Sam nevim jak na tuto otazku odpovedet a tak se tesim na vase filozofovani
*-link je aktualni dnes, po pridani novych prispevku se prispevky tykajici se hrani z notasu budou posouvat dozadu ...
Problém je v tom, že většina lidí tam nejde proto aby něco viděli, ale proto aby něco slyšeli, proto jim je úplně jedno z čeho hraje, ostatně na mnoha akcích ani návštěvník nevidí z čeho dj hraje. Jde jen o to jakou utvoří hudební atmosféru a vtáhne lidi do děje třeba nějakou tou show co předvede.Majky_mike píše:Zase ale nevim, proč do klubu jít (vzít si na párty nebo jinak podporovat) na DJ, který rozbalí midikonzolku + noťas a předvádí na tom něco, co by někdo jiný mohl mnohem "divácky atraktivněji" udělat s gramcema.
Azu: co jsem napsal je nutné posuzovat v kontextu odkazu, na který jsem reagoval...Azu píše:Problém je v tom, že většina lidí tam nejde proto aby něco viděli, ale proto aby něco slyšeli, proto jim je úplně jedno z čeho hraje, ostatně na mnoha akcích ani návštěvník nevidí z čeho dj hraje. Jde jen o to jakou utvoří hudební atmosféru a vtáhne lidi do děje třeba nějakou tou show co předvede.Majky_mike píše:Zase ale nevim, proč do klubu jít (vzít si na párty nebo jinak podporovat) na DJ, který rozbalí midikonzolku + noťas a předvádí na tom něco, co by někdo jiný mohl mnohem "divácky atraktivněji" udělat s gramcema.
Spíš bych řekl, že ta hranice mezi těma dvouma "světama" je nesmírně tenká... a přijde mi, že drtivá většina řemeslných DJs se považuje za umělceAzu píše:tady na našem trhu ty "Umělecké" v podstatě nemáme
přesně a jak tu někdo psal že tady nejsou umělci DJs, ale jen tu tupí puštěči u nás na scéně, tak to je největší kravina, možná tak tomu je u komerčněji zaměřenější shit mainstream hudby, ale pokud vemu v úvahu zlomenou scénu tak tam neexistuje něco jako písničky na přání a vždycky se na akce chodí poslechnout si DJe někdy i interpreta a jeho selekci rozhodně ne že tedka tam pustím to potom to a lidi budou spokojeni...to by tam rovnou na každé akci mohli pustit přenos z nejakeho komerčního radia at si lidi zatrsají...marw_84 píše:no já určitě sledleduju a poslouchám z čeho a jak DJ hraje. Určitě dokážu odpustit trochu nepovedenej přechod při hraní z vinylů, než to, že DJ posouvá pitch na gramcích a kouká při tom do monitoru, nebo se třeba pitche ani nedotkne.
Ale jsem posluchač DnB a určitě to řešim jinak, než nějakej discotékovej pařan
Ono to je podobne i na zapade, kde je obcas slovo digital DJ povazovano za nadavkumarw_84 píše:tak já beru, že na discotéce se hraje jinak než někde v klubu. Já vím jaká hudba se mi líbí a tu hraju a poslouchám. Tady je hrozná směs různejch dj's a každej má nějakej svůj názor a ten bude určitě ovlivněnej scénou na který se pohybuje. Je trochu škoda, že sem napíše nějakej nováček, kterej chce začít hrát třeba drumík a každej mu radí midi konzoli. Ale to, že ho nikdo na žádný akci hrát nenechá mu už nikdo neřekne. Někde se to bere asi jinak, ale na dnb scéně se určitě s compem a midi ovladačem neprosadí.