Aparát do začátku. Cena cca 20 tisíc.

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
dioptrick

Re: Aparát do začátku. Cena cca 20 tisíc.

Příspěvek od dioptrick »

prodance rozsiril dva velike myty o tom jak jsou QSC super zesilovace a o tom jak jsou beyma mizerne repraky, bohuzel ani jedno neni pravda a lide znali oboru vedi sve...:)

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

GX rada je nahovno, ale s RMX2450 jsem byl naprosto spokojen v roce 2004 jsem ho koupil 5 let stary od NSK za 9000 minulej rok jsem ho prodal za 9000, stejne jako znam cca dalsich 20 lidi co je ma (vesmes soundsystemy, takze zesiky dostavaj zabrat az nadoraz) a nikdo sebemensi problem, akorat 2 museli menit potenciometry, ale to si udelali sami, ze nemeli zesiky v racku, zvukove jsem ho mel moznost primo srovnat s chameleonem 1200s a crown CT-1610 na megaton MT2122 s Rane RPM26z DSP, zvukove naprosto srovnatelny, mozna na nejakych Line Array od Nexo, LA, EAW, atd. by to bylo poznat, ale k temhle aparatum RMX rada urcena neni

BTW crestu CA jsem na ebay narazil vic nez QSC PL :)

EVO

Příspěvek od EVO »

dioptrick píše:prodance rozsiril dva velike myty o tom jak jsou QSC super zesilovace a o tom jak jsou beyma mizerne repraky, bohuzel ani jedno neni pravda a lide znali oboru vedi sve...:)
Jenže ono je to všecko trochu jinak. Na prodancu ti přímo řeknou, že GX jsou ty nejlevnější zesy od QSC a že podle toho to taky vypadá! To, že RMX řada je jejich ZÁKLADNÍ řadou, se taky nemá smysl bavit. Zjisti si nějaké info než vypustíš z huby nějakou plíseň, páč kdo zvučí na pořádné úrovni, tak rozhodně NEPOUŹÍVÁ RMX řadu, ale PLx řadu! :wink:

A co se týče repráků Beyma, tak to je prostě lowend, jasně pořád lepší než rh-sound apod, ale oproti např. BaC nebo RCF je to lůza, sorry..

dioptrick

Příspěvek od dioptrick »

ono to ale jinak není, rmx 2450 je mrdka s nekvalitním zvukem a to vím naprosto jistě, používal jsem je, dělal vlastní srovnávací test a několika dalších se zúčastnil, za ty peníze, při té váze a nespolehlivosti je to mizerný zesilovač, ktery i proti lacinější konkurencí prostě neobstojí...:)

beyma je lowend?co tě k tomu názoru vede?s kolika repry od nich máš zkušenost?pochybuji, že by EAW, L-Acoustic, Adamson a řada dalších těch nejšpičkovějších firem používala lowendová repra:))

EVO

Příspěvek od EVO »

pane Bože Dioptricku, odkaď ses tu zas objevil? :lol: Mě nemusíš poučovat o tom, že Beyma se dává do L´Acousticsů ad., jenže kamaráde, tam se dává i EMINENCE! Víš o tom? :wink2: Chceš snad taky tvrdit, že Eminence je vynikající reprák? Asi těžko že? To je totiž totéž s tou Beymou... Jasně, něco to zahraje a něco z toho hraje i hodně případně i dobře, ale to použití je prostě mizerný, např. nevyráběj žádnej střeďák vhodnej do horny apod, prostě je to dost omezený a za PODOBNY PRACHY vždycky seženeš něco, co je LEPŠÍ. Snad jsem to vysvětlil dostatečně srozumitelně..

Co se týče rmx 2450, tak to Tvoje tvrzení je to samí, jako bys hrách na stěnu házel, protože vždycky musíš porovnávat, aby to mělo smysl.. Já taky můžu říct, že máš pravdu, že rmx je mrdka, protože PL3 je "lepší". A mám pravdu ne? :wink2: Řekni mi tedy případ lacinější konkurence, o které tu tvrdíš, že je "lepší" než rmx 2450, celkem se těšim :biggrin2:

dioptrick

Příspěvek od dioptrick »

Eminence v L-Acoustic :)))
a pak jsi se probudil viď:))
značky uváďět nebudu, ale dělal jsem srovnávací test se zesilovačem 2x400w/8r 2x600w/4r a 2450 nprosto popadla, o polovinu horší basy a o třetinu nižší hlasitost...:)
na lowend středovýšky, odposlechy, dejme tomu, ale...

