Denon sc 2900
-
Re: denon sv 2900
Jj... to neni špatné řešení. Preferuju sice to u CDJ 2000, které má "abcd..." klávesnici a dostatečně velký display, ale nápad to neni špatný.
Ušetří to i tak spoustu peněz výrobně a spousta DJs ten iPad stejně má.
Já si myslim, že za tuhle cenu to bude dobře prodávané řešení. Lidi co dneska mají CDJ 2k/900 asi přecházet budou sotva, ale pro nové zájemce to bude slušná motivace.
Přece jenom... 2x SV 2900 + X1600 + iPad 3 je kompinace cenově úplně jinde než 2x CDJ 900/2k + DJM 850/900 a jako bonus ještě budou mít ten iPad 3 pro další použití.
Otázkou samozřejmě je, jestli to Denon v použitelnostní hladině zvládne dotáhnout tam, co Pioneer. Zase si ale myslim, že by mohl. Pioneer mu v tom nenasadil laťku až tak vysoko.
Recordbox je tu pomalu 3 roky a téměř vůbec se nezměnil. Stále má kotel bugů... na mém systému analyzuje hudební databázi cca 2 dny a přitom jede systém na jen na 7-8%. Když narazí na vadnou MP3, klidně spadne (což je docela prekérka, když po zapnutí hned spadne... a člověk už třeba 2dny analyzoval databázi, neví jakej file je špatnej a může začít od znova).
Ale to jsou více-méně drobnosti. Celek funguje poměrně slušně a stabilně. Denon mi přijde na to, že má obrovský talent totálně zazdít na první pohled špičkové produkty.
Budu doufat, že to nebude případ SV 2900. Pioneer by v PRO oblasti potřeboval konkurenci jako prase drbání . Bez konkurence neni pořádnej pokrok.
Já si myslim, že za tuhle cenu to bude dobře prodávané řešení. Lidi co dneska mají CDJ 2k/900 asi přecházet budou sotva, ale pro nové zájemce to bude slušná motivace.
Přece jenom... 2x SV 2900 + X1600 + iPad 3 je kompinace cenově úplně jinde než 2x CDJ 900/2k + DJM 850/900 a jako bonus ještě budou mít ten iPad 3 pro další použití.
Otázkou samozřejmě je, jestli to Denon v použitelnostní hladině zvládne dotáhnout tam, co Pioneer. Zase si ale myslim, že by mohl. Pioneer mu v tom nenasadil laťku až tak vysoko.
Recordbox je tu pomalu 3 roky a téměř vůbec se nezměnil. Stále má kotel bugů... na mém systému analyzuje hudební databázi cca 2 dny a přitom jede systém na jen na 7-8%. Když narazí na vadnou MP3, klidně spadne (což je docela prekérka, když po zapnutí hned spadne... a člověk už třeba 2dny analyzoval databázi, neví jakej file je špatnej a může začít od znova).
Ale to jsou více-méně drobnosti. Celek funguje poměrně slušně a stabilně. Denon mi přijde na to, že má obrovský talent totálně zazdít na první pohled špičkové produkty.
Budu doufat, že to nebude případ SV 2900. Pioneer by v PRO oblasti potřeboval konkurenci jako prase drbání . Bez konkurence neni pořádnej pokrok.
-
K recordboxu jsem zapomněl zmínit to, co mě se*e nejvíce... migrace databáze. Funguje to na tečku jak v roce 1995. Člověk přesouvá adresáře, hlídá písmenka disků, musí přesun několika zdrojů. A výsledek je často na nasrání... třeba teď zrovna o víkendu jsem musel reanalyzovat celou databázi a asi jsem něco u exportu udělal špatně, protože mi RB v notesu nenačetl průběhy skladeb. Fakt pecka .
Na stranu druhou... na RB je fajn, že hotové databáze a plalisty se exportují, zálohují a používají fakt velmi dobře, stabilně a snadno. A to je to nejdůležitější.
Na stranu druhou... na RB je fajn, že hotové databáze a plalisty se exportují, zálohují a používají fakt velmi dobře, stabilně a snadno. A to je to nejdůležitější.
Trochu si rypnu . Neni lepsi DVSko a podobne zalezitosti?
