DnB a Jungle
DnB a Jungle
Zdravím, chtěl bych si zkusit zahrát DnB ale nemám páru jak to míchat... Rychlost srovnat zvládnu ale stejně se to prostě mlátí ...
Díky za tipy

Re: DnB a Jungle
klasika Dj tutor na youtube tam ma min dve videa o mixovani DnB, sice jsem to videl uz nekolikrat ale stejne se to nenaucim 

Pri skladbe ktoru budes mixovat do tej co hra, nastav aspon problizne rovnaku rychlost.
Potom si v nej najdi prvy beat a podrz ho, alebo si tam daj cue bod. (podla toho z coho hras).
Potom pozorne pocuvaj skladbu do ktorej budes mixovat (master) a v momente kedy v nej ma zazniet prvy beat, tak vtedy pust tu skladbu, kde mas tiez nastaveny prvy beat.
Potom uz len pocuvaj cez sluchatka ci to sedi a jemne doladuj. Ked sa ti to po case zacne kopat tak mas zle nastavenu rychlost - treba pridat ubrat. Premna je asi najtazsie zistit ci treba pridat alebo naopak,.. cvikom sa to zlepsuje. No a ked mas dokonale zladene ...mixuj.
Dufam ze je to dost podrobne napisane...
A pozor dnb ma mnoho podstylov a neiktore skladby su riadne dolamane
takze niekedy aj ked mas rovnake bpm na oboch stranach tak je to problem zladit.
Potom si v nej najdi prvy beat a podrz ho, alebo si tam daj cue bod. (podla toho z coho hras).
Potom pozorne pocuvaj skladbu do ktorej budes mixovat (master) a v momente kedy v nej ma zazniet prvy beat, tak vtedy pust tu skladbu, kde mas tiez nastaveny prvy beat.
Potom uz len pocuvaj cez sluchatka ci to sedi a jemne doladuj. Ked sa ti to po case zacne kopat tak mas zle nastavenu rychlost - treba pridat ubrat. Premna je asi najtazsie zistit ci treba pridat alebo naopak,.. cvikom sa to zlepsuje. No a ked mas dokonale zladene ...mixuj.
Dufam ze je to dost podrobne napisane...

A pozor dnb ma mnoho podstylov a neiktore skladby su riadne dolamane

Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad
myslim, že nechtěl vědět ja ty tracky srovnat, ale jak je mixovat.
Aha, no som trochu otraveny prispevkami zaciatocnikov, kt. sa tu sem tam objavia. Tak som mal zato, ze zacina.
první beaty musí na sebe sedět + musí na sebe sedět správně i loopy, tj musí se na sebe zapadat po každých 4 dobách
Přesně tak, pokud jsis našel první beat, pusti ho na první beat druhé písničky a srovnej, pak ti bude vycházet (pokud nemáš shit tracky), že po 8,16,32 ti to bude krásně navazovat do sebe a vždy tam bude nějaká změna, pak se ten přechod už dělá lehčí pokud máš zároveň break na jedné a drop na druhé straně.
Nevím jak u lomených beatů, ty jsou často nevyspytatelné, ale u rovných využívám tuhle techniku navazování.
Nevím jak u lomených beatů, ty jsou často nevyspytatelné, ale u rovných využívám tuhle techniku navazování.
tak ono je to úplně stejný 4x4 doby. Jenom je ten beat prostě rozlámanej a né všechno do sebe dobře zapadne. Řekl bych, že je potřeba tracky lépe znát než u rovných beatů.
se znalostí musím jen souhlasit.. prostě poslouchat, zkoušet... pak příjdeš na to co spolu zní dobře a co ne
je to určiě jeden z nejsložitějších stylů na mixování. Ale dá se s tim poprat.
Je to šílený... čím víc času u toho trávím, tím víc obdivuju dnb djs
problém mám už jen se srovnáním rychlosti... Myslíte, že některé subžánry jsou jednoduší?

SL-1210 M5G - Xone 22 - HD 25 II
Mne sa zda, ze liquid je trochu lahsi. A najlepsie sa uci na starom dnb.
hraješ z desek? Poradim ti fintu jestli chceš 

V oldskoolu mám dost mezeryAvender píše:Mne sa zda, ze liquid je trochu lahsi. A najlepsie sa uci na starom dnb.

Jo hraju... za každou radu budu rád ;Dmarw_84 píše:hraješ z desek? Poradim ti fintu jestli chceš
SL-1210 M5G - Xone 22 - HD 25 II