Soused kdysi hrál už za komunistů a měl na diskžokejství zkoušky (dneska by si škrtlo 10% z republiky.)
resp.živil se tím. Hrál z gramců a pamatuji si,že měl obývák plný desek daných kolmo ke zdi (5mx6m). Též mě ukazoval formuláře,které se měli vyplňovat při hraní (čas písničky,čas kdy se pustila,čas kdy skončila.Název písničky a název kapely.) Museli jste umět mluvit do mikrofonu. Pokud ne. Tak nazdar.Museli jste umět míchat desky přesně v mezerách tak aby nebylo ticho max 1 vteřina. (takhle mi to říkal a ukazoval soused a nehledě to vybavení-ale sehnat se opravdu moc nedalo.
Teď se přesunu do doby kdy jsem začal hrát já. "stará garda" (3diskžokejové) ke mě jednou přišla na diskotéku. Chvíly mě poslouchali. A pak jeden přišel vytrhnul mi šnůry od mixáku k zesíku. přeříznul to na půl. A řekl.Až se naučíš hrát tak hraj...Poznal jsem,že spíš nechtěli k sobě nikoho mladýho mezi sebe pustit,ale nakonec se povedlo. A byl jsem s nima za dobře.
Jak tu jiní psali. Myslím si,že na klasické diskotéce je uplně jedno co hrajete a na co hrajete (notebook ,cd,mp3,console atd),ale záleží natom jak hrajete a jak to umíte lidem podat a jak je umíte bavit.Taky jak umíte moderovat -mluvit do mikrofonu. Protože pokud vyloženě nehrajete housík rave a jiné styly kde jde hlavně o mixování.Ale pokud hrajete klasickou diskotéku a na mikrofon jen koukáte.Tak jste pouze "POUŠTĚČ" a nebo "DRAHÝ JUKEBOX" a s deejeem máte společnýho tolik jako vesnickej rozhlas s evropou 2
Nevím jestli se sem smí dávat i odkazy,ale super video,které mě vždy pobaví je tohle: