Kolik písniček na jedno CD?
Re: Kolik písniček na jedno CD?
a aj pri mp3kach mi nejde o to ze 600MB z disku ostane prazdnych. kludne, radsej nech vyuzijem sedminu celej kapacity ako sa mi má pri miešaní stať situácia že skladba ktorú chcem práve pustiť do aktualne hrajuceho treku sa nachádza na tom istom disku...
to sa vam nikdy nestalo?
to sa vam nikdy nestalo?
nie lebo plati to iste ako pri mp3, musis to napalit teda ako flac , a ak ma pamet neklame (ak sa mylim opravte ma) neviem o tom ze by nejaky CD player prehraval flac format z cd
nie , nikdy sa mi take nestalo , lebo mam 8 GB hudby a vzdy sa da najst nieco na zamixovanie.desann píše:a aj pri mp3kach mi nejde o to ze 600MB z disku ostane prazdnych. kludne, radsej nech vyuzijem sedminu celej kapacity ako sa mi má pri miešaní stať situácia že skladba ktorú chcem práve pustiť do aktualne hrajuceho treku sa nachádza na tom istom disku...
to sa vam nikdy nestalo?
ked uz ti to robi taky problem , tak si zozen nejake loopy a tie pustaj medzi tym ako si najdes na tom cd druhu skladbu a pustis ju
lenže ak si správne pamatám FLAC je komprimovaný Wav alebo tak niečo. a wav to je klasické vlnové audio. A FLAC CD take neexistuje. jedine datove pre pc. a spravit z toho mp3 by bola škoda a podla toho čo si uviedol ani sa to nesmie.
s FLACom dokonca aj napalovacie programy pracuju klasicky ako s wavom, už oni samé ho chcú napáliť ako audio
s FLACom dokonca aj napalovacie programy pracuju klasicky ako s wavom, už oni samé ho chcú napáliť ako audio
trebars ked si chces zalohovat origos cd bez straty kvality a nechces nim zapratat cely hdd tak ho komprimujes do FLACu a nasledne si ho mozes znovu napalit ako nedotknute audio. pri napalovani sa to dekomprimuje.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Free_Lossless_Audio_Codec
je to ako keby sa súbor nachádza vo winrare. tiež ho najprv rozbalíš.. a neporušuješ tým žiadny zákon. ani keby ho ďalej posielaš rozbalený
http://sk.wikipedia.org/wiki/Free_Lossless_Audio_Codec
je to ako keby sa súbor nachádza vo winrare. tiež ho najprv rozbalíš.. a neporušuješ tým žiadny zákon. ani keby ho ďalej posielaš rozbalený
tak tymto si ma uplne dostal
ze neporusujes zakon ......
skoncil som debatu
si prestuduj Autorsky zakon a potom sa mozme dalej bavitdesann píše:ta neporušuješ tým žiadny zákon. ani keby ho ďalej posielaš rozbalený
ze neporusujes zakon ......
skoncil som debatu
tak prečo sa potom hudba predáva v tomto formate?
aby ti bola úplne k ničomu a aby si to napaloval v tejto kompresii ako datove CD?
keď je to len z dôvodu aby si nemusel sťahovať 100 megový wav?
a ešte mi povedz že wav musíš tiež napáliť ako dátový wav a nie ako klasické audio.....
to potom keď si aj kúpim iso obraz nejakého programu tak ten obraz musím zabalený napalovať na médium a je mi na dve veci, miesto toho aby to napálil štandartne.. to je na hlavu
aby ti bola úplne k ničomu a aby si to napaloval v tejto kompresii ako datove CD?
keď je to len z dôvodu aby si nemusel sťahovať 100 megový wav?
a ešte mi povedz že wav musíš tiež napáliť ako dátový wav a nie ako klasické audio.....
to potom keď si aj kúpim iso obraz nejakého programu tak ten obraz musím zabalený napalovať na médium a je mi na dve veci, miesto toho aby to napálil štandartne.. to je na hlavu
jj zamknite to, tu sa už nič viac nedozviem k teme ktoru som chcel zo začiatku začať riešiť..... same kraviny a každý si myslí že je tu majster sveta za to že vie viac...
čo sa tých formátov týka do tohto sa vyznám a to čo si teraz povedal je blbosť... ak teda samozrejme nie su nedomyslene zakony. ale to by predsa nedavalo zmysel.
