Dělám si club světla+zvuk

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Andy

Dělám si club světla+zvuk

Příspěvek od Andy »

Dělám si club , zatim pro zábavu (časem třeba i professionalně ), akorát nevím jaké vybavení bych tam tak asi měl mít , vcelku jsem to tady prolezl a mám jistou představu ,ale potřeboval bych poradit (mám v tom truchu zmatek), nerad bych udělal chybu , hned na začátu , finančně to je trošku horší, chtěl bych se držet nějakýho středu ( kvalita / cena ).Rozhodně bohužel namám na značky tipu Pioneer,A&H,apod... .Děkuji mnohokrát za rady

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Chtelo by to trosku vic informaci:

:arrow: Jak je klub velky?
:arrow: Jak je parket velky?
:arrow: Predpokladana kapacita navstevniku?
:arrow: Co se tam bude hrat (tanecni klubova hudba nebo disko)?
:arrow: Kolik mas penez :?:
:arrow: Atd.

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

Jo, napiš tady, jak by jsi si to představoval a všechno, jak už psal stereoman a určitě ti dobře poradíme.. :idea:
Music is my destiny!

Andy

Příspěvek od Andy »

celková plocha 9,5x10,5x4m jenom sálu-parketu +bar 4x9,5m , takže nic moc , představu mám trošku diskrétnější,víc přátelštější,pohodává atmosféra to je sem tam na přání a spíš trance a clubovky ikdyž nebránim se ničemu,mě nevadí žádná muzika.kapacita by mohla být okolo 100-ikdyž ze začátku ( no asi to znáte ). Penize přichazej a odchazej,takže ucelený celek peněz nemám ( což je problém zásadní ),takže dokupuji průběžně.Nijak na to nespěchám-nerad bych udělal chybu.

voče

Příspěvek od voče »

kolik máš +- peněz?(nebo spíš kolik můžeš sehnat).Doporučuju aktivky od RCF-to je špička.Pak dyštak něco od Megatonu-jesli chceš něco levnějšího,ale supr hrajícího..Ale bez toho rozpočtu se fakt nedá nic dělat..
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

Andy

Příspěvek od Andy »

Je mi jasný,že bez peněz toho moc neudělám,já spíš potřebuji poradit se světlama + co by mělo být za pultem,kolem 40ti za rok, neni to žádná sláva, ale musí to nějak stačit , Dík moc za rady

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Co se tyce DJ vybavy, tak u pultu nechod do horsi tridy nez je Denon 1500. K tomu kup nejlevnejsi Denony CDcaky a mas to. Pokud je mozne do toho dat o trosku vice, tak si porid minimalne CD Pioneery 800, spousta DJs je bude totiz vyzadovat...
Pokud mas v planu zvat 12" DJs, tak pokud nemas penize na Tecka, tak se porozhlidni po foru, je tu spousta prispevku o koupi gramofonu...

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Co se tyce zvuku, tak jedine RFC, pripadne ten Megaton. Mam takovy pocit, ze Megaton zacal delat aktiv bedny okopirovane od RCF, zkus se na to informovat a pak dej vedet...
Pripadne kup nejaky pasiv Megaton a k tomu QSC zesiky, ale zde bych si dobre spocital, jaky bude rozdil v cene mezi AKTIVEM a PASIVEM :!:

EVO

Příspěvek od EVO »

Co se týče světel, doporučuji jít do LED-PAR, nejnovější technologie, která má oproti obyč. parkám snad jenom samé výhody, nehledě na tzv. strobo efekt, o kterém se může obyč. parkám jenom zdát :idea:

voče

Příspěvek od voče »

Myslím,že megatoni nedělaj aktivky,ale možná nejsem aktuální:)Ještě by bylo dobrý vědět,jestli je možnost zavěšovat..
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