používám repra rcf, bc, beyma i další a to že by se uklepaly přívody k membráně se mi stalo jen u bc.
zvukově, citlivostí, spolehlivostí jsou beymy naprosto srovnatelná repra a co se týče uklepálismu, tak podle mé zkušenosti lepšáí než bc :"))

EVO

Příspěvek od EVO »

dioptrick píše:Eminence v L-Acoustic :)))
a pak jsi se probudil viď:))
značky uváďět nebudu, ale dělal jsem srovnávací test se zesilovačem 2x400w/8r 2x600w/4r a 2450 nprosto popadla, o polovinu horší basy a o třetinu nižší hlasitost...:)

používám repra rcf, bc, beyma i další a to že by se uklepaly přívody k membráně se mi stalo jen u bc.
zvukově, citlivostí, spolehlivostí jsou beymy naprosto srovnatelná repra a co se týče uklepálismu, tak podle mé zkušenosti lepšáí než bc :"))
Ty upravený eminence se skutečně v top apecích používaj, teď si nevzpomenu konkrétně, ale myslim že v některém z EAW je použitá eminence :) No vidíš, co se týká přívodů k membráně, tak zrovna BaC je pokud vím v tomhle ohledu na tom celkem dobře, tak možná jsi chytil špatnej kus, to se samozřejmě stává, popř. to může být chyba jednoho konkrétního modelu, to samozřejmě nevylučuju.. Každopádně dej mi příklad nějaký Beymy a jejího použití a já Ti k tomu myslim celkem rychle najdu nějakou zajímavější alternativu! :smile2: Btw. moje poslední zkušenost s Beymou je např. s jejími "špičkovými" drivery, které hrají tak skvěle, že je pomalu ani neslyšíte :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2:

To s tim zesikem je další krávovina, sorry, ale jestli si za tim stojíš, tak pro Tebe jistě nebude problém napsat konkrétní model, ať se můžem taky poučit ne? :wink: :lol:

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

dioptrick píše: o polovinu horší basy a o třetinu nižší hlasitost...:)
kdyz to srovnavas v pouziti na co to urceny neni, kazdej zvukar ti potvrdi, ze na basy jsou u RMX pouze HD rady, jinak nespolehlivost? co se ti na tom pokazilo?

dioptrick

Příspěvek od dioptrick »

co se pokazilo?několikrát poťáky a dvakrát větrák, jinak běžně vyhazovaly jističe i tam kde dvakrát výkonnější zesíky ne, vypínaly se, přehřívaly...
ne náhodou je jdiný riderový zesilovač od qsc pl380...

dioptrick

Příspěvek od dioptrick »

jo, eminence jsou třeba v těhlech eaw, mimochodem jedněch z nejslavnějších monitorú
http://www.eaw.com/products/LA212.html
a v těhlech basovkách: http://www.eaw.com/products/FR250z.html
atd

hele hádat se s tebou nebudu, moje zkušenost z praxe je, že RMXnejsou tak dobré zesilovače jak se traduje a že repra beyma nejsou zdaleka tak špatné..

co se týče BC, není problém u konkretního kusu, ale u nespleteného drátu co bc používá, upustit od klasicvkého pleteného lanka byla podle mě veliká chyba a firma bc tím u mě u mě ztratila dúvěru, nehodlám je už používat.

přál bych ti slyšet tenhle lowend, komplet beyma :)) http://www.mikesound.com/

EVO

Příspěvek od EVO »

[quote="dioptrick"]jo, eminence jsou třeba v těhlech eaw, mimochodem jedněch z nejslavnějších monitorú
http://www.eaw.com/products/LA212.html
a v těhlech basovkách: http://www.eaw.com/products/FR250z.html
atd

hele hádat se s tebou nebudu, moje zkušenost z praxe je, že RMXnejsou tak dobré zesilovače jak se traduje a že repra beyma nejsou zdaleka tak špatné..

co se týče BC, není problém u konkretního kusu, ale u nespleteného drátu co bc používá, upustit od klasicvkého pleteného lanka byla podle mě veliká chyba a firma bc tím u mě u mě ztratila dúvěru, nehodlám je už používat.

přál bych ti slyšet tenhle lowend, komplet beyma :)) http://www.mikesound.com/[/quote]
Jenže mě se zdá, že si celou situaci jen nějak špatně pochopil
1. eminence in eaw - tak vidíš! A vyplývá z toho snad, že EAW je šmé nebo obráceně že eminence je vynikající repro když se dává do eaw? Nevyplývá z toho ani jedno, tudíž Tvůj argumetn že Beyma se dává i do L´A neznamená také vůbec nic :wink:

