no presne tak, neni to nici povinnost ale jak rek ToLa je to minimalne slusnost... samozrejme kdyz zamicham do setu nejakyho guettu co zna kazdej z radia je to jedno jesli zverejnim nebo ne ale tech producentu co az tak znami nejsou je strasne moc a timhle v podstate taky pracujou na svym marketingu (resp nekdo jinej jim pomaha)ToLa píše:Ale pořád k dosažení své "slávy" používáš díla jiných lidí, stejně jako v tom slohu, nebo jakékoliv jiné písemné práci, všude musí být odkazy na úmístění originálu, i když necituješ přesně... není to nidke daný, ale dle mě by to měla být slušnost, něco jako poděkování autorvi, za to, že to vytvořil a ty mu tím na oplátku uděláš reklamu... (i když občas negativní)
Playlist ano či ne?
Re: Playlist ano či ne?
ted se v pravou chvili vetřu do diskuse... stoprocentně to považuji za slušnost vůči autorům skladeb.. (pokud nevyžadují nějaké utajování - u nových tracků by se to chvilku dalo pochopit)
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200
Abyste zase nehledali slušnost tam, kde žádná není vyžadována. Dneska už většina DJů produkuje, či spíše (bohužel) většina producentů hraje, takže skladeb, které by byly skvělé a nevylezly na povrch kvůli nevydání tracklistu, moc nebude. Navíc to je strašně individuální, co by si ten který autor přál. On zasílá promo DJům a doufá, že si to některý z nich oblíbí. Nechci teď dělat z DJe boha, ale on by se neměl ohlížet na ty producenty, takhle to přece nefunguje. On sbírá hudbu a tu následně hraje, ale nikomu nic nedluží.ToLa píše:Ale pořád k dosažení své "slávy" používáš díla jiných lidí, stejně jako v tom slohu, nebo jakékoliv jiné písemné práci, všude musí být odkazy na úmístění originálu, i když necituješ přesně... není to nidke daný, ale dle mě by to měla být slušnost, něco jako poděkování autorvi, za to, že to vytvořil a ty mu tím na oplátku uděláš reklamu... (i když občas negativní)
Podobná otázka se řešila i v jednom rozhovoru s Jorisem Voornem, kterého se ptali, jestli mu nepřijde neuctivé (nebo něco v tom smyslu) hrát jen zlomky skladeb či je samplovat. On odpověděl, že je to zkrátka volba DJe a on sám, jakožto producent, by neměl nic proti, kdyby to někdo dělal s jeho tracky. Je to samozřejmě jen jeden pohled, ale nevidím na tom nic špatného.
s timhle nesouhlasim, ano moc jich asi nebude, ale i kdyby to melo pomoct jedinymu tracku z tisice, ma to smysl, nikdy nevis. vzij se do role toho producenta....Sqara píše: Abyste zase nehledali slušnost tam, kde žádná není vyžadována. Dneska už většina DJů produkuje, či spíše (bohužel) většina producentů hraje, takže skladeb, které by byly skvělé a nevylezly na povrch kvůli nevydání tracklistu, moc nebude.
to sice jo, ale prace DJe existuje hlavne jen a pouze diky producentum, nerikam ze DJing je jen o tom vybrat track, ale bez toho aby nekdo track napsal by jaksi tahle profese neexistovala, takze DJ "dluzi" producentum celkem dost (ted aby me nekdo nechyt za slovo, nemyslim to ze si zaplati 1,6$ za track)Sqara píše:Navíc to je strašně individuální, co by si ten který autor přál. On zasílá promo DJům a doufá, že si to některý z nich oblíbí. Nechci teď dělat z DJe boha, ale on by se neměl ohlížet na ty producenty, takhle to přece nefunguje. On sbírá hudbu a tu následně hraje, ale nikomu nic nedluží.
tohle s tim podle me vubec nesouvisi, vpodstate i kdyz jen premixujes jeden track do druhyho, tak zavisi na dylce prechodu kolik toho z toho originalu nechas. timpadem i kdyz pouzijes jeden sample z tracku, je to ten samej princip - to uz je otazka kreativity DJe a je to na nem, ale i tak si stojim za tim ze je MINIMALNE slusny uvyzt producenta a nazev tracku (i kdyz z nej pouziju 5 vterin)Sqara píše:Podobná otázka se řešila i v jednom rozhovoru s Jorisem Voornem, kterého se ptali, jestli mu nepřijde neuctivé (nebo něco v tom smyslu) hrát jen zlomky skladeb či je samplovat. On odpověděl, že je to zkrátka volba DJe a on sám, jakožto producent, by neměl nic proti, kdyby to někdo dělal s jeho tracky. Je to samozřejmě jen jeden pohled, ale nevidím na tom nic špatného.
