Speakers managment

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
ToLa

Re: Speakers managment

Příspěvek od ToLa »

Kenny Dixx píše:
ToLa píše:Já bych ty kluby a návštěvníky tak nepřeceňoval.
V Misch-Masch mají omnitronic snad i výrobník ledu, a nikomu to už hezkých pár let nevadí... Ale zní to fakt hrozně....
jak víš že jim to nevadí? ptal jsi se každýho? mě např. vadí v okolních klubech všechno a to nemluvim o vesnických piškotékách ke kterým se naštěstí nepřibližuji, pokud někam s kámošem jednou za uherskej rok jdeme a dostanem se nechtěně na takové místo tak jen nadáváme, ale nikdo se nás neptá jestli nám něco vadí :) nikdo se neptá co říkáme na zvuk co říkáme na světla co říkáme na DJe co říkáme na to zahulený smradlavý prostředí...
ne že bych chtěl v každé vesnici Amnesii, Privilege, Space nebo Pachu ale vim jistě že se dá zlepšit fůůůra věcí, ale tak občas jsem vlezl i někam kde to šlo... ještě že neni každej tak náročnej že :D
Co třeba, protože tam choděj? :shock: :mrgreen:
To že to vadí tobě a tvýmu kamarádovi neznamená, že zbytek světa dělá to samé co vy dva....

Kenny

Příspěvek od Kenny »

choděj tam protože je tam tahaj jiný kamarádi - řetězová reakce :lol:
tady se nikdo neptal co dělá zbytek světa, tak mi odpověz teda, ptal jsi se jich všech? když i dokonce víš že zbytek světa nedělá co my dva :lol:

prostě já bych to taky nepodceňoval
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG :)

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Kenny Dixx píše:choděj tam protože je tam tahaj jiný kamarádi - řetězová reakce :lol:
tady se nikdo neptal co dělá zbytek světa, tak mi odpověz teda, ptal jsi se jich všech? když i dokonce víš že zbytek světa nedělá co my dva :lol:

prostě já bych to taky nepodceňoval
A těm kamarádum to ale očividně nevadí, když tam teda choděj...
Když budu v zakouřený hospodě, taky se nebudu ptát hostů, zda se jim tam líbí, protože tam jsou takže se jim tam očividně líbí...

Otas

Příspěvek od Otas »

Andrew Blake píše:
Otas píše: Standardní MP3 si pustím leda jako výukový program mluveného slova do sluchátek.
To je právě chyba. Na mluvené slovo mp3 není optimální komprimace. Tam by si to měl poslouchat spíše z ogg.
Tak MP3 něco optimálně nezvládá? Proč? Ale je fakt, že v hudbě se jen zpívá, tam na správné barvě a srozumitelnosti nezáleží, jak jste rozhodli...
Já to stejně nepoznám, jak už někdo ví za mne, tak proč se přu. Když si zacpu uši, tak určitě.
Výrobci Hifi a prodejci CD už přešli na kvalitu MP3, jen já to nechápu.
Jen se utěšujte, pánové.
Slovenské přísloví to říká trefně:
Každá liška svůj ocas chválí a která ho nemá, říká, že bez něj je úplně nejlíp.

Bez poťouchlostí:
MP3 z pomalých začátků (na které hraje naprostá většina) je hrozná, hnusná, slyšitelný rozdíl praští do uší okamžitě (člověka, který zná ty skladby z CD nebo i vinylů). Zrychlováním se zvětšuje náročnost na prostor a snižuje se úspora paměti. Jako racionální důvod beru to, že digitální formát CD je pro úpravy zvuku nešikovný.

VIktor

Příspěvek od VIktor »

Lidi choděj za lidma a je jedno jakej tam je zvuk... A tak to funguje už hodně dlouho.
Radši jedu do podniku, kde znam lidi, pobavim se a sedim na zaflusaný židly než někam kde sedim v křesle a všichni čuměj jak pecky.