EVO píše:Co se týče světel, doporučuji jít do LED-PAR, nejnovější technologie, která má oproti obyč. parkám snad jenom samé výhody, nehledě na tzv. strobo efekt, o kterém se může obyč. parkám jenom zdát :idea:
V životě bych si nekoupil nic co má v sobě LEDky, pokud by to nestálo aspoň o polovinu méně! Kamarád, co obchoduje s technikou, tak mi sám řekl, že to je největší kravina jaká může být a nikdo z jeho zákazníků to nechce!. Dobré je to možná pro majitele klubu, který hledí na peníze (spotřeba je oproti klasice nulová) ale taky se to někde musí odrazit, svítivost takových LED systémů je pěkně o ničem. Jedině klasické efekty..Když už by někdo chtěl vrazit ty peníze do PARek, tak bych volil nějaké pořádné světla s chaserem a nemusí se o to při provozu nikdo starat..

Jinak k těm světlům. Jestli chceš něco, co ti bez problému vydrží 15 a klidně i více let, tak ber značku Martin! Kup scany a dobrý controler a postupně můžeš přikupovat další scany, nebo jiné efekty. Myslím, ze věc by ani nezkazil derby efekt, nebo jiné paprskové efekty. Pokud nechceš investovat do Martinu, koukni po Futurelight a nebo něco od eurolite není k zahození, ale to je dolní hranice. CENA+ZNAČKA=KVALITA+VÝKON.
Music is my destiny!

EVO

4 dj_camil

Příspěvek od EVO »

svítivost LEDek že je mizerná? No, mám takovej pocit že si zaspal dobu kámo!! To bylo, když začínali, teď je situace úplně jiná. Měl jsem možnost porovnat PAR s LED-PAR a je to nämlich to samí, nehledě na fakt že od toho nejde takový horko jako od obyč., má to stroboefekt, účinnost dobrá, pokud nebudeš šetřit a kvalita úplně bez problému.
Doporučuju zavítat do nějakýho klubu kterej je tim osazenej, v Praze třeba Roxy a nestačíš se divit!!!

Jinak ano, Martin je dost dobrá značka!!

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

Takže mi chceš namluvit, že to svítí jako klasika 500w, nebo dokonce i jeden kW? HA HA HA.. ja jsem taky viděl led parky v akci a taky různé scany atd a dle mého názoru je to shit (zatím).
Music is my destiny!

pali

Příspěvek od pali »

ako možeš zrovnávat LED Par a klasicku PAR ? je to uplna blbost ved svietivost LED sa nemože rovnat ppovedzme 1KW PARke....je možno dobra tym RGB mixingom a strobo efektom...pre kluby super pre koncerty nič moc

arpad

Příspěvek od arpad »

Z hlediska profi osvětlovače,zvukaře a rádoby VJe ti mohu doporučit :

1.Led Par64 (výhoda -nic to nežere,v takto malém prostoru absolutně dostačující)

2.moving head Futurelight EYE-36 nebo 18 LED,

3.LED Floodlight 252 RGB
LED multicolor,(namícháš prakticky jakoukoli barvu,možnost použití jako dekorace). Nízká spotřeba, vysoká svítivost. Možnost manuálního ovládání nebo nastavení pomocí switchů(nastavení určirté adresy bez ovladačky
(např. pult Eurolite DMX Scan Control (cena pod 5tis.Kč-když se k němu budeš chovat jako k vlastnímu,vydrží celkem dlouho)

4.nějakou malou mlhu(upřednostňuji hazer-sic náplně jsou dražší),možná nějakej levnější laser

5.nějakou TV na projekci

6.Kvalitní zvuk(tím bych začal---L´acoustics,EAW,Martin,Mackie,RCF,atd.-) !!!!!!!- Nikdy věci od Megaton,Omnitronic apod.Shitsound!!!!!!!

7.jako decorace Eurolite LED Panel RGB DMX, 600x600mm, 230V

většina LED věcí je z http://hdt.cz
zvuk bych hledal na promusic.cz,prodance.cz,audiolight.cz,

Pokud máte někdo zájem,sestavím rozpočet s věcmi,o kterých po letiých zkušenostech vím ,že vydrží a jsou cenově dostupné. :shock: :D
Arpad23sstm

Odpovědět