Playlist ano či ne?

Nové sety vkládejte po vytvoření profilu v menu DJs.
djfelixus

Playlist ano či ne?

Příspěvek od djfelixus »

Poslední dobou se u DJů setkávám s názorem, že playlist nechtějí uveřejňovat nejčastěji z důvodu práce při hledání oblíbených tracků. Určitě jste ale někdy slyšeli track, který jste prostě chtěli za každou cenu mít, ale autor playlist neuveřejnil. Jaký je na to váš názor?
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

crewy

Re: Playlist ano či ne?

Příspěvek od crewy »

Kód: Vybrat vše

Určitě jste ale někdy slyšeli track, který jste prostě chtěli za každou cenu mít, ale autor playlist neuveřejnil.
tak když ho nezvěřejní tak si hold tu práci a najdu si ho,v tom případě ho ale taky nezveřejnuji.když ho nenajdu tak bohužel.
jinak si myslím jak u koho zveřejnovat. mladí,dychtivý po uspěchu by měli dávat playlist bo víc hrají komerci,ve které se ty songy opakují.(slyšet pořád jedno a to samé taký není ono).jiný případ je že u slavného DJ,nebo známého DJ který zveřejní setík a playlist tak právě ti dychtivý po uspěchu stahují to co on a myslí si jak u něho zabodují (pokud si ním někdy zahrají). u nekomerčních stylů bych se toho moc nebál že by někdo mydlil půlku mých nalezených tracků. ikdyž stát se může všechno,že?

Sqara

Příspěvek od Sqara »

crewy píše:...u nekomerčních stylů bych se toho moc nebál že by někdo mydlil půlku mých nalezených tracků. ikdyž stát se může všechno,že?
Pokud konkrétní styl posloucháš, tak to u některých djs není vůbec problém. Jednu dobu jsme byli schopní seskládat přímo na akci kompletní tracklist všech vystupujících. Je ale pravda, že v dnešní éře hrajících producentů to je značně snažší.

crewy

Příspěvek od crewy »

no poslouchám ale asi se nějak vyhybám těm co hrají ze tracků co bych znal,možná ze pár tracků. Jinak na komerci bych taky dokázal odvykládat playlist z tech klubů kam semtam zajdu.

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Podle mě to jsou trapáci, snad když to namícham, tak to není tajný, jestli si ty písničky chci utajit, tak to nebudu nikam umísťovat... Ono to ve většině případů je tak, že samy nevědí co to je, protože to někde ukradli a nemělo to ani název a prostě nechtějí být za idioty...

sanchezdirty

Příspěvek od sanchezdirty »

co se tyka mne osobne tak je to asi tak ze vsechny tracky ktery hraju, se totiz rovna skoro deset let prace. je to tak, deset let shromazduju tracky. takze se potom nemuze nikdo divit ze je treba nechci zverejnit, aby si potom treba stahnul nekdo za pul hodiny to co ja davam dohromady deset let.

Sqara

Příspěvek od Sqara »

sanchezdirty píše:co se tyka mne osobne tak je to asi tak ze vsechny tracky ktery hraju, se totiz rovna skoro deset let prace. je to tak, deset let shromazduju tracky. takze se potom nemuze nikdo divit ze je treba nechci zverejnit, aby si potom treba stahnul nekdo za pul hodiny to co ja davam dohromady deset let.
Tos sbíral deset let dvacet tracků? Nebo prostě jen přeháníš?
ToLa píše:Podle mě to jsou trapáci, snad když to namícham, tak to není tajný, jestli si ty písničky chci utajit, tak to nebudu nikam umísťovat... Ono to ve většině případů je tak, že samy nevědí co to je, protože to někde ukradli a nemělo to ani název a prostě nechtějí být za idioty...
Zas tak jednoduchý to přece není. Pokud seženu skladbu, kterou jsem ještě v tracklistu jiných DJs nezahlédl, můžu chtít, aby to tak nadále zůstalo. Neříkám nevydat celý tracklist, ale třeba ji schovat pod ID. Bohužel třeba takovej Voorn tracklisty nevydává snad vůbec, marně jsem mu psal o název ID tracku. Jiným DJs to zas nevadí a jsou ochotni ho dát. Je to individuální...