ToLa

Příspěvek od ToLa »

VIktor píše:Lidi choděj za lidma a je jedno jakej tam je zvuk... A tak to funguje už hodně dlouho.
Radši jedu do podniku, kde znam lidi, pobavim se a sedim na zaflusaný židly než někam kde sedim v křesle a všichni čuměj jak pecky.
Ano, lidem je jedno jakej tam je zvuk.... A co asi tvrdim od začátku....

VIktor

Příspěvek od VIktor »

Ale já netvrdim že s tebou nesouhlasim.... :D :D

Andrew Blake

Příspěvek od Andrew Blake »

Otas píše:
Bez poťouchlostí:
MP3 z pomalých začátků (na které hraje naprostá většina) je hrozná, hnusná, slyšitelný rozdíl praští do uší okamžitě (člověka, který zná ty skladby z CD nebo i vinylů). Zrychlováním se zvětšuje náročnost na prostor a snižuje se úspora paměti. Jako racionální důvod beru to, že digitální formát CD je pro úpravy zvuku nešikovný.
S tvrdohlavým člověkem nediskutuji, protože to nemá smysl.

Kenny

Příspěvek od Kenny »

ToLa píše:
VIktor píše:Lidi choděj za lidma a je jedno jakej tam je zvuk... A tak to funguje už hodně dlouho.
Ano, lidem je jedno jakej tam je zvuk.... A co asi tvrdim od začátku....

není jim to jedno, neházej je všechny do jednoho pytle, když jdeš do restaurace taky ti není jedno jaká tam je obsluha

Edit: na tu židly bych si vážně nesedl, radši by jsme šli jako parta na ty křesla a dobře se bavili v příjemnějším kvalitnějším prostředí než čuměli na děcka co seděj na zaflusanejch židlích :wink:
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG :)

voče

Příspěvek od voče »

Přesně tak, neni jim to jedno a NEBUDE!

S přibývajícími léty a utvářením společnosti těch lidí bude stále víc. Nároky se budou zvyšovat a jednotlivý jedinci si začnou utvářet svoje vlastní názory a budou si všímat, kdo je ojebává a konečně začnou využívat právo svobodného výběru. Dědictví komunismu se časem vytratí. Přestanem bejt stádo s jedním názorem. Naopak názor bude mít každej svůj a nebude se ho bát říct. To je ta svoboda..

Každej zřejmě chodíme do jinejch podniků, ale jedno je jasný - pokrok nezastavíš ..

ad mp3:
včera jsme provedli test. denon1500,rane26z, nd215,ndm152,qsc 5050 a 2450. Mimo to, že jsme opět ladili ten procesor, tak jsme měli možnost porovnat přímo vinyl vs. mp3 (stejnej track 256kbps VBR, 6 minut cca 11Mb) a došli jsme objektivně k závěru, že rozdíl slyšet JE. Jinak to ani dopadnout nemohlo. Nicméně ten rozdíl je tak mtakovej, že na kalbě se smaže. Limitující je většinou vybavenost klubů. Otasi, pokud to poznáš "z první" a vždy, že je to mp3, tak si fakt sluchař. A těžkej audiofil :)
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

Andrew Blake

Voče: děkuji.

Přesně tohle jsem chtěl slyšet. Nikdo netvrdí, že tam není rozdíl. Technicky tam být musí. Jen jsem tvrdil, že pro většinu lidí ten rozdíl bude na akci neslyšitelný a to jsi mi potvrdil.

Ještě jednou díky, já neměl možnost porovnat vinyl, gramce totiž nevlastním :o)

Otas

Příspěvek od Otas »

Pst, pánové, aby to neslyšeli zvukaři od živé muziky. Ti by se mohli hodně smát. Nebo zlobit. Jejich názor je jasný, viz různé diskuze (Prodance, Audioweb) , přečtěte si je.

Jinak pro mou představu - to MP3 bylo jaké - jak rychlé?
Jestli těch 256 k, tak to fakt nevím, zda poznám. Ani 192k jsem ještě neslyšel, ale věřím, že bude dost schopné. 96k jsem slyšel a poznat to ve srovnání (přejíždění mixu) jasně bylo. Ale kdežpak na obvyklých diskotékách taková rychlost MP3...
Decibely lze uši skutečně přeřvat, odrazy vše zakryjí. Br, naštěstí na takovou diskotéku chodit nemusím.

