Denon sc 2900

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Odpovědět
Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 18:40

Re: denon sv 2900

Příspěvek od Majky_mike » 12 čer 2012 12:28

djmartin-sk píše: Pričom si na klávesnici Ipadu priamo vyťukám v softe Engine názov skladby a nemusím to vyhľadávať po jednotlivých znakoch (prvých písmenkách názvov súborov, skladieb, interpreta a pod.) Praktické na tom softe ENGINE je aj to že DJ môže priečinky prechádzať a v nich scrollovať hudobné súbory aj cez player (pravá horná časť playera), čiže sa I padu nemusí vôbec ani dotknúť s výnimkou vyhľadávania skladby podľa názvu).
Jak říkám... je to dobrá funkce. Z mého pohledu je mnohem lepší mít display na playeru, než během produkce čučet do dalšího zařízení, ale v rámci ušetření se to určitě hodit může.

Já preferuju u RB Mac Air, když hraju něco, kde budu potřebovat vyhledávat. Nepotřebuje to stojánek a má to plnohodnotnou a podsvícenou klávesnici. Ale věřim, že Pio taky udělá brzy nějakou aplikaci pro iPad... ta implementace by nebylo nic těžkého.
djmartin-sk píše: Tiež by som sa neobával tej tvojej funkčnej "ne-použiteľnosti" prehrávača... na túto tému sme tu už popísali velmi veľa a pokiaľ pozná niekto objektívne fakty a má k nim rešpekt, tak by nikdy nemohol tvrdiť že prehrávače od Denon sú v nejakej funkčnej použiteľnosti horšie ako Pioneer. Veľmi rád uvádzam príklad systému nastavenia HOT CUE funkcii. Keď chce DJ nastaviť Hot Cue na CDJ2k, tak musí urobiť 3 kroky (1. stlačiť tlačidlo rec., 2. stlačiť príslušné tlačidlo HOT CUE a potom 3. opäť stlačiť (vypnúť) tlačidlo "rec" aby mohol nastavený HOT CUE bod prehrávať od nastaveného miesta. Na Denon (ale aj na iných playeroch) je táto funckia podstatne jednoduchšia! Stačí v priebehu skadby stlačiť príslušné "HOT CUE" a je to nastavené! Odpadajú tie 2 kroky s tlačidlom "rec" Nechápem prečo to inžinieri od Pioneer na takom drahom a špičkovom (flagship) stroji ako je CDJ2000ka nevyriešili jednoduchšie!? Napr. tak, ako to majú už aj tie lacné prehrávače (Stanton, AA a pod.), Fakt neviem, o akých nedotiahnutých funkciách na Denonoch sa tu hovorí (?!)
Hele... já jsem měl DN3500 několik let, takže vím moc dobře o čem mluvím. Z toho co píšeš je jasné, že jsi žádné vyšší CDJ nějak aktivněji nepoužíval.

Třeba zrovna to co píšeš je jasnej příklad toho, kde to má Denon oproti Pioneeru naprosto nevychytané. Když to popisuješ tak, jak to popisuješ... zní to divně. Ale realita je taková, že už od CDJ 1K M 1 je to stejný a funkční systém.

Levou ruku položíš na CUE sekci, palec máš na tlačítku pro rec. Palcem zmačkneš rec a prstem si můžeš do rytmu odťukat CUE kolikrát chceš (něž se dostaneš na místo písničky, kde tu cue fakt chceš) a palcem stále na tlačítku potvrdíš. Najednou můžeš takhle jednou rukou snadno obsadit i všechny 3 CUE třeba po 1/2 slovu a hrát si s tím. To všechno díky poloze a perforaci tlačítek děláš po slepu... zapisuješ CUE, přepisuješ, pouštíš je.

Oproti tomu na Denonu DN-S 3500 se nejdříve musíš nejdříve podívat, kde vůbec ta sekce je, protože hmatově není označená. Dát ruku na první tlačítko a přesně se trefit už rovnou na první pokus. Pokud chceš CUE změnit nebo se Ti zadání nepovede... znovu se tam musíš podívat a najít, jaké tlačítko po dlouhém stisku ty CUE vymaže. A sranda? Ono vymaže oboje... teda i třeba to druhé CUE, které máš připravené v úplně jiném tracku.