Btw: začátek toho topicu -> Poslední dobou se u DJů setkávám s názorem, že playlist nechtějí uveřejňovat nejčastěji z důvodu práce při hledání oblíbených tracků

Chápu, že je dobré to nějak uvést, ale tohle je záležitost několika let, určitě ne poslední doby.

momosk

Příspěvek od momosk »

ak už niechcú uverejňovať song, tak nech zverejnia všetky, ktoré môžu a na ten čo nechcú napíšu ID-ID ;)

najjednoduchšia možnosť, určite lepšia, ako nezverejniť celý playlist
HP 550, Digital Jockey 2
soundcloud.com/momo-sk
facebook.com/djmomosk

Kubík

Příspěvek od Kubík »

Souhlasím s momem. Když si někdo najde svojí perličku a nechce jí všude vystavovat, tak ať jí nepíše, ale nezveřejňovat kvůli tomu celý tracklist je trochu škoda.

crewy

Příspěvek od crewy »

a co když těch perliček bude půlka setu?? to by taky moc nevypadalo dobře... .

Kubík

Příspěvek od Kubík »

pořád tam bude aspon něco. je zajímavý, že všichni světový djs s tim nemají problém, ale čecháčci se prostě bojí podělit s ostatními že? tohle tak docela nikdy nepochopim.

Sqara

Příspěvek od Sqara »

Kdo je u tebe světovej DJ a proč do toho taháš národnost? Určitě má každá země nějakou mentalitu, ale že by se Češi vyznačovali skrýváním tracklistu? :lol: Wake up...

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Já bych to nazval nijak...
DJský "vesnický" rádobyhvězdy to schovávají protože si myslej, že jsou více cool..
Samozřejmě je nějká procento těch co opravdu mají mrdu a nechtějí jí hrát, ale i ti jsou pro mě dementi... tak ať nehrajou ani tu písničku, když nechtějí aby jí někdo znal...

Kubík

Příspěvek od Kubík »

tahám to sem ( národní mentalitu ), protože jsem to slyšel celej minulej rok o elektrotechnice :>. pro mě je světovej dj třeba doorn nebo riel, neříkám, že ti vždycky uveřejní všechno ze svého třeba live setu, nějaký dva tři kousky tam třeba nesjou, ale aby půlka setu chyběla ... nevim je to můj názor a akorát sem se chtěl podělit :>

Sqara

Příspěvek od Sqara »

ToLa píše:Já bych to nazval nijak...
DJský "vesnický" rádobyhvězdy to schovávají protože si myslej, že jsou více cool..
Samozřejmě je nějká procento těch co opravdu mají mrdu a nechtějí jí hrát, ale i ti jsou pro mě dementi... tak ať nehrajou ani tu písničku, když nechtějí aby jí někdo znal...
S tím nemůžu souhlasit, protože oni se jen brání proti tomu, aby lidé znali název. A řekl bych, že ve většině případů pouze proto, aby to nehráli jiní DJs; zkrátka pro zachování exkluzivity, což mi přijde naprosto legitimní. U dobrého setu je pro mě osobně tracklist takovým dárkem, protože si chci sehnat ty skladby samostatně. Určitě ale není povinností DJe ho vydávat.
Kubík píše:pro mě je světovej dj třeba doorn nebo riel
Tak být já Doorn nebo Riel, tak vydám každý tracklist a problém s tím nemám. Spousta tracků, které hrají, jsou ty, co sami vydali, zbytek je z jejich vlastního labelu (v případě Doorna) a pak tam figuruje několik jejich kamarádů typu Marca V apod. Navíc hrají jeden hodně úzkej žánr a pokud vyjde v pátek novej song, můžeš si bejt jstej, že ho v sobotu zahraje. U nich je tracklist v podstatě reklama...

S tou národností jsm tě pořád nepochopil.

Zamčeno