Azu

Příspěvek od Azu »

Ty zvukové rozdíly v kvalitě jsou slyšet poměrně hodně, záleží jak je nastaven ekvalizér v podniku a ten ten rozdíl zvýrazní a nebo potlačí což je častější případ, protože co sem měl možnost vidět nastavení ekvalizérů v mnoha podnikách a následny pak slyšet co lezlo z beden je prostě hrůza a co je ještě víc zarážející, tak velká většina těch djů ani neví co na tom ekvalizéru se nastavuje a jen to někde viděli nějak nastavený a nastavěj to podobně nebo to celý roznastavěj tak že se to nedá ani poslouchat, zrovna to byl případ kdy sme b pátek přišli hrát po expertoj co hrál v podniku předchozí týden. Hodně lidí totiž hodně potlačuje středy a středovejšky a naopak vytahují basy a tak ten rozdíl mezi různou kvalitou mp3 není tolik znatelný protože tím svým nastavením dokurvěj i ty kvalitní mp3. Když to nastavíte na opravdu živý zvuk vyvážený zvuk, tak je rozdíl mezi kvalitou 192 a 320 neskutečně slyšitelný, i 256 a 320 je tam znát i když už méně, u těch horších prostě schází dynamika a co teprve při použití vinylů tam už ten rozdíl oproti 192kbps slyší i hluchej, je to jako by člověk vyměnil nejn dje ale i celou aparaturu a zvuk neskutečně ožije. Co sem viděl ty naše mládežnické dje, tak ty vůbec nějakou kvalitu mp3 vůbec neřešej, ty prostě sosaj a vzájemně ten hnuj mezi sebou vyměňujou a opravdu nejpoužívanější kvlaita mp3 je bohužel těch 192kbps, ve které upirátěj na internetu kde co, ale viděl a slyšel sem už i takové střelce, kteří normálně pouštěli i muziku z youtube videí, což je oprvadu už extrém, faktem je že na té vesnici to nikdo neprožíval a lidi se chovali a tvářili tak nějak jako by jim to bylo úplně jendo, hlavně že jim tam něco hraje. Oni to hlavně nemaj s čím porovávat a většina mládežnických návštěvníků neslyšela doma tu svou muziku od jinud než z reproduktoru svého mobilního telefonu a tak se pak není vůbec čemu dovit, že jim ten zvuk je ukradenej a to nemluvim ani o tom, že něco jako zvuk z originálního CD už dnešní mládež ani neví co je a nikdy jej ani neuslyší protože používaj maximálně vysmažená audio CD pro které byly zdrojem stejně mp3 192kbps.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Andrew Blake

Nezbývá než souhlasit. Ano pokud chceš dále upravovat mp3 pomocí ekvalizéru, pak rozdíly jsou a musí být slyšitelné mnohem více. Protože mp3 je zoptimalizována i podle průběhu svých frekvencí. Proto pokud hraješ z mp3, pak moc upravovat ekvalizérem nemůžeš.

A projistotu to naposled zopakuju. Nikdo nikdy nepopřel, že vinyl je kvalitnější. Jen tady tvrdíme, že pokud máš kvalitní mp3 (min. těch 192kbps, nejlépe 320) a kvalitní aparát, pak 90% lidí nepozná rozdíl, kdybys hrál z CD. To je vše co tvrdíme.

Ad vesnické disco) tam většinou nemají ani ten kvalitní aparát.

Azu

Příspěvek od Azu »

S tím se souhlasit nedá, když dáš poslechnout komukoliv kdo není hluchej mp3 ve 192 a 320 kbps tak samozřejmě že ten rozdíl hned uslyší, stejně tak mp3 192kbps vs. CD, u mp3 320kbps vs. CD už to bude horší, tak už ten rozdíl nemusí být znát.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Odpovědět