-
Tak aj dnes to je už Oficiálne aj s detailami... V podstate takmer rovnako výkonný brat SC3900ky s jednou funkciou naviac...
http://www.dm-pro.eu/en/denondj/product ... ia-player/
http://www.dm-pro.eu/en/denondj/product ... ia-player/
-
Není... je to samozřejmě určitě věc názoru, ale DVSko jsem používal poměrně dlouho. Když pominu to, že jsem gramofony používal raději než CD playery, tak tam neni žádná výhoda.stereoman píše:Trochu si rypnu . Neni lepsi DVSko a podobne zalezitosti?
S Recordboxem mám konečně pocit, že hraju opravdu já... ne PC vedle na stole. Do žádného PC na stole nemusím u hraní koukat. Ale hlavně... 100% to funguje bez závislosti na PC, jeho systému a náladě, jak se zrovna vyspí. S DVS se mi Xkrát stalo, že se mi třeba nechtěla připojit zvukovka... že tohle a tamto. Že se mi začal počítat aktualizovat a já nevim co ještě. Vždy se to nějak vyřešilo, ale nejednou jsem měl už pěkně zatažené půlky .
Je jasné, že se to dá eliminovat kvalitním PC, dobře nastaveným... ale stále je to jen PC, kde běží nějakej SW pod operačním systémem a může se stát skoro cokoliv. Recordbox je v tomhle naprosto čisté řešení.
A kdyby konečně přišla doba, že každej klub je vybaven standardní technikou (CDJ 2k), člověk by chodil jen s SD kartou.
A zapomněl jsem dodat, že se tím člověk odlišuje i od lidí, kteří z nějaké důvodu používají DVS + gramce... ale používají i sync.
S tim PC mas pravdu, muze se to stat, ale ja jsem zatim mel vzdy stesti na notase. Na to koukani bokem (na notas) jsem si jiz zvyknul. V mem pripade vyhody PC prevysuji nad nevyhodami. PC ma jednu velkou vyhodu a to, ze muzes updatovat, menit a konfigurovat SW.
U playeru budes porad michat jen 2 skladby do sebe, je zde minimalni posun v kreativite. V tomto ohledu softy udelali pred playery velky skok dopredu. Ale je to o tom, co kdo preferuje.
U playeru budes porad michat jen 2 skladby do sebe, je zde minimalni posun v kreativite. V tomto ohledu softy udelali pred playery velky skok dopredu. Ale je to o tom, co kdo preferuje.
-
Hele... fakt nevim, co by DJovi mohlo na CDJ 2k a DJM 2k chybět .
Když se reálně zamyslíš, co používáš na DVS... zjistíš, že to na 99% uděláš na CDJ 2K taky. Kromě sync, samozřejmě.
Ale tím nějak nehanim DVS... každej by měl používat to, co mu vyhovuje nejvíce, Já jsem DVS nějakou dobu používal (mezi prvníma DJs vůbec, ještě za času FS 1). Jako bylo to dobrý, ale to co používám dnes je z mého pohledu lepší. Třeba na to ale koukáš jinak .
Navíc je potřeba taky říct, že třeba já nedělám jen párty. Za hodinu zrovna vyrážim dělat dětský den (který teda spíš jen speakruju), kde potřebuju mít nějaké playery, aby se pustil podkres. Minulý týden jsem dělal VIP párty atd. U těhle druhů akcí je DVS obtížně použitelné až nepoužitelné. Přece jenom s sebou tahat case s gramcema je jiná liga, než case s CDJ (někomu přijde těžkej i ten s CDJ).
Když se reálně zamyslíš, co používáš na DVS... zjistíš, že to na 99% uděláš na CDJ 2K taky. Kromě sync, samozřejmě.
Ale tím nějak nehanim DVS... každej by měl používat to, co mu vyhovuje nejvíce, Já jsem DVS nějakou dobu používal (mezi prvníma DJs vůbec, ještě za času FS 1). Jako bylo to dobrý, ale to co používám dnes je z mého pohledu lepší. Třeba na to ale koukáš jinak .
Navíc je potřeba taky říct, že třeba já nedělám jen párty. Za hodinu zrovna vyrážim dělat dětský den (který teda spíš jen speakruju), kde potřebuju mít nějaké playery, aby se pustil podkres. Minulý týden jsem dělal VIP párty atd. U těhle druhů akcí je DVS obtížně použitelné až nepoužitelné. Přece jenom s sebou tahat case s gramcema je jiná liga, než case s CDJ (někomu přijde těžkej i ten s CDJ).