čo sa tých formátov týka do tohto sa vyznám a to čo si teraz povedal je blbosť... ak teda samozrejme nie su nedomyslene zakony. ale to by predsa nedavalo zmysel.
este posledna pripomienka desann :
ak by si si poriadne prestudoval toto forum, tak by si zistil ze to co som pisal som si nevycucal z prstu , ale intenzivne komunikujem z MK, Slovgramom a SOZA, takze tieto info o tom ci to je legal alebo nie, ci to mozes napalit alebo nie, ci mozes dalej sirit alebo nie mam z prvej ruky.
takze KAZDEMU ODPORUCAM SI NAJSKOR PREJST FORUM A AZ POTOM ZACAT PRISPIEVAT !!!
ak by si si poriadne prestudoval toto forum, tak by si zistil ze to co som pisal som si nevycucal z prstu , ale intenzivne komunikujem z MK, Slovgramom a SOZA, takze tieto info o tom ci to je legal alebo nie, ci to mozes napalit alebo nie, ci mozes dalej sirit alebo nie mam z prvej ruky.
takze KAZDEMU ODPORUCAM SI NAJSKOR PREJST FORUM A AZ POTOM ZACAT PRISPIEVAT !!!
A na závěr tedy k tématu, vypal na CD tolik muziky kolik se ti jí tam vejde a každé CD vypal 2x a dej si do krabičky obě dvě. Budeš tak moc míchat tytéž tracky které máš na jednom CD, protože to CD máš 2x a v případě že si CD poškrábeš nebo jinak nečekaně zničíš (což se běžně stává), tak v ten okamžik máš na místě ještě jednu jeho kopii a máš pořád co hrát.
Osobně sem s každé originál CD vypálil a jeho kopii strčil do krabičky k originál CD a hrál sem z těch kopií aby si nezničil ty originály a v případě, že sem náhodou potřeboval hrát po sobě dva tracky ze stejného CD, tak sem s tím alespoň neměl problém, protože sem mohl do druhého přehrávače šoupnout to origoš CD.
Osobně sem s každé originál CD vypálil a jeho kopii strčil do krabičky k originál CD a hrál sem z těch kopií aby si nezničil ty originály a v případě, že sem náhodou potřeboval hrát po sobě dva tracky ze stejného CD, tak sem s tím alespoň neměl problém, protože sem mohl do druhého přehrávače šoupnout to origoš CD.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
takuto jednoznacnu odpoved som potreboval pocut a nie sa tu dohadovat a spamovat na 3 stranky... diky
pozor je rozdiel sk a cz
staci ked si pojdes na stranku soza.sk a tam najdes aj toto
Môžem si vyrobiť kópiu Audio CD?
Podľa §24 ods.1 Autorského zákona si môže každá fyzická osoba bez súhlasu autora vyhotoviť rozmnoženinu zverejneného diela pre svoju osobnú potrebu na účel, ktorý nie je priamo ani nepriamo obchodný.
Môžem konvertovať hudobné CD do iných formátov (MP3, WMA)? Čo ak mením obsah (skracujem pesničku, robím výberovku a pod.)?
Opäť platí, že pre osobnú potrebu je kopírovanie dovolené. Podstatný je účel, nie formát.
a to iste plati pri akomkolvek formate
Podľa §24 ods.1 Autorského zákona si môže každá fyzická osoba bez súhlasu autora vyhotoviť rozmnoženinu zverejneného diela pre svoju osobnú potrebu na účel, ktorý nie je priamo ani nepriamo obchodný.
Môžem konvertovať hudobné CD do iných formátov (MP3, WMA)? Čo ak mením obsah (skracujem pesničku, robím výberovku a pod.)?
Opäť platí, že pre osobnú potrebu je kopírovanie dovolené. Podstatný je účel, nie formát.
dovolil som si to zvyraznitstopo píše:pozor je rozdiel sk a cz
to znamena ze DOMA , POCUVAT NA PREHRAVACI , NIE NA AKCII !!
atlon, fakt si vazim to ako sa tu snazis dat dokopy, aby sme vedeli co spravit aby DJ hral legalne.
Ale dobre vies ako to chodi. Inak preco by si nemohol hrat len doma, alebo na sukromnych akciach (co su aj svadby)? Tam pokial viem to je v pohode. Proste niesme tu policajti aby sme kazdeho kontrolovali z coho si hra. To nech si robia dane organizacie.
dessan, je blbost palit po 2 pesnicky na CD to by sa ti fakt rychlo nazbieralo kopec CD, radsej si vypal 2 kusy z kazdeho, ale aj to by som robil az potom, ked mam uz nacviceny nejaky prechod a proste tu pesnicku potrebujem mat v druhom prehravaci (osobne to doma riesim USB klucom)
Ale dobre vies ako to chodi. Inak preco by si nemohol hrat len doma, alebo na sukromnych akciach (co su aj svadby)? Tam pokial viem to je v pohode. Proste niesme tu policajti aby sme kazdeho kontrolovali z coho si hra. To nech si robia dane organizacie.
dessan, je blbost palit po 2 pesnicky na CD to by sa ti fakt rychlo nazbieralo kopec CD, radsej si vypal 2 kusy z kazdeho, ale aj to by som robil az potom, ked mam uz nacviceny nejaky prechod a proste tu pesnicku potrebujem mat v druhom prehravaci (osobne to doma riesim USB klucom)
DENON SC2900; DN-1100; Ultrasone DJ1; M-Audio Bx5a