A aby toho nebylo málo... Pioneer drží standard toho, jak se tohle používá už 12 let. Lidi, co se to jednou naučili, to už 12 let úplně stejně používají. Pokud přijdou do klubu, kde je jakýkoliv flagship CDJ, tak to prostě ovládají úplně stejně. Zatímco DN-S3000 měl tu sekci nějakou.... S3500 trochu jinou. S3700 úplně jinou... tam konečně šlo mazat CUE aspoň individuálně. A teď SV 2900 zase úplně jinou? WTF? To je fakt paráda, že DJ hrající na Denona si musí každé 2 roky zvykat na něco úplně jiného a pokud náhodou potká v klubu Denona, tak na něj i tak nebude zvyklej.

Mno... a teď se dostávám k tomu nejlepšímu. Na každém flagship CDJ od roku 2001 tohle člověk u každého tracku dělá jenom jednou (pokud sám nechce víckrát). I první CDJ 1000 měla vstup na SD kartu, kam se to všechno ukládalo. Takže člověk do klubu dorazil s CD a SD kartou... a žádné CUE ani nenahrával. Samozřejmě je tam plná kompatibilita. Klidně můžu vzít 10 let starou kartu z CDJ 1k a bude mi fungovat na CDJ 2k se všema CUE. A stejné je to i dneska... jednou si připravim CUE (jedno zda na PC nebo při hraní v PC) a automaticky je mam uložené v RB, kde si je pak přenačtu do PC a obráceně. Je tohle u Denonu? Tam žádná kompabilita ani není potřeba... protože stroje ještě před pár lety neumí ty CUE ani uložit :-).

Takže asi takhle... tenhle příklad jsi vybral sám jako demonstraci toho, že má Denon něco snadnějšího ;-). Mno fakt samé výhody jak hrom :-).

Ale na celkovém postu to nic nemění. SV 2900 je z mého pohledu velmi slušně vypadající stroj, kterému věštim dobrou budoucnost. A těšim se, že Denon začně konečně Pioneeru pořádně konkurovat. Pioneer nedělá 100% dokonalé produkty. Jenže mezi slepcema je i jednookej král :-).

johnny
Příspěvky: 305
Registrován: 20 říj 2010 20:31

Re: denon sv 2900

Příspěvek od johnny » 15 čer 2012 20:31

kazdy robi chyby niekto skor niekto neskor,niekto ich riesi niekto ignoruje,
napr mep 7000 , vela uzivatelov co ju ma tak im casto zamrza, maju tony staznosti, a pioneer argumentacia- sa im neoplati opravit softver vzdhladom k pocu predanych kusov mep 7000,
a podobny problem ma cdj 350 , 850 s master tempom, zvuk je zly, roztriesteny, argumentacia :
je to dobre za tu cenu, ako keby stali 200 E
jedine doriesene masiny z novej rady su 2000 , a 900. aj to bol az 4,10 soft februar 2012, a ako dlho su v predaji ? a bolo to na podnet mnohych staznosti hl. z clubov ze im na 2000 mnohy dji nechcu hrat koli MT, a vela z nich si nosilo 1000 mk3 radsej.
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1082
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Re: denon sv 2900

Příspěvek od stereoman » 15 čer 2012 22:03

Proto mam rad DVS a midi. Kdyz nekdo zkurvi SW, tak ho preinstaluji na posledni funkcni verzi. U playeru to takto jak vidite DJs delaji take, ale bohuzel jsou nuceni downgradovat primo HW :lol: .
johnny píše: jedine doriesene masiny z novej rady su 2000 , a 900. aj to bol az 4,10 soft februar 2012, a ako dlho su v predaji ? a bolo to na podnet mnohych staznosti hl. z clubov ze im na 2000 mnohy dji nechcu hrat koli MT, a vela z nich si nosilo 1000 mk3 radsej.