-
Navíc, kdybych chtěl být zlej jazyk... napíšu, že u CDJ máš přímo na playeru LOOP sekci (nemusíš jí lovit na kontroleru nebo myší), 3x CUE pozice, čas skladby (neotáčíš hlavu), grafický průběh (opět neotáčíš hlavu někam)... manipulace tedy musí být z principu poholnější a rychlejší než u jakéhokoliv DVS.
V pohode, jsem rad, ze je tu nekdo, kdo vi proc veci dela, tak jak dela a nedela je takto jen proto, ze to takto delaji jini .
Psal jsem DVS a podobne zalezitosti, cimz jsem myslel DV+MIDI, pripadne ciste MIDI reseni. V pripade MIDI case bude mnohem lehci nez u CD. Loop sekce je na MIDI take.
Ja osobne bych tolik toho na CD neudelal - absence efektu, 4 decky (2,3 hraji, 1 pripravny), sampler, hrani ve stylu abletonu od T2.5 apod. Cast z toho dozenes mozna mixem, ale co az dojdes na akci a bude tam treba Rodec? Na mem systemu se mi libi ta prenositelnost vsech vyhod.
Notas si samozrejme muzes dat pred mixak a pak mas take pekny prehled. Odpoved bude, ze pak na tebe lide z publika moc neuvidi. Nekde jsem videl variantu s tabletem, kdy si lide tablet davaji primo na stul pred mix, takze vidi co potrebuji a publikum ve vyhledu na DJe nezavazi zadny notas na stojanu...
Je to o tom, co komu vyhovuje a co kdo preferuje.
Psal jsem DVS a podobne zalezitosti, cimz jsem myslel DV+MIDI, pripadne ciste MIDI reseni. V pripade MIDI case bude mnohem lehci nez u CD. Loop sekce je na MIDI take.
Ja osobne bych tolik toho na CD neudelal - absence efektu, 4 decky (2,3 hraji, 1 pripravny), sampler, hrani ve stylu abletonu od T2.5 apod. Cast z toho dozenes mozna mixem, ale co az dojdes na akci a bude tam treba Rodec? Na mem systemu se mi libi ta prenositelnost vsech vyhod.
Notas si samozrejme muzes dat pred mixak a pak mas take pekny prehled. Odpoved bude, ze pak na tebe lide z publika moc neuvidi. Nekde jsem videl variantu s tabletem, kdy si lide tablet davaji primo na stul pred mix, takze vidi co potrebuji a publikum ve vyhledu na DJe nezavazi zadny notas na stojanu...
Je to o tom, co komu vyhovuje a co kdo preferuje.
ste nejak odbehli od temy ! u pioneera pridavam k problemu s recordboxom , este problemy s master tempom,
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500
jj to se stava i tem nejlepsim ))), tak od tedka zpet k Denonu
-
Nápad to je výborný... s Ipad-om je to nie len ekonomicky lacnejšie riešenie (2x790,-Eur SC2900 + cca 400,-Eur Ipad2 = cca 2000,-Eur) ako keby mal byť na SC2900ke display ako na CDJ2000ke a cena SC2900ky by sa vyšplhala na 1500 Eur), ale je to aj praktické riešenie s väčším displayom a tým pádom väčším prehľadom súborov uložených na extrenom USB flash alebo HDD disku. Pričom si na klávesnici Ipadu priamo vyťukám v softe Engine názov skladby a nemusím to vyhľadávať po jednotlivých znakoch (prvých písmenkách názvov súborov, skladieb, interpreta a pod.) Praktické na tom softe ENGINE je aj to že DJ môže priečinky prechádzať a v nich scrollovať hudobné súbory aj cez player (pravá horná časť playera), čiže sa I padu nemusí vôbec ani dotknúť s výnimkou vyhľadávania skladby podľa názvu).Majky_mike píše:Jj... to neni špatné řešení. Preferuju sice to u CDJ 2000, které má "abcd..." klávesnici a dostatečně velký display, ale nápad to neni špatný.