No já to možná blbě uvedl, ale myslel jsem to k té otázce úcty a slušnosti. DJ prostě sebere tracky a dělá si s nima, co se mu sakra zlíbí. A když neuvede tracklist, tak bych o žádné neúctě nemluvit. Naopak bych možná přemýšlel, co tím ten DJ chtěl říct. A třeba jen to, že lidi by se měli nechat bavit hudbou, kterou jim DJ servíruje, a ne hodnotit set podle toho, jestli zahrál ten a ten song. To se vážně děje a ten tracklist tomu docela napomáhá. Ale to jsem odbočil...RickySho píše:s timhle nesouhlasim, ano moc jich asi nebude, ale i kdyby to melo pomoct jedinymu tracku z tisice, ma to smysl, nikdy nevis. vzij se do role toho producenta....Sqara píše: Abyste zase nehledali slušnost tam, kde žádná není vyžadována. Dneska už většina DJů produkuje, či spíše (bohužel) většina producentů hraje, takže skladeb, které by byly skvělé a nevylezly na povrch kvůli nevydání tracklistu, moc nebude.
Vžít se do role producenta? Myslíš si, že ten producent chce, aby ho DJ hrál, nebo aby ho DJ hrál a nutně uvedl v tracklistu? Dobrý tracky se neztratí, bude se o nich mluvit v rozhovorech, někde vyjdou, začne je hrát jinej DJ.
to sice jo, ale prace DJe existuje hlavne jen a pouze diky producentum, nerikam ze DJing je jen o tom vybrat track, ale bez toho aby nekdo track napsal by jaksi tahle profese neexistovala, takze DJ "dluzi" producentum celkem dost (ted aby me nekdo nechyt za slovo, nemyslim to ze si zaplati 1,6$ za track)Sqara píše:Navíc to je strašně individuální, co by si ten který autor přál. On zasílá promo DJům a doufá, že si to některý z nich oblíbí. Nechci teď dělat z DJe boha, ale on by se neměl ohlížet na ty producenty, takhle to přece nefunguje. On sbírá hudbu a tu následně hraje, ale nikomu nic nedluží.
No, hudební produkce tu byla i před DJingem, akorát teď tu máme odnož, která je přesně k tomu DJingu vázaná. A je to provázanost oboustranná. Ten producent je závislej na tom, kdo to bude hrát. Takže nedluží nic.
tohle s tim podle me vubec nesouvisi, vpodstate i kdyz jen premixujes jeden track do druhyho, tak zavisi na dylce prechodu kolik toho z toho originalu nechas. timpadem i kdyz pouzijes jeden sample z tracku, je to ten samej princip - to uz je otazka kreativity DJe a je to na nem, ale i tak si stojim za tim ze je MINIMALNE slusny uvyzt producenta a nazev tracku (i kdyz z nej pouziju 5 vterin)Sqara píše:Podobná otázka se řešila i v jednom rozhovoru s Jorisem Voornem, kterého se ptali, jestli mu nepřijde neuctivé (nebo něco v tom smyslu) hrát jen zlomky skladeb či je samplovat. On odpověděl, že je to zkrátka volba DJe a on sám, jakožto producent, by neměl nic proti, kdyby to někdo dělal s jeho tracky. Je to samozřejmě jen jeden pohled, ale nevidím na tom nic špatného.
skvara ma pravdu, v mnoha pripadech se stava, ze lide hodnoti set pouze dle tracklistu, aniz by si ten konkretni set vubec pustili a hodnotili ho jako celek
soundcloud.com/stanleydevito
Protože lidi jako já, když neznám jedinou písničku v setu, tak šance, že se mě bude líbit je dost malá, vzhledem ke stylu kterej se mě líbí, a když už mam poslouchat jinej styl, tak chci mít aspon trosku jistotu, že je šance, něčeho co se mě bude líbit... Sety kde není tracklist a nejsou od mých oblíbených DJs ani nestahuju, z 99% je to ztráta času... Takže v mém případě by mohl tracklist napomoct tomu abych si set stáhl, když tam zahlídnu interpreta kterého znám...