2. rmx 2450 jsou !!!!! VE SVÉ TŔÍDĚ !!!!! vynikající zesilovače, je to určitý standart. To slovo standart je rovněž podstatné, protože to znamená skutečně ten STANDART, nikoliv něco ŠPIČKOVÉHO - to jsi ty zřejmě jen tak špatně pochopil! Ano, rmx 2450 je samozřejmě v čechách dost populární, ale to jen proto, že jsme přeci jenom relativně chudý národ a na lepší zesilovače jaksi lidi moc nemaj, proto se možná nesprávně traduje, jakej že to je výbornej zesik, což samozřejmě pravda neni, je to základní a standartní střední třída, kdo má prachy, tak jde pochopitelně do lepších zesilovačů (např. vyšší třídy QSC) Proboha pána musíš si uvědomit, že RMX řada tu byla dlouhou dobu jakožto NEJLEVNĚJŠÍ řada od QSC, to snad něco znamená ne?? To že se teďko vyrábí i lowcost GX řada opravdu neznamená, že rmx šlo kvalitativně nahoru :D

3. beyma a mikesound - Ano, věřím tomu, že tenhle apec bude hrát opravdu hodně. Například 800w středy, vyhnané procesorem na dvounásobek, jojo tohle bude hrát samozřejmě velmi dobře. ANO. Jen si myslím, že za podobnou cenu by to mohlo hrát ještě VÍC a LÍP, pokud by to bylo osazený něčim jinym :) Mimochodem, zajímalo by mě, co např. za výškáče tam má, konkrétní model.. :wink2:

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

dioptrick píše:co se pokazilo?několikrát poťáky a dvakrát větrák, jinak běžně vyhazovaly jističe i tam kde dvakrát výkonnější zesíky ne, vypínaly se, přehřívaly...
ne náhodou je jdiný riderový zesilovač od qsc pl380...
mel si mozna smulu na kus, jediny co bylo zavadnejsi jsou ty potaky, ale ja jsem byl zvyklej mit zesiky na max a vse ridit na DSP. Me na czteku 2006 jela 2450 na hranici klipu asi 80 hod v kuse a to bylo venku 35 ve stinu a s teplotou zadnej problem.

voče

Příspěvek od voče »

Já mam 2450ku asi tak 4 roky a dohromady bude mít tak 6 let. Fachá v pohodě každej tejden někdy i několikrát tajdně (neřikam že vždy na full throttle) až na to, že očas zachrčí poťák. Ale když to máš na max a řídíš DSPčkem, tak to nemusíš řešit. Zvukově to žádná hitparáda neni, ale doprčic, v týdle cenový kategorii... Napiš, kterej zesík je zvukově lepší při stejný spolehlivosti a za podobný peníze. A co to je za ty pindy s tim riderem ? :) Tam, kde se řeší rider velkých kapel, se asi tyhle rmxa moc nevyskytujou hele :) Co se týče beymy, tak některý repra se do některejch beden fakt hodí, to je bez debat. Ale drtivou většinu profi trhu teď ovládá BC a RCF. Proč většinu neovládá BEYMA ?? Fakt myslíš, že to je reklamou PRODANCu? Co se týče Crestu, tak ano, výborný zesíky.
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Jak je to s vykonem a kvalitou zvuku u zesu RMX nejsem schopen posoudit, protoze jsem to vuci konkurenci nemeril. Nicmene je vseobecne znamo, ze RMX jsou drzaky a proto se celkem drzi i jejich bazarova cena. Rada systemaku vam to potvrdi.

Ted k prodancu. Firma prodance se snazi vzbudit ve svych zakaznicich dojem, ze jedine QSC je zesilovac pro ne. Rada zakazniku tento postoj pak prejima a je to jejich nabozenstvi (takhle dobre zmakly marketing jsem dlouho nevidel ;)). V jejich foru jsem nenarazil nikdy na nekoho z prodance crew, kdo by rekl, ze konkurence(znacky, ktere firma prodance neprodava) QSC je stejne dobra nebo lepsi (samozrejme zavisi na konkretnich modelech - srovnavani srovnatelneho). Proc by to take delali, kdyz z toho nebudou mit ani korunu a jeste mozna prijdou o zakaznika - zde je tedy lepsi ridit se vlastnim rozumem...

Podobne tomu bude i u repro. Mam znameho zvukare, ktery Beymami zvuci i lidi jako je Brichta apd. a celkem si to pochvaluje, takze bych tu Beymu bez osobni zkusenosti neodsuzoval.

I pres "prodance nabozenstvi" tato firma patri mezi celkem solidni obchodniky narozdil treba od maxistoru, danceflooru apd.

Odpovědět