Tiež by som sa neobával tej tvojej funkčnej "ne-použiteľnosti" prehrávača... na túto tému sme tu už popísali velmi veľa a pokiaľ pozná niekto objektívne fakty a má k nim rešpekt, tak by nikdy nemohol tvrdiť že prehrávače od Denon sú v nejakej funkčnej použiteľnosti horšie ako Pioneer. Veľmi rád uvádzam príklad systému nastavenia HOT CUE funkcii. Keď chce DJ nastaviť Hot Cue na CDJ2k, tak musí urobiť 3 kroky (1. stlačiť tlačidlo rec., 2. stlačiť príslušné tlačidlo HOT CUE a potom 3. opäť stlačiť (vypnúť) tlačidlo "rec" aby mohol nastavený HOT CUE bod prehrávať od nastaveného miesta. Na Denon (ale aj na iných playeroch) je táto funckia podstatne jednoduchšia! Stačí v priebehu skadby stlačiť príslušné "HOT CUE" a je to nastavené! Odpadajú tie 2 kroky s tlačidlom "rec" Nechápem prečo to inžinieri od Pioneer na takom drahom a špičkovom (flagship) stroji ako je CDJ2000ka nevyriešili jednoduchšie!? Napr. tak, ako to majú už aj tie lacné prehrávače (Stanton, AA a pod.), Fakt neviem, o akých nedotiahnutých funkciách na Denonoch sa tu hovorí (?!)
stereoman píše:jj to se stava i tem nejlepsim ))), tak od tedka zpet k Denonu
sa smejes , ale je na tom cosi pravdy, master tempo my funguje na cdj 350 omnoho horsie ako na mojich 10 rocnych cdj 100 ktore mam odlozene v skrini, na 2000 a 900 to vyriesili po tonach staznosti az 4,10 update, smutne je ze pisal som na podporu , a odpisaly mi ze to je dobre ako to na 350 len moze byt, takisto aj cdj 850, a nechcu to riesit.
takze neviem ci sa mam smiat alebo plakat!
No ja tim sice reagoval na offtopic a ne na problem Pincku, ale budiz. Dovolim si tedy jeste jeden offtopic. V tom co popisujes je dalsi vyhoda DVS a MIDI systemu. Aktualizace SW je prece jen castejsi nez aktualizace firmwaru. A v nejhorsim pokud se ti nelibi aktualni soft kvuli bugum nebo necemu jinemu?!, proste vemes druhy, ktery je dotazenejsi a jedes dal ... S vyjimkou Serata, ktere je vazane na HW v tom neni zas takovy problem z hlediska penez. Menit SW je mnohokrat levnejsi nez menit playery. Ale zpet k tematu.johnny píše:stereoman píše:jj to se stava i tem nejlepsim ))), tak od tedka zpet k Denonu
sa smejes , ale je na tom cosi pravdy, master tempo my funguje na cdj 350 omnoho horsie ako na mojich 10 rocnych cdj 100 ktore mam odlozene v skrini, na 2000 a 900 to vyriesili po tonach staznosti az 4,10 update, smutne je ze pisal som na podporu , a odpisaly mi ze to je dobre ako to na 350 len moze byt, takisto aj cdj 850, a nechcu to riesit.
takze neviem ci sa mam smiat alebo plakat!
Pokud se ten Denon chytne a objevi se to v hojnejsim poctu v klubech, tak me zajima, zda na tom lidi, co maji v rideru Pio budou chtit hrat. Na velkych akcich bude asi opet Pio, ale na tech mensich spousta klubu a lidi podle me nebude chtit kvuli kdejakemu moulovi si pronajimat pincky, kdyz tam budou mit toto .
V posledni dobe jsem jiz neco podobneho zaregistroval, ale tyka se to ciste Pio. Pobavil me uz nekolikaty priklad, kdy DJs nestaci posledni generace tisicovek od Pio vlastnena klubem a chteji po klubu at jim pronajme dvoulitry . Zlaty technicsy ty byly jedny* a byl klid ...
*-zjednodusene receno, mezi modely jednotlivych tecek nebyl zas tak velky rozdil
kolko tych klubov ma 900 alebo 2000?? ked si clovek zvykne na dysplay na ipade a bude pacovat s mp3, tak pochybujem ze sa bude chcet hrabat na 3 riadkovej 850, jednoriadkovych cdj 350,400,800,1000 alebo si vsetko pracne vypalovat do audio CD a robit zoznamy-co uz je nezakonne,