tak kazdej je na tom jinak, ja nerozlisuju hudbu na me znamou a neznamou, ale na dobrou a spatnou
navic kdyz si stahuju nejaky set, vetsinou tusim, jaky styl ocekavat a nehledam hned tracklist, na ten dojde az v dobe, kdy me nektere pasaze setu opravdu zaujmou a vim, ze by byly pouzitelny i do mych vlastnich setu.
soundcloud.com/stanleydevito
Ano, ale v mém případě když už něco stahuju, tak to je z 99% hands up, takže tam moc na výběr z DJs neni, takže vybírám hlavně v Německu, ale třeba hodně songů co se mě líbí jsou i různých house mixech, ovšem housovej set si stáhnu jen když vim aspoň trochu co tu bude zač...
My se hlavně asi bavíme každý o trochu jiné hudbě, takže pak tam vzniká i tahle bariéra. Nicméně ačkoli já sám mám taky samozřejmě rád tracklist u setu, protože pak si můžu ty skladby sehnat, nestahnutím setu kvůli absenci tracklistu okrádáš hudebně jen sám sebe. Ale to už jsem se vzdálil; hlavní myšlenky byly sděleny.ToLa píše:Ano, ale v mém případě když už něco stahuju, tak to je z 99% hands up, takže tam moc na výběr z DJs neni, takže vybírám hlavně v Německu, ale třeba hodně songů co se mě líbí jsou i různých house mixech, ovšem housovej set si stáhnu jen když vim aspoň trochu co tu bude zač...
To že okradu sám sebe je relativně můj problém, i když o okradení bych zrovna nemluvil, ale osobně pokud něco vytvořim, tak samozřejmě chci aby ta má práce měla nějaký význam, a ten v případě setu vzniká tím, že si ho poslechne co nejvíce lidí, a z toho důvodu umístim set tak aby šel jednoduše stáhnout, napíšu k němu všechny potřebný informace jako playlist, délku, velikost atd.
Pokud prostě někde bude napsáno Pepa in the mix a odkaz, tak nemam jediny duvod to stahovat, protože pepu neznám.
Další důvod proč já třeba vyžaduju playlist je to, že set který má 80 minut a má 10 písniček mě vyloženě unudí k smrti a takovýto taky nemam důvod stahovat už z principu, že nějaká ta změna nastane jednou za 10 minut.
Prostě z mého pohledu je součást plalistu dobrý způsob, jak se dostat i k lidem, ke kterým by ses jinak nedostal... Stejně jako v krámě vyberu výrobek u kterého je popis a ne výrobek který ma na krabici jen název a čárový kód, proč kupovat (stahovat) něco o čem netušim co je a k čemu mě to bude...
Pokud prostě někde bude napsáno Pepa in the mix a odkaz, tak nemam jediny duvod to stahovat, protože pepu neznám.
Další důvod proč já třeba vyžaduju playlist je to, že set který má 80 minut a má 10 písniček mě vyloženě unudí k smrti a takovýto taky nemam důvod stahovat už z principu, že nějaká ta změna nastane jednou za 10 minut.
Prostě z mého pohledu je součást plalistu dobrý způsob, jak se dostat i k lidem, ke kterým by ses jinak nedostal... Stejně jako v krámě vyberu výrobek u kterého je popis a ne výrobek který ma na krabici jen název a čárový kód, proč kupovat (stahovat) něco o čem netušim co je a k čemu mě to bude...
Souhlasím.ToLa píše:Prostě z mého pohledu je součást plalistu dobrý způsob, jak se dostat i k lidem, ke kterým by ses jinak nedostal... Stejně jako v krámě vyberu výrobek u kterého je popis a ne výrobek který ma na krabici jen název a čárový kód, proč kupovat (stahovat) něco o čem netušim co je a k čemu mě to bude...
Pak je jen otázka, jestli se k těm lidem opravdu dostat chceš, případně co z toho v praxi máš.