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 18:40

Re: denon sv 2900

Příspěvek od Majky_mike » 15 čer 2012 23:30

Sorry... ale ta řeč o MT je dost ohranná. Nechci, abych tu vypadal jako nějakej fanatickej zastánce Pioneeru. Sám ho rád v oprávněnejch věcech kritizuji...

Já jsem třeba na svejch 3ks CDJ 2k ještě ten MT update ani neudělal. Chystám se k tomu, ale ještě jsem se k tomu nedostal. Z toho je jasně vidět, jak "vážné" to issue asi je... protože MT používám neustále. A znatelný rozdíl (v rozumnejch příkladech) tam proti CDJ 1k neni ;-).

johnny
Příspěvky: 305
Registrován: 20 říj 2010 20:31

Re: denon sv 2900

Příspěvek od johnny » 16 čer 2012 12:57

tak ja neviem ci si chluchy, ale pokial nemas tu 4,10, tak si zapni MT , rozsah 6 % hybni pitchem do -5% a pusti si zopar skladieb, zvuk bude zly a kazdy 4 beat bude rozbity.
a ked furt nebudes pocut tak si daj rozsah 10% a pitch daj aspom - 8%, tam uz to pocuje aj hluchy
vyskusaj potom napis
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 18:40

Re: denon sv 2900

Příspěvek od Majky_mike » 18 čer 2012 11:48

johnny píše:tak ja neviem ci si chluchy, ale pokial nemas tu 4,10, tak si zapni MT , rozsah 6 % hybni pitchem do -5% a pusti si zopar skladieb, zvuk bude zly a kazdy 4 beat bude rozbity.
a ked furt nebudes pocut tak si daj rozsah 10% a pitch daj aspom - 8%, tam uz to pocuje aj hluchy
vyskusaj potom napis
Takhle... nehádám se v tom, že třeba to MT není 100%. Jen konstatuju, že já na těch přehrávačích hraju nějakej ten pátek a ještě jsem necítil potřebu to řešit a kuli tomu MT updatovat.

Ono jde taky o to, jak kdo hraje. Já při míchání nepotřebuju většinou více než 4%. A protože jsem ještě ze staré školy, tak většinou s MT rychlost stejně rovnám stylem P1 1/3 + 2/3 P2. Takže se většinou pohybuju v relaci +-2% pitch. A v téhle relaci tam fakt neni nic markantního.

Takže ono to fakt tak horké neni. Kromě toho... je nutné si uvědomit, že v tomhle případě záleží na zdroji, který člověk hraje. U AUDIO CD je MT bezchybný. U MP3 je to horší, u VBR ještě více. To je ale snad u všech playerů, se kterejma mam zkušenost.

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 18:40

Re: denon sv 2900

Příspěvek od Majky_mike » 18 čer 2012 12:07

Jinak... updatuju.

Právě jsem ten upgrade provedl. Nezkoušel jsem to nějak do detailu, mam doma jen flash se svým setovým playlistem + pár audio CD.

A svejma ušima nepoznám žádnej zásadní rozdíl. A to ani při větším pitch, třeba 10%.

Takže je možné, že to issue je vztahuje jen k určitým formátům (MP3?) nebo k určitým řadám CDJ 2k. Nebo fakt nevim. Setovej playlist mam ve wave, na kterej údajně jede stejný vnitří MT process jako u AUDIO CD. Takže bych to viděl asi v tomhle...

johnny
Příspěvky: 305
Registrován: 20 říj 2010 20:31

Re: denon sv 2900

Příspěvek od johnny » 19 čer 2012 00:15

no co dodat, si zarity pioneerak ! budes len placat blbosti, ale chybu neuvidis ! pretoze mas pred ocami pioneer je top, a z toho miesta sa NEPOHNES.
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500

Uživatelský avatar
nema.dj
Příspěvky: 613
Registrován: 20 čer 2010 00:17

Re: denon sv 2900

Příspěvek od nema.dj » 19 čer 2012 08:19

spravte si iné vlákno
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

johnny
Příspěvky: 305
Registrován: 20 říj 2010 20:31

Re: denon sv 2900

Příspěvek od johnny » 20 čer 2012 20:05

vlakno som zalozil ja ak si si nevsimol, a ty si tez zaryty, akurat do denonu - to byva nestastna laska,
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500

