Budoucnost DJ techniky

Dotazy týkající se více druhů techniky
stereoman

Re: Budoucnost DJ techniky

Příspěvek od stereoman »

S citlivosti jsem si samozrejme take hral! Kdyz to chces nastavit, aby efekt nemel sekany zvuk, tak si zase ukroutis ruku. V tomto ohledu je vhodnejsi pouzit ty kratke fadery.

I pres vsechny nevyhody (nejvic me tedy stve znacka Reloop - clovek nevi co cekat) zatim asi nic lepsiho nez Contour neni. Myslim, ze v teto kategorii neni poptavka zcela uspokojena a tak by mohl prijit nejaky spasitel ...

(Kdyby u Stantonu premysleli hlavou a ne prdelou, tak uz tu mohl byt ...)

Azu

Příspěvek od Azu »

Asi si také koupím jeden kousek na zkoušku, nyní je v akci za 3000 a to je dobrá cena. Sem zvědav hlavně na ty tlačítka. Ty původní plastové co Reloop používal nebyla nic moc, tyhle gumové prý již mají vydržet, tak sem na to zvědav.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Ted jsem se koukal a za 100 ecek je i tady. Reloop chysta novou verzi, ze slevnuje? Pokud se nechysta nova verze bez polohovych potaku, tak za ty prachy si mozna koupim jeste dalsi 2 :lol:

Navic ted se mozna vyplati vzit i contour se zvukovkou. Je tam rozdil asi jen 1100 ...

DJ Patrix

Příspěvek od DJ Patrix »

No a mne neostáva nič iné, ako si počkať na toho spasiteľa. Keby Reloop prišiel s nejakou novou verziou Contoura, to by bolo super.
Je tu ešte možnosť kúpiť Contour a niečo malé k tomu len na efekty - ale to je tá posledná možnosť pre mňa.
Azu, aj toto riešenie (CD midi player) mi napadlo, ale pre CD mechaniku nemám využtie. Neexistuje niečo také ako CD player/kontrolér s MIDI ale bez mechaniky ? Jediné, čo mi napadá, je Stanton SCS.1d. Aj cena je o niečo priaznivejšia ako u OTUSu.

Azu

Příspěvek od Azu »

Já ty SCS.1d zrovna tady v inzerci prodávám za pár korun :)
Ta CD mechanika tam ničemu nevadí, naopak nikdy nevíš kdy se může hodit, když jí nebudeš používat tak to nevadí, nepřekáží :) Bez mechaniky je třeba American Audio RADIUS 2000

DJ Patrix

Příspěvek od DJ Patrix »

Ale s jedným American Audio sa dva decky ovládať nedajú, však ? Skrátka by som potreboval minimálne 2 ks a ešte k tomu dokúpiť niečo na ovládanie efektov v Traktore. Skôr by sa mi teda šiklo niečo také ako tie Stantony.
O tom inzeráte viem, už si o nich študujem, je to super ponuka, ale nechcem sa unáhliť. Aj tak momentálne nemôžem investovať ani tých cca 285 eur. Nejak to nevychádza. A ešte aj ten "sprostý" firewire, to by chcelo tiež riešiť, ja používam stolný pc, takže karta do notebooku by mi asi bola nanič. Inak nemajú náhodou aj tieto Stantony také polohové poťáky ako Contour ? :D

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Patrix:
Ty kratke fadery u contoura by ti nevyhovovali? Za soucasne penize, bych to zas tak moc neresil.
Co se tyce toho AA, tak na jeden player si muzes namapovat treba 4 decky v Traktoru, kdyz vis jak na to...

Azu:
Nemas nejake info o novinkach u Reloopu? Nechystaji neco nebo proc tak zlevnuji?

Azu

Příspěvek od Azu »

Chystají nové kontroléry, ale co vím tak to mají být 4 kanálové All in one. Měli by je snad předvést v dubnu na Musik Messe, v prodeji pak asi jako vždy u novinek až někdy začátkem podzimu :(
Cena jde asi dolu, protože se to takřka vůbec neprodává, stejně tak asi půjdou dolu i jiné výrobky, které jsou v tuto chvíli za ty ceny konkurenčně neprodejné.

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Takze se jedna o konzole. Single MIDI jako Contour nechystaji?

EVO

Příspěvek od EVO »

4 Stereoman: taky používám Contour, a jak už jsem psal, po letech zkoušení čehokoliv včetně DVS ad je tohle KONEČNĚ to, co mi absolutně vyhovuje. Musim říct, že třeba jog Vestaxu VCI-100 mi ani zdaleka nevyhovoval tak jako ten na Contouru, resp. jeho reakce.

Takže celkem mě těší že zrovna Ty, jakožto jeden z prvních propagátorů digi-djingu v CZ, si nakonec taky skončil u Contoura :) Tak aspoň mám jistotu, že to neni jenom nějaká haluz, že po vyzkoušení miliony variant, DVS, konzolí, myši+klávesnice ad, jsem skončil zrovna u tohohle výrobku. Já samozřejmě chápu, že značka Reloop u Tebe vzbuzuje pochybnosti, to u mě ostatně taky, na druhou stranu mi to pořád funguje tak jak má a zatim ani náznak že by se to mělo pos*at, takže proč ne, na žádnej upgrade se zatim rozhodně nechystám - nemám (zatím) důvod 8)

stereoman

Příspěvek od stereoman »

V soucasne dobe mi i pres vsechny zde [url]ttp://www.djforum.cz/viewtopic.php?f=37&t=711 ... =15#p52085[/url] popsane nevyhody Contour prijde jako Best. VCI-100(a nastupci) mi pripada jako dvouplotynkovy varic. Ted kdyz je cena 100 ecek, tak prikoupim dalsi 2 contory a to bude pecka 8) . Obcas se mi totiz stane, ze se v zapalu boje zapomenu prepnout na spravny deck :roll:. Kdyz ted za stejnou cenu co me tehdy stal 1,nyni koupim hned 2, tak do toho musim jit.

Akorat asi upustim od verze se zvukovou kartou. Cenovy rozdil je sice maly, ale udajne ta zvukovka za moc nestoji. Doma se mi navic vali A8 a A10, coz jsou mnohem lepsi zvukovky...

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Tak dnes jsem si objednal dalsi par Contouru. Nyni budu mit opravdu naslaply equipment pro 4 decky. Az to zacne odchazet (prece jen to je Reloop), tak alespon budu mit spoustu nahradnich dilu :lol: .

Azu

Příspěvek od Azu »

Obrázek

desann
Vybavení

Příspěvek od desann »

ja osobne si neviem predstavit hrat na tomto controleri pretoze na absenciu pitch fadera by som si asi nezvykol.

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

desann píše:ja osobne si neviem predstavit hrat na tomto controleri pretoze na absenciu pitch fadera by som si asi nezvykol.
asi je to len o zvyku......volakedy DJ mixery nemali ani korekcie na sablach (ked neratam vyssiu triedu triedu ako Technics SH-DJ1200) a hralo sa, zvykli sme si....inak Azu vyzera to pekne
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

Odpovědět