad reálně nenastane. Nikdo reálně nepustí totéž za sebou v jiných kvalitách.

Bavme se o skutečném hraní - tam je mp3 (pod těch 256kbps nejdu) vs. vinyl +/- jedno. Poznáme to možná tady my a zvukaři, kteří to opravdu POSLOUCHÁME. A to si ještě nemůžem být jisti, jelikož někdy tu horší kvalitu zvuku může mít i vinyl se špatným nebo prostě jen jiným masteringem.

Já to hraní přes dvs a vinyl kombinuju poměrně často. Chtěl bych vidět borce, kterej by za mnou po hraní přišel a ukázal papírek, na kterym by bylo přesně napsáno, od kdy do kdy sem hrál vinyl a naopak mp3ku. Je to samozřejmě nesmysl, aby se to stalo, ale ruku na srdce, kdo z vás by to dokázal přesně určit ???

Ad zvukaři od živé muziky - tady se bavíme (teda aspoň doufám) o elektronický hudbě. To se moc nedá srovnávat. Dále je o nich obecně známo, že jakmile se řekne "DJ", tak maj rudo před očima. Takže věřim, že v tom hraje roli předsudek, resp. odsudek. A stejně jako "DJ", jim je trnem v oku slovo "mp3".. Jasně, jsou borci, kteří slyšej, věděj, uměj, znaj, poznaj. Ale pak je tu taky hromada těch, kteří jen papouškujou "smrt DJům a mp3kám" a když dojde na lámání chleba, tak poznaj prd.

moje resumé: mp3 na elektronickou muziku ANO - v rozumný kvalitě samozřejmě -, na živou NE - od toho máme koncerty (i když se mi mnohdy stane, že bych radši slyšel tu mp3ku).
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Mě by zajímalo kde to ten nehluchý člověk pozná?
Doma na normálních reprákách (sub + satelit)
Na akci? (kolik klubů musí projet aby našel nějakej, kde to pozná?)
Ve sluchátkách? (kolik musejí stát?)

Ať dělám co dělám, tak mě nenapadá spojení techniky a prostředí kde by to bylo v reálném životě poznat...

Andrew Blake

Příspěvek od Andrew Blake »

Pozor, teď mě napadla ještě jedna hodně dobrá připomínka...je důležité z čeho se ta mp3 hraje.
Pokud se hraje ze standartního výstupu z notebooku, nebo jiné nekvalitní zvukové karty, pak samozřejmě obstát nemůže.

Já mám kvalitní externí zvukovou kartu od m-audio a to je pak o něčem jiném....

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Ono záleží někdy i skladbě, kterou do MP3 převádím. Občas zní v MP3 špatně skladby, kde hrají klávesy dlouhé tóny, přes to brnká naflangerovaná kytara v nějakém pseudostereu a tikají do toho činely a pod. Vzpomínám si, že třeba jednu skladbu od Dario G jsem kdysi převáděl do MP3 několikrát s různými bitraty, ale nelíbila se mi nikdy. Vždycky tam byly ty výšky oproti originálu takové zmršené šustivé. Kodek byl přitom original od Fraunhofera, ale s tímhle zvukovým spektrem si prostě poradit nedokázal. Jinak já svoje CD grabuju do 256 kbit/s a zvuk je pro mé potřeby až na výše uvedené výjimky naprosto dostačující.
Naposledy upravil(a) Ludek dne 02 zář 2009 20:51, celkem upraveno 1 x.

Otas

Příspěvek od Otas »

Musím konstatovat, že v téhle fázi se mi tahle diskuze začala líbit, přináší nové technické poznatky bez emocí, od znalých lidí a je přínosná nejen diskutujícím. Jedna z nejlepších na tomhle fóru vůbec.

Odpovědět