Uživatelský avatar
nema.dj
Příspěvky: 613
Registrován: 20 čer 2010 00:17

Re: denon sv 2900

Příspěvek od nema.dj » 20 čer 2012 20:09

johnny píše:vlakno som zalozil ja ak si si nevsimol, a ty si tez zaryty, akurat do denonu - to byva nestastna laska,
myslel som vlakno na problem okolo MT na pioneeroch .... o nič iné nešlo ...sorry za OT
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 18:40

Re: denon sv 2900

Příspěvek od Majky_mike » 22 čer 2012 10:42

NEMA.DJ: Já pouze reagoval na tvrzení, které tu padlo... nejdříve ohledně "nedotaženosti" pioneer HOT CUE a pak ohledně "obřího issue s MT".

Kdyby zde nějaký správce tyto posty přesunul do jiného vlákna, reagoval bych tam. Osobně myslim, že to je ale zbytečné. Lehký několikapostový OT, který se částečně týká problematiky, přece nikoho nezabije.

JOHNY: Tohle není žádné zaslepení. Jen (narozdíl od Tebe) mam ty věci doma na stole. Pokud máš zájem, přijeď za mnou do Liberce a uděláme slepej test na AUDIO CD. Jedno CDJ jsem ještě neupdatoval. Deset pokusů s pitch +- 10% u AUDIO CD a pokud 9x uhádneš, které CDJ nemá ještě update (což by jsi, když je to takové ISSUE odhadnout měl)... máš pravdu. Vsadím se o libovolnou finanční částku, že se Ti to nepovede. Když jsi si svou pravdou tak jistej, nemáš přece co riskovat... vsadíš 10klacků, zaplatí se Ti cesta a ještě vyděláš. Pokud Ti to přijde málo, můžeš vsadit i více.

Před startem testu si můžeš ověřit verzi FW. Samotný test by ale byl na slepo ve studiovejch monitorech.

PVD
Příspěvky: 136
Registrován: 08 bře 2007 23:25

Re: denon sv 2900

Příspěvek od PVD » 22 čer 2012 11:23

Na forum chodim uz od jeho vzniku a tak si myslim, ze kdyby mel spravce presovat vsechny male OT jako je tady, nedelal by cely den nic jineho :lol: .

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 18:40

Re: denon sv 2900

Příspěvek od Majky_mike » 22 čer 2012 12:30

Já si taky myslim, že několikapostová odbočka přece nikoho nezabije :-)

johnny
Příspěvky: 305
Registrován: 20 říj 2010 20:31

Re: denon sv 2900

Příspěvek od johnny » 22 čer 2012 16:48

:lol: uz ma vidis ako sa budem trepat z jedneho konca slovenska na druhy konec ceska, aby som ti otvoril oci.aj to budes isto kdesi zalezeny,ked ja to odskusane mam,
a mam ty veci na stole akurat nie najvyzsiu radu, porovnaval som to z cdj 100, a rozdiel tam je velky, bohuzial v neprospech cdj 350.
ty si si nahral rychlo novy fw aby si to ututlal-no ale len v svojej hlave, pioneer si je vedomy tejto chyby no vyriesil to zatial iba na 900 a 2000, ostatne nove modeli ostali na holickach, namiesto riesenia pioneer bohuzial vymazava prispevky ohladne MT, alebo presviedca ludi ze to je dobre
-cdj 350,850,mep7000! + mep 7000 este aj zamrza!
.
otvor si pioneer podporu , a trochu sa tam scitaj. poskussaj si to doma a skus si to skor porovnat z cdj 1000mk3 ako medzi sebou.

nikoho nechcem urazit
, len poukazat ze pioneer tiez nie je uplne dokonaly, no bohuzial pre nase penazenky zatial najlepsi, preto by som bol rad keby sa z tychto novych denonov vyklula silna konkurencia !!
:ugeek2:
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500

Odpovědět